Jump to content

Γιατί χρησιμοποιείτε adblock στο TheLab;

DJD

Recommended Posts

και σε εμενα,

παντως θεωρω οτι το μοντελο με donate αν δεν εχει καποια προστιθεμενη αξια ο χρηστης μετα, ευκολα θα γινει επικριτης σε τυχον αλλαγες που δεν θελει η δεν εχουν γινει. Οποτε ενδεχωμενος να επιρεαστει το loyalty σου. Συνεπως αν το δουλευα ετσι, θα εβαζα μια υπηρεσια μεσα που ανταμοιβει τον premium member, λεγε με νεα reviews, live chat problem solving, loyalty προγραμματα με καποια μαγαζια etc.

Το καλυτερο για τα εσοδα σου ειναι να εχεις καλα sponsorships, να καθoρισεις ποιο μοντελο σε συμφερει (CPM, CTR, PPC, etc) και να κανεις διαγωνισμους. Μπορεις να κανεις διαγωνισμους Treasure hunt? μια χαρα, ετσι ανεβαζεις δεικτες κ μετα τους πουλας default. Με τα λεφτα που θα παρεις, μερος του το κανεις ATL ενεργεια για τον επομενο διαγωνισμο κ αυξανεις παλι traffic. Επισης ανανεωνε την βαση σου-βαζε νεο κοσμο, θεσπισε το σιτε σαν review site για αλλα site, κανε opt-in με χαρτογραφημενο κοινο, μπορεις να φτασεις στο επιπεδο standardized βαθμολογησης και να πουλας σχολια σε retailαδες (οπως cnet)? ακομα καλυτερα. παιζουν πολλα..

Δες αν με αυτα κανεις break even αν οχι βαλε donate, αλλα ειτε donate που δεν σε νοιαζει ποσα θα μπουν ειτε donate για vas.

Για μενα? βρες ατομα που να πουλανε κ τσαντουλα..

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Μετά από όλες αυτές τις "αστείες" φωτογραφίες στο σχετικό thread, "αστείες" φωτογραφίες μέσα στο πνεύμα των ημερών, εγώ πάντως επαναφέρω μόνιμα το adblock. Πέστε με όπως θέλετε.

Αν νιώθετε ότι επαναφέροντας το adblock μας τιμωρείτε, τότε τι να πω. Δικαίωμά σας είναι να το έχετε σε όποια κατάσταση θέλετε.

Αν νιώθετε ότι προάγετε την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης επιτρέποντας στον οποιοδήποτε να υβρίζει και να προσβάλει, έστω και έμμεσα, έστω και για αστείο, οτιδήποτε ιερό και όσιο μπορεί να έχει κάποιος άλλος, τότε ναι, είναι δικαίωμά μου, όπως από ότι φαίνεται είναι δικαίωμα και του άλλου να με προσβάλει με τις αναρτήσεις του.

Με συγχωρείς, αλλά όταν στο ακριβώς από πάνω ποστ, λέω ευγενικά "κόφτε το" και ο χρήστης μετά πάει και ποστάρει ό,τι ποστάρει, κατηγορείς τον διαχειριστή ή το χρήστη; Το ποστ του σβήστηκε και η ποινή του ψήνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουμε;

Είναι δικαίωμά μου να διαμαρτυρηθώ για τις 3-4 φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο θέμα εν μέσω εορτών (διακοπών ή αδειών αν προτιμάτε). Διαμαρτυρήθηκα με αυτόν τον τρόπο. Δεν τιμώρησα κανέναν. Έχω λάθος; Μπορεί. Όλοι κάνουμε λάθη.

