Jump to content

HD69χχ & Gtx5xx Φήμες και εκτιμήσεις

The_Blade

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Αρα μιλαμε για ενα 20%(+-5) πανω με βαση το διαγραμμα που βλεπουμε!!!!!

Τοσο μικρη διαφορα με την 5870? Δεν νομιζω!!!!

Αν βαλεις οπου 580, 5870 ειναι σωστο το διαγραμμα.

ειναι η διαφορα 6870 με 460...το αληθινο γραφημα..!! αυτο φτιαχτηκε για χαβαλε...αλλα οχι και 5870... :p

Ο Γκοτζίλας (fud), μια λέει ότι η 580 είναι ταχύτερη απ' το cayman, την άλλη λέει ότι τελικά δεν ξέρουμε ποια είναι πιο γρήγορη κτλ. Ναι ΟΚ. Λιγες μέρες μείνανε και θα δούμε τι θα παιχτεί με αληθινά γραφήματα και hands on review και όχι biased speculations του κάθε πληρωμένου χαφιέ.

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οποτε υπαρχει τετοια μυστικοπαθεια η τελικη εκβαση δεν ειναι καλη....

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οποτε υπαρχει τετοια μυστικοπαθεια η τελικη εκβαση δεν ειναι καλη....

Να συμπληρώσω, .... για τον εχθρό. :whistle2:

Πάντως εάν οι 6950 έχουν παρόμοιες επιδόσεις με 570 και ίδια τιμή εγώ θα πάω για την 570 αυτή την φορά.

Αλλά για να δούμε...

αν είχα 6 μέρες πριν "καλό χαρτί" μάλλον θα έδειχνα "spoilers" για να "κόψω" δυνητικούς αγοραστές της 580, κάνοντας τους να περιμένουν λίγο για το δικό μου προϊόν. Τι φοβάται η AMD?, μην τυχόν και ρίξει τις τιμές η NV?, 1) αν βγει σε ίδια τιμή και καλύτερο σε απόδοση από το 580 την επόμενη βδομάδα κάνει μειώσεις τιμών η NV και αναπροσαρμόζεται (όπως έκανε το καλοκαίρι του 2008..), αντίστοιχα 2) αν είναι ισάξιο ή καλύτερο σε απόδοση και φτηνότερο/αρκετά φτηνότερο πάλι θα κάνει αναπροσαρμογή τιμής η NV. Μένει το 3) αν είναι και φτηνότερο (αρκετά για να είναι ανταγωνιστικό...) και χειρότερο/λίγο χειρότερο σε απόδοση, οπότε λέει στους "περίμενε" τύπους που δεν έχουν πάρει ακόμη 580.. "να κοίτα.. είναι λίγο χειρότερο, τόσο όμως που εκει που θα βρεί ζόρια το δικό μου τρακτέρ.. μη νομίζεις.. εν τέλει και το άλλο θα τα φτύσει μετά από 5 μέτρα.., αλλά στο δίνω φτηνότερα, έχει UVD12, HDMI1.8, πέρνει 6απλή φρέζα και σημαντικότερο.. βγάζει 45 μίλια στο γαλόνι ".

Προσωπικά πλέον.. περιμένω το 3), μπορεί να έχω λάθος ή αφελή λογική βέβαια, οπότε οποιοσδήποτε λογικός αντίλογος δεκτός :)

Ανακοινώνονται οι Radeon HD 6970/6950 της AMD | e-pcmag.gr

Τις πληροφοριες αυτοι για τις επιδοσεις και την τιμολογιακη πολιτικη που τις βρηκανε ?

κατσε να δουμε τα τελικα χαρακτηριστικα, γιατι πολλα ακουσαμε...μαλλον μικρο καλαθι απο specs η 6970...;)

αν ηταν οπως ολοι λεγανε 1920sp + 850-900core + 1500-1600mem...θα εστελνε την 580 για τσαι...:T:

