Jump to content

Qnap TS-110

hurin

Recommended Posts

Έχω βάλει στο πρόγραμμα να αγοράσω έναν διαδικτυακό σκληρό με δυνατότητα διαχείρησης torrent, με κλειστό pc. Μετά από πρόταση του συμφορουμίτη Jaco είδα τα μηχανάκια της qnap και συγκεκριμένα το TS-110.

Μήπως υπάρχει κάποιος που να είναι κάτοχος του συγκεκριμένου, να μου λύσει 2-3 απορίες που έχω?

Ας ρωτήσω και όποιος ξέρει ας μου πεί

1. Το qnap θα συνδέεται με το ρούτερ μέσω ethernet. Θα το βλέπει ο υπολογιστής σαν δίσκο?

2. Επειδή έρχεται χωρίς δίσκο, να του βάλω έναν wd green 1tb (7200rpm, 64mb buffer) ή είναι πολύ γρήγορος και δεν θα μπορεί να τον εκμεταλλευτεί πλήρως?

3. Από βίντεο που είδα διαπίστωσα ότι έχει δικό του torrent client. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα με τους private tracker?

4. Έχει θύρες usb και esata. Ποιά είναι η χρησιμότητά τους? Για μεταφορά αρχείων σε άλλον δίσκο?

5. Πως το συνδέω σε tv και να παίξει mkv σαν multimedia station, με τι σύνδεση?

1. ναι

2.ναι , οπιοδήποτε μοντέλλο της green σειράς ΄κάνει ,

3. Δεν νομίζω , ασ απαντήσει κάποιος που έχει το συγκεριμένο μοτέλλο

4. usb για στικάκια ή απλούς εξωτερικούς χωρίς esata , e sata για εξωτερικούς που έχουν αντίστοιχη υποδοχή (προτιμάς βέβαια το δεύτερο)

5.Δεν ξέρω αν το συγκριμένο μπορείς να παίξει αυτόνομα σαν multimedia player . Τεσπα , αν μπορεί , πρέπει να έχει HDMI 1.3 έξοδο , η compo , οπότε με καλώδιο το συνδέεις στην ΤV σου . Αλλοιώς πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστό media player, τύπου WD live , η κάποιον ακριβότερο όπως popcourn A-200 κλπ .

προσωπικά έχω έναν synolgy 410 , τον οποίο ετοιμάζομαι να αναβαθμίσω , μόλις μαζέψω το σχετικό money . ΄

Η qnap είναι από τις σοβαρές εταιρείες στο χώρο , μαζί με synology , Thecus , Data robotics . όλα έχουν σχέση με τη χρήση που θες να κάνεις .

Θέλω να γλυτώσω από τη ΔΕΗ (ο i7 καίει πολύ, ακόμα και με underclock) και να κατεβάζω torrents από private trackers απρόσκοπτα. Για αυτό ψάχνω κάτι απλό και σχετικά οικονομικό. Το qnap mαζί με samsung f3 1tb πάνε περίπου 200€, με μειονέκτημα ότι είμαι αναγκασμένος να παραγγείλω από εξωτερικό, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που χρειαστώ εγγύηση.

Qnap στο Ελλάδα ή synology δύσκολα θα βρεις , και αν βρεις θα σου πιάσουν τον ....ass.

Νομίζω Thecus φέρνει η Msystems πάρτους ένα τηλέφωνο και ρώτα . Η διαφορά κατανάλωσης με τα μεγάλα PC είναι σημαντική , με δεδομένο ότι δουλέυουν 24/7 . προσωπικά την υπόλογίζω πάνω από 30 ευρώ το δίμηνο .

Τελικά δεν μου κάνει το qnap, απότι λένε στο forum της, ο ενσωματωμένος torrent client έχει βασικές λειτουργίες μόνο, δεν έχει για παράδειγμα να επιλέξεις ποιά αρχεία από το torrent θες να κατεβάσεις!

Ξανά στο ψάξιμο δηλαδή...

Μπα, δύσκολο και εκεί, άσε που έχω πήξει στα καλώδια.

Στο φορουμ της Synology έπεφτε κράξιμο για μηδενικές ταχύτητες στα torrent. Μάλλον θα το εγκαταλλείψω το εγχείρημα. :hm:

• 1 year later...

Καλησπέρα και από εμένα. Έχω πρόσφατα πήρα έναν qnap ts110.προσωπικη μου άποψη είναι τέλειο σε κατασκευή και αθόρυβος.έχω μερικά θεαματικά που δεν μπορώ να λύσω. Αρχικά το qget που χρεισημοποιει για torrent δεν μπορώ να ριθμησω κάτι από μέσα και αφού προσθέσω το αρχείο για να κατεβάσει μου γράφει συνέχεια waiting, λογικά έχει κάποιο θέμα με το portforward, μπορεί να βοηθήσει κανείς σχετικά με αυτό...;;;

Α και μπορώ να επιλέξω ποιο από τα αρχεία θέλω να κατεβάσω και ποιο όχι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.