Jump to content

Αν μπορούσατε να εγκαταστήσετε MacOS X σε PC, plug&play, θα το κάνατε ?

BStath

Recommended Posts

Το post μεταφέρθηκε από αυτό το θέμα: http://www.thelab.gr/eidiseis/microsoft-kai-to-mageirema-twn-pwlisewn-windows-86815.html

Συγνώμη για το offtopic αλλά γιατί δεν ανοίγει η Apple το λειτουργικό της στα PC ? Έχει παιχτεί καμιά συμφωνία ?

Βρήκα τις προάλλες ένα torrent με το ΜacOS X 10.6.4 το οποίο ήθελε να εγκαταστήσω πρώτα ένα άλλο προγραμμα VMWare..κατι το οποίο κάνει ένα 2ο PC μέσα στο PC σου. Μετά έτρεξα μέσα από τα Seven το MacOS. Υπέροχο ! Λίγο που έπαιξα μαζί του, μου άρεσε πολύ. Είχε μέσα ό,τι χρειάζετε το 80-90% των χρηστών.

Μπορώ να αγοράσω το λειτουργικό της APPLE να είμαι νόμιμος ? Ή πρέπει να αγοράσω και κανένα apple μηχάνημα ?

Και τα Seven μου έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις αλλά δεν φαίνονται τόσο "ολοκληρωμένα" όσο το McOS 10.6.4.

Δεν ξερω για συμφωνια αλλα απο παλια οταν ειχε ακομα PowerPc

δεν επαιζε .Με την ελευση συμφωνιας απο Ιντελ τα πραγματα αλλαξανε καθως

ξεφυγανε απο αρχιτεκτονικη RISC

και πλεον χρηστες με ιντελ based συστηματα pc & laptop μπορουν να εγκαταστησουν

το ανωθε λειτουργικο.

Στο μηχανημα της υπογραφης σου θα δουλεψει,κατα 99% και

πιστευω θα σε βρει ολες τις συσκευες και θα δουλευουν μια χαρα.

Αν σκεφτεις να το εγκαταστησεις σε AMD based εκει θα αρχισεις να κανεις

ταρζανιες με τους κερνελ και ΑΝ σε δουλεψει.

Θα είχε ενδιαφέρον ένα θέμα του στυλ : "Αν μπορούσατε να εγκαταστήσετε MacOS σε PC plug&play θα το κάνατε ?"

Ψάχτηκα λίγο και είδα ότι η τιμή του τελευταίου MacOS Χ SnowLeopard είναι κάπου 30 Ευρώ !

Edit: το upgrade κάνει τόσο, retail τιμή δεν βρήκα

BStath το θέμα που θίγεις νομίζω ότι έχει αναλυθεί σε άλλο νήμα. Το λειτουργικό είναι φθηνό γιατί η εταιρία απαγορεύει την τοποθέτηση του MAC OS σε συστήματα που δεν πωλούνται από την ίδια. Οπότε εφόσον στάξεις τα 1500-2000 ευρά για τον υπολογιστή, που με την σύνθεση που έχει καταλαβαίνεις ότι αν τον αγόραζες κομμάτι-κομμάτι μάλλον θα σου έβγαινε φθηνότερα, σου λέει ότι για το λειτουργικό θέλω μόνο 30ευρώ. Θεωρώ ότι αν ακολουθούσε την λογική της microsoft οι τιμές του MacOS θα ήταν αντίστοιχες των win7.

αν το πουλουσαν ξεχωριστα (κατι που δεν νομιζω να γινει ποτε)

θα ακολουθούσε την ιστορια τον windows και θα εφτανε σε τρελα ποσα

για να το αγορασει καποιος

προσωπικα δεν θα το αγοραζα ποτε για να το βαλω σε pc μου

ποιος ο λογος να αγορασω ενα κλειστο λογισμικο και να το πληρωνω χρυσο

που εχει γεννηθει απο τα σπλαχνα ενος ανοικτου λογισμικου?

