Jump to content

Αγορά μνήμης για Dual DDR ( αξίζει; )

giageo

Recommended Posts

Είμαι καινούργιο μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ.

Λοιπόν: Έχω ένα Dim των 512mb της οικονομικής σειράς μνημών της Transcend ( Κάτι αντίστοιχο με την Kingston Value Ram ) Όταν αγόρασα το πισι νομιζα ότι το Dual DDR σημαινει κατι φαγώσιμο :p Πάνω έχει τσιπάκια PSC και τη λειτουργώ στα 416mhz με 2,5/3/3/6 και 2,85V χωρίς προβλήματα προς το παρόν.

Τωρα θέλω να ρωτήσω:

1) Αξίζει να πάρω αλλο ένα τέτοιο Dim για 100ε ή να πουλήσω αυτό που έχω και με τα ευρώπουλα που θα πάρω + τα 100ε να πάρω κάτι καλύτερο;

2)Αν κρατήσω τελικά τη μνήμη που έχω και πάρω και δευτερη τότε θα πρέπει να πάω σε default συχνότητες και timings για να "ψηθεί" ή τη βάζω κατευθείαν;

Ελπίζω να με βοηθήσετε.

Αν έχεις AMD τότε δεν αξίζει να πάρεις δεύτερο Dim γιατί και το ένα που έχεις αξιοποιεί πλήρως το Bandwidth (αναφέρομαι σε οποιονδήποτε Athlon εκτός από τους Athlon FX)

Αν από την άλλη έχεις κάποιον P4 με 800αρη Fsb (4*200) τότε θα δεις μία σεβαστή αύξηση στο Bandwidth, η οποία όμως κατά τη γνώμη μου μέτρα μόνο στα Benchmarks πρακτικές διαφορές δεν θα δεις.

Το μόνο κοινό αρνητικό και στις δυο περιπτώσεις είναι ή αδυναμία στον υπερχρονισμό των μνημών όταν λειτουργούν dual channel.

Πολλοί χρηστές που το έχουν δοκιμάσει έχουν διαπιστώσει ότι σε μονό κανάλι μπορείς να φτάσεις την μνήμη σε αρκετά υψηλότερη συχνότητα από αυτήν που φτάνει όταν λειτουργούν δυο dims παράλληλα

Εσύ επιλέγεις.

Μιλάμε για το σύστημα της υπογρφής (τώρα την πρόσθεσα). Το θέμα για μενα δεν είναι για το αν θα πάρω μνήμη αλλά τι μνήμη θα πάρω.

Το dual δεν θα βοηθήσει πχ στα παιχνίδια;

Όχι δεν θα δεις διάφορα στα παιχνίδια

Στα 3D Benchmarks θα δεις πολύ μικρή διάφορα

Εκεί που θα δεις διάφορα είναι στα memory Benchmarks

Αλλά από ότι βλέπω ασχολείσαι με το O/C οπότε δε σε συμφέρει το QDR

Λοιπον το Dual θα σου δωσει επιδοσεις και στα παιχνιδια και σε ολα τα υπολοιπα προγραμματα που χρησιμοποιουν αρκετη μνημη, αλλα και σε αυτα που χρησιμοποιουν λιγοτερη.

Δωσε την μνημη που εχεις και παρε καποια η οποια να δουλευει απλα σε καλυτερα timings(πιο σφικτα).

Φυσικα αυτη την φορα παρε ΔΥΟ ιδιες μνημες και οχι μια για να δουλεψει και το Dual Channel.

Χμμμ πράγματι ο P4 αξιοποιεί το υψηλό bandwidth

Αλλά επιμένω ότι στα παιχνίδια δεν θα δεις καμία διαφορά γιατί η κάρτα γραφικών σου είναι αυτή που φρενάρει τις επιδώσεις και όχι το bandwidth της μνήμης

Τώρα αν ασχολείσαι με Video editing ακόμα και σε πολύ βασικές εργασίες θα δεις σεβαστή διάφορα

Αρχική απάντηση από kaynd

Αλλά επιμένω ότι στα παιχνίδια δεν θα δεις καμία διαφορά γιατί η κάρτα γραφικών σου είναι αυτή που φρενάρει τις επιδώσεις και όχι το bandwidth της μνήμης

Εξαρταται τα παιχνιδια και την αναλυση που θα παιζεις. Αν π.χ. παιζει στα 800χ600 με 16βιτ χρωμα τοτε δεν θα φρεναρει η καρτα. Βεβαια εξαρταται και το ειδος του παιχνιδιου.

