Jump to content

Γιατί χρησιμοποιείτε adblock στο TheLab;

DJD

Recommended Posts

Τα έξοδα του server το πρώτο και κύριο. Δε πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες αλλά ένα site με την κίνηση την δική μας μπορει να είναι μόνο σε δικό του (dedicated) server και μόνο σε πακέτο με ΠΟΛΛΑ.. κι εννοώ πολλά gbs transfer το μήνα. Αυτό δεν είναι φτηνό. Επίσης υπάρχουν διάφορες εφαρμογές πίσω από το site που δεν είναι τσάμπα και τις πληρώνουμε κάθε χρόνο.

Δεύτερον θα είχες δει ίσως στο θέμα του Φαγάνα πόσο είχε κοστίσει. Αυτά τα χρήματα δε βγαίνουν μαγικά, και έρχονται κι άλλα projects επίσης.

Τρίτον, οι εταιρείες πληρώνουν banner όταν έχεις impressions. Αν το 90% έχει κομμένες τις διαφημίσεις, δε πα να έχουμε 1μύριο pageviews.. για το 10% θα μπορέσουμε να μιλήσουμε.

Τέταρτον, υπάρχουν πολλά sites που ζητάνε donations, από την εποχή του Asusboard.com το 2001. Τωρινό παράδειγμα: Donations to XtremeSystems - XtremeSystems Forums

Πέμπτον, δεν έχεις καμία υποχρεώση να κάνεις τίποτα, εγώ μια ερώτηση κάνω γιατί επιλέγετε να κόβετε τις διαφημίσεις.

Και τέλος, φυσικά δεν υπολογίζω τις ανθρωποώρες που έχουν σπαταληθεί ανά τα χρόνια (και σπαταλούνται κα-θη-με-ρι-να) για να έχει την παρούσα μορφή το site αλλά και για να μπορούμε να μιλάμε με εταιρείες για δείγματα, διαγωνισμούς και παρουσιάσεις και πολλά άλλα που δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω.

άμα ο αστρολάβος δεν με έλιωνε στις κάρτες ήδη θα είχα κάνει με το ζόρι donation πάντως:p

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Βαλτε ενα κουμπακι "donate" με paypal λινκ και κατι μου λεει οτι θα εχει πολυ απηχηση ... απο τα τακτικα μελη τουλαχιστον.

Προσωπικα τις διαφημισεις δεν τις κοβω (κακως θα πρεπε!) σε κανενα site ... αν καποιο site εχεις τοσες διαφημισεις που να με ενοχλει, τοτεπιθανοτατα (90%) δεν θα με ενδιαφερει και το site

Αληθεια ποσα γραμμενα μελη ειναι στον λαμπη currently?

Δεν είναι ότι χρησιμοποιώ το adThwart ειδικά για το thelab, αλλά αφού μπαίνω σε ένα σωρό site και μερικά από αυτά έχουν πολύ ενοχλητικές διαφημίσεις ήχου (σε βαράει, μπες και κέρδισε , κτλ), θέλω να μην τις βλέπω/ακούω, ε και από τη στιγμή που το έχω εγκαταστημένο τις κόβει γενικά και δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω, κοινός μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά :p, ένας άλλος λόγος που τις κόβω είναι οι πόροι που απαιτούν, κυρίως cpu.

Να ρωτήσω και εγώ, από ότι ξέρω στον chrome οι διαφημίσεις φορτώνονται κανονικά, τα adblock και adThwart μας βοηθάνε στο να μην τις βλέπουμε, ουσιαστικά τις κρύβουν αφού τις φορτώσουν, αυτό σας επηρεάζει? (δεν αναφέρομαι σε Ad Muncher, noscript).

άμα ο * οποιοσδήποτε* δεν με έλιωνε στις κάρτες

Βρήκα ένα nsfw με παρόμοιο περιεχόμενα με αυτό για το οποίο τσίμπησες κάρτα και κωλύομαι να το ποστάρω για τον λόγο που αναφέρεις :p

προσωπικα κοβω τις διαφημισεις απο παντου

σε πολλα site ειναι ενοχλητικες σε αλλα οχι

προσωπικα δεν ενδιαφερομαι για της διαφημισης

και πιστευω οτι τζαμπα λερώνουν την οθονη μου

οσο αναφορα το "income" του forum σε αλλες κοινοτητες που ειμαι ενεργο μελος

και στηρίζονται απο donations (συνηθως μεσω paypal)

εχω κανει δωρεες (και θα συνεχίσω να κανω) για να στηρίξω καποιες προσπάθειες

ενα παραδειγμα, (βεβαια εχει μεγαλη διαφορα η μια κοινοτητα με την αλλη)

Donations - Linux Mint

Νομίζω ότι στο firefox τα addon όντως κόβουν τελείως τα javascript αλλά σε chrome (λόγο κατασκευαστή ?, google-->μεγάλος αριθμός διαφημίσεων :p) δεν μπορείς να τις εμποδίσεις παρά μόνο να τις κρύψεις αφού φορτωθούν, είτε έχεις addblock είτε adthwart, για opera δεν ξέρω τι παίζει.

