Jump to content

HD69χχ & Gtx5xx Φήμες και εκτιμήσεις

The_Blade

Recommended Posts

σιγα μην στις δωσουν και τσαμπα...!!!:wall::wall: καλα τα ονειρα φιλε...αλλα και οι αλλοι θελουν να ζησει η AMD...:p:T:

Μα αν κοστολογήσει πχ. την 6970 στα 450 και η καρτούλα χτυπάει την 580, μόνο τα fanboys θα πάνε για 580 τα Χριστούγεννα...

Και η AMD θα επιζήσει μια χαρα..:)

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply
Μα αν κοστολογήσει πχ. την 6970 στα 450 και η καρτούλα χτυπάει την 580, μόνο τα fanboys θα πάνε για 580 τα Χριστούγεννα...

Και η AMD θα επιζήσει μια χαρα..:)

μακαρι να κανει τοσο...θα την παρουν πολλοι...για να δουμε...εδω ειναι και ελλαδα, μην το ξεχναμε please...!!! :) εδω εχουμε και εμμεσους φορους τσεπης απο τα καταστηματα, πληρωνεις αερα...!!!:hang3:

αντίθετως αυτές οι τιμές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα είναι κτηνάρια σε επιδώσεις, αν και με τις τιμές αυτές ίσως έχει νόημα το crossfire 68xx

πιστεύω είναι καθαρά θέμα "προοπτικής", εγώ το βλέπω περισσότερο σαν "έχει καλή απόδοση πάνω κάτω σαν 580 και αρκετά καλή τιμή ώστε να είναι δελεάστικό", εξού και το "very happy", ο κόσμος δε θα ήταν very happy αν πρέπει να "σκάσει" άλλα 500€ στον έτερο ανταγωνιστή με πλεονέκτημα λίγο καλύτερη απόδοση.., γιατί καλό το value/money (σχετικό μέγεθος) , αλλά ακόμη πιο καλό το money (απόλυτο μέγεθος). Θα δούμε πάντως.. τρίτη βράδυ (αν όχι νωρίτερα) θα έχουν ξεκινήσει τα εξ ανατολάς αποτελέσματα.

ποτε στον κοσμο δεν εχει γινει αυτο που λες...!!! ζητημα αν το καταφερουν να ισοβαθμισουν οι 2χ6870... ;) ξερω καλυτερα...

Οι γνωσεις σου πραγματικα με εχουν αφησει αφωνο!!!!:clap:

Εκτος και αν ολα τα reviews που κυκλοφορουν μας δουλευουν...........

NVIDIA's GeForce GTX 570: Filling In The Gaps - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

Θα υπάρξουν μάλλον και καλύτερες τιμές γύρω στα =/>360 ευρώ από ότι φαίνεται τελικά.

΄Οσων αφορά την τιμή των 6970 ναι μεν 2 γίγα μνήμης στοιχίζουν αλλά μην πιστεύετε και ότι τσατσαριά κυκλοφορεί στο δίκτυο πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις.

Οι γνωσεις σου πραγματικα με εχουν αφησει αφωνο!!!!:clap:

Εκτος και αν ολα τα reviews που κυκλοφορουν μας δουλευουν...........

μιλαμε για βαρυ tessellation...δε λεμε φλουδες...ναι μας δουλευουν ολα γιατι αλλο dx11 και αλλο dx11+tessellation...

και το κυριως μερος παει στα minimum...οι 68χχ εχουν τα ιδια χαλια με ολες τις 5χχχ...δεν ειναι 69χχ...η αληθεια θα φανει σε λιγες μερες...βλεπαμε unigine με ενα φιλο μου, και ειχαμε πεσει κατω απο τα γελια με το 6850-6870 cfx...!!! ;)

οποτε μην λεμε και οτι θελουμε το πιο δυνατο gpu για tessellation ειναι το 580...ακομα και το 480 παταει κατω...:T::rolleyes:

εγω παντως θα ηθελα να δω 6950 στα 350Ε maxxx, να χτυπαει στα ισα 570 και να εχει 2gb μνημης. για 6970 δεν το συζηταω καν εχει απειρα τσουχτερη τιμη. ποτε δηλαδη δεν το συζητουσα για 70 (ασχετα οτι ειχα 3870 agp, και 4870 εχω τωρα!!! σε cf κιολας! απλα τις πηρα 115 και 80Ε/κομματι αντιστοιχα και αφου ηταν πλεων ξεπερασμενες!) λογο τιμης!! οχι πως τα 350 δεν ειναι πολλα...