αν είχα 6 μέρες πριν "καλό χαρτί" μάλλον θα έδειχνα "spoilers" για να "κόψω" δυνητικούς αγοραστές της 580, κάνοντας τους να περιμένουν λίγο για το δικό μου προϊόν. Τι φοβάται η AMD?, μην τυχόν και ρίξει τις τιμές η NV?, 1) αν βγει σε ίδια τιμή και καλύτερο σε απόδοση από το 580 την επόμενη βδομάδα κάνει μειώσεις τιμών η NV και αναπροσαρμόζεται (όπως έκανε το καλοκαίρι του 2008..), αντίστοιχα 2) αν είναι ισάξιο ή καλύτερο σε απόδοση και φτηνότερο/αρκετά φτηνότερο πάλι θα κάνει αναπροσαρμογή τιμής η NV. Μένει το 3) αν είναι και φτηνότερο (αρκετά για να είναι ανταγωνιστικό...) και χειρότερο/λίγο χειρότερο σε απόδοση, οπότε λέει στους "περίμενε" τύπους που δεν έχουν πάρει ακόμη 580.. "να κοίτα.. είναι λίγο χειρότερο, τόσο όμως που εκει που θα βρεί ζόρια το δικό μου τρακτέρ.. μη νομίζεις.. εν τέλει και το άλλο θα τα φτύσει μετά από 5 μέτρα.., αλλά στο δίνω φτηνότερα, έχει UVD12, HDMI1.8, πέρνει 6απλή φρέζα και σημαντικότερο.. βγάζει 45 μίλια στο γαλόνι ".

Προσωπικά πλέον.. περιμένω το 3), μπορεί να έχω λάθος ή αφελή λογική βέβαια, οπότε οποιοσδήποτε λογικός αντίλογος δεκτός :)

Εχει αντικειμενικη λογικη αυτο που λες.

Ωστοσο δε νομιζω οτι το σκεφτονται τοσο πολυ. Αυτοι που θα ψαξουν τα περιεργα sites για να βρουν leaked benchmarks κλπ σιγουρα ειναι ατομα που ασχολουνται αρκετα και που δεν υπηρχε περιπτωση να μη περιμενουν 5 μερες πρωτου κανουν μια τοσο ακριβη αγορα. Συνεπως δε χρειαζονται τετοια spoilers για να μην αγορασουν σημερα 580...

Δεν ειναι δα δηλαδη και σα να εβγαιναν τα spoilers στις ειδησεις του STAR ωστε ο μικρος γιαννακης να μη παρει αυριο 580...

Θεωρω σχεδον βεβαιο οτι η 6970 θα ειναι και ταχυτερη και καλυτερο πακετο συνολικα (εκτος physX) ειτε το δεις απο πλευρας καταναλωσης/αποδοσης, και κοστους/αποδοσης. Αυτο που παιζει ειναι το "ΠΟΣΟ?" σε αυτους τους τομεις. Και φυσικα σε μια εβδομαδα θα απαντησει η nvidia με μια μικρη μειωση τιμης, αλλα αρκετη ωστε να καταληξουν και οι 2 εταιρειες περιπου στα ιδια στο θεμα κοστος/αποδοση. Και αν δεν ειναι χαοτικη η διαφορα αποδοσης (πχ 30%) που ΔΕΝ νομιζω οτι θα ειναι (αλλα νομιζω ενα +10% μεσο ορο θα το εχει η 6970, αλλου στα ιδια/λιγο πιο κατω και αλλου και +20-25%) τελικα θα καταληξουμε με 2 "τιμια" προιοντα για τις τιμες τους, και με αρκετα μικρη διαφορα ωστε να μπορει το fanboy να αγορασει την εταιρεια του χωρις πολλες τυψεις.

Εγω περιμενω την GTX560 παντως....αν ειναι τοσο πετυχημενη οσο η 460 (που τη θεωρω την πιο τιμια καρτα που βγηκε απο την εποχη της 3850) θα ειναι η επιλογη μου, εκτος αν προλαβει η AMD να κανει καμια εκπληξη με καμια 6930, γιατι αυτες που συζηταμε εδω ειναι πολυ πανω απο το Budget Μου...

Ξαναλέω μην πιστεύετε και ότι τσατσαριά κυκλοφορεί στο δίκτυο πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις.

παιδες πληροφορια απο σιγουρη πηγη η 6970 μεταξυ 55 και 70 τις εκατο γρηγοροτερη απο την 6870 αναλογα την εφαρμογη!!!!