Τώρα το είδα και τυχαία...*

Χρησιμοποιώ το adblock παντού και πάντα. Και με τον Chome και με το Φίφη και αυτός είναι ο λόγος που δε χρησιμοποιώ ΙΕ εν γένει. Δεν κάνω εξαίρεση ούτε για το Λάμπη, ούτε για κανέναν. Επειδή κατανοώ όμως, ότι κάπως πρέπει να βγάζει τα προς το ζειν, θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνει δωρεά αν αυτό γίνει αποδεκτό από το ΔΟ. Κι επίσης, διαφωνώ με την "ασυλία" όσων κάνουν δωρεές. Το ότι "πλερώ" δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μη σέβεται τους συμφορουμίτες του.

*θα έπρεπε να μπορούμε να επιλέγουμε, αν στην αναζήτηση νέων θεμάτων θέλουμε να βλέπουμε τα Off-Topic ή όχι. Προσωπικά αμελώ να μπαίνω στο Off-Topic να βλέπω τι γίνεται και χάνω αρκετά θέματα έτσι, όπως αυτό.

Χρησιμοποιώ το adblock παντού και πάντα. Και με τον Chome και με το Φίφη και αυτός είναι ο λόγος που δε χρησιμοποιώ ΙΕ εν γένει. Δεν κάνω εξαίρεση ούτε για το Λάμπη, ούτε για κανέναν. Επειδή κατανοώ όμως, ότι κάπως πρέπει να βγάζει τα προς το ζειν, θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνει δωρεά αν αυτό γίνει αποδεκτό από το ΔΟ. Κι επίσης, διαφωνώ με την "ασυλία" όσων κάνουν δωρεές. Το ότι "πλερώ" δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μη σέβεται τους συμφορουμίτες του.

Δυατυχώς κάτι που δε λέμε συχνά και ο κόσμος το αγνοεί, ειναι ότι η διαφήμιση δεν είναι μόνο μέσο εισροής χρημάτων. Η διαφήμιση είναι και μονάδα μέτρησης της κίνησης ενος ιστοχώρου και αυτή εχει αντίκτυπο σε κάθε δραστηριότητα σου με εξωτερικούς παράγοντες.

Εκτός αυτου, το adblock, μπλοκάρει και το google analytics.

Μπορεί εσυ να λες οτι χρησιμοποιώντας το adblock απλά κοβεις τη διαφήμιση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν αποδίδονται και τα σωστά στοιχεία κίνησης σου στον ιστοχώρο. Όταν μεθαύριο συνάψουμε μια συνεργασία με μια εταιρία για πχ την παρουσίαση ενός δείγματος η για μια διαφημιστική καμπάνια, το πρώτο πράγμα που θα ρωτήσουν είναι πόση κίνηση έχουμε.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, η ζημιά εχει προεκτάσεις παντού.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να έχει στατιστικά κάποιος για το site του. Θεωρώ ότι το GA είναι ο εύκολος τρόπος για κάποιον με περιορισμένες γνώσεις. Πχ το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου στο blog της. Δε νομίζω ότι ένα site με 15000 μέλη και χιλιάδες καθημερινά page views, θα πρέπει να βασίζεται στο GA για να πουλήσει.

Επιπλέον, ο χώρος έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος που βγάζει η ίδια η Google το ranking των sites, άλλαξε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά η βαρύτητα των χρηστών, των επισκέψεων και των links που οδηγούν στο όποιο site όπως γινόταν παλαιότερα.

Τα likes, τα retwits, τα follows, και γενικά τα "mentions" είναι πλέον το σημαντικότερο στοιχείο που παίζει ρόλο στη συνολική αξία ενός site με σκοπό την πώληση χώρου για διαφήμιση. Αν δεν οργανωθείτε πολύ σοβαρά στο χώρο που λέγεται "κοινωνική δικτύωση", αργά η γρήγορα το παιχνίδι των διαφημίσεων θα χαθεί χωρίς επιστροφή.

Υπάρχουν ολόκληρες εταιρίες και εφαρμογές κόστους δεκάδων χιλιάδων €υρώ, που παρακολουθούν όλα αυτά και αξιολογούν τοποθεσίες. Ψάξτε λίγο για τον όρο "social media monitoring" και θα δείτε που κινείται ο χώρος πλέον.