Θα μπορούσαμε άν γινόταν να μάθουμε τί ύψους κέρδη φέρνει μια διαφήμιση το μήνα...Εντελώς πληροφοριακά...

Προσωικά ποτέ μα ποτέ δεν θα κόψω τις διαφημίσεις, το υπόσχομαι κ DJD, καταλαβαίνω απολύτως την θέση σας.:)

Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω μιας κι υπάρχουν συμβόλαια με εταιρείες που δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε. Πάντως δεν είναι πολλά, η αγορά, ειδικά η ελληνική, είναι πολύ δύσκολη και η κρίση έχει κάνει τους κατασκευαστές να δίνουν όλο και λιγότερα χρήματα στην διαφήμιση. Μπορώ όμως να σου πω χοντρικά για το google ads πως δεν είναι περισσότερα από μερικά ευρώ τη μέρα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και δυστυχώς δεν πλησιάζουν καν το ποσό που χρειαζόμαστε για να καλυφθεί το κόστος του server και μόνο.

Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω μιας κι υπάρχουν συμβόλαια με εταιρείες που δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε. Πάντως δεν είναι πολλά, η αγορά, ειδικά η ελληνική, είναι πολύ δύσκολη και η κρίση έχει κάνει τους κατασκευαστές να δίνουν όλο και λιγότερα χρήματα στην διαφήμιση. Μπορώ όμως να σου πω χοντρικά για το google ads πως δεν είναι περισσότερα από μερικά ευρώ τη μέρα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και δυστυχώς δεν πλησιάζουν καν το ποσό που χρειαζόμαστε για να καλυφθεί το κόστος του server και μόνο.

Και πιο είναι το κόστος του server :hehe:

(just trolling)

πάντως ψάξτε λίγο πιο adblock και τι κάνει

Νομιζω παντως, μια επιλογη για Donation θα χρειαζοταν.

Ετσι ωστε οσοι πιστευουν οτι αξιζει να δωθει κατι στο site για αυτα που προσφερει να το δωσουν.

Οχι υποχρεωση εννοειται.

Μια ερώτηση περί του θέματος. Στον ff έχω το noscript. Τον λάμπη, τον έχω allow, βλέπω τις διαφημίσεις κτλ. Αλλά τα scripts στα google-analytics/syndication/apis και doubleclick net όχι. Παίρνετε τα hits;

Νομιζω παντως, μια επιλογη για Donation θα χρειαζοταν.

Ετσι ωστε οσοι πιστευουν οτι αξιζει να δωθει κατι στο site για αυτα που προσφερει να το δωσουν.

Οχι υποχρεωση εννοειται.

Δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Άσχετα αν στην Ελλάδα το donation είναι άγνωστη και απαγορευμένη λέξη. Το θέμα είναι οτι και ένα cent να βάλει κάποιος, με τη δύναμη της μάζας πάει στα τουλάχιστον 800 ευρώ(αν κρίνω και από τους τακτικά online).

Πιστεύω θα δώσει άλλο αέρα σε sections που τα έχουν πραγματικά ανάγκη μιας και είναι γνωστό ότι δεν είναι επάγγελμά μας και για το γούστο μας κάνουμε ότι κάνουμε που πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε πάρα πολλά limitations στο τι μπορούμε να διεκδικήσουμε για να σας προσφέρουμε.

Παρόλα αυτά οι απαιτήσεις ανεβαίνουν αναπόφευκτα με τον καιρό και είναι θεμιτό και καλοδεχούμενο :T:

Εγώ θα πρότεινα να μπει donation από αύριο κιόλας, μαζί με τις υπάρχουσες διαφημίσεις. Βλέπετε πως πάει, και εάν βγαίνουν τα έξοδα τότε το κρατάτε. Εγώ πάντως, και πιστεύω και πολλοί άλλοι, θα κάνουν donate. Κάποιος 1, κάποιος 2, κάποιος 20 και άλλος 50, όσο τον παίρνει τον καθένα. Και στο τέλος κρατάτε και τις διαφημίσεις, γιατί δεν ενοχλούν και καθόλου imo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.