morfeas-dsl- Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2010 ΚαλησπεραΔυστυχως αναγκαζομαι να ανοιξω ενα τετοιο θεμα για ενα καταστημα που εχω σε μεγαλη εκτιμηση.Το παρον θεμα θα το προωθησω σε ΟΛΑ τα φορουμ που γνωριζω καθως και στο ινκα εαν χρειαστει.Ο φιλος μου μαλιστα που αγορασε μεσω εμου την καρτα θα κινηθει νομικα μεσω του θειου του που ειναι δικηγορος εαν δε βρεθει λυση.Τα πραγματα ιδιαιτερα απλα.Βρισκω σε προσφορα μια albatron 4890 1 γιγα στα 99 ευρω ( bulk ) . Η καρτα αγοραζεται και μενει στο κουτι του πλαισιου εως οτου κατεβω στο φιλο μου να την τοποθετησω.8 ημερες μετα ανοιγοντας τη συσκευασια, παρατηρουμε οτι υπαρχει στα πισω dvi ενα μικρο σημαδι.Δε δινω καμμια σημασια καθως σε διαφορες καρτες εχω δει κατι τετοιο και επαιζαν αψογα.Το τροφοδοτικο που παρηγγειλε το παιδι φθανει απο pc1 την 9η ημερα οπου και επιχειρω προσωπικα να κανω την ολη συνδεση(υπαρχουν ολες οι αποδειξεις κτλ).Η καρτα αρνειται πεισματικα να δωσει σημα. Θεωρω οτι φταιει το bios της μητρικης του και προχωρω σε αναβαθμιση.Τα ιδια.Την τοποθετω σε δευτερο pc δικο μου αυτη τη φορα και το οποιο κανει το ιδιο πραμα.Του αναφερω πως παιζει η καρτα να ειναι DOA και πως απλα θα επικοινωνησει με το πλαισιο να την αλλαξουν.Το πλαισιο αρνειται να καλυψει τα μεταφορικα, οπως οφειλει απο το νομο για να παρει την καρτα, και ο φιλος μου με δικα του εξοδα την στελνει με κουριερ σε γνωστο μου στην αθηνα και απο εκει σε καταστημα πλαισιο ( στο αγρινιο οπου διαμενει δεν υπαρχει κανενα).Την επομενη ημερα τον ενημερωνει ο τεχνικος οτι η καρτα ειναι "πειραγμενη στο dvi" και αρνειται να προβει σε αντικατασταση. Αναφερει πως περασαν 10 ημερες μεχρι να την στειλει , κατι 100% λογικο καθως τη συνδεση κτλ οπως ανεφερα τα ειχα αναλαβει προσωπικα. Σε απαντηση του φιλου μου οτι η καρτα ετσι ηταν και πως αν το dvi του χαλαγε καρτες τοτε η δικια του (αλλα και η δικια μου που δοκιμασα για να δω αν ολα οκ με το συστημα του) θα ειχαν παρομοια σημαδια ο τεχνικος λεει "αφου δουλευε η παλια η καρτα τοτε γιατι την αλλαξες?"Μιλαει εν συνεχεια ο φιλος μου με τον προισταμενο του πλαισιου οπου του λεει οτι "αγορασες μια καρτα bulk, γνωριζες οτι μπορει να ειναι εκθεσιακο κομματι, οφειλες να την δοκιμασεις εξαρχης και οχι σε 10 ημερες".Καλως ή κακως εχω τοποθετησει δεκαδες καρτες στη ζωη μου και καλως ή κακως δεν εχει αναγκη τα 99 ευρω ο φιλος μου να τα "κλεψει" απο το πλαισιο καιγοντας ή χαλωντας καρτες.Ζηταω συγγνωμη εαν κουρασα και θα ενημερωσω ποια ειναι η τελικη τους απαντηση καθως και θα ενημερωσω επισης τι νομικες κινησεις θα κανει το παιδι. ΟΛΑ τα ονοματα των υπαλληλων και υπευθυνων προιοσταμενων εχουν καταγραφει και θεωρω ντροπη που ενα καταστημα τετοιου βεληνεκους χανει πελατες.Δεν προκειται να ξαναστειλω κανεναν σε αυτους εαν δε βρεθει λυση. Εχω εκνευριστει πραγματικα.Φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 12, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 "αγορασες μια καρτα bulk, γνωριζες οτι μπορει να ειναι εκθεσιακο κομματι, οφειλες να την δοκιμασεις εξαρχης και οχι σε 10 ημερες".