Jump to content

Γιατί χρησιμοποιείτε adblock στο TheLab;

DJD

Recommended Posts

Έχω δει αρκετούς χρήστες να το χρησιμοποιούν (ή κάποιο άλλο αντίστοιχο) και προσπαθώ να καταλάβω τους λόγους που σας κάνουν να κόβετε τις διαφημίσεις στο TheLab. Όπως γνωρίζετε όλοι οι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν και οι διαφημίσεις είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα έξοδα μας και για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε περισσότερο.

Τι σας κάνει λοιπόν να κόβετε τις διαφημίσεις;

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Χρησιμοποιώ το Adblock plus παντού. Ποτέ δε με ενδιέφεραν οι διαφημίσεις, κάποιες είναι μάλιστα και ενοχλητικές.

Παρόλα αυτά πολύ πρόσφατα δοκίμασα να αφαιρέσω το φίλτρο ειδικά για το thelab και πρόσεξα ότι δε με ενοχλούν οι διαφημίσεις στις θέσεις που βρίσκονται οπότε το απενεργοποίησα ειδικά για εδώ. :)

εγώ προσωπικά κόβω τις διαφημίσεις σε sites που μου πετάνε pop-up η τσόντες

btw μπορείς να πεις πως ακριβώς δουλεύουν οι διαφημίσεις προς το συμφέρον του thelab?

με το click η με την προβολή?

και έχει διαφορα άμα φορτώσει σε εμενα 100 η 10* φορες μια διαφήμιση?

*δηλαδή 100 ανοίγματα σελίδων και refresh η 10

μας κατασκοπευετε;

εγω πρεπει να ειχα χρονια adblock και να μην ειχα δει το λαμπ για καιρο με διαφημιση, μετα το εβγαλα, μετα αλλαξα browser και το ξεχασα, μετα ξαναλαξα, κτλ κτλ...ακομα και τωρα το χω ξεχασει στο ον εδω και κανα μηνα που χω αλλαξει παλι...

το donation το εχετε αποκλεισει παντως;

btw μπορείς να πεις πως ακριβώς δουλεύουν οι διαφημίσεις προς το συμφέρον του thelab?

με το click η με την προβολή?

και έχει διαφορα άμα φορτώσει σε εμενα 100 η 10* φορες μια διαφήμιση?

*δηλαδή 100 ανοίγματα σελίδων και refresh η 10

Και με τα δύο, η μεν πρώτη είναι τα impressions, όπου όσα περισσότερα τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να "χτυπήσουμε". Αν κάνεις click (στις διαφημίσεις του google κυρίως) τότε υπάρχει από εκεί κέρδος το οποίο εξαρτάται από τα impressions για να έχεις καλό CPM, οπότε το ένα συμπληρώνει το άλλο. (πολύ απλοϊκά)

μας κατασκοπευετε;

εγω πρεπει να ειχα χρονια adblock και να μην ειχα δει το λαμπ για καιρο με διαφημιση, μετα το εβγαλα, μετα αλλαξα browser και το ξεχασα, μετα ξαναλαξα, κτλ κτλ...ακομα και τωρα το χω ξεχασει στο ον εδω και κανα μηνα που χω αλλαξει παλι...

το donation το εχετε αποκλεισει παντως;

Αν υπάρχει κόσμος που είναι διατεθημένος να κάνει donation για να μην βλέπει διαφημίσεις μπορούμε να το συζητήσουμε.

Αν υπάρχει κόσμος που είναι διατεθημένος να κάνει donation για να μην βλέπει διαφημίσεις μπορούμε να το συζητήσουμε.

αυτό είναι πολύ καλή ιδέα

(και σε αυτούς που θα κάνουν donation ο αστρολάβος να μην μπορεί να ρίξει κάρτα :p)

Δεν έχω βάλει τίποτα :)

Ας δείχνει οτι θέλει λέφτα πρέπει απο κάπου να βγάλετε για την δουλειά που κάνετε. Γιατι για δουλειά πρόκειται.. και βρίσκετε χρόνο να ασχολείστε με το σαιτ και να τα έχετε ολα στην πένα :)

Αν είναι κάποιοι αρνητικοί με αυτό ας βάλετε συνδρομή να δούμε όλοι την γλύκα.. :p

Εδώ είσαι narta: How to disable Ad-blockers (on your favorite sites) - nsane.forums

Α.. το έχεις ήδη στο whitelist.. sorry δε ξέρω :/

Το κοιταω.

κατι εντλως διαφορετικο. Ξερω οτι πολλοι απο εδω εχουμε hardware που δεν δινετεαι/πολειται ευκολα. Αν υπηρχε ενα paypal link θα μπορουσε ο καθενας που θελει να το ξεφορτωθει να πει "δωστε το Χ ποσο στο thelab και δικο σας" Και θα βοηθουνταν παιδια που θελουν φθηνο hardware και θα μπορουσε καποιος να βοηθησει και τον Λαμπη, που μας βοηθαει τσμπα τοσο καιρο.

