Jump to content

Δείξτε το κουτί σας...

kbilly13

Recommended Posts

μετα απο αλλαγη κουτιου ,ψυξης επεξεργαστη για λογους ομορφιας και καρτων γραφικων το σημερινο αποτελεσμα! smile.png

[ATTACH]57552[/ATTACH]

[ATTACH]57551[/ATTACH]

Απλα γ@μ@το , μεγεια και απο εδώ :) καλά καψίματα και να το ευχαριστηθεις bro :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

Corsair 800D Owner πλεον. Παρα τις μικρες οπτικες διαφορες, που εχει σε μεγεθος με το 2110 Lian Li, που εχω, εχει τοσο πολυ αερα που πραγματικα δεν το πιστευω ουτε εγω ο ιδιος. Εχει απιστυτο Air Flow, και πολυ καλη εσωτερικη διαταξη. Με χαλασε που εχει λιγοτερους δισκους σε σχεση με το 2110, δηλαδη 4 εμπρος και 3 κατω τερμα, θα ηθελα παραπανω, εκτος αν με καποια επεκταση γινεται καποια μοντα.

Ηθελα να ρωτησω, αν υπαρχει καποιο τετοιο κιτακι αναβαθμισης, και αν επισης, το πανελ το εμπρος που εχει 2 Usb 3, 2 Usb 2, Audio - Esata, αν μπορω να βαλω παραπανω απο 4 USB 3.0,

[MENTION=22530]sobi[/MENTION]

Ένα ΜΕΓΕΙΑ και από εμένα!

Πολύ φροντισμένο το κουτί, με ιδιαίτερη προσοχή στο air flow!

Μια ερώτηση : Οι αποστάτες στους ανεμιστήρες του ψυγείου, γιατί είναι διαφορετικής διαμέτρου (ανά ζεύγη, οι ερχόμενοι σε επαφή με το ψυγείο είναι μικρότεροι)

{πες ότι έχω δίκιο , γιατί δεν περισσεύουν αυτή τη στιγμή για οφθαλμίατρο!!! :) }

Μια πρόταση: Ο πίσω ανεμιστήρας αν γυρίσει ανάποδα , θα σαρώνει με τον αέρα του τα VRΜ και -σημαντικότερο- θα φέρει το κουτί σε σαφή θετική "στατική" πίεση και έτσι θα μπαίνει λιγότερη σκόνη μέσα!!!

(Τώρα από ότι φαίνεται μπορεί και να έχει ελαφρά θετική πίεση , αλλά όχι ικανή να τροφοδοτήσει με αρκετό αέρα όλα τα "αφύλαχτα" ανοίγματα)

Και μια ιδέα!

Μου άρεσε ο τρόπος που πέρασες τα καλώδια που τροφοδοτούν τις κάρτες, βλέπω ότι έχεις χρησιμοποιήσει και κάποια δεματικά στην κάτω οριζόντια διαδρομή τους, πως θα σου φαινόταν αυτό το δέσιμο να συνεχιζόταν διακριτικά και ποιο πέρα μέχρι τα καλώδια να ευθυγραμμιστούν προς το βύσμα, αλλά ταυτόχρονα να ξεχωρίζει τις τέσσερις ομάδες καλωδίων??

Καλή διασκέδαση!!!!:dance3:

λογικό είναι Στέλιο να έχει διαφορετική διάμετρο ο αποστάτης.

Τόρνος έπεσε απο ότι ξέρω έτσι ώστε να καταφέρει ο αποστάτης από τη μια να περάσει μέσα απο τη τρύπα που αφήνει η αφαίρεση του rubber

Be-Quiet-Dark-Rock-2-Rubber-Fan-Edging_670x376.jpg?resize=670%2C376

Αλλά και ταυτόχρονα να συγκρατεί τον ανεμιστήρα στη θέση του. Με μαύρο ο αποστάτης, με γκρι η τρύπα του fan σε τομή.