Αυτό θα το έγραφα εγώ σε εσένα, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να ακούγεται από εκπρόσωπο του Πλασίου. Με βάση το παραπάνω που σας είπαν παραδέχονται, εμμέσως αλλά πλην σαφώς, ότι τα bulk προϊόντα ενδέχεται να είναι προβληματικά. Αυτό δεν το αναφέρουν όμως στο site. Λένε απλά χωρίς συσκευασία. Τονίζουν όμως ότι παρέχεται Η ΙΔΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ με τα retail προϊόντα.Τώρα εγώ απλά θα σε παραπέμψω στο ποστ του Τσάκωναhttp://www.thelab.gr/ti-pou-poso/sos-plaisio-spasmeni-gtx470-kainouria-86520-2.html#post1062917030μακάρι να ξεμπερδέψετε.Υ.Γ. Ο τεχνικός σας είπε την αρλούμπα της δεκαετίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 12, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 yanni η καρτα εγραφε bulk δεν εγραφε εκθεσιακο κομματι οπως γραφουν αλλα "bulk" προιοντα απο κατω.Bulk σημαινει χωρις κουτι ΔΕ σημαινει μεταχειρισμενο. Εαν ειναι χωρις κουτι ΚΑΙ μεταχειρισμενο οφειλουν να γραψουν "μεταχειρισμενο bulk.Επισης η καρτα αγοραστηκε απο αποθεμα στο ιντερνετ οχι απο στοκ σε μαγαζι για να πω οτι δικαιολογουνται να μου πουν οτι ηταν εκθεσιακο.Ο πρωτος υπαλληλος ειπε στο φιλο μου οτι εαν δε το εγραφε δεν ηταν μεταχειρισμενη και ο δευτερος ειπε οτι μπορει να ηταν ειτε μεταχειρισμενη ειτε προς εκθεση. Βγαλε ακρη με το μπαχαλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 12, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Λοιπαν πηραν τηλεφωνο πριν 3 λεπτα το φιλο μου και του ειπαν πως θα του κοψουν πιστωτικο.Μονο αυτο δικαιουμαστε? Η καρτα αγοραστηκε απο αυτους ΜΟΝΟ επειδη ηταν σε προσφορα. Ουτε θα αλλαζε καρτα τωρα ουτε βρισκει οτιδηποτε παρομοιο στη 4890.Θεωρω πως ή πρεπει να βρουνε κατι παρομοιο ή να προβουν σε επιστροφη χρηματων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Νοέμβριος 12, 2010 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Ζηταει επιστροφη χρηματων,να μην δεχτει το πιστωτικο...πηραν καλα καλα τα λεφτα απο την "προσφορα" και μετα στο κανουν πιστωτικο για να τους μεινουν και να μην πανε αλλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 12, 2010 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Επιστροφή χρημάτων ασυζητητί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 12, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Δε δεχθηκαν επιστροφη με το προσχημα οτι και το πιστωτικο ειναι "παρασπονδια" και γινεται μια μορφης χαρη που κοβεται. Τι να πω. Αλλη φορα και στα τηλεφωνα θα μιλαω εγω γιατι και ο φιλος μου εκνευριζεται ευκολα και οι υπαλληλοι δε θεωρω πως φταινε κατι ,αλλα και γιατι τα καταστηματα απο την αλλη δε "γνωριζουν" τι δικαιωματα εχει ο καταναλωτης και θετουν ψευτοδιλληματα του στυλ πιστωτικο και εαν θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 12, 2010 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Ποια χάρη μωρέ λένε; Δεν έχουν ίδια εγγύηση τα bulk με τα "retail"; Ναι. Τον δικηγόρο που έλεγες πιο πάνω, μάλλον καλό θα ήταν να τον χρησιμοποιήσετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Νοέμβριος 12, 2010 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Απο την μυγα ξύγκι...