Jump to content

Επιλογή ανάμεσα σε 5850 και 6870 η GTX580

dunewalker

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Τελικά παιδιά το μεσημέρι θα έχω την GTX 580 τώρα θα ήθελα να ρωτήσω την 5850 την είχα σύνδεση με mini display port τώρα με τι να συνδέσω την οθόνη για να πάρω την μεγίστη ανάλυση ?

Τελικά παιδιά το μεσημέρι θα έχω την GTX 580 τώρα θα ήθελα να ρωτήσω την 5850 την είχα σύνδεση με mini display port τώρα με τι να συνδέσω την οθόνη για να πάρω την μεγίστη ανάλυση ?

εισαι ανυπομονος, τελικα..!

αλλα εχω κι εγω μια απορια προς sebastian + csaris κυριως, που εχουν εμπειρια. λετε, οτι στην αναλυση που θελει να παιζει το παιδι (2500χ1600), θελει μια πολυ δυνατη καρτα και συμφωνω απολυτως!

πριν λιγο καιρο ο sebastian υμνουσε την 5870 που επαιζε σε eyefinity με 3 μονιτορς -αν δεν κανω λαθος- και ετρεχε νερακι.

για να καταλαβω, λοιπον, ερωτω. ποση παραπανω δυναμη θελει το 2500χ1600 απο το 3 χ (1920 χ1080) ???:confused::confused:

εισαι ανυπομονος, τελικα..!

αλλα εχω κι εγω μια απορια προς sebastian + csaris κυριως, που εχουν εμπειρια. λετε, οτι στην αναλυση που θελει να παιζει το παιδι (2500χ1600), θελει μια πολυ δυνατη καρτα και συμφωνω απολυτως!

πριν λιγο καιρο ο sebastian υμνουσε την 5870 που επαιζε σε eyefinity με 3 μονιτορς -αν δεν κανω λαθος- και ετρεχε νερακι.

για να καταλαβω, λοιπον, ερωτω. ποση παραπανω δυναμη θελει το 2500χ1600 απο το 3 χ (1920 χ1080) ???:confused::confused:

Θα σου απαντησω σε αυτο. Για να κανεις ef θα πρεπει να κανεις πολλους συμβιβασμους, ο πρωτος ειναι οτι ξεχνας τα φιλτρα και ο δευτερος οτι θα πρεπει να κοβεις γραφικα... Με βαση αυτα στα περισσοτερα games μπορεις να παιξεις αρκετα καλα. Εγω προσωπικα δεν θελω να κοβω κατι, θελω να τα παιζω ολα maxed out και γι αυτο το χαλασα το ef μου.

Οταν πας σε ef και το δεις για πρωτη φορα θα πρεπει να εχεις και ενα κουβα μαζι για να μαζευεις τα σαλια απο τους γυρω. Γενικα "μαστουρωνεις" με την εικονα και ξεχνας τα fps.

Σε 2560χ1440 που θα παιξει ο φιλος τα fps πεφτουν κοντα 30% οποτε και εκει κατι θα πρεπει να κοψεις αλλα παλι ενα μονιτορ θα βλεπεις.

Το καλυτερο που εχω δει μεχρι στιγμης ειναι το surround της nvidia με 2χ580. Χωρις stuttering και μουφοανταπτορες. Σε 5760χ1080 κραταει 60αρι με φιλτρα.

Ακομα καλυτερα θα ηταν με 3χ(1680χ1050) μονιτορ ετσι ωστε να κερδιζεις καμια 15αρια fps που ειναι καθοριστικα ορισμενες φορες.

ωραια. επομενες αποριες.

1. ποση διαφορα κανουν τα φιλτρα σε τετοιες υπερηψηλες αναλυσεις? βλεπεις καμια σοβαρη διαφορα?

2 εφοσον η 5870 οδηγουσε, εστω και με περιοριστικους ορους, 3 χ full HD μονιτορ, με πανω απο 6,2εκ pixels συνολικα, θα εχει σοβαρο προβλημα με 1 μονιτορ που εχει 3.7 εκ pixels?

για να μην παρεξηγηθω, σαφως και η 580 ειναι πιο δυνατη και θα τρεχει καλυτερα, αλλα προσπαθω να λυσω καποιες αποριες σε σχεση με την 5870!

