Jump to content

OCZ Vertex 2 Problem

aris20

Recommended Posts

Γεια σας, πήρα έναν SSD Vertex 2 OCZ 50GB και έκανα την χαζομάρα μου να κάνω πολλά φορμάτ και επειδή πειραματιζόμουν αναγκάστηκα να τον κάνω γύρω στα 6 φορμάτ..

Επειδή προσπαθούσα να μικρύνω τα Windows 7 και να περάσω λίγα προγράμματα και να κάνω ένα image του σκληρού και μετά προσπάθησα μέσω vlite αλλά οι μπλέ οθόνες δεν βοηθούσαν όταν τα έκανα αυτά (έσβηνα κάποια αρχεία συστήματος κτλ)...

Έτσι αποφάσισα να τα αφήσω έτσι όπως είναι τα Windows 7 γιατί βαρέθηκα να χαλάνε κάθε φορά τρεις και λίγο δεν είναι για να πετάω τα Read/Writes του...

Αλλά η απόδοση του SSD έχει πέσει και δεν ξέρω πως να την επαναφέρω στην αρχική της κατάσταση.... Πρέπει να τον κάνω ένα Wipe?? Αλλά έχει ενσωματομένο TRIM support και δεν χρειάζεται να το κάνω enable, αλλά στο Score των 7 ο σκληρός μου έβγαζε 7,8 score για μια εβδομάδα μέχρι 2 φορμάτ μετά έκανα μόνος μου ένα wipe από το ccleaner και τώρα μετά απο πολλά φορμάτ βγάζει 7,3...

Δεν έχω συμπληρώσει πολλά Writes, ίσα 256GB μου λέει το monitor πρόγραμμα που λέγεται SSDlife και το health του είναι 100%....

Ποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνω ακριβώς για να επαναφέρω τον σκληρό στην αρχική του κατάσταση...?

Σε απλά λόγια γιατί δεν καταλαβαίνω και πολλά... Πάντως και το HDD test Pro κάπως έτσι λέγεται δεν θυμάμαι τώρα έβγαζε 265Mb/s write κάπου εκεί ενώ τώρα βγάζει 232Mb/s Write..

Θέλω να κάνω αυτό, να επαναφέρω την αρχική του κατάσταση και μετά να περάσω τα Windows..

Kαι θέλω το Score στα Windows 7 στο Rating να γίνει πάλι 7,8... :( Έτσι θα ξέρω ότι όντως δουλέυει όπως αγοράστηκε.

Το TRIM δεν δουλευει απο τη μια στιγμη στην αλλη.

Δουλεψε τον SSD μια-δυο μερες και μετα ξανακοιτα αν επανηλθαν οι επιδοσεις του.

Eίχες δίκιο... :dance3:

Το δούλεψα λίγο έτρεξα και κάποια Benches για τέστ και μετά είδα ότι το Score από 7,3 πήγε πάλι στο 7,6...

Δεν πήγε 7,8 αλλά φαντάζομαι θα πάει με το καιρό γιατί ήδη απλά 2 ώρες το δοκιμάζω τώρα.....

Thanks φίλε μου που απάντησες... Είχα κατατρομάξει ότι με τα φορμάτ, του μείωσα τις επιδόσεις...

Αλλά τελικά όπως φαίνεται επαναφέρεται σιγά σιγά..

----------------

7,7 πήγε τώρα... Μια χαρά!!!!!!!!!!!!! :)

Δεν κανει μονο το format κακο, αλλα και τα benchmarks που τρεχεις συνεχεια.

Ακομα και το winsat που τρεχεις ριχνει τις επιδοσεις και μετα παλι θελει το χρονο του ο SSD για να επανελθει.

Οποτε οπως σου ειπα αφησε το 1 μερα, χωρις να τρεξεις benchmarks και θα επανελθει πληρως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.