ελεος απλα...Φυσικα δεν δεχεστε πιστωτικο. Ή κατι παρομοιο σε επιδοσεις με 4890 (GTX460, HD 5830) ή τα λεφτα πισω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiggabyte Νοέμβριος 12, 2010 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Μην δεχτείτε σε καμμία περίπτωση εφόσον ο νόμος άλλα λέει.Ή κάρτα ίδιου βεληνεκούς ή τα λεφτά στο χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 12, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Τωρα δεχτηκε. Ειχε τσαντιστει τι να του πω.. Του ειπανε οτι η πολιτικη σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να κοβουν 4% απο αλλο μοντελο και του κοψανε 8,5 ευρω απο μια που εκανε 148,5 ( sapphire 5770) και δεχτηκε απλα για να μην εχει αλλα παρε δωσε.Εγω δε θα δεχομουνα κατι τετοιο αλλα στο τελος θα την πληρωσω και εγω να δεις που ξεκινησε απο budget 60 ευρω, τον επεισα να παει 99 για την "προσφορα" και τελικα θα δωσει 140:wall:Aς εβαζε το θειο του να στειλει εξωδικο , αλλο που δε θα θελε αυτος ! Τι να πω. Κουραστικα να μην υπαρχει ενα καταστημα προκοπης σε αυτη τη χωρα. Ασχετο. Η albatron 4890 που συνδεσα στο φιλο μου ειχε μονο 1 pcb 6-πινο. Οσες 4890 εχω δει ειχαν 2 θυρες για ρευμα. Πως και ? ξερει κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaias1983 Νοέμβριος 12, 2010 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Οταν το 2008 τα ελεγα εγω αυτα για το Πλαισιο καποιοι ελεγαν οτι εχω αδικο...Κ βλεπουμε τωρα που εχουν καταληξει...Να πουλανε τα μεταχειρισμενα-χαλασμενα ως καινουρια-bulk...Ακρη δεν θα βγαλεις φιλε μου.Αν εχεις χρονο κ φιλο δικηγορο κυνηγα το το θεμα,Αν στειλεις οποιαδηποτε επιστολη σε ΙΝΚΑ κλπ στειλτην μου κ μενα να στειλω κ γω.Εχω πολλα ραμματα για την γουνα τους.Τελευταια ηταν με την 8600gt που μου εχεις απαντησει σε κ συ αν θυμαμαι καλα..Εγω την πηρα 10 ευρω βεβαια κ δεν ασχολουμαι αλλο με τους κλεφτες....ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ στο full...Κ αν καποιος μου λεει οτι υπερβαλω παλι θα του το πω πολυ απλα.Πηρα 8600gt bulk στα 10 ευρω κ ηταν μεταχειρισμενη-χαλασμενη....ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εγραφε εκθεσιακο κομματι,ουτε μεταχειρισμενο,ουτε χαλασμενο ουτε προσφορα που μου ειπαν μερικοι.Τα περισσοτερα προιοντα bulk ειναι μεταχειρισμενα.Εμενα τουλαχιστον μου το παραδεχτηκε ενς υπευθυνος που μιλησαμε.Αν αισθανεσαι τυχερος αγοραζε τετοια προιοντα...Εγω που δεν ειμαι δεν ξανααγοραζω πλεον...Χθες μου ηρθε το καινουριο Iphone 4 σφραγισμενο κ ειναι DOA...Αν ειναι δυνατον.Κ δεν μου το αλλαζουν με καινουρια σφραγισμενη συσκευη.Ηρθεcourrier κ το πηρε να το παει στην arvato που ειναι το επισημο service iphone 4 στο Ελλαντα.Κ σε μια εβδομαδα θα μου το φτιαξουν λεει ειτε θα μου δωσουν αλλη καινουρια συσκευη σε σακουλακι...Εκει να δεις τι χαμος εχει να γινει...DOA μιας ωρας τηλεφωνο 659 ευρω...Κ μου λενε δεν μου το αλλαζουν με καινουριο σφραγισμενο...ΕΛΕΟΣ...Υ.Σ.:Το Πλαισιο για μια φορα ακομα την εκανε την δουλεια του...