TmWnhJr.png

Για τα περισσότερα δεματικά εγώ λέω no.

ισως να ήθελα βεβαια μαύρους τους αποστάτες αλλά αυτά είναι υποκειμενικά :)

Και τώρα που το θυμήθηκα!!!! Εκεί έχει ξαναγίνει με μπρούτζο αντι για αλουμίνιο.

[MENTION=15487]pol77[/MENTION] που είναι ωρέ μία φώτο απο τη Nemesis??????

Ακόμα τη περιμένω :tongue:

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] ευχαριστω για τα σχολια σου...

αν λοιπον καταλαβα καλα στο πρωτο σκελος οπου απαντησε και η Αγαπη με την οποια θα συμφωνησω.

οριστε και μια φωτο

IMG_0052Large_zpse886a808.jpg

σε γενικες γραμμες αυτο που ηθελα να πετυχω ειναι ο αποστατης να μπαινει στην τρυπα του ανεμιστηρα οσο πιο σφηνωτα γινεται με σκοπο να αποφυγω μικρο ταλαντωσεις τριγμους και οτι αλλο μπορουσε να δημιουργηθει απο εναν αποστατη με μικροτερη διαμετρο απο οτι πρεπει ...

και πιστευω το καταφερα γιατι θελει ενα σχετικο σπρωξιμο για να μπει.

οσον αφορα τον πισω ανεμιστηρα θα το δοκιμασω σιγουρα μιας και δικο μου ζητουμενο ειναι οσο το δυνατον λιγοτερη σκονη , οπως επισης και καλυτερη ψυξη των vrm μιας και η συγκεκριμενη μητρικη "τσιμπαει" λιγο σε θερμοκρασιες....

οπως και για τα καλωδια θα το δοκιμασω οπτικα να δω πως φαινεται...

γενικα ομως ναι μεν οι bq πλεον ειναι για ψυγειο με τους αποστατες αυτους αλλα ακομα και τωρα ενα μικρουλι θεματακι το εχουν.. και αυτο αφορα rubber περιβλημα της στεφανης τους που τους δινει ελαχιστα μικροτερο ογκο πραγμα το οποιο σε δυσκολευει λιγο στην τοποθετηση τους σε ψυγειο (ομοιομορφα τοποθετημενοι)

και μιας και πέρασα απο το θέμα να γκρινιάξω κιόλας λοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

Σωτο βγάλε τους τους αποστάτες, πήγαινε μια βόλτα απο το τόρνο και κάνε μια φρεζάτη υποδοχή, έτσι ώστε οι βίδες να χωνέψουν μέσα και να μη προεξέχουν από το αλουμίνιο :D

Πρέπει κάτι να βρω να πω και γω :hehe:

:p τωρα δεν υπαρχει περιπτωση καμια να ξεστησω ξανα... απλα ευχαριστιεμαι παιχνιδι :) οταν καταλαγιασει η χαρα μου θα το σκεφτω πολυ σοβαρα να το κανω γιατι μαρεσει σαν ιδεα... γιατι οχι και καμια ανοδιωση των αποστατων.. ξερεις εσυ ;)

:p τωρα δεν υπαρχει περιπτωση καμια να ξεστησω ξανα... απλα ευχαριστιεμαι παιχνιδι :) οταν καταλαγιασει η χαρα μου θα το σκεφτω πολυ σοβαρα να το κανω γιατι μαρεσει σαν ιδεα... γιατι οχι και καμια ανοδιωση των αποστατων.. ξερεις εσυ ;)

Καλά μη βάζεις και στοίχημα! :)

Γιατί σου έχω προτάσεις!

Αλλά θα επανέλθω , γιατί ο Κίτσος ο λεβέντης με προκαλεί να τον πετάξω από το παράθυρο!!

Λοιπόν επανήλθα , αν και χρειάστηκε αρκετή υπομονή για να μην το σπάσω το ρημάδι!