ωραια. επομενες αποριες.

1. ποση διαφορα κανουν τα φιλτρα σε τετοιες υπερηψηλες αναλυσεις? βλεπεις καμια σοβαρη διαφορα?

2 εφοσον η 5870 οδηγουσε, εστω και με περιοριστικους ορους, 3 χ full HD μονιτορ, με πανω απο 6,2εκ pixels συνολικα, θα εχει σοβαρο προβλημα με 1 μονιτορ που εχει 3.7 εκ pixels?

για να μην παρεξηγηθω, σαφως και η 580 ειναι πιο δυνατη και θα τρεχει καλυτερα, αλλα προσπαθω να λυσω καποιες αποριες σε σχεση με την 5870!

1. Οσο μεγαλωνει η αναλυση τοσο ζοριζονται και οι καρτες. Δες εδω στο bc2.

GeForce GTX 580 review

2. Oχι ρε μαν τι προβλημα να εχει, φυσαει η 5870 σε ενα μονιτορ και με φιλτρα και ολα κομπλε.

1. Οσο μεγαλωνει η αναλυση τοσο ζοριζονται και οι καρτες. Δες εδω στο bc2.

δεν ρωτησα για την αναλυση αλλα για τα φιλτρα και την διαφορα απεικονισης σε αυτες τις ψηλες αναλυσεις. δλδ στα 2550χ1440 αν βαλω AA +AF τι διαφορα θα εχει στην εικονα? θα αξιζει να βαλεις τα φιλτρα ή τζαμπα θα κοψεις FPS?

Διαφορα παντα θα υπαρχει στην εικονα με φιλτρα...

πολυ διπλωματικη απαντηση....:)

εγω πιστευω, οτι οσο πιο μεγαλη ειναι η αναλυση τοσο λιγοτερη διαφορα κανουν τα φιλτρα..!!!

εγω πιστευω, οτι οσο πιο μικρό ειναι το dot size της οθόνης τοσο λιγοτερη διαφορα κανουν τα φιλτρα..!!!

εγω πιστευω, οτι οσο πιο μικρό ειναι το dot size της οθόνης τοσο λιγοτερη διαφορα κανουν τα φιλτρα..!!!

περιπου το ιδιο πραγμα λεμε, οι 22-24" HD που πλεον ειναι η πλειοψηφια, εχουν παρομοιο dot size. απο την αλλη, αν παρεις 27-30-32" οθονη, ναι μεν θα εχεις μεγαλυτερο dot size, αλλα ποσο κοντα θα κατσεις ωστε να διακρινεις αυτη η διαφορα? στο μισο μετρο? αποκλειεται, θα στραβωθεις!!!

Dot pitch - Wikipedia, the free encyclopedia

δεν ρωτησα για την αναλυση αλλα για τα φιλτρα και την διαφορα απεικονισης σε αυτες τις ψηλες αναλυσεις. δλδ στα 2550χ1440 αν βαλω AA +AF τι διαφορα θα εχει στην εικονα? θα αξιζει να βαλεις τα φιλτρα ή τζαμπα θα κοψεις FPS?

τζάμπα κόβεις fps σε αυτή την ανάλυση.

Με 2χ ΑΑ δεν θα βλέπεις jagies εκτός και αν τραβάς screenshot και το ψάχνεις μετά.... :)

Με 2χ ΑΑ δεν θα βλέπεις jagies εκτός και αν τραβάς screenshot και το ψάχνεις μετά.... :)

κατι τετοιο φανταστηκα...! οποτε ποιος ο ουσιαστικος λογος να γονατιζεις την καρτα με τα φιλτρα ON? για τα benchmarks? δε λεει...!!

Αυτό ακριβώς. Χθές στο Medal of Honor έβαλα δοκίμαζα το ΑΑ. Έβαλα 2χ, 4χ και 8χ. Προσπαθούσα να δώ διαφορά και πραγματικά δεν μπορούσα. Ειδικά καθώς παίζεις και όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Τελικά το άφησα στα 4χ επειδή δεν παρατήρησα κάποιο κόλλημα εκεί. Στο ΑΑ χ8 υπήρχε μεγαλή διαφορά στη κίνηση και το παιχνίδι δεν παιζόταν.

