vellamos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 καλησπερα παιδια.οπως λει ο τιτλος σκεφτομαι να τροφοδοτησω 3 ανεμιστηρακια και μερικα λεντ στον υπολογιστη με ρευμα εκτος τροφοδοτικου.τα χαρακτηριστηκα για τους ανεμηστηρες ειναι αυταConnector: 4 pinSpeed: 1800RPMNoise ratio: 30dBInput: DV 12V 0.3ACable length: approx. 20 cmSize: 12 x 12 x 2.5 cmκαι για τα λεντ αυταEmitted Colour : RedSize (mm) : 3mmLens Colour : Water ClearPeak Wave Length (nm) : 620 ~ 630Forward Voltage (V) : 1.8 ~ 2.2Reverse Current (uA) : <= 30Luminous Intensity Typ Iv (mcd) : 4000(Typical) ~ 5000(Max)Life Rating : 100,000 HoursViewing Angle : 20 Degree η ερωτηση ειναι τι μετασχηματιστη θα χρειαστω ωστε να δουλεψουν και τα 2? λογικα θα χρειαστω και αντιστασεις για τα λεντ. ενας 12v μετασχηματιστης ειναι καλος η χρειαζεται παραπανω???
Seafalco Νοέμβριος 29, 2010 #2 Νοέμβριος 29, 2010 Καλησπέρα φίλε Vellamos.Δεν θές σκέτο μετασχηματιστή , (αν τον βάλεις απλά θα τα "ανατινάξεις").Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό τροφοδοτικό κατά προτίμηση switching , απ' ότι βλέπω για τους ανεμιστήρες θές περίπου 1 Α , για τα led όμως δεν δίνεις κάποι στοιχείο, ασ πούμε ότι έιναι 10 και ότι με 10 mA φωτίζουν ικανοποιητικά.Τότε θα χρειαστεί ςένα τροφοδοτικό 12VDC από αυτά που τροφοδοτούν "ταινίες" LED , με ρεύμα περίπου 1,5Α (να έχεις και κάποιο περιθώριο).Αντιστάσεις για τα led θα χρειαστείς του 1 Κohm ισχύος 0,5 watt. Μία για κάθε led.αυτά μπορείς να τα προμηθευτής και από τον Φανό στην οδό Σολωμού κοντά στο Πολυτεχνείο.Άντε και καλή επιτυχία!
SpawNerGR Νοέμβριος 30, 2010 #3 Νοέμβριος 30, 2010 @vellamos Γιατί θες να αγοράσεις έξτρα τροφοδοτικό για αυτην την δουλειά αφού μπορείς να κάνεις το ίδιο με το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου?@ Seafalco Θέλω να μάθω πως γίνεται σε διάφορα πόστ και διάφορες αγγελίες, όταν κάποιος δεν αναφέρει πόλη, να υπονοεί ότι είναι στην Αθήνα?
vellamos Νοέμβριος 30, 2010 Author #4 Νοέμβριος 30, 2010 για τα λεντ εχω χρησιμοποιησει φορτιστη κινητου και λειτουργουν μια χαρα. ειναι για ενα κουτακι υπολογιστη χειροποιητο (οχι τπτ σπουδαιο σαν του νικου)απλα ειναι λιγο πολυ μεγαλο για να χωρεσει υδροψηξη. τα λεντ ειναι για τα δυο πλαινα πλεξυ που εχω. στο ενα εχω το κλασικο σημα του jordan χαραγμενο που αναλογα με το μπασο δινει και την φωτεινοτητα. αν θελεται κανενα βιντεο η καμια φοτο να ανεβασω δεν εχω προβλημα. και στο αλλο πλεξυ εχω σχεδιασει τετραγωνα σκακι με το dremel οπως και με το αλλο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.