Πουλησε μια χαλασμενη καρτα φτηνα για να υπεχρεωσει να παρεις το πιστωτικο για να αγορασεις μετα κατι ακριβοτερο κ χειροτερο σε επιδοσεις....Πολυ εξυπνο παντως ομολογω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 12, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 παρακαλω καποιος που ξερει να ενημερωσει αν η 4890 βγαινει και σε εκδοση με 1 6-pin μονο οπως αυτη που στειλανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Νοέμβριος 12, 2010 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 τι μητρική έχει ο φίλος σου? pcie 2.0 ή 1.1??? ελπίζω να πήρατε πίσω τη κάρτα....αυτή εδώ βλέπω στο site , αυτό το pcb ήταν? http://www.albatron.com.tw/English/product/vga/pro_detail.asp?rlink=Specification&no=275 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 12, 2010 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 Με λίγο googleNew Radeon HD 4890 with signle six-pin power connector spotted Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Νοέμβριος 12, 2010 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 αυτή είναι ειδική περίπτωση της force 3d.λογικά μια τέτοια υλοποίηση απαιτεί pcie2.0 για να δουλέψει για αυτό ρωτάω το φίλο.μήπως η κάρτα δεν είχε πρόβλημα.όμως custom pcb αν΄ωτερης ποιότητας + albatron δεν πολύ κολλάει, άσε που δεν υπάρχει στο site... σπασμένο 6pin βρωμάει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaias1983 Νοέμβριος 12, 2010 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 New Force 3D HD 4890 Accelerator Needs Only One Power Connector | techPowerUpΥπαρχουν καρτες κ με 1 6pin connector.Κ μια 4870 1gb που ειχα παλιοτερα ειχε μονο 1...Albatron ηταν κ η δικια μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 12, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 τι μητρική έχει ο φίλος σου? pcie 2.0 ή 1.1??? ελπίζω να πήρατε πίσω τη κάρτα....αυτή εδώ βλέπω στο site , αυτό το pcb ήταν? 光學觸控螢幕、客製化主機板、顯示卡及驅動程式、伺服器記憶體(Optical Touch Monαυτο ηταν αλλα με το 1 6πινο. http://www.albatron.com.tw/Public/Images/Product/VGA/picture/Big/Box_HD4890_RGB_Origin.jpgΝομιζω εχει 2.0 αλλα ετσι και αλλιως δοκιμαστηκε και σε 2.0 και δε δουλευεyanni αν εξαιρεσεις το ποστ σου, που παροτι εχω σιγουρα μια ωρα στο google και δε το ειχα δει, ολες οι αλλες τις βλεπω ειτε με 2χ6 ειτε με 1χ6 +1χ8. Παρολα αυτα στην albatron δε βλεπω στο site να λεει πως εβγαλε μονο με 1-6pin Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Νοέμβριος 12, 2010 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 δεν υπάρχει περίπτωση να είχε μόνο 1 6pin με τόσο μεγάλο pcb σαν το αρχικό.... συνήθως όλες οι κάρτες με λιγότερη τροφοδοσία είναι μικρότερες, δες και την force3d 4890 Force 3D Radeon HD 4890 με ένα 6-pin power connector - ( HWBOX ) O/C on first boot πολύ πιο κοντό pcb Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 12, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2010 ισως να εχεις δικιο και να ηταν πιο κοντο. Απο την πρωτη φωτο δε βγαζω ακρη για το μηκος . Εκτος απο την force 3d ομως εβγαλε και η albatron με 1 6-pin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.