Jump to content

Εκτυπωτής για φαρμακείο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα!

Βοηθάω μια φίλη να στήσει ένα φαρμακείο. Θα χρειαστεί 2 υπολογιστές και 2 εκτυπωτές laser. Οι υπολογιστές όπως καταλαβαίνεται έχουν ελάχιστες απαιτήσεις γι' αυτό δεν το κάνω και πολύ θέμα. Όσον αφορά στους εκτυπωτές όμως, θα ήθελα κάποιον laser ασπρόμαυρο (από ό,τι μου είπε δε χρειάζεται έγχρωμος).

Θέλω να είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ... Δλδ να μη μασάει χαρτιά, να μπορεί να το χειριστεί και κάποιος άσχετος και γενικά να μη βγάζει προβλήματα.

Κατ' αρχάς, για "προσωπικούς" λόγους, αποκλείουμε τους ΗΡ. Απλά δεν τους συμπαθώ, τουλάχιστον για μη-επαγγελματικά μηχανήματα. Στα επαγγελματικά είναι ΟΚ.

Για τους Kyocera έχω ακούσει καλά... Γενικά τί έχετε να μου προτίνεται?

Για τιμή όπως καταλαβαίνετε μπορεί να διατεθεί το κάτι παραπάνω αν το αξίζει, αλλά νομίζω πως πάνω από 250 ευρώ για τον καθένα τα θεωρώ υπερβολικά...

Μωρέ το σκέφτηκα, αλλά θα πρέπει να βασίζεσαι στην αξιοπιστία του ρούτερ... Έπεσε ο ρούτερ, δε μπορείς να τυπώσεις...

να πεσει το φαρμακειο ειναι πιο πιθανο απο το να πεσει το router.

Αν καλυπτεσαι απο ενα εκτυπωτη παρε ρουτερ.

Και απο οικονομετεχνικης πλευρας να το δεις...αλλο 30-50Ε και αλλο 200-300ε?

Να μου λεγες να πεσει ο εκτυπωτης ...παει και ερχεται..

Επειδη εχω στήσει και εγω ενα σύστημα στο φαρμακειο της μητέρας μου και απο την εμπειρια μου 2 χρονια τώρα το μόνο που θα σου ελεγα οτι βολέυει πραγματικά για εναν "αρχαριο" χρήστη είναι ο olivetti που έχουν και στις τράπεζες.

Είναι ότι καλυτερο παίζει για να εκτυπώνεις τις συνταγές να μην σου χαλαει τα κουπόνια κτλ κτλ.

ΑΛΛΑ τον πουλανε καμια 700€. :wall:

Αρα για μένα είναι ο "χειρότερος".

Με την ηλεκτρονική συνταγογράφιση τα χέρια του φαρμακοποιού λύνονται με έναν οποιονδήποτε laser αφου πλεον χρησιμοποιεί Α4 χαρτιά.

Μεχρι τώρα που εκτύπωνε στις κλασσικές συνταγές είχα δοκιμάσει 4-5 εκτυπωτές και τελικά είχα καταλλήξει στο ποιό φθηνό laser μοντέλο της hp (1200 series κατι τετοιο).

Είχα δοκιμάσει epson/hp/lexmark απο 2 τουλαχιστον μοντέλα στην κάθε εταιρία σε lazer αλλα και inkject. Και τελικά ο hp 1100 μας βόλεψε.

2-3 φύγανε στα σκουπίδια γιατι είχανε μασήσει συνταγή με κουπόνι κολλημένο επάνω και τον έκανα κομματια για να την βγάλω ανέπαφη!!Αν τον θέλεις μόνο για την ηλεκτρονική συνταγογράφιση τότε αποψή μου είναι οτι ένας laser ασπρομαυρος ακόμα και της hp που δεν συμπαθείς μια χαρά δουλειά κάνει.

Και σίγουρα ένας και δυκτιακός επάνω στο router.

Φίλε μου

Συγγενής μου, που είναι ιδιοκτήτης φαρμακείου, χρησιμοποιεί olivetti passbook, σαν αυτούς που έχουν οι τράπεζες.