Wizard σχεδον συμφωνω, τα pageviews και οι unique visitors παντα θα ειναι οι κυριαρχοι δεικτες, το social media ειναι ενας μοχλος για να κανεις diffuse μια πληροφορια σε εκτος target group χρηστες ωστε και αυτη να ενταχθουν δυνειτικα στην κοινοτητα, αρα να αναπτυξεις unique users, δηλαδη βαση, οποτε αυξανεις αποτελεσματικοτητα της προωθητικης ενεργειας (διαφημιση), καθως και εχεις ενα πιλοτο κατα ποσο μια πληροφορια εχει αξια (αρα κ αξιζει να προωθηθει) .

Επισης τα social media μπορουν να σου δωσουν καποια δημογραφικα στοιχεια οπου μπορεις να στοχευσεις καλυτερα πιθανους αγοραστες, οποτε αυξανεις penetration.

Σαφεστατα ειναι δεδομενο οτι τα social media ειναι ταση του σημερα κ το κανουν ολοι, απτον πιο μικρο μεχρι τον πιο μεγαλο, ειναι ομως μοχλος κ οχι περιεχομενο, που ομως πρπει να εκμεταλευτεις.

Ενας αλλος ευκολος σχετικα τροπος εσοδων ειναι να βαλεις ενα adserver στο site σου οπου θα φυσωνεσαι μαζι του, θα προβαλεις υλικο και θα παιρνεις ενα revenue share αναλογα με τα KPIs και την συμφωνια που εχεις κανει. Μπορεις να εχεις κ video reviews που στην αρχη θα εχουν videoads.

Αλλα οπως ανεφερα, ολα αυτα θελουν κυνηγι, οπως ολα σε αυτη τη σουζανα τη ζωη, ειναι ομως κατορθωτα.

Με τις photo τι εγινε, δεν εχω καταλαβει.

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου.

Εμένα προσωπικά τα σημεία που έχει επιλέξει η ΔΟ του TheLab να τοποθετήσει τις διαφημήσεις δε με ενοχλούν καθώς ούτε είναι ανάμεσα στα ποστ που διαβάζω είναι ούτε και τις προσέχω ποτέ για κάποιο λόγο...

AdBlock χρησιμοποιούσα παλιά σε επιλεγμένα site αν θυμάμαι καλά, αλλά τώρα πλέον δε το χρησιμοποιώ. Ωστόσο πολύ δύσκολα θα παρατηρήσω διαφημήσεις σε κάποιο site, γιατί σχεδόν ποτέ δε πάει εκεί το μάτι μου, εκτός κι αν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο site και προσπαθώ να το μάθω.

PS. +1 for the donation thing

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να έχει στατιστικά κάποιος για το site του. Θεωρώ ότι το GA είναι ο εύκολος τρόπος για κάποιον με περιορισμένες γνώσεις. Πχ το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου στο blog της. Δε νομίζω ότι ένα site με 15000 μέλη και χιλιάδες καθημερινά page views, θα πρέπει να βασίζεται στο GA για να πουλήσει.

Σχεδόν 19k, καλήν ώρα :p

Δεν μιλάω για τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς να μετρήσουμε την κίνηση μας. Μιλάω με χειροπιαστά παραδείγματα περί του τι ζητάει η κάθε εταιρία για να προσδιορίσει το μέγεθος σου. Τώρα αν το θεωρείς παιδικό, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Οφείλουμε σε τέτοιου επιπέδου συνομιλίες να έχουμε διαθέσιμα τα νούμερα που ζητούνται αν θέλουμε να ελπίζουμε να μας αντιμετωπίζουν ως σοβαρό συνεργάτη.

Επιπλέον, ο χώρος έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος που βγάζει η ίδια η Google το ranking των sites, άλλαξε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά η βαρύτητα των χρηστών, των επισκέψεων και των links που οδηγούν στο όποιο site όπως γινόταν παλαιότερα.