τα εφετζιλικια που κανει τα κανει και το λινουξάκι μου:p

H apple πουλάει μηχανάκια με 20 συνδιασμούς hw. Π.χ. έχει την Α μητρική με τον Β,Γ,Δ επεξεργαστή με την Ζ...κάρτα γραφικών κτλ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επίσημη υποστηριξη για ένα μικρό και συγκεκριμένο αριθμό hardware (σε σύγκριση με το τι υπάρχει). Άμα το έκανε "ανοιχτό", θα έπρεπε να παρέχει υποστήριξη σε πολύ μεγαλύτερο φάσμα υλικού.

Όλες οι εκδόσεις του mac os είναι upgrades ουσιαστικά. Retail εκδόσεις με τη μορφή πχ των windows δε θα βρεις, γιατί, για να βάλεις mac os, προυποθέτει να έχεις ήδη mac...με κάποια έκδοση mac os πάνω :p. Εξ'ου και είναι η τιμή είναι σε αντιστοιχία με τα upgrades των win (και πιο χαμηλή, μιας και βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από το hw)

Εγω θα εβαζα Mac! Οπως και θα αγοραζα macbook εαν ειχα τα χρηματα να τα διαθεσω σε κατι τετοιο!

Αλλα θα ειχα και Windows γιατι παιζω παιχνιδακια!

Για ''ΟΛΑ'' τα αλλα ομως θα ειμουν με mac!

Εγώ πάντως το MacOS θα ήταν το τελευταίο που θα δοκίμαζα. Και διότι αν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι δεν σου λείπει και διότι η πολιτική της Apple (ονομάζουμε τον αέρα που αναπνέεις iAir και στον χρεώνουμε) δεν μου κάθεται καλά. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε τον Safari κάθισα ποτέ να δω.

idiot-proof συστημα που λεει και ενας φιλος...

Περιορισμενο λειτουργικο...για προγραμματισμο ουτε κουβεντα (η τελος παντων λιγα πραματα) και ο ορισμος του κλειστου.

Οποτε γιατι να το βαλω?...

Αλλοστε αν δεν ειχε το laptop σταηλ (σηματακια και μηλα), ουτε οι μισοι δεν θα το επαιρναν...

Φοβερο marketing τμημα...

Nαι ρε παιδιά, ακριβώς αυτό, Log&Play © (κατα το plug&Play). Κάνει log in ο χρήστης και έχει ιντερνετ, web, im, dvd write, etc,etc, στο χαλαρό και με αρκετή ασφάλεια, σε σχέση πάντα με τα seven/vista/xp. Πώς είναι οι game-consoles, βάζω cd/dvd και παίζω, ένα τέτοιο πράγμα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει τόσα χρόνια το Ubuntu, που πολλοί εδω μέσα snobαρουν, και που έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο αλλά όχι σε επίπεδο MacOS X.

Αυτό δηλαδή που προσπαθεί να κάνει η Microsoft τα τελευταία χρόνια με τα seven/vista έχοντας όμως ένα πολύ μεγάλο αρνητικό, την ασφάλεια (πέραν της τιμής). Άντε να εξηγήσεις στον καραμήτρο όμως ότι το UAC καλώς υπάρχει και αφού δεν τα καταφέρνεις να τον πείσεις να αναλώνεσε να προσπαθείς να τον βοηθήσεις να το καταργήσει (cmd box, registry και άλλα τέτοια, για αυτόν κινέζικα) για να μην του σπάει τα @@πάκια.

To έκανα ήδη και μάλιστα με παρα πολύ κόπο! Αν μπορούσα plug&play θα το είχα κανει πολύ καιρό πριν.

Τις τελευταίες 3 μέρες είμαι με Snow Leopard 10.6.5 στο pc της υπογραφής μου εγκατεστημένο σε partition για να εχουμε και την επιλογη των Windows7.

Άντε πάλι τα ίδια. Ευτυχώς που δεν μπαίνουν άλλοι στο forum για να εκτεθούμε. Ακούς εκεί "κλειστό", "δεν κάνει για προγραμματισμό", "περιορισμένο", "πολιτική...marketing..." κλπ. Έλεος. Αν δεν ξέρουμε μην μιλάμε.

