voudas Νοέμβριος 15, 2010 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 πρώτα απόλα δεν είναι φωτογραφία, είναι photoshop... δεύτερον δε το λέω για κακό, είναι κ αυτός ένας παράγοντας... δλδ μέσα στην τιμή των επαγγελματιών φαντάζομαι υπήρχε και η επεξεργασία των αρχείων... εσείς πέρα του ότι πρέπει να "μάθετε" φωτογραφία, θα πρέπει να μάθετε και να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες εκτός και αν το κάνει όποιος κάνει το site, άρα πάλι θα το πληρώσετε... εαν είστε αττική, μπορείτε να πάρετε τον gomar που υποψιάζομαι προσφέρθηκε να βοηθήσει από το pm που γράφει ότι έστειλε κ να έρθετε μια βόλτα από εδώ με 5-10 κοσμήματα να κάνετε δοκιμές να καταλήξετε κάπου, τί θα χρειαστείτε, τί θα αγοράσετε αν τελικά δείτε ότι μπορείτε να τις βγάλετε εσείς, έχω μπόλικο εξοπλισμό (που μάζεψα για ερασιτεχνική χρήση) στο υπόγειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 15, 2010 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 ιασωνα μπας και λες το σταρ εφφε?(φιλτρα τυπου star 4 ή 6 ή 8)SagaAν εβλεπα φωτος στο νετ για κοσμημα προλοι στο νετ για να αγορασω...η παραπανω θα με δελεαζε πιο πολυ?Σκοπος για τους πιθανους αγοραστες δεν ειναι εξαλλου η απολυτη αποτυπωση αλλα η πρωτη εντυπωση.Τετοια συζητηση καναμε και με το ξενοδοχειο...εδω γιατι να αλλαζει?Δεν διαφωνω ..απλα δεν απορριπτω ..,δε θεωρω τιποτα ορθολογικο.@voudasχαιρομαι που δε μιλας με πμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Νοέμβριος 15, 2010 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 χαίρεσαι ή "χαίρεσαι"? δε το έπιασα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Νοέμβριος 15, 2010 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 To 1o,Για να μοιράζεται η γνώση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 15, 2010 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 πωπω... οι μπιχτες συνεχιζονται ηθελα να το παιξω υπερανω απο σας και μοιραζομαι την γνωση μου σε προσωπικο επιπεδο. ειμαι ο φωτογραφος gomar , με λενε Ιασονα και πινω αμστελ γιατι ετσι μου αρεσει περα απο την πλακα , ενα λινκ εστειλα απο το dpgr που αναφεροταν για φωτογραφιση κοσμηματων και δε το δημοσιευσα εδω για να μην αλλαξει η ροη της κουβεντας που να φανταζομουν οτι και αυτο θα ενοχλουσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Νοέμβριος 15, 2010 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 @Voudas: Μπορείς να μην ποστάρεις το υπόγειο σου και χαλάς τη ροή της κουβέντας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Νοέμβριος 15, 2010 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Ποιόν ενόχλησε ρε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 15, 2010 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 την αιωνια μου διαμαχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 15, 2010 #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 α)και εγω θα μπορουσα να στειλω σε πμ οτι εγραφα..α1) δεν το εκαναα2) ακομα και αν το εκανα ..δε θα εγραφα δημοσια "σου εστειλα πμ".β)πιστευεις δλδ οτι 8α αλλαζες τη ροη αν το ποσταρες δημοσια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olzi Νοέμβριος 15, 2010 Author #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Ελειπα μια μερα και γεμισε κοσμο εδω περα.Δεν θεωρω οτι ειναι απαραιτητος ο dedicated macro.Xρησιμος ναι ...απαραιτητος οχι.(εξισου χρησιμο θεωρω πχ καποιον TS..εννοειται παλι οχι απαραιτητο) Για αρχη υπαρχει ο πολυ καλος dedicated macro της ταμρον 90mm f2.8 (λιγο κατω απο 400Ε new και μτχ τον βρισκεις 200-250Ε). Ο Canon o 50mm f2.5 δεν ειναι ακριβως true macro.. H μεγεθυνση που προσφερει ειναι 1-2.Το οποιο δεν το θεωρω ασχημο ...μιας και ειμαι περισσοτερο της λογικης να παρει τον -γνωστο εδω μεσα- all arounder sigma 17-70mm. Στην τελικη ..με ενα σετακι απο δαχτυλιδια (οχι τα δικα σου olzi ...αυτα-υπαρχουν για καθε σωμα μηχανης) μια χαρα θα κανει τη δουλεια της με τον φακο του κιτ και με οποιοδηποτε αλλο φακο. Εξαλλου και ο 70-200 η μεγιστη μεγεθυνση που κανει ειναι 1-5.