Jump to content

Δείξτε το κουτί σας...

kbilly13

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Michalis76

Ρε παίδες, ποιά είσοδος ??????? Η eheim είναι χωρίς ρακορ. Ο σωλήνας είναι στον αέρα.

αστα αυτα ρε, πες μας την πατεντα ... (j/k :p, καλη συνεχεια με το project)

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 18:09]

μαλλονειδαμε οτι ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ , γωνια δηλαδη στην eheim...

Και ποιος σου είπε ότι δεν γίνεται.

Απλώς χρειάζεται αυτό και αυτό

Όχι :D είχα παλία το volcano12extreme [o πρόγονος του polo , για socket 462 μόνο ]

Καλά την eheim που είναι βιδωμένη στο tower δεν την είδες :rolleyes: , eheim και πόλο σε ένα κουτί και τα 2 δεν γίνεται :innocent: .

Sorry Athens2004 αλλά το παρακάτω Post δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε σένα. Απευθύνεται σε όλους όσους το κουτί είναι σε αντίστοιχη κατάσταση. Το δικό σου δεν το πιάνει τόσο το παρακάτω Post ωστόσο μου έδωσε αφορμή να θυμηθώ πολλά άλλα κουτιά πολύ χειρότερα...

Ρε παιδιά, νομίζετε οτι με το να κολλάτε αυτοκόλλητα, να βάζετε από 'δω και από κεί λαμπάκια και ανεμιστηράκια φωτισζόμενα και να αφήνετε το κουτί ανοικτό έχετε κάνει κάτι καλό; Το modding, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά για εμένα προσωπικά είναι μια διαδικασία κατά την οποία το κουτί ομορφαίνει. Εγώ όταν ξεκίνησα άρχισα με τα λεφτά που είχα, τα οποία δεν νομίζω να ήταν περισσότερα απ'τα δικά σας, και έκανα όλο και κάτι λίγο. Στην αρχή αντικατέστησα τα πριτσίνια του κουτιού με βιδες. Θα μου πείτε "και τι μ'αυτό;". Εγώ με αυτόν τον τρόπο έβγαλα τα "άχρηστα" πράγματα μέσα από το κουτί και προετοίμασα το έδαφος για κάποιες Modιφιές που θα γίνουν στο μέλλον και θα με βοηθήσει πολύ το οτι πλέον το κάθε κομμάτι του κουτιού βγαίνει όποτε θέλω με ένα κατσαβίδι. Μέχρι στιγμής το μόνο φωτιζόμενο πράγμα που είχα ήταν το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του NB το οποίο ήταν έτσι από τη μάνα του και μπορώ να πώ οτι μου έσπαγε τα νεύρα (πρόσφατα το ξύλωσα). Αργότερα έκανα κάτι άλλο πάνω στο οποίο θα πατούσε το επόμενο βήμα, μέχρι τελικώς να έρθει το τζάμι. Σε όλη τη διάρκεια του project (που συνεχίζεται ακόμα και θα συνεχίζεται για πάντα) το κουτί δεν δούλεψε ποτέ χωρίς πλαϊνό. Επίσης όταν ήρθε το τζάμι φρόντιζα πάντα τα καλώδια να είναι όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένα μέσα στο κουτί. Όσον αφορά το φωτισμό, αυτή τη στιγμή έχω απλώς δυο λάμπες και δυο πανελάκια για ανεμιστήρες που είναι φωτιζόμενα ωστόσο όλα είναι ένα χρώμα (μπλέ). Τέσπα. Που θέλω να καταλήξω.

Συμβουλές προς τους νέους στο "άθλημα":

1. Αρχίζετε πάντα από τις βάσεις. Μια καλλή αρχή είναι π.χ. η αντικατάσταση των IDE καλωδίων με round cables. Το αποτέλεσμα θα αργήσει να έρθει αλλά θα είναι πολύ καλύτερο...

2. Αν έχετε κάποιο "άθλιο" κουτί μην ρίχνετε λεφτά σε μπιχλιμπίδια. Αγοράστε πρώτο ένα αξιοπρεπές κουτί και Moddάρετέ το όπως θέλετε. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο καλό και ποιοτικό.

3. Μην βάζετε πολλά μπιχλιμπίδια στο κουτί. Στο τέλος καταντάνε εκνευριστικά.

4. Για φωτισμό χρησιμοποιήστε το πολύ 2 χρώματα. Παραπάνω γίνεται της Πόππης. Επίσης μακρυά από τα πολλά leds. Ένα καλό ζευγάρι λάμπες είναι πολύ καλύτερο.

