Jump to content

κάρτα για 3D σχέδιο

smos44

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ. Πρώτο post εδώ. Χρειάζομαι κάρτα γραφικών για σύνθεση νέου υπολογιστή (πλατφόρμα X58). Ο υπολογιστής μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιηθεί και με προγράμματα 3d σχεδίου (CAD, 3DS MAX). Παιχνίδια δεν μας ενδιαφέρουν.

Θα ήθελα να κινηθώ κάτω από τα 300 Ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα να προτιμήσω μία φτηνή επαγγελματική κάρτα όπως η PNY Quadro 600 1GB ή να πάω στην καλύτερη κάρτα για παιχνίδια που μπορώ να αγοράσω; Αν πάω για την δεύτερη λύση προτιμώ την πιο δυνατή κάρτα για παιχνίδια ή πηγαίνω σε υλοποίηση NVIDIA; Δεν έχω κόλλημα με μάρκα απλά βλέπω ότι οι επαγγελματικές τους κάρτες υπερτερούν των AMD σε τέτοια χρήση.

Από reviews δεν βρήκα τίποτα για Quadro 600. Η σύγκριση άλλων μοντέλων επαγγελματικών και καρτών παιχνιδιών είναι πάντα υπέρ των επαγγελματικών ακόμα και παλιότερης γενιάς με διαφορές άλλοτε υποφερτές όπως εδώ και άλλοτε χαώδεις.

Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Ευχαριστώ.

Αν δεν παίζεις παιχνίδια ξεχνάς εντελώς τις παιχνιδοκάρτες. Μόνο επαγγελματικές θα κοιτάξεις. Άλλωστε το AutoCAD πχ αλλιώς δουλεύει τις απλές κάρτες και αλλιώς τις επαγγελματικές. Στις απλές μου πετάει ακόμα και μήνυμα ότι η κάρτα δεν είναι πιστοποιημένη. Επιπλέον οι επαγγελματικές είναι εξειδικευμένες κατασκευαστικά για CAD προγράμματα.

καταρχας φιλε smos44 χρειαζεσαι minimum RAM για 3d σχεδιο ιση με 8gb .. η προτεινομενη ειναι 12.

Απο πλευρα καρτας εννοειται πως οι επαγγελματικες ειναι πολυ καλυτερες σε τετοια προγραμματα ..

αν θυμαμαι καλα μια μεσαια quadro εχει καλυτερες επιδοσεις σε designing ακομα και απο 4-way sli GTX 480 ..

Εχουν τσιμπημενες τιμες αλλα δυστυχως η δουλεια σου απαιτει και καλη καρτα!

Οτι λέτε παραπάνω, είναι σχετικό.

Το θέμα είναι: Πόσο σύνθετα είναι τα μοντέλα που δουλεύεις συνήθως? Γιατί να κάνεις 10 γραμμές και ένα extrude, η quadro δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Απο πλευρα καρτας εννοειται πως οι επαγγελματικες ειναι πολυ καλυτερες σε τετοια προγραμματα. αν θυμαμαι καλα μια μεσαια quadro εχει καλυτερες επιδοσεις σε designing ακομα και απο 4-way sli GTX 480

Δεν μπορώ να πάω οικονομικά ούτε στις κάρτες τις μεσαίας κατηγορίας 1800, 2000

Οτι λέτε παραπάνω, είναι σχετικό. Το θέμα είναι: Πόσο σύνθετα είναι τα μοντέλα που δουλεύεις συνήθως? Γιατί να κάνεις 10 γραμμές και ένα extrude, η quadro δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Το 3D σχέδιο θα αφορά ένα 30-40% της χρήσης του υπολογιστή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσο βαριά θα είναι τα μελλοντικά projects. Επίσης στο σαράβαλο που χρησιμοποιώ τώρα και τα πιο απλά πράγματα το "γονατίζουν" κι έτσι δεν μπορώ να κάνω τέτοιο υπολογισμό.

Αν δείτε κανένα review για την 600 θα με ενδιέφερε. Έχω μπει σε forums των σχετικών προγραμμάτων και εκεί την θάβουν την quadro 580. Θέλει διάβασμα...

• 2 weeks later...

Θα σου έλεγα άμα ενδιαφέρεσαι για 4ΧΧ σειρά να το ψάξεις πρώτα. Εγώ τουλάχιστον έχω πολύ κακές επιδόσεις με την 460 gtx στο Blender (opengl) (Χειρότερες από την 8800gts512 που είχα). Κοίταξα και είχαν πολλοί προβλήματα και με cads και σε d3d, δε ξέρω άμα έχουν επιλυθεί ακόμα.

τα προγραμματα που λες χρησιμοποιουν κατα κυριο λογο το dx καλυτερη επιλογη ειναι να πας σε μια 5870-5850 που πετανε σε dx εγω που δοκιμαζα την δικια μου στο 3dmax με αρχειο 1.5 γιγα απλα πεταγε βεβαια εφοσον θα δουλεψεις κ σε χ58 που κατα κυριο λογο το rendering θελει cpu-ram θα εισαι καλυμενος απολυτα.

Sorry που επεμβαινω αλλα επειδη βλεπω οτι αρχιζει και φουτωνει το ενδιαφερον για αυτες τι καρτες δεν τρεχετε -οσοι θελετε βεβαια- καποια benches* με οτι καρτα διαθετετε.