Οποτε αν δεν χρησιμοποιηθηκε καποιο δαχτυλιδι ..δεν νομιζω οτι πρεπει ντε και καλα να βρει macro. Yπαρχει και το photoshop στο κατω κατω για ενα ομορφο οπτικα gradient blur. Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα...ποσο μαλλον οταν θελουμε μια εικονα μικρη σε διαστασεις για το internet. Oσο για την φωτο που ανεβασες Olzi.. a)δοκιμασε να μην αφηνεις τη μηχανη ως εχει.Καπου λογικα θα εχει ενα κουμπακι Εv (ή μεσα στο menou) .Πηγαινε το στο +1 ή και στο +2/3.(ανεβαινει/κατεβαινει κατα 1/3).Η μηχανη με αυτο το τροπο θα προσπαθησει να υπερεκθεσει κατα ενα "στοπ"(αν το πας στο +1) μιας και την δικια σου την βρηκα σκοτεινη. β)δοκιμασε να βαλεις 3-4 σελιδες λευκες Α4 απο κατω..(να εχεις ασπρο φοντο) ή καποια αλλη ομοιομορφη επιφανεια( ειδες και τα αντιστοιχα παραδειγματα απο το παραπανω site). γ)Πειραματισου με τις οπτικες γωνιες που μπορει να σου προσφερει το θεμα σου.Σιγουρα θα βρεις καποια -μετα απο καποιες προσπαθειες- που συνηθως θα αναδυκνυει περισσοτερο/καλυτερα το εργο σου. δ)επισης μην μενεις στο κατω ακρο της εστιακης αποστασης του φακου σου.Κοινως ζουμαρε λιγακι...ξεφυγε απο τα 38mm.Ναι θα χρειαστεις λιγο παραπανω χωρο αλλα με λιγο πειραματισμο παλι θα καταλαβεις τους λογους. εδιτ @saga Αυτη απο το παραπανω site δε σου αρεσει δλδ? Καλησπέρα NTG, ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές, θα το κοιτάξω αυτό στη φωτογραφική. Πάντως θέλει κανείς μια περιουσία για να αγοράσει μια μέτρια μηχανή και κάποια αξεσουάρ. Λέω να παραμείνω για λίγο καιρό με αυτή που έχουμε και βλέπουμε μετά.Πολύ χρήσιμες συμβουλές, ναι όντως βγάλαμε και φωτογραφίες με άσπρο φόντο (σελίδες Α4) καλές και αυτές μάλλον πιο φωτεινές θα έλεγα. Ευχαριστώ και πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 15, 2010 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Νικο τρωγεσαι με τα ρουχα σου ετσι;επειδη θες συνεχεια σε κατι τοσο ανουσιοοκ εχουμε και λεμεα)ανεφερα δημοσιως οτι εχει pm γιατι ειδα οτι ειναι νεο μελος και μπορει να μη γνωριζει τι και πως και τι εστι popup και επιτελους δεν ειναι η πρωτη φορα που μας εχει στειλει καποιος κατι και το βλεπουμε μετα απο μερεςβ)Ναι δεν ηθελα να ποσταρω το λινκ δημοσιως γιατι δεν ηθελα να αλλαξει η να ληξει η ροη της κουβεντας σε αυτο το φορουμ.Αν δε μπορεις να καταλαβεις και τωρα , msn me οπως θα πρεπε να ειχες κανει για τις αποριες σου.Τωρα τα πιστευω πιστευεις κλπ ειναι ατοπα.Αυτο θεωρησα σωστο και αυτο εκανα.Απλα πραγματαΠοια ειναι η τιμωρια μου τωρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olzi Νοέμβριος 15, 2010 Author #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 πρώτα απόλα δεν είναι φωτογραφία, είναι photoshop... δεύτερον δε το λέω για κακό, είναι κ αυτός ένας παράγοντας... δλδ μέσα στην τιμή των επαγγελματιών φαντάζομαι υπήρχε και η επεξεργασία των αρχείων... εσείς πέρα του ότι πρέπει να "μάθετε" φωτογραφία, θα πρέπει να μάθετε και να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες εκτός και αν το κάνει όποιος κάνει το site, άρα πάλι θα το πληρώσετε... εαν είστε αττική, μπορείτε να πάρετε τον gomar που υποψιάζομαι προσφέρθηκε να βοηθήσει από το pm που γράφει ότι έστειλε κ να έρθετε μια βόλτα από εδώ με 5-10 κοσμήματα να κάνετε δοκιμές να καταλήξετε κάπου, τί θα χρειαστείτε, τί θα αγοράσετε αν τελικά δείτε ότι μπορείτε να τις βγάλετε εσείς, έχω μπόλικο εξοπλισμό (που μάζεψα για ερασιτεχνική χρήση) στο υπόγειο... Απ'ότι κατάλαβα ότι μαθαίνει κανείς καλό είναι, υπάρχει και μια εξέλιξη. Για καλή μου τύχη ο άντρας μου είναι πολύ σχετικός με το Photoshop (εγώ όχι) και με βοηθάει πάρα πολύ, απλά δεν θα ήθελα να μπαίνω στη διαδικασία να τις φτιάχνω. Το site το έφτιαξα μόνη μου με τη βοήθεια του άντρα μου πάντα, έτσι λέω να μάθω να βγάζω έστω και ερασιτεχνικές φωτογραφίες καλές που να βλέπονται. Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά ευτυχώς πια δε μένουμε Αθήνα και λέω να προσπαθήσω μέσω βοήθειας, διαβάσματος και διαφόρων άλλων πηγών να μάθω για τη φωτογραφία. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.