Jump to content

Seagate 7200.12 500GB

skotadismos

Recommended Posts

γεια σας παιδιά, χτες αγόρασα έναν 2ο ST3500418AS είναι ο 500άρης όπως γράφω και στον τίτλο αν δεν κάνω λάθος 1 platter.

πριν 1 χρόνο σχεδόν είχα αγοράσει άλλον ένα ίδιο και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος, είναι και ταχύτατος και απίστευτα ήσυχος σε σύγκριση με τα τέρατα της WD που έχω τέλος πάντων 1st gen sata οι πρώτοι τότε με 8mb cache, carviar SE είναι νομίζω τέλος πάντων στο θέμα μου.

ένα χρόνο τώρα με είχε βγάλει παλικάρι αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχα κοιτάξει με κανένα πρόγραμμα και η ευκαιρία ήρθε με τον 2ο μιας και είχα χώρο για backup και άλλαξα firmware και στους 2 εναλλάξ από CC38 σε CC46 που βρήκα στη Seagate.

μιας και τα πείραζα λοιπόν έβαλα το HD tune να δω τί γίνετε και να συγκρίνω καθώς δεν το είχα ψάξει καθόλου.

στο health όμως είδα αυτό

46044537.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

στο c5 και στο c6 έχει από 1 error...

δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρχαν από όταν τον αγόρασα ή δημιουργήθηκαν στην πορεία του χρόνου. από επιδόσεις πάντως δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε θόρυβος όλα normal και στο HD tune βγάζουν πανομοιότυπες επιδόσεις.

το θέμα είναι ότι από σκληρους δεν σκαμπάζω και πολλά, έψαξα στο net αλλά μια σωστή απάντηση στο θέμα μου δεν βρήκα.

η ερώτηση λοιπόν είναι: πρέπει να ανησυχήσω ή να προβώ σε διαδικασία αντικατάστασης;

ευχαριστώ.

Βασικά λέει ότι δεν έχει καταφέρει να διορθώσει μετακινήσει(reallocate) ένα sector(έτσι ώστε να ανέβει και το reallocated sector count στο 1)...

Μπορείς να κατεβάσεις και να του τρέξεις το διαγνωστικό της seagate(long test) από boot cd;

Βασικά λέει ότι δεν έχει καταφέρει να διορθώσει μετακινήσει(reallocate) ένα sector(έτσι ώστε να ανέβει και το reallocated sector count στο 1)...

Μπορείς να κατεβάσεις και να του τρέξεις το διαγνωστικό της seagate(long test) από boot cd;

κατέβασα το Seatools και έτρεξα το long DST και μου έκανε fail, δεν βρήκα κάτι άλλο για boot cd

Ζητημα χρονου να πεθανει καποια στιγμη γιαυτο κανε ενα backup καλου κακου κ μετα για αντικατασταση αν υπαρχει εγγυηση αφου κ το διαγνωστικο προγραμμα της seagate σου εβγαλε fail...

κατέβασα το Seatools και έτρεξα το long DST και μου έκανε fail, δεν βρήκα κάτι άλλο για boot cd

Για boot cd πρέπει να κατεβάσεις το seatools for dos, να κάψεις το iso σε ενα cdάκι και να μπουτάρεις από αυτό.

Όταν λες ότι σου έκανε fail, εννοείς ότι έτρεξες το πρόγραμμα και σου έβγαλε errors ή ότι δεν κατάφερες να τρέξεις το πρόγραμμα.

Αν είναι το πρώτο, τότε πρέπει να πας το δίσκο σου για αντικατάσταση.

Αν είναι το δεύτερο, θα πρέπει να εγκαταστήσεις το net framework απ' ότι θυμάμαι προκειμένου να τρέξει το seatools for windows.

βασικά ξεκινάει να τρέχει και κάπου στο 1/5 κάνει fail, το περίεργο είναι ότι περνάει τα s.m.a.r.t και short DST.

για το dos θα κοιτάξω μπας και το καταφέρω να bootαρει από usb flash δεν έχει η mobo floppy και έχω να γράψω cd-dvd σχεδόν ένα χρόνο :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.