Μιλάω για απόλυτα νούμερα, visits, pageviews, time on site κλπ. Γνωρίζω για την αλλαγή που λες αλλά δεν μιλάω για την άνοδο στο google, αυτό έγκειται σε διαφορετική συζήτηση.

Τα likes, τα retwits, τα follows, και γενικά τα "mentions" είναι πλέον το σημαντικότερο στοιχείο που παίζει ρόλο στη συνολική αξία ενός site με σκοπό την πώληση χώρου για διαφήμιση. Αν δεν οργανωθείτε πολύ σοβαρά στο χώρο που λέγεται "κοινωνική δικτύωση", αργά η γρήγορα το παιχνίδι των διαφημίσεων θα χαθεί χωρίς επιστροφή.

Συμφωνώ απόλυτα. Έλα όμως που ένα διαγωνισμό βάλαμε με facebook και twitter και κοντέψαμε να καούμε στην πυρά. :p

Ο κόσμος μας, θεωρεί τον εαυτό του λίγο "μπροστά" και ως επι το πλείστον και νομίζω ψιλό-απαξιεί να πατήσει το κουμπί like. (λογική του "σιγά μην πέσω εγώ θύμα της πλεκτάνης του facebook κλπ" - μιλάω πάντα για τον κόσμο του lab). Αυτή είναι προσωπική μου άποψη.

Oφείλουμε σε τέτοιου επιπέδου συνομιλίες να έχουμε διαθέσιμα τα νούμερα που ζητούνται αν θέλουμε να ελπίζουμε να μας αντιμετωπίζουν ως σοβαρό συνεργάτη.

Μάλλον εσείς επιλέγετε λάθος συνεργάτες τότε... Όλες οι μεγάλες διαφημιστικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του internet σε πρωταρχικό ρόλο και όχι "α, έχουμε κι αυτό να δείτε....", γνωρίζουν πολύ καλά τι ρόλο παίζουν αυτά τα νούμερα. Μιλήστε για παράδειγμα με την Eurisko, τη Fortune, και άλλες ανάλογες εταιρίες που γνωρίζουν άριστα το χώρο και έχουν πελάτες όπως η ΒΜW, η Vodafone, η ΗΡ, κλπ. Την ΗΡ θέλετε να βάλει banner εδώ, όχι τον "Mitsos Technologies".

Μιλάω για απόλυτα νούμερα, visits, pageviews, time on site κλπ. Γνωρίζω για την αλλαγή που λες αλλά δεν μιλάω για την άνοδο στο google, αυτό έγκειται σε διαφορετική συζήτηση.

Η ίδια συζήτηση είναι. Το Google δεν άλλαξε τον αλγόριθμό του για να πουλήσει κάτι διαφορετικό, τον άλλαξε επειδή πλέον αυτό παίζει ρόλο. Θα ήταν πολύ χαζοί να βγάζουν 1ο ένα site στην αναζήτηση επειδή έχει πολλά mentions αλλά λίγους χρήστες, αν δεν το θεωρούσαν σημαντικότερο.

Συμφωνώ απόλυτα. Έλα όμως που ένα διαγωνισμό βάλαμε με facebook και twitter και κοντέψαμε να καούμε στην πυρά.

Τι να σου πω, δεν ξέρω... Φαίνεται η Nike, η Pegueot, η Adidas, η ΒΜW, η LG, το Multirama, το Plaisio και δεκάδες άλλοι, δεν ξέρουν τι κάνουν ή φοράνε αντιπυρικές στολές...

Ο κόσμος μας, θεωρεί τον εαυτό του λίγο "μπροστά" και ως επι το πλείστον και νομίζω ψιλό-απαξιεί να πατήσει το κουμπί like. (λογική του "σιγά μην πέσω εγώ θύμα της πλεκτάνης του facebook κλπ" - μιλάω πάντα για τον κόσμο του lab). Αυτή είναι προσωπική μου άποψη.