Just a thought...

Όπως γνωρίζετε όλοι οι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν και οι διαφημίσεις είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα έξοδα μας και για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε περισσότερο.

Προσωπικα δεν τις κοβω αλλα δεν μπορω να καταλαβω...

Αν θελετε μου εξηγειτε:

1) ποια ειναι τα εξοδα ενος forum

2) για πιο λογο να μην τις κοψω δικαιωμα μου δεν ειναι ...? (οπως ειπαν και μερικοι μερικες φορες ειναι ενοχλητικες)

Προσωπικα δεν τις κοβω αλλα δεν μπορω να καταλαβω...

Αν θελετε μου εξηγειτε:

2) για πιο λογο να μην τις κοψω δικαιωμα μου δεν ειναι ...? (οπως ειπαν και μερικοι μερικες φορες ειναι ενοχλητικες)

Ναι δικαίωμά σου αλλά δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος τόσο αχάριστος σε μία κοινότητα που ποτέ δεν ζήτησε/απαίτησε συνδρομές/πληρωμές παρέχοντας όμως τόσα χρόνια δωρεάν ποιοτικό υλικό. Ακόμα και οι τωρινές διαφημίσεις είναι πολύ διακριτικές και δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρός σκοπός κέρδους. :)

Ναι δικαίωμά σου αλλά δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος τόσο αχάριστος σε μία κοινότητα που ποτέ δεν ζήτησε/απαίτησε συνδρομές/πληρωμές παρέχοντας όμως τόσα χρόνια δωρεάν ποιοτικό υλικό. Ακόμα και οι τωρινές διαφημίσεις είναι πολύ διακριτικές και δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρός σκοπός κέρδους. :)

Mα δεν νομιζω να υπαρχει forum στον κοσμο που να πληρωνεις συνδρομη μονο donation και αυτο αν θελεις...

Δευτερον απ' οσο ξερω oι εταιρειες προπληρωνουν το site για ενα banner-διαφημιση...

Mα δεν νομιζω να υπαρχει forum στον κοσμο που να πληρωνεις συνδρομη μονο donation και αυτο αν θελεις...

Δευτερον απ' οσο ξερω oι εταιρειες προπληρωνουν το site για ενα banner-διαφημιση...

Ναι αλλά αυτό που εννοώ είναι:

1) συνδρομή

2) pop-ups κι ενοχλητικά ads

3) υπηρεσίες με commission προς το site

4) Ο,τιδήποτε αντίστοιχη προσπάθεια κέρδους

Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα δεν υπάρχουν εδώ. Εκεί θέλω να καταλήξω.

Τα έξοδα του server το πρώτο και κύριο. Δε πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες αλλά ένα site με την κίνηση την δική μας μπορει να είναι μόνο σε δικό του (dedicated) server και μόνο σε πακέτο με ΠΟΛΛΑ.. κι εννοώ πολλά gbs transfer το μήνα. Αυτό δεν είναι φτηνό. Επίσης υπάρχουν διάφορες εφαρμογές πίσω από το site που δεν είναι τσάμπα και τις πληρώνουμε κάθε χρόνο.

Δεύτερον θα είχες δει ίσως στο θέμα του Φαγάνα πόσο είχε κοστίσει. Αυτά τα χρήματα δε βγαίνουν μαγικά, και έρχονται κι άλλα projects επίσης.

Τρίτον, οι εταιρείες πληρώνουν banner όταν έχεις impressions. Αν το 90% έχει κομμένες τις διαφημίσεις, δε πα να έχουμε 1μύριο pageviews.. για το 10% θα μπορέσουμε να μιλήσουμε.

Τέταρτον, υπάρχουν πολλά sites που ζητάνε donations, από την εποχή του Asusboard.com το 2001. Τωρινό παράδειγμα: Donations to XtremeSystems - XtremeSystems Forums

Πέμπτον, δεν έχεις καμία υποχρεώση να κάνεις τίποτα, εγώ μια ερώτηση κάνω γιατί επιλέγετε να κόβετε τις διαφημίσεις.

Και τέλος, φυσικά δεν υπολογίζω τις ανθρωποώρες που έχουν σπαταληθεί ανά τα χρόνια (και σπαταλούνται κα-θη-με-ρι-να) για να έχει την παρούσα μορφή το site αλλά και για να μπορούμε να μιλάμε με εταιρείες για δείγματα, διαγωνισμούς και παρουσιάσεις και πολλά άλλα που δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.