Για τους αποστάτες ήθελα να σου πω, είδα και αυτά που είπε η Αγάπη και που μου έδειξες και εσύ.

Ναι σωστά η λύση δουλεύει , θέλει λίγη προσοχή στην επεξεργασία , αλλά δουλεύει.

Το θέμα όμως είναι ότι με λίγο διαφορετικό σχεδιασμό στην τόρνευση των αποστατών , καταλήγουμε σε ποιο σωστή λύση , τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά!

Και εξηγούμαι:

%CE%A3%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82%20_%20BeQuiet_Fan.jpg?m=1375483834

Στην εικόνα που σχεδίασα, με κόκκινο φυσικά είναι δυο ίδιοι αποστάτες που υποκαθιστούν έναν από αυτούς που ΄έφτιαξες εσύ!

Δηλαδή αντί για 8 αποστάτες χρειάζεσαι 16 , και φυσικά εύλογο το ερώτημα , :

"Μα τι μας λες για πιο εύκολη λύση!!!"

Αν δεις στην από κάτω εικόνα, σου έχω σχεδιάσει το πως θα γίνει η επεξεργασία μιας ράβδου υλικού , από το οποίο θα κοπούν οι αποστάτες:

Ξεκινάμε με την διαμόρφωση φυσικά, της εξωτερικής διαμέτρου του αποστάτη και κατόπιν

1. Κάνουμε την τρύπα για να περάσει η βίδα , μέχρι ένα βάθος (εδώ θεωρώ ότι δουλεύουμε από δεξιά προς τα αριστερά!

2. Αφαιρούμε το υλικό στην κόκκινη διακεκομμένη γραμμή με ένα φαρδύ κοπτικό σχισίματος/ αποκοπής (αυτό είναι ουσιαστικά μια κίνηση σε βάθος μόνο)

3. Κόβουμε με ένα πριόνι στην μπλε γραμμή και έχουμε τον πρώτο αποστάτη μας.

4 Κεντραδόρος και ξανά στήριξη με την πόντα.

5. Σχίσιμο στο μαύρο ίχνος με πολύ λεπτό σχιστικό κοπτικό! Και έχουμε τον δεύτερο αποστάτη μας

6. Κεντραδόρος , πόντα, και μετά 3 και μετά 4 και μετά 5 κοκ !!

¨Έτσι θα έχουμε εύκολα συμμετρικούς αποστάτες που αν θέλουμε τους κάνουμε να σφηνώνουν πάνω στην οπή του ανεμιστήρα, αλλά πρόσεξέ με , αυτό δεν είναι απαραίτητο , γιατί οι αποστάτες έχουν την πατουρίτσα για να κεντραριστούν στην οπή , απλά μετά σφίγγοντας με την βίδα , αυτοί θα πιάσουν στέρεα τον ανεμιστήρα ανάμεσά τους και δεν θα υπάρχει θέμα σφηνώματος του ανεμιστήρα για να είναι σταθερός, αυτός θα είναι βράχος χωρίς σφήνωμα!

Οπότε θα έχουμε ομοιόμορφη , εύκολη , σταθερότερη κατασκευή και πιο ευέλικτη, χωρίς προσανατολισμένα εξαρτήματα.

και άμα θες , στα κομμάτια που έχουν δεξιά το μέτωπο σχισίματος , κάνεις και ένα φρεζάρισμα με τον κεντραδόρο και μπαίνει και η βίδα φρεζάτη που λέει και η Αγάπη!

Νομίζω ότι στην περίπτωσή σου δεν έχει νόημα να γίνει αντικατάσταση, απλά σε επόμενη περίπτωση , η μέθοδος που σου πρότεινα θα δώσει καλύτερο και πιο εύκολο αποτέλεσμα!