Συγνωμη για την συνεχεια του off topic αλλα ειναι σημαντικο να πω οτι το stuttering υπαρχει σε cf/sli υλοποιησεις οταν εχουμε πανω απο μια οθονη.

Ειτε με δυο καρτες ειτε με τρεις που ειμαι τωρα με μια οθονη στα 1920x1200 απλα δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

Zpaf, τότε πώς γράφουν διάφοροι ακόμα και αρθρογράφοι ειδικών sites για στιγμιαία κοκαλώματα ή επιβράδυνση της εικόνας σε cf/sli;

Video proof: Micro stuttering may destroy the performance gains from current multi GPU technologies - Why the advantage of SLI, Crossfire and multi Chrome is questionable

Micro-stuttering and how to solve it - Beyond3D Forum

Γράφουν τόσα χρόνια(και πριν το eyefinity) για κάτι ανύπαρκτο;

Υ.Γ: Είμαι λίγο offtopic το ξέρω. Αλλά το θέμα αφορά την πρόκριση της 6870cf έναντι της 580, οπότε είναι και μία έμμεση σύγκριση ανάμεσα σε μονοπύρηνες και πολυπύρηνες λύσεις.

παίζουν πολλά για το MICROSTUTTERING εγώ με 4870χ2 είχα και έφτοιαξε με driver, με 2*4850 δεν είχα ποτέ... μητrική , drivers, υλοποίηση της κάρτας όλα παίζουν... αλλά όσο περνούν οι γενιές μειώνεται από ότι φαίνεται η σειρά 6 έχει άψογη υποστίριξη cf εγώ μάλλον για 6850 cf πάω....

Zpaf, τότε πώς γράφουν διάφοροι ακόμα και αρθρογράφοι ειδικών sites για στιγμιαία κοκαλώματα ή επιβράδυνση της εικόνας σε cf/sli;

Video proof: Micro stuttering may destroy the performance gains from current multi GPU technologies - Why the advantage of SLI, Crossfire and multi Chrome is questionable

Micro-stuttering and how to solve it - Beyond3D Forum

Γράφουν τόσα χρόνια(και πριν το eyefinity) για κάτι ανύπαρκτο;

Υ.Γ: Είμαι λίγο offtopic το ξέρω. Αλλά το θέμα αφορά την πρόκριση της 6870cf έναντι της 580, οπότε είναι και μία έμμεση σύγκριση ανάμεσα σε μονοπύρηνες και πολυπύρηνες λύσεις.

Κοιτα οι λυσεις cf/sli θα ειναι παντα ποιο πανω σε fsp/euro.

Εγω μιλαω παντα για το δικο μου setup και λεω οτι μετα απο ενα χρονο με τις 5870 crossfire/trifire δεν ειχα προβληματα stuttering.

Ειχα και εχω οπως πολλα παιδια προβληματα με καποια παιχνιδια εξαιτιας του multi gpu.

Για την Nvidia δεν μιλαω γιατι δεν εχω δει sli υλοποιηση.

Αν θελεις απροβληματιστη λειτουργια πας σε μονοπυρηνη αν σε τρωει ο κ... σου για fps και τεζες ρισκαρεις.

Κοιτα ενα παραδειγμα

Ποιος θα εδεινε ετσι απλα 500 ευρω για την gtx580 οταν με δυο hd6870 στα ιδια ευρω εχει 35% πανω στα καρε ;

33831z.png

Ποιος θα εδεινε ετσι απλα 500 ευρω για την gtx580 οταν με δυο hd6870 στα ιδια ευρω εχει 35% πανω στα καρε ;

Για να μην εχει CTDs?

Για να μην εχει CTDs?

Εγω μιλαω για μονοπυρηνες vs πολυπυρηνες υλοιποιησεις και τα προβληματα τους.

Ειχες ctd με μια 5870 ; oxi

Ειχες προβληματα στο dirt2 με μια 5870 ; οχι

Εχεις προβλημα με το gpu usage στο call of duty black ops με δυο gtx580 ; ναι :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.