GaMeMaSTeR Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Γειά σας, άργησα αλλά μπήκα και γώ στο τρυπάκι να clockarw το PC μου. Έχω το σύστημα της υπογραφής/φωτό και θέλω να χρονίσω τον υπολογιστή μου στα 3-3,2Ghz αλλά να είναι σταθερός για 24/7. Πήγα το FSB στο 350, μου άνοιξαν τα Windows (Windows7 64bit Enterprise) αλλά κολλούσαν πολύ. Έδωσα λίγο ρεύμα στις μνήμες (2ν), τις έβαλα στο 5-5-5-15, PCI-E Freq 110, PCI-E Clock Sync 33.33, C1 disabled. Όλα τα άλλα στο auto. Δεν έφτιαξε κάτι αυτό που έκανα οπότε και τα γύρησα όλα στα default και η μόνο αλλαγή είναι το FSB στα 9*320. Έψαξα αλλά δεν βρήκα ρυθμίσεις για αυτό που θέλω. Όλοι τους έχουν πάνω από τα 3,4 μέχρι και τα 5Ghz!! Μπορείτε να μου πείτε τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να πάρω το αποτέλεσμα που θέλω και να είναι σταθερό; Ψύξη στον επεξεργαστη ZALMAN 9700NT Ψύξη στην κάρτα γραφικών Scythe Mushashi Στο κουτί 3χ12εκ. με πρόθεση να μπούν άλλοι 2( ένας πάνω και ένας στο πλάι, κουτί CM Stacker 830) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Νοέμβριος 15, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Ο δικός μου ήταν stable @ 3.4 πάνω σε P5B-Deluxe.Δοκίμασε 378fsb , 1.35-1.45NB , 1.38-1.40 vcore και τα υπόλοιπα στο AUTO.Επίσης PCI-E freq στο 100 και όχι 110. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GaMeMaSTeR Νοέμβριος 15, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Ο δικός μου ήταν stable @ 3.4 πάνω σε P5B-Deluxe.Δοκίμασε 378fsb , 1.35-1.45NB , 1.38-1.40 vcore και τα υπόλοιπα στο AUTO.Επίσης PCI-E freq στο 100 και όχι 110.Τις μνήμες να μην τις πειράξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GaMeMaSTeR Νοέμβριος 15, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Ρυθμίζονται αυτόματα αλλά σκέφτομαι μήπως πρέπει να τους βάλω κάποιες συγκεκριμένες τιμές για καλύτερη απόδοση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Νοέμβριος 15, 2010 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Μέχρι πρίν λίγες μέρες ήμουν με το σύστημα της υπογραφής clockαρισμένο όπως αναγράφεται, ίσως και λίγο πιο clockαρισμένο(ναι, βαριέμαι να το αλλάξω ). Απολύτως κανένα πρόβλημα. Μια και ουσιαστικά μόνο τις μνήμες έχουμε διαφορετικές(από τα πράγματα που θες να πειράξεις), αν πάρεις την συμβουλή του code δεν θα έχεις ούτε κι εσύ πρόβλημα. Οι μνήμες σου αν θυμάμαι καλά κατεβαίνουν άνετα σε 4-4-4-12 στα 900+Mhz με ~2.2V, αλλά δεν είμαι κι απόλυτα σίγουρος. Proceed with caution Link to comment Share on other sites More sharing options...
GaMeMaSTeR Νοέμβριος 15, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 FSB 350x9 , vcore 1.3625, MCH 1.5, ram @ 875 Mhz 5-5-5-15 Φαίνεται να πηγαίνει καλά. θα τρέξω πριν πέσω για ύπνο ένα ORTHOS και αύριο ενα memtest86+ για να δω πως τα πάει. Έπεσε 8sec sto SuperPI 1M! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Νοέμβριος 15, 2010 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 βαλε διαιρετη 1:1 στις μνημες οποτε στα default να παιζουν 667 (266 fsb). Μετα μην πειραξεις καμια ταση και ανεβαζε FSB ες; οτου γινει ασταθες. Ο cpu εχει πολλαπλασιαστη 9, βαλε 334 fsb για αρχη, και τρεξε linx κανα 10λεπτο. λογικα, 90% θα το περασει...αφου σχεδον ολοι οι 6600 πανε 3ghz με stock ρευμα. Μετα ανεβαζε 5mhz τη φορα το fsb Και παλι linx και οταν δε το βγαλει κατεβασε και δες που θα βγαλει 1 ωρα. Εκει ειναι το μεγιστο OC σου με stock ρευμα. Αν θες μετα παιξε και με λιγο ρευματακι παραπανω να δεις αν κερδιζεις σοβαρη ποσοτητα MHz....αλλα αν εισαι με stock ψυκτρα δε το προτεινω.Αφου τελος παντων βρεις ποσο παει ο CPU, το σημειωνεις, και μετα παιζεις με τις μνημες χαμηλονοντας πολλαπλασιαστη και ανεβαζοντας fsb για να παρεις και το τελευταιο ιχνος αποδοσης που μπορεις. Αλλα πανω απ'ολα ειναι να ειναι ο CPU στο μεγιστο του γιατι σε σχεση με τις μνημες και το FSB , εχει πολυυυυυυυυυμεγαλυτερη βαρυτητα στην τελικη αποδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GaMeMaSTeR Νοέμβριος 15, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Έτρεξα LinX και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Πως σας φαίνεται; Είναι καλό; Δεν έκανα καμία ρύθμιση.. default είναι όλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.