5. Όταν φτιάχνετε κάτι μόνοι σας δώστε όλο σας το μεράκι και μην βιάζεστε. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

6. Προσπαθήστε όλα στο κουτί να είναι ομοιόμορφα. Πχ ένα μάυρο κουτί με άσπρα drives είναι κάπως αντιαισθητικό.

7. Ένα κουτί που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να είναι αρτιμελές. Το να λείπουν προσόψεις, πλαϊνά κ.τ.λ. δεν είναι καθόλου μαγκιά.

8. Προσπαθείτε τα καλώδια να είναι όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένα και κρυμμένα μέσα στο κουτί. Ειδικά αν έχετε τζάμι.

Sorry για το επιθετικό και μακρύ Post αλλά δεν αντέχω να βλέπω "κακομοίρικα" κουτιά. Επίσης Athens2004 ξαναλέω οτι δεν απευθύνομαι σε εσένα αποκλειστικά γι'αυτό μην το παίρνεις προσωπικά. :)

Σόρυ αλλά , μόνο ένα uV έχω στο κουτί , και απο αυτοκόλλητα του Athlona και της μητρικής. Λαμπακια-λεντακια = 0 .

Όσο για τα καλώδια ., σε ένα midi tower μέσα έχω αρκετά πραγματα οπότε πίστεψε με πιο συμμάζεμα δεν γίνεται[μονο και μόνο το ocz520 είναι θαυμα που χώρεσε ] . ΌΤαν πάρω stacker κάτι θα γίνει .

No prob πάντως.. :)

Επλίζω να κατάλαβες πώς έχω πλέξι πλαινα[o 12αρης στοπ πλάι δεν κάθεται στον αέρα....] , [γιατι έλεγες για ανοικτά ] Τα κάνω με azax επίσης ,. .. :hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 20:53]

Απ'ό,τι βλέπω έχεις μια ζελατίνα στο πλάι που υποθέτω την έχεις σα τζάμι... Ακόμα χειρότερα...

Είδες φίλε που με υποθέσεις δεν γίνεται τπτ ?. [εκει θέλω να καταλήξω γιαυτο και σε ρώτησα τι είδες . .....] ...

Είναι πλέξι και μάλιστα αρκετά χοντρό . , και πολύ ευλυγιστο επισης . [και τα 2 πλαινα ]

Για την ακρίβεια είναι κρυσταλοειδές πλέξι και το πήρα απο κατάστημα με Τζάμια .

15 ευρώ το κάθε ένα .... κάνει [ήτανε γνωστος και γλίτωσα το σφάξιμο ευτυχώς] .

2 δισκους απο dremel χάλασα για να κόψω το πλαινο να μπει ο 12αρης για να καταλάβεις :)

το έκοβες και δεν φεύγανε κομματια , απο δώ και απο κει οπως τα plexi alexpak .

@Makis Hourdakis

Το όνομα του θέματος είναι «δείξτε το κουτί σας»

Αυτό δεν είναι απαραίτητο να είναι το τελειότερο στην εμφάνιση (κάτι που είναι υποκειμενικό)

Εδώ δείχνουμε απλά το κουτί μας με όποια δουλειά εμείς έχουμε κάνει πάνω σε αυτό.

Το θέμα της εικόνας που παραθέτει ο κάθε χρηστής μπορεί να είναι από απλά ένα τακτοποιημένο φυσιολογικό κουτί μέχρι το πιο τρελό moded.

Από εκεί και πέρα εμείς μπορούμε να σχολιάσουμε την δουλειά του και να τον βοηθήσουμε ίσως να τη βελτιώσει.

Μα Kaynd εγώ αν πρόσεξες κατέληξα σε κάποιες συμβουλές. Ο χρήστης που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου βρίσκει ένα τέτοιο αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Πίστεψέ με, αυτό που λέω το λέω βλέποντας πάρα πολλά τέτοια κουτιά και μάλιστα το προηγούμενο του κολλητού μου έτσι ήταν και το έβρισκε ωραίο. Δυο τρία αυτοκόλλητα από 'δω κι από 'κεί, δυο round cables της κακιάς ώρας μέσα (ό,τι μπόρεσε να βρεί στο Ηράκλειο), ανοικτό το πλαϊνό, έλειπαν τα καπάκια για τα ελεύθερα drive bays και αυτός το έβλεπε ωραίο. Πιστεύω πως ένα τέτοιο κουτί δεν είναι υποκειμενικά άσχημο αλλά αντικειμενικά. Προσωπικά χίλιες φορές προτιμώ να έχω ένα μάπα αλλά απήραχτο κουτί παρά π.χ. ένα HEC σε τέτοια κατάσταση... Δεν αναφέρω ακριβότερα κουτιά καθώς συνήθως τα προσέχουμε περισσότερο λόγω της τιμής τους...