lakis3 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Γειά σας παίδες.Έχω εδώ και 1 χρόνο περίπου το παρακάτω σύστημα:CM HAF 932||Asus P6T Deluxe||i7 920 2.6 GHz@2.95GHz||6Gb OCZ@1600Mhz||ATI HD 4870 1G||Scythe "NINJA Copper" 4x120mm fans||CM Ultimate 900W||36GB WD Raptor 10k rpm||72GB WD Raptor 10k rpm||320GB WD Caviar 7.2k rpm||750GB WD Caviar 7.2k rpm||Samsung 23" Full HD||WinXP ProfΘα ήθελα να ρωτήσω και να μάθω για την μέγιστη αλλά παράλληλα σταθερή συχνότητα που μπορεί να δουλέψει το παρόν μηχάνημά μου και φυσικά την διαδικασία του OC. Γνωρίζω λίγα πραγματάκια από OC και δεν δοκιμάζω κάτι μόνος μου. η δουλειά που θέλω να κάνω με το σύστημά μου είναι απαιτητική δουλειά μηχανικού και θα ήθελα τον επεξεργαστή αλλά και μνήμες και κάρτα γραφικών να δουλευουν τα μέγιστα.Ευχαριστώ σε όσους βοηθήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Νοέμβριος 15, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Καταρχάς καλωσήρθες στο TheLab.gr. Όταν εννοείς δουλειά μηχανικού, εννοείς ότι τρέχεις AutoCAD, SolidWorks και παρόμοια προγράμματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 15, 2010 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Καλώς ήρθες lakis3! Βασικά το overclock δεν είναι κάτι απλό!Θέλει όρεξη και μεράκι!Είναι κάτι που θα σου φάει άπειρες ώρες και πρέπει να είσαι αποφασισμένος για να μπεις στο club! Αρχικά θα πρέπει να φας ώρες στο google και σε διάφορα forums διαβάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα και για τον cpu σου αλλά και για την μητρική,γιατί από το bios της μητρικής σου θα γίνει το overclock. Επειδή έχεις και 920 εδώ είσαι.Υπομονή και καλό διάβασμα.Και όταν με το καλό καταλάβεις τα βασικά και αρχήσουν να σου δημιουργούνται λίγο πιο εξιδικευμένες απορείες,εδώ είμαστε!Και το λέω αυτό γιατί με λίγο ψάξιμο τα βασικά τα έχουμε χιλιοπεί εδώ μέσα. Καλή αρχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakis3 Νοέμβριος 15, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.vtheofilis --> Ναι είμαι μηχανικός και δουλευω ACAD, SolidWorks και ANSYS (FLUENT). Τα δυο τελευταία απαιτούν αρκετή μνήμη και επεξεργαστική ισχύ και από το ίδιο το σύστημα αλλά και από την κάρτα γραφικών.venom7 --> έχω διαβάσει αρκετά πραγματάκια αλλά θέλω να έχω κάποιον για καθοδήγηση. κυρίως με κάποιες απορίες που έχω τύπου "τι μπορεί να γίνει αν κάνω...;". επειδή έχω αρκετά ευαίσθητα αρχεία στο σύστημά μου και επειδή είναι το μοναδικό που έχω μέχρι στιγμης, θα ήθελα για αρχή να κάνω OC με απλές και ασφαλείς κινήσεις για να καταλάβω τί γίνεται και μετά να μπώ στα βαθιά όταν και θα πάρω ένα δεύτερο για παιχνίδι στο OC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 15, 2010 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Για να είναι ασφαλές το overclock αυτό πυ κοιτάμε είναι οι θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakis3 Νοέμβριος 15, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 με το υπάρχον κουτί (HAF 932) και την ψύκτρα (SCYTHE) η οποία έχει 4x120μμ ενσωματωμένα φανάκια και τον επεξεργαστή OC στα 2.98MΗz με το πρόγραμμα της μητρικής (ASUS) η θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν πάνω απο 50 βαθμούς σε βαριά χρήση (Ανάλυση στο ANSYS και ταυτόχρονη χρήση του SolidWorks). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.