Είναι αστείο πάντως, μιλάμε για ένα ΚΡΥΦΤΟ που δεν έχει προηγούμενο...

Το λεω για κάποια πράγματα που έμαθα, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει...

το ερωτημα ειναι τι κρυβεται......

Το fudzilla λέει αυτό -> Radeon HD 6970 runs at 880MHz όπως ειχα πει υπάρχουν πολλά caymans project. Πριν 1,5 μήνα είχα δώσει αυτό για πρόβλεψη εάν προχωρούσε το σχέδιο 1536sps...

Ο fudzilla ειπε σημερα για 1536 shaders οτι θα εχει το Cayman....

Τι σημαινει με απλα λογια αυτο :

Cayman = 1536 SPs = 384 x 4 shader groups arranged in 24 SIMDs αρα 4D

Cypress = 1600 SPs = 320 x 5 shader groups arranged in 20 SIMDs αρα 5D

Barts = 1120 SPs = 224 x 5 shader groups arranges in 20 SIMDs άρα 5D

Tα shader είναι κατά 20% πιο αποδοτικά στην νέα γενιά BARTS-CAYMAN από το CYPRESS!

Με βάση το σενάριο των 1536 shaders θα έχουμε μια κάρτα οποία θα είναι από το 6870 κατά 25-30% ταχύτερη μόνο και μόνο από τους 400 shaders που έχει περισσότερούς, επίσης ενα 20% επιπλεον γιατι ειναι σε συστοιχία 4D... Άρα μια κάρτα που ειναι 45-50% ταχύτερη απο το 6870 σε gaming συνθήκες και σε καταστάσεις tesselation αρκετά πιο πάνω .

Eπίσης μην ξεχνάμε το ανεβασμένο memory bandwith όπου με βάση το fudzilla αν και δεν το λέει λένε για 1,4ghz μνήμες δηλαδή κάπου στα 180gb/s...

Επισης πρεπει να δουμε και το εξης τα texture unit :

6970:96

5870:80

5850:72

6870:56

6850:48

Yπαρχουν πολλά Cayman projects, γι αυτό λέω να περιμένουμε 22 Νοεμβρίου...

Με βάση τα νούμερα από anandtech πίσω στην πρώτη σελίδα έχουμε:

6870 -> 56 fps

480gtx -> 69 fps

6970 -> 82 fps (μια πρόβλεψη μου με βάση το σχέδιο fudzilla)

Εγώ και παλι λεω να περιμενουμε τα τελικά.... Σημερα έλαβα email απο μεγάλο μαγαζί στο εξωτερικο οτι δεν τους λενε τιποτα για shaders, clocks...αν και πρέπει να τα βάλουν στο site για πούλημα....και μου λένε εμείς δεν βάζουμε τίποτα. Γουρούνι στο σακί θα δώσουμε :hehe:

δηλαδη αν η 6970 εχει 1536 shaders...η 6950 ποσα θα εχει...!!!???...αυτοματα πεφτει και η προσδοκια επιδοσεων αλλα και η τιμη πρεπει να λογικευτει...!!! για να δουμε...αν το αποφασισε η ΑΤΙ δεν παει για τον θρονο...με 1920 ηταν δεδομενο παντως...κριμα...

ποτε στον κοσμο δεν εχει γινει αυτο που λες...!!! ζητημα αν το καταφερουν να ισοβαθμισουν οι 2χ6870... ;) ξερω καλυτερα...