Olivetti PR2 Plus - Skroutz.gr

Νομίζω ότι με laser εκτυπωτή, δεν μπορείς να τυπώσεις πάνω στα παραπεμπτικά ή τις συνταγές των ιατρών. Τουλάχιστον, από ότι έχω δει στην πόλη μας, όλα τα φαρμακεία, τέτοιους χρησιμοποιούν και δυστυχώς το κόστος τους ξεφεύγει αρκετά ως πολύ. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως πρώτα, θα πρέπει να μιλήσεις με τον προμηθευτή του λογισμικού σου (πχ FARMAKON κλπ), γιατί από αυτά, που έχω ακούσει από φαρμακοποιούς, κάποια έχουν ιδιαιτερότητες, ως προς τον τομέα της εκτύπωσης.

Χε χε, έχει κίνηση το θεματάκι. :T:

@ΝTG

Γενικά θέλω να το κάνω όσο πιο απλό και αξιόπιστο γίνεται. Δλδ χωρίς πολλά μακριά καλώδια που να μπλέκονται, χωρίς μικρές φθηνές συσκευούλες που πχ με μια διακοπή μπορεί να χάσουν τις ρυθμίσεις... Αν το έβαζα σε δικό μου μαγαζί σίγουρα θα έβαζα δικτυακό, αλλά νομίζω πιο αξιόπιστο είναι κάθε μηχάνημα να έχει δικό του εκτυπωτή με USB...

@panosvlass

Κοίτα, ΗΡ και φθηνό δε βάζω με τπτ. Το πιο απλό που παθαίνω 2-3 φορές τη βδομάδα εδώ που είμαι είναι να θέλω να σβήσω μια εκτύπωση και να μη σβήνεται από την ουρά... Κάτι πιο τουμπανάκια που είχαμε στο πανεπιστήμιο μάλιστα.. Lexmark επίσης δε με ενθουσιάζει... Καλό value for money βέβαια... Φαίνεται να έχεις τυρρανηθεί όμως οπότε η γνώμη σου έχει μεγάλη σημασία. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ξεκολλήσει το χαρτί? Σε έναν kyocera που έχουμε βγαίνει αρκετά εύκολα (έχει και οδηγίες στην οθόνη)..

@CROESUS:

Έχει δίκιο φίλε μου. Μια γνωστή της φίλης μου λέει την πάτησε που πήρε τον olivetti επειδή "δε συνεργάζεται με το πρόγραμμα" ή κάτι τέτοιο... Δεν ξέρω βέβαια πόσο αξιόπιστη είναι η γνώμη της...

Κοιτα ο olivetti ειναι οτι καλυτερο αυτη την στιγμη για συνταγες και μονο με ολους τους αλλους κατα 90% θα εχεις προβλημα θα σου μασαει τις συνταγες κτλ.Οσον αφορα τωρα για το δεν ειναι συμβατος με το προγραμμα αυτο σηκωνει μεγαλη συζητηση και εξαρταται το πιο προγραμμα εχει.Αν θες να σου πω περισσοτερες λεπτομερειες πμ!!

:):)

@CROESUS Οσους εκτυπωτες εχω δοκιμάσει μια χαρά λειτουργούν με το Farmakon.Δεν μου έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα σε καμία συνταγή απο άποψη σωστής εκτύπωσης.Τα προβλήματα που είχα με κάποιους ήταν οτι δεν επαιρναν έυκολα την συνταγή, κολλάγανε κτλ κτλ.Τωρα αν έπεφτα πάντα στα σωστά κομμάτια τι να πω. Πάντως με την farmakon δεν εχω επικοινωνήσει για το θεμα του printer γιατι προς το παρών καλύπτομαι.