Παιδιά , χρησιμοποίησα για λόγους συντομίας κάποιες λέξεις από την αργκώ των μηχανουργών , συμπαθάτε , μπορεί εσείς να μην καταλάβατε τι ακριβώς λέω, αλλά ένας μηχανουργός θα καταλάβει!

Άντε καλή συνέχεια!!!!!

Έγινε επεξεργασία από Seafalco

Μάστορα το έπιασα τι λες, αλλά να αυθαδιάσω λίγο;

1) θεωρώ ότι η λύση του sobi είναι μια χαρά. Μπαίνουν σφινωτά και έχει ΕΝΑ κομμάτι να διαχειριστεί κατά το βίδωμα, είναι έτοιμο κεντραρισμένο. Επίσης δε νομίζω να έχει πιο πολύ δουλειά αυτό του sobi. Πάλι σκάλισμα κάνει ο τόρνος και πάλι κόψιμο γίνεται. Απλά παίρνει ένα κομμάτι αντί για δύο και έχει και τα μισά κοψίματα.

2) Τα δύο κομμάτια που προτείνεις κάνουν πιο δύσκολη την εγκατάσταση νομίζω.

Δε ξέρω αλλά νομίζω θα προτιμούσα το ένα :)

Μάστορα το έπιασα τι λες, αλλά να αυθαδιάσω λίγο;

1) θεωρώ ότι η λύση του sobi είναι μια χαρά. Μπαίνουν σφινωτά και έχει ΕΝΑ κομμάτι να διαχειριστεί κατά το βίδωμα, είναι έτοιμο κεντραρισμένο. Επίσης δε νομίζω να έχει πιο πολύ δουλειά αυτό του sobi. Πάλι σκάλισμα κάνει ο τόρνος και πάλι κόψιμο γίνεται. Απλά παίρνει ένα κομμάτι αντί για δύο και έχει και τα μισά κοψίματα.

2) Τα δύο κομμάτια που προτείνεις κάνουν πιο δύσκολη την εγκατάσταση νομίζω.

Δε ξέρω αλλά νομίζω θα προτιμούσα το ένα :)

Βρε συ αυδαδίασε όσο θέλεις, άλλωστε είναι ένας από του καλύτερους τρόπους να μάθεις!! :)

Λοιπόν το είπα κι εγώ ότι η υπάρχουσα λύση είναι επαρκής, η δική μου είναι καλύτερη αισθητικά και όχι δυσκολότερη τεχνικά!

Ας το εξηγήσω λίγο πιο αναλύτικά:

1. Άλλο πράγμα να σχίζω το υλικό που σημαίνει μόνο κίνηση εγκάρσια προς τον άξονα του κομματιού -όπου εκεί αν ορίσω το βάθος σχισίματος έχω και το σφήνωμα του κομματιού πάνω στον ανεμιστήρα- και άλλο πράγμα να πάρω ένα "πάσο" σε συγκεκριμένη διάμετρο.

Εδώ θέλει κίνηση σε δύο άξονες και δέσιμο διαφορετικών εργαλείων κοπής και οπωσδήποτε δεν μπορεί να παρθεί σε μια κίνηση!

Αυτά κοστίζουν σε χρόνο τόρνευσης!

2. Δυσκολία στην εγκατάσταση καμία, αν φροντίσεις -όπως κάνεις στην κατασκευή του υπάρχοντος αποστάτη- να ελέγξεις το βάθος σχισίματος, ο "ημιαποστάτης" μια χαρά θα σφηνώνει στον ανεμιστήρα.

3. το αποτέλεσμα θα είναι αισθητικά πιο σωστό!

Ελπίζω να μην σας ζάλισα!

:)

Κάτσε κάτσε να το πιάσω γιατί με το τόρνο είμαι μωρό ακόμα.