Update η πληροφορία είναι από φίλο στην αγγλία που δουλεύει σε κατάστημα Η/Υ, τους το είπαν λέει από τον προμηθευτή τους. δεν μπορεί όμως τελικά να επιβεβαιώσει αν το 55-71 είναι για την 6970 ή για την 6950 το 55% και την 6970 το 70%.....

παιδες πληροφορια απο σιγουρη πηγη η 6970 μεταξυ 55 και 70 τις εκατο γρηγοροτερη απο την 6870 αναλογα την εφαρμογη!!!!

Υπερβολικα αισιοδοξο σε βρισκω αλλα αν δεν πεσει το NDA δεν λεω τιποτα.

Να πω κι εγω τη βλακεια μου?

Η 6970 θα ειναι κανενα 70αρι-80αρι ευρω πιο φτηνη απο την 580. Θα ειναι 5%-10% κατω σε επιδοσεις. Θα ριξει και η nVidia ενα 20ευρω την τιμη και τελος. Παλι ενα σκασμο λεφτα θα θελουμε για καρτα. Επιστρεφουμε σιγα σιγα στην προ φερμι(1) εποχη οπου οι ATI (AMD πλεον) ηταν λιγο πιο φτηνες και λιγο χειροτερες.

Επισης να πω οτι πιστευω πως ολες αυτες οι καρτες τις βγαζουν για να τις βγαλουν. Η αντιστροφη μετρηση του PCIE 2 εχει αρχισει. Αντε να φαμε αλλη μια - δυο σειρες με ξαναζεσταμενα προιοντα (οπως με τον G92 που επαθε κριση προσωπικοτητας με τοσα ονοματα που του δωσανε.... ) (οπως και με την σειρα 68ΧΧ) και παμε για PCIE 3. Πιστευω αυτο θα δωσει ωθηση στις εταιριες να κατεβασουν απο τα ραφια τους τα καλουδια που ηδη εχουν ετοιμα και περιμενουν.

Οσες φορες περιμαναμε το ονειρο η την καρτα που θα βγει και θα κατατροπωσει την αντιπαλο τελικα ισα βαρκα ισα πανια ερχοντουσταν.

Θέλω να πω κατι το 6970 με το 6950, θα εχουν 10% διαφορα στους shaders + 10% στα ρολόγια (gpu,memory) + μειωμένα texture unit για το 6950. H διαφορα τους θα ειναι ενα 20%

Εαν ισχυει το 1920 για το μεγαλο τοτε, το μικρο θα ειναι 1700+ εαν το μεγάλο ειναι 1536 τοτε το μικρο θα ειναι κάπου στα 1400 shaders.

Η ουσία έχει η απόδοση της και μόνο, αυτή θα σε κάνει να πας ταμείο και όχι εάν έχει 1920, 2400, 3000 shaders...

Εαν ισχυει το 1920 για το μεγαλο τοτε, το μικρο θα ειναι 1700+ εαν το μεγάλο ειναι 1536 τοτε το μικρο θα ειναι κάπου στα 1400 shaders.

Η.

αν πέντε μέρες πριν το λανσάρισμα δεν ξέρουμε που θα παίξουν οι χρονισμοί πυρήνα και μνήμης, και δεν υπάρχουν benches εστω και leaked μου μυρίζει 2900xt κατάσταση....Τότες τουλαχιστον είχαν διαρρεύσει απιστευτα για την εποχή τεχνικά χαρακτηριστικά, ανακοινώθηκε και χαμηλή τιμή και η μια καθυστέρηση διαδέχοταν την άλλη...τελικά πατάτα το προιόν...Δεν μπορεί βέβαια η 6970 να είναι τετοια πατάτα αλλά νιώθω πως δεν θα την περνάει την 580...

την βγάζεις στα 380-400 ευρώ και τινάζεις την μπάνκα...

Αν βαλεις οπου 580, 5870 ειναι σωστο το διαγραμμα.

Αν βαλεις οπου 580 , 480 φενεται πολυ πιο σωστο.

Edit: http://itbbs.pconline.com.cn/diy/12257812.html

1600SP φενεται να εχει η 6950 αρα 1700+ η 6970?

Αν και τα ρολογια μου φαινονται λιγο υψηλα για 6950(stock).

Ειδωμεν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.