Ναι οντως, λειτουργικο που τρεχει σε υπερσυγκεκριμενο hw δεν ειναι καθολου περιοριστικο. Και γενικα η apple ειναι πολυ υπερ του opensource και καθε κινηση της το δειχνει.

Οσο για την ασφαλεια, ριχτε και κανα ματι σε κανα πειπερ να δειτε ποσο γρηγορα τρωγονται imacs-iphones.

και τελος, 75 λιρες για home-premium retail δε νομιζω οτι ειναι τοσο πολλα.

Στην υποθετικη περιπτωση που ολα τα λειτουργικα ηταν plug&play εγω θα προτιμουσα linux.

τι εννοειτε οτι η apple ειναι υπερ του opensource?

οτι παιρνει open projects αλλαξει κομματια του κωδικα

προσθετη ενα δαγκωμενο μήλο και τα ξανα κυκλοφορει

με δικη τους αδεια χρησης ως License - APSL ?

:sick:

edit

@KoMM

δεν παει προς εσενα αλλα σε αυτους που επιμένουν

ενας συγγενης μου θελει να αγορασει ενα apple του 2007 φορτωμενο ειναι λεει μαλλον εχει και οθονη δεν ειμαι σιγουρος αν μου το ειπε 600 ευρο

γιατι η γυναικα του δουλευει κατι επαγγελματικα προγραμματα και εχει συνηθισει αξιζει? παραπανω λεπτομερειες δεν ξερω γιατι δεν ξερω απο apple

Άντε πάλι τα ίδια. Ευτυχώς που δεν μπαίνουν άλλοι στο forum για να εκτεθούμε. Ακούς εκεί "κλειστό", "δεν κάνει για προγραμματισμό", "περιορισμένο", "πολιτική...marketing..." κλπ. Έλεος. Αν δεν ξέρουμε μην μιλάμε.

Eγω προσωπικα δεν εχω να εκτεθω σε κανεναν...ας μπει οποιος θελει στο forum.

Τωρα για τα υπόλοιπα ας τα παρουμε ένα-ένα...

κλειστό -->οτι δεν ειναι ανοιχτο ειναι κλειστο...οποιον δεν τον απασχολει καλα κανει, οποιον τον απασχολει δεν το βαζει.

δεν κάνει για προγραμματισμό --> ...

περιορισμένο --> μπορω να διαλεξω οποιοδηποτε hardware? οχι! αρα περιοριζομαι.

πολιτική...marketing... --> το marketing δεν ειναι κακη εννοια.Κακώς ενοχλησε...η εταιρια ειναι για case study.

Αν δεν ξέρουμε μην μιλάμε. --> +1

Για αυτους τους λογους επιλεγω να μην το εγκαταστησω...:fun:

• 2 weeks later...

Το OS X είναι εξαιρετικό λειτουργικό, το μόνο του μειονέκτημα κατ εμέ είναι ότι δεν είναι free και open-source. Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω στην apple πάντως, παρά να δώσω στη microsoft λεφτά της οποίας το λειτουργικό είναι υποδεέστερο του OS X από κάθε άποψη.

• 2 weeks later...
Ναι οντως, λειτουργικο που τρεχει σε υπερσυγκεκριμενο hw δεν ειναι καθολου περιοριστικο. Και γενικα η apple ειναι πολυ υπερ του opensource και καθε κινηση της το δειχνει.

Οσο για την ασφαλεια, ριχτε και κανα ματι σε κανα πειπερ να δειτε ποσο γρηγορα τρωγονται imacs-iphones.

και τελος, 75 λιρες για home-premium retail δε νομιζω οτι ειναι τοσο πολλα.

Στην υποθετικη περιπτωση που ολα τα λειτουργικα ηταν plug&play εγω θα προτιμουσα linux.

Βρε KoMM παλικάρι μου...γιατί δεν λές την αλήθεια ότι στο σπίτι σου έβαλες εσύ ο ίδιος iPad....??? :-O:-O:-O

....ψευτοmicrosoft fan....αφού όλο τα Mac σκέφτεσε....πάρτο να τελειώνεις....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.