προτείνεις δύο αποστάτες οι οποίοι

1) εχουν ΙΔΙΟ σχήμα με αυτόν του sobi αλλά είναι πιο μικροί. Ναι;

2) Αν ναι τότε γιατί είναι πιο εύκολο να κάνεις 2 και όχι ένα;

3) Αν όχι που το έχασα;

4) η γνώμη μου για το αισθητικό είναι ένας εντελώς διαφορετικός αποστάτης που δε θα χρειαστεί τόρνο αλλά δεν είμαι σε φάση σχεδίου τώρα. Το σκεφτόμουν για τους δικούς μου. Αν βρω χρόνο θα κάνω ένα σχέδιο γιατί αν περιμένουμε πότε θα αποφασίσω να τους κάνω στους δικούς μου θα αλλάξει ο αιώνας λολ

Ναι μοιάζουν πολύ με του Σώτου, απλά το στενό τους μέρος είναι πολύ κοντό!

Είναι πολύ πιο εύκολοι στην κατασκευή γιατί αυτό το στενότερο τμήμα, προκύπτει σαν αποτέλεσμα μιας μόνο κίνησης (σχίσιμο = ελάττωση διαμέτρου σε ένα μόνο σημείο , χωρίς μετακίνηση δεξιά αριστερά του κοπτικού , άρα χωρίς ανάγκη να προσέχεις μήπως η προς τα δεξιά η ή προς τα αριστερά κίνηση ξεπεράσει τα αυστηρά καθορισμένα όρια του μήκους του αποστάτη!!

Δηλαδή μήπως κόβοντας το στενότερο τμήμα , κοντύνεις από απροσεξία το φαρδύτερο τμήμα!

Στην περίπτωση της πρότασής μου, απλά έχεις πάρει τα μετρήματά σου _όπως και στην άλλη περίπτωση , αλλά εδώ απλά βάζεις το εργαλείο κοπής σε συγκεκριμένες θέσεις και απλά κόβεις προς τα μέσα , τίποτε άλλο !!!

Κανένας κίνδυνος από επαναλαμβανόμενες κινήσεις δεξιά αριστερά που πρέπει να σταματήσουν ΑΚΡΙΒΩΣ στο "τσακ"!!!

Αυτά κοστίζουν σε χρόνο και αν μπορείς να τα αποφύγεις μπορεί να κόβεις τα διπλάσια κομμάτια , αλλά τελικά να κάνεις πιο γρήγορα!

Και όσο για τους αποστάτες που σκέφτεσαι , απλά ΝΤΡΟΠΗ σου!!!:p

Τι κάνουνε εμείς εδώ, φτιάξε ένα σχέδιο και το συζητάμε!!!:T:

ε τώρα το τσάκωσα!!!! Θα πας με ένα πλατύ καρβίδιο και θα πας μόνο προς το κέντρο του αλουμινίου τόσο όσο θες.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει ότι ο τόρνος που πήγε ο sobi δεν είχε ένα κοπτικό σε φάρδος ναααααα :hehe: (περι ένα εκατοστό λογικά). Υπάρχει άραγε; λολ

Δε τη παλεύω για σχέδια τέτοια ώρα πάω να ξεραθώ :fie: από αύριο τα σπουδαία αν και έχω και σπουδαία review να ανεβάσω :whistle2:

Έτσι μπράβο , και λέω κι εγώ τόση ώρα, πάνε τα κόπια μου χαμένα!!! :p

Ναι χρησιμοποιώ ένα πλατύ κοπτικό με τελείως κάθετη -προς τον άξονά του - ακμή κοπής , ε΄να μέσου μεγέθους είναι περί τα 5 με 6 mm σε πλάτος , αλλά μπορείς να φτιάξεις και με ταχυχάλυβα σε πολύ μεγαλύτερη διάσταση αν θες!

Και όσο αφορά στον ύπνο και εγώ είμαι σε φάση να κουτουλήσω το πληκτρολόγιο !

Οπότε αύριο τα σπουδαιότερα και καλή συνέχεια στα review σου !

Ανυπομονούμε!!!!

:)

Άντε καλή ξεκούραση!!!