Φιλοσοφική απορία για μενα, χρήσιμη για καποιον άλλον : Οταν είδα τιμή για τον olivetti επαθα σοκ.Και ευτυχώς δεν τον πήρα αφου εστω με λίγο κόπο βολέυτηκα με τον hp. Ο Olivetti που κάποιοι τον πληρώσανε ενα σκασμό λεφτά θα μπορεί να εκτυπώνει τις ηλεκτρονικές συνταγές??

Μωρέ το σκέφτηκα, αλλά θα πρέπει να βασίζεσαι στην αξιοπιστία του ρούτερ... Έπεσε ο ρούτερ, δε μπορείς να τυπώσεις...

ΟΧΙ

και αν φοβασαι το router βαζεις ενα 5αρι switch που θα κοστιζει 5 ευρα και δεν προκειται να πεσει ποτε. Αν παλι πεσει, στο αγοραζω οσο-οσο να το βαλω στη συλλογη μου, πρεπει να ειναι το πρωτο στη ιστορια :p

Φαρμακοποιος ειμαι εχω 3 υπολογιστες και 3 εκτυπωτες χωριστα οχι σε δικτυο.

Ο δικτυακος δεν βολευει γιατι σκεψου να εξυπηρετεις 3 πελατες τουτοχρονα

και να τρεχεις στον δικτυακο να εκτυπωσεις.

Ασε που δεν ξερεις ποια συνταγη ερχεται με ποια σειρα και μπορει να κανεις

λαθος εκτυπωση.Με οτι συνεπαγεται αυτο.

Ο oliveti einai πεταμενα λεφτα γιατι τωρα με την e-συνταγογραφηση δεν υπαρχει

προβλημα με κουπονια κλπ.Εγω εχω 2 hp 1505 kai ena oki b2400 n

Oi υπολογιστες ειναι σε δικτυο βεβαια....

Οχι ο olliveti δεν κανει για την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση γιατι δεν μπορει

να τυπωσει barcode σωστα

@ Thiseas

Η εμπειρία πάλι μίλησε! Εντάξει, πες πως και τα δυο μηχανήματα είναι δίπλα δίπλα, αλλά αυτό που λες με τη σειρά ισχύει... Ο ΟΚΙ τί λέει? Σε σχέση με ΗΡ?

@gaig

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι... αλλά αν πέσει ο ρούτερ, το switch πώς θα κάνει δρομολόγηση?

ο oki δεν εχει μασησει ποτε χαρτι ειναι εντυπωσιακο αλλα αληθεια.

Ειναι ομως σημαντικα ποιο αργος απο τους hp μα πολυ πιο αργος

ειδικα αν εχεις ωρα να τον χρησιμοποιησεις.

Η hp μασαν 1-2 στα 100 αλλα ειναι σπιθες.

οπως ακριβως επικοινωνουν μεταξυ τους οι υπολογιστες ετσι επικοινωνουν και με τους εκτυπωτες. Δικτυακες μηχανες ειναι ολα, τί να αλλαξει?

Αυτο που λεει ο θησεας δεν το πιανω λογω ελλειψης εμπειριας.. δλδ ποσα στρεμματα ειναι το φαρμακειο?

Στην πόλη σου υπάρχει ήδη προσφορά απο τοπική επιχειρηση για το θέμα(απο όσο γνωρίζω).

Πες στην φίλη σου να έρθει σε επαφή με τον φαρμακευτικό σύλλογο για να την ενημερώσουν

σχετικά με το θέμα των εκτυπωτών. Αν δεν βγάλει άκρη πες μου.

Επίσης η συνταγή αν δεν κάνω λάθος βγαίνει σε pdf το οποίο δεν έχει πρόβλημα να τυπωθεί.

Τελικά ο olivetti είναι dot matrix με άθλια ανάλυση (δε θυμάμαι πόσο). Που σημαίνει πως είναι μια χαρά για να τυπώνει σε συνταγές με κουπόνια κλπ, αλλά έιναι άχρηστο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση (όπως είπε και ο Thiseas) γιατί δεν την παλεύει ούτε με τα γράμματα ούτε με το barcode. Και όποιος έχει πάρει olivetti πρόσφατα την πάτησε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.