Jump to content

Nvidia GTX260 και "bottleneck"

Sokan_jr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας, είμαι νέο μέλος στο forum (εκπληκτική δουλειά από όλους).

Σκοπεύω να "επενδύσω" σε ένα καινούργιο μηχάνημα με τα εξής κομμάτια:

INTEL CORE I7-950 3.06 GHZ LGA1366 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR

GIGABYTE GA-X58A-UD3R RETAIL - - E-SHOP.GR

KINGSTON KHX2000C9AD3T1FK3/6GX 6GB (3X2GB) PC16000 HYPERX XMP T1 WITH FAN TRIPLE CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR

WESTERN DIGITAL WD6402AAEX 640GB CAVIAR BLACK SATA3 - - E-SHOP.GR

Με άλλα λόγια θα ξοδέψω γύρω στα 800 ευρό. Δεν είναι σίγουρα ότι θα τα πάρω από το συγκεκριμένο μαγαζί, σίγουρα θα κάνω πρώτα μια έρευνα αγοράς για να γλιτώσω όσα περισσότερα γίνεται... Το PC το θέλω για παιχνίδια κυρίως. Προς το παρόν δεν θέλω να πάρω κάρτα διότι και δεν έχω λεφτά αλλά και γιατί περιμένω κάποια από τις gtx560-570. Η ερώτηση μου ουσιαστικά είναι αν η κάρτα που έχω τώρα (msi gtx260 twin froz) θα μου κάνει bottleneck το σύστημα μου, οπότε να περιμένω να μαζέψω και άλλα λεφτά για τις καινούργιες κάρτες από nvidia και να κάνω μια και καλή την επένδυση.

Επίσης βοηθήστε με αν αυτά που επέλεξα συνεργάζονται καλά μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι έμπειρος με τις τελευταίες σειρές επεξεργαστών από amd και intel, οπότε intel επέλεξα γιατί όλοι οι υπολογιστές που είχα ήταν intel και ήμουν πάντα ευχαριστημένος.

Ευχαριστώ και σορυ αν σας κούρασα....

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις αλλά όπως και να 'χει μια χαρά είναι η κάρτα σου και μια χαρά θα είσαι και εσύ με αυτή. Καλύτερα θα ήταν βέβαια να κόψεις κάτι (πχ να βάλεις τον 930 και φτηνότερες 3x2) και με τα λεφτά αυτά να πάρεις έναν SSD. Όπως είσαι τώρα, δε θα έπρεπε να σε ανησυχεί το bottleneck της 260 αλλά αυτό που θα σου προκαλεί ο σκληρός :)

Οτι λεει ο racer...καλυτερα να βαλεις τον 930(τον ανεβαζεις μετα αν θες κ εισαι κομπλε) κ να προτιμησεις εννοειται εναν ssd για λειτουργικο..

τον wd 640gb τον παιρνεις για αποθηκευση..

Με ενδιαφέρουν κυρίως FPShooters σε ανάλυση 1920x1080.... Και εγώ σκεφτόμουν για ssd, αλλά ανεβαίνει κατακόρυφα το budget μετά.... Θα κερδίσω πολλά fps σε ένα παιχνίδι? Εγώ ήξερα ότι θα βελτιωθεί πολύ ο χρόνος που bootαρει το pc και ο χρόνος που θα φορτώνει εφαρμογές και παιχνίδια.... Ίσως αν άλλαζα επεξεργαστή και έπαιρνα ένα amd να άλλαζε και το bugdet για να δώσω σε έναν ssd?

Καλώς ήρθες Sokan_jr.

Αν δεν έχεις επαγγελματικό λόγο μην αγοράσεις τον 950..ένας 930 είναι υπεραρκετός για οτιδήποτε και αν κάνεις. η τιμή στις μνήμες είναι πολύ καλή όμως δεν νομίζω πως θα καταφέρεις ποτέ να της πας στα 2000mhz..

Όπως είσαι τώρα, δε θα έπρεπε να σε ανησυχεί το bottleneck της 260 αλλά αυτό που θα σου προκαλεί ο σκληρός

Ο caviar black είναι ένας γρήγορος σκληρός δίσκος και δεν θα σου προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα.. αν δεν έχεις άλλο σκληρό δίσκο (για χώρο) δεν υπάρχει νόημα να σκέφτεσαι για ssd.

Η ερώτηση μου ουσιαστικά είναι αν η κάρτα που έχω τώρα (msi gtx260 twin froz) θα μου κάνει bottleneck το σύστημα μου

Όσα ήταν να δώσει η 260 τα έδωσε, οπότε κράτα την μέχρι να αγοράσεις καινούρια κάρτα και να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητές της.

Θα κερδίσω πολλά fps σε ένα παιχνίδι?

Δεν θα πάρεις τίποτα στα games από τον ssd .. η ουσιαστική διαφορά είναι στα windows..δηλαδή το πως φορτώνουν οι εφαρμογές.

Ως γνωστόν τα FPS τα φτιάχνει η κάρτα γραφικών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι τα υπόλοιπα κομμάτια πρέπει να είναι πεταμένα...