Αρχική απάντηση από jax7480

Εξαρταται τα παιχνιδια και την αναλυση που θα παιζεις. Αν π.χ. παιζει στα 800χ600 με 16βιτ χρωμα τοτε δεν θα φρεναρει η καρτα. Βεβαια εξαρταται και το ειδος του παιχνιδιου.

Συμφωνώ

Όσο για τις δυνατότητες O/C σε dual channel ποια είναι γη γνώμη σου?

Οι δυνατοτητες o/c με το Dual Channel νομιζω οτι ειναι οι ιδιες εκτος ποια αν κανεις overclock κοντα στα ορια. Δηλαδη αν ξεκινησεις απο τα 200FSB π.χ. και με dual φτασεις τα 300FSB, ισως με single ανεβεις μεχρι και τα 304-305.

Απ'οτι εχω διαβασει γενικα λεω. Δεν μου εχει τυχει, δεν ξερω απο προσωπικη εμπειρια.

Δηλαδή η μνήμη που έχω δεν αξίζει; Το λέω γιατι μπορώ να βρώ ίδια. Δεν έχω σκοπο να κάνω κανένα extreme overclocking. Αν πάρω καινούργιες 2x512Mb και "καλές" για τι ποσό μιλαμε; Δεν θέλω να υπερβαίνει κατα πολύ τα 200ε. Μήπως να πάω σε 2x256;

Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τα 200 για μη επωνυμες μνημες λογικα δεν θα τα υπερβεις κατα πολυ.

Πολυ καλες μνημες 512 και με λογικη τιμη ειναι οι TwinMOS με τσιπακια TwinMOS. Αν μπορεσεις να βρεις. Ειδαλλως πηγαινεις στην τυχη. Παντως η δικη σου δεν μπορω ναπω οτι ειναι καϊναρι. Απλα καλη. Αν βαριεσαι να ψαχνεις παρε μια ιδια και τελειωνεις εκει.

Αρχική απάντηση από kallileo

Σε καμια περιπτωση 2χ256. Πισωγυρισμα θα ειναι.

Γιατί πισωγύρισμα; Εγώ 2Χ256 έχω και δεν έχω κανένα πρόβλημα. μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει ανάγκη πάνω από 512 (όπως κι εγώ). Γιατί να δώσει τα διπλά και να πάρει τη διπλάσια ποσότητα, την οποία και δεν θα χρειαστεί;

Μπορεί τώρα να μην έχεις ανάγκη πάνω από 512

Αν δουλεύεις τον υπολογιστή σου multitasking έστω και μόνο με τρεις μέτριες εφαρμογές ανοιγμένες τα 512MB μνήμης εξανεμίζονται

Αλλά εκεί πες ότι τέλος πάντων μπορείς να δουλεύεις και με δυο εφαρμογές παράλληλα

Στα τελευταία παιχνίδια πχ CMR4,UT2004,Far Cry και πολλά άλλα τι μπορείς να κάνεις?

Αν πατήσεις alt tab θα εκπλαγείς από το πόση μνήμη καταναλώνουν και τότε θα καταλάβεις γιατί κάνουν 100ωρες να φορτώσουν μία πιστά και γιατί εκεί που παίζεις κανονικά, ανάβει σπασμωδικά τα λαμπάκι του δίσκου και αρχίζουν τα παρατεταμένα κολλήματα.

Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω παίξει μέχρι τώρα κανένα παιχνίδι σε σεβαστές ρυθμίσεις λόγω της MX-440 την οποία την κράτησα από το προηγούμενο σύστημα γιατί δεν είχα λευτά για κάποια καλλή. Όμως μέχρι το χειμώνα που θα έχω πάρει καμιά σοβαρή οθόνη θα αλλαχτεί με την αντίστοιχη τότε της τωρινής Radeon 9800Pro ή 9600XT:happy:

Τελική αποφάσισα να πουλήσω τη μνήμη που που έχω μιας και κατάλαβα ότι είναι του κιλού ( δεν φέρνει και το πλαισιο ίδιες πια). Πόσο λέτε να τη δώσω;

Θα πάω για 2*512 ή στη χειρότερη περίπτωση 2*256 κάποιας σοβαρής μάρκας (π.χ Corsair, OCZ, Geil, TwinMos ή ότι άλλο καλό υπάρχει). Ποια μου προτείνετε και τι τσιπάκια να προτιμήσω; Από από που να την πάρω; (σε 2-3 μαγαζιά που ρώτησα στη στουρνάρή είχαν μόνο κάτι φτηνιάρικες και τις οικονομικές της Kingston)

ΥΓ: Θέλω να δώσω γύρω στα 250ε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.