Να δουμε διαφορες παλιων/νεων/επαγγελματικων και μη???

*Καποια που εχω βρει ειναι

εδω (εχει και τα specapc λιγο πιο κατω)

και για autocad (προυποθετει υπαρξη autocad βεβαια 2010/2011...το λεει στις οδηγιες)

εδω

Αν ασχοληθει καποιος...σε νεο threadaki..

Δε ξέρω κατά το πόσο είναι αξιόπιστο αλλά έχει ένα πινακάκι εδώ για το specviewperf. H 5750 πατάει την 480.

θα κοιταξεις να παρεις καρτα με οσο το δυνατον περισσοτερη ενσωματωμενει μνημη,το αν θα υποστηριζει DX10 η 11 μην σε ενδαιφερει,απλα να υποστηριζει τα περισσοτερα add για cad:)

παρε μια ιδεα http://www.komplett.se/k/kl.aspx?bn=10484

Θα σου έλεγα άμα ενδιαφέρεσαι για 4ΧΧ σειρά να το ψάξεις πρώτα. Εγώ τουλάχιστον έχω πολύ κακές επιδόσεις με την 460 gtx στο Blender (opengl) (Χειρότερες από την 8800gts512 που είχα). Κοίταξα και είχαν πολλοί προβλήματα και με cads και σε d3d, δε ξέρω άμα έχουν επιλυθεί ακόμα.

Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω αύριο όλο το PC αλλά βλέπω πως χρειάζομαι διάβασμα...

Δε ξέρω κατά το πόσο είναι αξιόπιστο αλλά έχει ένα πινακάκι εδώ για το specviewperf. H 5750 πατάει την 480.

Πολύ χρήσιμο το πινακάκι. Τι λένε οι συμφορουμίτες; Φαίνονται τα νούμερα λογικά; Θεωρούσα (κακώς όπως φαίνεται) ότι επειδή οι επαγγελματικές Nvidia υπερέχουν των επαγγελματικών ATI, θα μπορούσα να την προτιμήσω και στις απλές στα ίδια λεφτά και σκεφτόμουν την αγορά μιας 470 gtx

τα προγραμματα που λες χρησιμοποιουν κατα κυριο λογο το dx καλυτερη επιλογη ειναι να πας σε μια 5870-5850 που πετανε σε dx εγω που δοκιμαζα την δικια μου στο 3dmax με αρχειο 1.5 γιγα απλα πεταγε βεβαια εφοσον θα δουλεψεις κ σε χ58 που κατα κυριο λογο το rendering θελει cpu-ram θα εισαι καλυμενος απολυτα.

Να θεωρήσω πως λογικά μια 6870 που είναι μέσα στο budget μου θα είναι ομοίως καλή ή έχει γίνει καποια αλλαγή στην αρχιτεκτονική και μπορεί να συμπεριφέρεται χειρότερα από την σειρά 5χχχ;

αν και ειναι στο 10...απο εδω -> Benchmark Results: Viewperf I : Nvidia Quadro FX 4800: Workstation Graphics At Its Finest?

εχω σταμπαρει την fx4600 την οποια την βρισκεις στο ebay λιγο πανω απο 300Ε.

Καλή ιδέα αλλά μαζί με τα μεταφορικά βλέπω να ξεφεύγω κάνα κατοστάρικο...

(oποιος μπορει ας τρεξει ενα 11αρη..->στο παραπανω ποστ/λινκ)

Ναι. Θα σας είμαι ευγνώμων. Καθυστερώ την παραγγελία μόνο για την κάρτα. Αν έχουμε 1-2 αποτελέσματα απο consumer κάρτες θα δούμε αν ο πίνακας στο post του Volrath ισχύει οπότε μάλλον πάω για 5850/70 ή 6870

θα κοιταξεις να παρεις καρτα με οσο το δυνατον περισσοτερη ενσωματωμενει μνημη,το αν θα υποστηριζει DX10 η 11 μην σε ενδαιφερει,απλα να υποστηριζει τα περισσοτερα add για cad:)

παρε μια ιδεα Komplett.se - CAD/CAM

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποια κατάταξη ή απλώς παράθεση των επαγγελματικών καρτών;

SAPPHIRE- HOME

SAPPHIRE- HOME

γεια σου φιλε! Δες και αυτές τις κάρτες που σου έρτειλα! Αν ειναι να δουλεύεις και Pro engineer μην σκέφτεσαι για κατι αλλο, και απο την nvidia μερια τις αντιστιχες φυσικα!!!Όσο για παιχνίδια τα πανε πολύ καλα!!!:T:

Αν θελεις τσαμπε επιταχυνση στα CAD, εχεις χρονο για ψαξιμο και δεν θες να χαλασεις λεφτα, παρε μια 8800GT 512mb μεταχειρη και μπορεις με software (bios + driver) να την κανεις Quadro FX3700 ;):magic:

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποια κατάταξη ή απλώς παράθεση των επαγγελματικών καρτών;

για αυτο που θελεις ειναι η πιο καταλληλες,τωρα ειναι ποσα χρηματα θελεις να διαδεσεις(300ευρο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.