Ο ίδιος κόσμος μπαίνει στο fb. Πολλά μέλη από εδώ είναι και στο Fb. Προσωπικά έχω ολόκληρο group που το λέω "TheLab" για να τους έχω μαζεμένους. Τώρα αν μερικοί λένε ότι δεν ισχύει, καλώς. Ακούστε αυτούς.

Μάλλον εσείς επιλέγετε λάθος συνεργάτες τότε... Όλες οι μεγάλες διαφημιστικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του internet σε πρωταρχικό ρόλο και όχι "α, έχουμε κι αυτό να δείτε....", γνωρίζουν πολύ καλά τι ρόλο παίζουν αυτά τα νούμερα. Μιλήστε για παράδειγμα με την Eurisko, τη Fortune, και άλλες ανάλογες εταιρίες που γνωρίζουν άριστα το χώρο και έχουν πελάτες όπως η ΒΜW, η Vodafone, η ΗΡ, κλπ. Την ΗΡ θέλετε να βάλει banner εδώ, όχι τον "Mitsos Technologies".

Βρε μανία με τις διαφημιστικές :p. Η Intel, η AMD, η NVIDIA, η OCZ, η Silverstone, η Antec, η Corsair και όλες οι εταιρίες με τις οποίες δουλεύουμε ζητάνε google analytics για να πάρουνε ένα δείγμα μεγέθους και να σου στείλουν τα ανάλογα δείγματα. Επίσης το ζητάνε για διαγωνισμούς κ.α. Μη μου πεις ότι και αυτοί είναι λάθος συνεργάτες. :p

Το χρησιμοποιούν ως μια πρώτη εκτίμηση προβολής των δειγμάτων που θα σου στείλουν για review/διαγωνισμό. Όσο μεγαλύτερα νούμερα, τόσο περισσότερα δείγματα.

Δεν μιλάω για διαφημιστικές.

Alex το καλυτερο ειναι να εχεις απευθειας συμφωνια με ενα κατασκευαστη μιας κ μεγαλωνεις το κερδος σου, αλλα συνηθως ειναι πολυ ευκολοτερο κ τελικα πιο αποτελεσματικο να αποτανθεις πρωτα σε ενα media shop. Σκεψου τους σαν contact hub, ειναι η δουλεια τους, εχουν περισσοτερα accounts απο αυτα που μπορει να κανει reach ενα forum μονο του.

Επειδη ημουνα στο χωρο, με intel-amd μιλας με καποιον απο Ελλαδα, η διανομεις κ περιοδικα?

Alex το καλυτερο ειναι να εχεις απευθειας συμφωνια με ενα κατασκευαστη μιας κ μεγαλωνεις το κερδος σου, αλλα συνηθως ειναι πολυ ευκολοτερο κ τελικα πιο αποτελεσματικο να αποτανθεις πρωτα σε ενα media shop. Σκεψου τους σαν contact hub, ειναι η δουλεια τους, εχουν περισσοτερα accounts απο αυτα που μπορει να κανει reach ενα forum μονο του.

Επειδη ημουνα στο χωρο, με intel-amd μιλας με καποιον απο Ελλαδα, η διανομεις κ περιοδικα?

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις, με τα γραφεία που εχουνε οριστεί για τη διαχείριση προωθητικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Όχι διανομείς/περιοδικά.

Kαλησπερα σας.Aν μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα με Adblock plus και παρολο που το απενεργοποιησα στο the lab εξακολουθω να μην μπορω να δω τις διαφημισεις,εχω και το Νοscript απεργοποιημενο και παλι τιποτα.Καλο Πασχα κιολας και χρονια πολλα κιολας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις, με τα γραφεία που εχουνε οριστεί για τη διαχείριση προωθητικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Όχι διανομείς/περιοδικά.

η amd ποιον εχει εδω, intel μιλαγες με civitas/αγγελικη?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.