Άρα, μπορείς κάλλιστα να κάνεις περικοπές σε επεξεργαστή και μνήμες ίσως (είναι τρόπον τινά "υπερβολικά" και τα δύο για τη δουλειά που τα θες) και να κρατήσεις τα λεφτά για δυνατή κάρτα: έχω τη (βάσιμη) υποψία ότι μία 260 δεν είναι πλέον και το πρώτο μπόι (ούτε καν στα νιάτα της δλδ), όπως επίσης πιστεύω ότι στην ανάλυση που επιθυμείς θα τα βρει σκούρα σε πολλά σύγχρονα παιχνίδια (εξαρτάται βέβαια και από το τι παίζεις). Επειδή πιθανότατα θέλεις να γεφυρώσεις μία μεταβατική περίοδο με τη 260, ως τέτοια θα παίξει καλά το ρόλο της, αλλά από κει και μετά κατανοείς ότι προφανώς θα χρειαστείς ένα πιο δυνατό κουμπούρι . . . :triniti:

Αυτό ακριβώς... Θα περάσω λογικά μια περίοδος που θα παίζω σε χαμηλότερες αναλύσεις λόγω της gtx260.... Και ο μόνος λόγος που επέλεξα αυτόν τον επεξεργαστή είναι γιατί δεν θέλω να κάνω oc στον επεξεργαστή μόλις φτιάξω το μηχάνημα γιατί δεν θέλω να πειραματιστώ σε καινούριο pc... Αργότερα ίσως όταν βάλω και καλύτερη κάρτα και που λογικά οι απαιτήσεις σε παιχνίδια θα έχουν ανέβει... Έτσι σκέφτομαι να αποφύγω για την ώρα και μια aftermarket ψήκτρα και αργότερα θα βάλω μια corsair H70 για oc. Ελπίζω να καταλάβετε πάνω κάτω την λογική μου και αν σκέφτομαι λάθος διορθώστε με... Επίσης ξέρετε τι παίζει με ati και PhysX? Γίνεται να βάλω μια κάρτα σαν την 6870 και να βάλω την gtx260 για τα PhysX μονο?

(Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που μου αφιερώσατε)

Αυτό ακριβώς... Θα περάσω λογικά μια περίοδος που θα παίζω σε χαμηλότερες αναλύσεις λόγω της gtx260.... Και ο μόνος λόγος που επέλεξα αυτόν τον επεξεργαστή είναι γιατί δεν θέλω να κάνω oc στον επεξεργαστή μόλις φτιάξω το μηχάνημα γιατί δεν θέλω να πειραματιστώ σε καινούριο pc... Αργότερα ίσως όταν βάλω και καλύτερη κάρτα και που λογικά οι απαιτήσεις σε παιχνίδια θα έχουν ανέβει... Έτσι σκέφτομαι να αποφύγω για την ώρα και μια aftermarket ψήκτρα και αργότερα θα βάλω μια corsair H70 για oc. Ελπίζω να καταλάβετε πάνω κάτω την λογική μου και αν σκέφτομαι λάθος διορθώστε με... Επίσης ξέρετε τι παίζει με ati και PhysX? Γίνεται να βάλω μια κάρτα σαν την 6870 και να βάλω την gtx260 για τα PhysX μονο?

(Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που μου αφιερώσατε)

γίνεται και δουλεύει μια χαρά, ένα προγραμματάκι κατεβάζεις.

κοίτα η 260 θα την παλέψει, και ειλικρινά ένας άσχετος με τους υπολογιστές άνθρωπος δεν καταλαβαίνει διαφορά από 260 σε 580 (αρκεί να κατεβάζεις τα settings για να μην κολλάει. Το πρόβλημα αρχίζει όταν δείς την άλλη κάρτα να δουλεύει και αρχίσεις τις συγκρίσεις...

Βέβαια είναι κρίμα με τέτοιo cpu να κόβεις έτσι την ποιότητα απεικόνισης. κράτα τη λίγο και τα χριστούγενα που θα έχουν βγεί όλα τα καινούρια μοντέλα (560,570,6950 κλπ) παίρνεις και τελειώνεις...

γίνεται και δουλεύει μια χαρά, ένα προγραμματάκι κατεβάζεις.

κοίτα η 260 θα την παλέψει, και ειλικρινά ένας άσχετος με τους υπολογιστές άνθρωπος δεν καταλαβαίνει διαφορά από 260 σε 580 (αρκεί να κατεβάζεις τα settings για να μην κολλάει. Το πρόβλημα αρχίζει όταν δείς την άλλη κάρτα να δουλεύει και αρχίσεις τις συγκρίσεις...

Βέβαια είναι κρίμα με τέτοιo cpu να κόβεις έτσι την ποιότητα απεικόνισης. κράτα τη λίγο και τα χριστούγενα που θα έχουν βγεί όλα τα καινούρια μοντέλα (560,570,6950 κλπ) παίρνεις και τελειώνεις...

Έτσι ακριβώς!...

Πολυ δυνατο για media pc!

Αμα δεν το τοποθετησεις σε ξεχωριστο χωρο μακρια απο το pc σου πχ.σαλονι ως htpc,

δεν νομιζω πως αξιζει να φτιαξεις καινουριο τωρα.Αν το φτιαχνεις για αυτο το λογο,μια χαρα τα βρισκω τα πραγματακια που εχεις διαλεξει + οτι θα σου προτεινα και εγω ενα ssd.

Aν παλι θα βρισκονται και τα 2 στον ιδιο χωρο,καλυτερα κανε μια αναβαθμιση στο ηδη υπαρχων με ενα ssd και μια ποιο δυνατη καρτα τωρα,η λιγο αργοτερα και θα εισαι μια χαρα.

+1 πάρε έναν ssd και μια κάρτα γραφικών για τον Q και είναι μια χαρά.

ΥΓ.Κι εγώ δεν έδινα σημασία στους SSD και σενα μήνα βρέθηκα με Raidx2 και σκέφτομαι και για 3ο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.