Jump to content

HD69χχ & Gtx5xx Φήμες και εκτιμήσεις

The_Blade

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Λοιπόν έτσι για να γίνεται κουβέντα.

Με το Launch των 6850-6870 η nvidia γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά των καρτών έστειλε 2 κάρτες evga μια 470 και μια 460 με τολύ υψηλό overclock σε όλα τα έγκριτα site και απάιτησε να μπουν στο review των 6850/6870.

Ψάχτε τα review της πρώτης μέρας και θα το δείτε. Επιπλέον έριξε τις τιμές πριν βγούν τα review οπότε το value for money της nvidia ανταγωνίζονταν την AMD.

Αυτός είναι ο λόγος της εξαιρετικής μυστικότητας που σε πολλούς μοιάζει ότι προσπαθεί να καλύψει μια αποτυχία του Cayman θυμίζοντας χρόνια του 2900χτ . Όμως τότε ήταν μετάβαση από μια τελείως διαφορετική δομή σε δομή unified shader. Τώρα έχουμε μια μικρή βελτίωση σε μια επιτυχημένη στρατηγική δεν μπορεί να σερβιριστεί τέτοια πατάτα, ειδικά αφού έχουμε το δείγμα των εξαιρετικών barts.

Υπάρχει info ότι σε μη αξιόπιστα site έχουν στείλει caymans με απενεργοποιημένα shader και αλλαγμένα ρολόγια μέσω BIOS έτσι όχι μόνο θα βγούν λάθος πληροφορίες στον ανταγωνισμό αλλά και από την πληροφορία που θα διαρεύσει (νούμερα clock & shader)θα δουν ποιός το έκανε.

κάτω είναι και το pic που υποτίθεται αφορά μια τέτοια "παγιδευμένη" κάρτα.

οπότε το διασκεδαστικότατο speculation μπορεί να συνεχίσει έως δευτέρα :clap:

Προσωπικά σκέφτομαι ότι μια κάρτα που είναι λιγότερο από 60-70% πιο γρήγορη από τα barts θα αυτο-κανιβαλίζεται από λύσεις crossfire. Επίσης βλέποντας μόνο και μόνο τις τιμές των barts καταλαβαίνουμε ότι η νέα κάρτα θα παίζει στα 400+ ευρώ σίγουρα, αυτό επιβεβαιώνει το προηγούμενο 60-70% γρηγορότερη από την 6870.

post-10639-1416074768,4069_thumb.jpg

Πληροφοριακά πάντως ο Ailuros δεν έχει πέσει έξω τόσα χρόνια σε καμία απο τις 2.

Μην περιμένετε περισσότερα Shaders κλπ ο Ailuros ήξερε εδώ και καιρό τα τελικά Specs....

1536Sp's Cayman XT

1408Sp's Cayman Pro

Πληροφοριακά πάντως ο Ailuros δεν έχει πέσει έξω τόσα χρόνια σε καμία απο τις 2.

Μην περιμένετε περισσότερα Shaders κλπ ο Ailuros ήξερε εδώ και καιρό τα τελικά Specs....

1536Sp's Cayman XT

1408Sp's Cayman Pro

Το καταλάβαμε! Ότι Ailuros και πάσης Ελλάδος...

Το ποστ του Ailuro έσκασε μαζί με του fudzilla οr ιδέα μας!

Tα τελικά specs τα έχω, και τα bench το ίδιο... λίγο έμεινε!

... ακόμη και εγώ είμαι περίεργος να δω, το τι πήγε στην παραγωγή τελικά! :hehe:

Το ποστ του Ailuro έσκασε μαζί με του fudzilla οr ιδέα μας!

Πες μας τωρα οτι λεει και φιφες ο Ailuros να τραβηξω τα βυζια μου!

@zpaf

Eχω φυγει πλεον απο τον μονοφθαλμο κοσμο του ενος μονιτορ και δυστυχως η ΑΤΙ σε αυτο τον τομεα (eyefinity) τα εχει σκ@τωσει επικα...:slap:

Με τα 6950 σου θελω να κανεις ενα δυνατο review!

Τονίζω όμως:

Η AMD πάντα στοχεύει στην καλύτερη σχέση επιδόσεων/τιμής στην αγορά, δεν την νοιάζει να είναι μπροστά στις επιδόσεις εαν δεν έχει πετύχει αυτό.Από την 2900 και μετά πάντα έτσι λειτουργεί η AMD/ATI.

Επίσης το Die Area είναι κάτω απο 400mm2.....

Το σκηνικό δεν θα αλλάξει....Η AMD θα προσπαθήσει να μείνει μπροστά με το 6990 => mGPU.

Πες μας τωρα οτι λεει και φιφες ο Ailuros να τραβηξω τα βυζια μου!

@zpaf

Eχω φυγει πλεον απο τον μονοφθαλμο κοσμο του ενος μονιτορ και δυστυχως η ΑΤΙ σε αυτο τον τομεα (eyefinity) τα εχει σκ@τωσει επικα...:slap:

Με τα 6950 σου θελω να κανεις ενα δυνατο review!

Cool baby!

Προφανώς η AMD έπρεπε να πάρει απόφαση για το τι κάρτα θα βγάλει, τελικά αποφάσισε να βγάλει την κάρτα με την καλύτερη τιμή/απόδοση.

Μια αλήθεια είναι ότι το 6950 θα είναι μια κατηγορία μόνο του, αλλά ποια είναι αυτή! ;)

Το τι καθορίζει μια κατηγορία και μάλλον τι την ανανακαθοριζει καλύτερα...?

Γρίφοι παντού....ουφ! :hehe:

Ψάξτε λίγο τους αριθμούς, σε όλα αυτά που έχουν διαρρεύσει....δεν είναι κακό!

Μια αλήθεια είναι ότι το 6950 θα είναι μια κατηγορία μόνο του, αλλά ποια είναι αυτή! ;)

Όντως.....

24xooao.jpg

Όντως.....

24xooao.jpg

Ωραία! ....για σκέψου τώρα πιο ρεαλιστικά... άσε το διάγραμμα στην άκρη! Ο θεός να το κάνει βέβαια....:hehe:

Βασικά φταίω και εγώ με κάποια που έχω πει αλλά...δεν γίνεται αλλιώς :(

Εδώ σε 5-6 μήνες η nvidia μεταμόρφωσε την μικρή αχόρταγη σταχτοπούτα(480gtx) σε πριγκίπισσα (580gtx)

...δεν βλέπω διάθεση να δουλεύεται με τα sps!

Εσυ εισαι κατω απο NDA και δεν τα λες σε ενα ποστ συγκεντρωμένα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.