AMD Radeon HD 6850 CrossFire Review - Page 22/25 | techPowerUp

ASUS GeForce GTX 580 1.5 GB Review - Page 24/31 | techPowerUp

έλα αφεντικό στα στοκ την περνάει όταν η 580 γίνει overclock περνάει μια τρίχα, και όταν οι 6850 γίνουν o/c που πέρνουν τρελό ποσοστό την πατάνε κάτω... ο φίλος που τις έχει τις τρέχει 875 και είναι 10% πάνω στο 1920*

Επίσης την πατάνε κάτω σε οτιδήποτε είναι πραγματικό gaming όπως metro ότι βαρύτερο υπάρχει kai me tesselation.

http://http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/Radeon_HD_6850_CrossFire/13.htmlλε

ASUS GeForce GTX 580 1.5 GB Review - Page 15/31 | techPowerUp

αρκεί να είσαι στο 1920* εκεί δηλαδή που πάιζει το μεγαλύτερο ποσοστό , και εγώ...

πιο πάνω και η 580 unplayable είναι

γενικά πριν μιλάς ψάξε....

2*6850 είναι ισχυρότερο από οποιοδήποτε single gpu και από 460 sli κατά πολύ μόνο με 470 sli το κοντράρεις με +160-180 ευρά πάνω.

στα 340-360 ευρά δεν έχει αντίπαλο έως τώρα....

Yπαρχει μια διαφορα σε αυτο ομως την οποια την κανουν γαργαρα:

H 580 θα ειναι super smooth με π.χ 50fps ενω με 2χ6850 στα 55fps θα μαζευεις το stuttering με το φτυαρι!

Σε γενικες γραμμες αυτη η συγκριση ειναι 295 Vs 5870... Παρολο που η 295 σαν νουμερα ηταν λιγο καλυτερη, ολοι ετρεχαν να τις δωσουν για να παρουν τα "καθαρα" fps της 5870.

οταν δεν λειτουργει το multi-gpu σωστα, και οταν πεφτει το stuttering ελα πες το μου παλι...

που βλεπεις 60 σε μια gtx και βλεπεις τα 90 δικα μου και στο τελος νιωθω οτι παιζω με 30...

και οπως σου ειπα μην αποφευγεις, για tessellation μιλαμε...2011 μπαινει, παιξτε crysis 2 με 2χ6850 λοιπον...ενω ακομα και μια 6950 θα φυσαει η αλλη θα κολλαει...οτι αναγκες εχει ο καθενας...

πριν καιρο ειχα πει αυτο...2χ6850=6950 oc'ed, 2χ6870=6970 oc'ed...

γιατι το δευτερο μερος κοστιζει πιο πολυ απο το πρωτο αραγε λεω τωρα..??

ειναι σα να μου λες ρε ανθρωπε οτι εκανε βλακεια οποιος πηρε 5870 και δε πηρε 5770χ2...ή εκανε χαζομαρα που δεν πηρε 5750χ2 και πηρε 5850...αλλο φρουτο...

Yπαρχει μια διαφορα σε αυτο ομως την οποια την κανουν γαργαρα:

H 580 θα ειναι super smooth με π.χ 50fps ενω με 2χ6850 στα 55fps θα μαζευεις το stuttering με το φτυαρι!

Σε γενικες γραμμες αυτη η συγκριση ειναι 295 Vs 5870... Παρολο που η 295 σαν νουμερα ηταν λιγο καλυτερη, ολοι ετρεχαν να τις δωσουν για να παρουν τα "καθαρα" fps της 5870.

Ακριβως, αν και στα 50+ δεν ειναι τοσο εντονο ειδικα αν ειναι ενταξει οι Drivers.

The_Blade,

Ηρεμησε λιγο, ειπαμε η ATi δεν πιανετε στην ποιοτητα απεικονισης......

Οσο και αν δεν το καταλαβαινετε μερικοι το Single GPU παραμενει αρκετα πιο αξιοπιστο για Gaming.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.