Jump to content

Dell u2311h - εντυπώσεις/προβληματισμος

scrolllock

Recommended Posts

Εδώ και 2 βδομαδες ειμαι κατοχος της παραπανω dell. Να σημειωσω οτι αρχικα ηρθε με καμενο pixel και αλλαχτηκε με την δευτερη κατα σειρα οθονη που μου εστειλε η dell μια που και η πρωτη αντικαταστατρια ειχε καμενο pixel. Η δευτερη βεβαια ηταν refurbished αλλα δεν ειχε κανενα προβλημα (τουλαχιστον τιποτα που να προσεξα εγω).

Η οθονη εχει πολυ μεγαλη διαφορα στο μεγεθος σε σχεση με την παλια μου eizo 19'' οταν παρακουλουθεις ταινια. Αλλα νομιζω οτι αν και ο λογος 16/9 ειναι ο ιδανικος για ταινιες (δεν εχω δει μαυρη μπαρα σε καμμια σειρα που παρακουλουθω και στις περισσοτερες ταινιες), παρόλα αυτα για χρηση office (internet/word) μου φαινεται οτι θα ηθελα λιγο παραπανω υψος - ισως ο λογος 16/10 να ειναι η καλυτερη λυση για μια οθονη υπολογιστη

Η οθονη βεβαια δεν ειναι καλυτερη γενικα απο την ειζο στην εικονα Ισως να ειναι και φυσικο - την ειζο με spva την ειχα παρει 600Ε πριν 4 χρονια και αυτη ειναι στα 245Ε. Σε σχεση με μια lg με tnt panel παντως που μπορεσα να τις βαλω διπλα διπλα ειχε μεγαλη διαφορα - αν δεν δεις ποτε κατι σε pva ή ips δεν καταλαβαινεις ποσες λεπτομερειες κ χρωματα χανεις απο φωτο - ταινιες.

Ενα προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι μου φαινεται υπερβολικα φωτεινη. Οτι ρυθμισεις και να κανω (με την προυποθεση οτι δεν θα τα σκοτεινιασω ολα!) η φωτεινοτητα εξακουλουθει να με ενοχλει. Ισως να ειναι και δικο μου προβλημα μια που με ολες τις οθονες που δουλευω χαμηλωνω την φωτεινοτητα. Μπορει η πολυ μεγαλυτερη επιφανεια της 23αρας να ειναι αναποφευκτα πιο φωτεινη απο την 19αρα που ειχα συνηθισει (η ειζο ειχε text mode που εκτος απο φωτεινοτητα "ριχνει" και τους βαθμους kelvin - δεν καταφερα να παρω παρομοιο αποτελεσμα απο την dell) . Δεν ξερω.... Αν δεν την συνηθισω παντως συντομα μαλλον με βλεπω να την πουλαω... Γιατι ναι μεν ειναι απολαυστικη στις ταινιες αλλα οταν δουλευω office κτλ με κουραζει. Αν ειχε κανεις παρομοιο προβλημα και το ελυσε ας βοηθησει.

Για δοκιμασε να την καλιμπραρεις με τα settings αυτης της σελιδας Dell U2311H review - FlatpanelsHD

Εμενα δεν με ενοχλησε η φωτεινοτητα της, ισα ισα σε σχεση με μια LG LED που ειχα πριν απο την Dell την βρισκω πιο ξεκουραστη στον τομεα αυτο.

εμενα ακομα και στο 0 η φωτεινοτητα μου φαινεται μεγαλη. εχω "παιξει" αρκετα με τις ρυθμισεις. μαλλον λοιπον εγω δεν αντεχω το φως ή τουλαχιστον δεν μπορω να το συνηθισω σε μια τοσο μεγαλη επιφανεια. σε τι αποσταση εχετε το μονιτορ ? ειμαι στα +/- 60 εκ. Με βλεπω να το δινω το μονιτορ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.