Jump to content

i7 930

aelmon

Recommended Posts

καλησπερα

εχω ενα συστημα αποτελουμενο απο

mobo:asus rampage 2 extreme

cpu: i7 930

τροφοδοτικο:1000w

case: thermaltake armor+

ram: Corsair Dominator GT 6GB DDR3-2000 Ram Kit

και εχω σκοπο να κανω overclock τον επεξεργαστη μου αλλα οπως ειναι λογικο με την μανισια ψυκτρα ουτε για πλακα οποτε θελω να μου προτινετε καποια ψυκτρα+ανεμιστιρακια για να βαλω

τον επεξεργαστη τον πηρα μεταχειρισμενο και ο προηγουμενος κατοχος τον ειχα σταθερα στα 4mghz με αεροψυξη(δεν θυμαμαι πια ηταν) και εγω αν τον φτασω εκει θα ειμαι πολυ χαρουμενος...οποτε καταλαβαινετε οτι δεν μιλαω για extreme overclock αλλα για κατι συνιθισμενο...(βεβαια αν ο επεξεργαστης τραβαει ευχαριστως τον παω και πιο πανω :) )

διαβασα πριν και αυτο το θεμα και μπερδευτικα αρκετα εως παρα πολυ http://www.thelab.gr/air-cooling/epilogi-psyktras-gia-i7-950-a-85236.html

εκτος απο την ψυκτρα και τα ανεμιστιρακια χρειαζομαι και κατι αλλο;χρειαζομαι chipset cooler;chipset cooler χρειαζομαι για το north bridge, για το south bridge ή και για τα 2; αυτα τι ανεμιστιρες θελουν;

cfm τι ειναι; τι ειναι pull;

αν καταλαβα καλα για μια πληρη ψυξη θελω ψυκτρα επεξεργαστη μαζι με ανεμιστιρα,2 chipset coolers ενα για το north bridge και ενα για το south bridge μαζι με ενα ανεμιστιρα το καθενα;

οι μνημες ραμ που χρησιμοπποιηω εχουν και αυτες δικο τους ανεμιστηρα για ψυξη...αν εγκαθαστησω ολα μαζι και με τις ραμ θα χωρανε;

απο οσο καταλαβατε εχω πολλες αποριες και δεν εχω τρελες γνωσεις οποτε παρακαλω βοηθηστε με και αν μπορειτε πειτε τα μου οσο πιο αναλυτικα και απλα γινετε σαν να ειμαι ο μικρος αδερφος σας :D

Είναι πολλές οι απορείες σου και θα προσπαθήσω να στις λύσω όσο πιο απλά και λυτά γίνεται.

1)Καταρχήν είναι 4ghz και όχι 4mghz!

2)Τώρα,με το άλλο θέμα γιατί μπερδεύτηκες?Προτείνουμε την prolimatech megahalems rev.2.

3)Το αν είναι να τον πας παραπάνω τον επεξεργαστή σου από τα 4 δεν είναι τόσο θέμα του επεξεργαστή γιατί κατά κανόνα πάνε άνετα πολύ παραπάνω αλλά είναι θέμα ψύξης και θερμοκρασιών.Με αυτήν την αερόψυκτρα τα 4 θα τα έχεις σίγουρα και μπορείς και παραπάνω.Άτομα με καλό κομμάτι και καλή ροή αέρα στο κουτί τους,με αέρα έχουν καταφέρει ακόμα και 4.7ghz.Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα και κάπως μέρος extreme overclock!Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει εσένα είναι να τον πας στα 4 και να μέινεις εκεί με καλές θερμοκρασίες και αποτελέσματα!Με τα άλλα δεν κερδίζεις και πολλά αλλά είναι περισσότερο θέμα benchαρίσματος και έτσι!

4)Πέρα από την ψύκτρα του cpu δεν θα χρειαστείς πουθενά αλλού ψύξη να προσθέσεις ΚΑΤΆ 99%.Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις και τις θερμοκρασίες στα nb & sb και μετά βλέπουμε!

5)cfm είναι,με απλά ελληνικά,η ταχύτητα που πέφτει ο αέρας πάνω σε μία συγκεκριμένη επιφάνεια.Και οπότε όσο πιο πολλά τα cfm τόσο καλύτερη ψύξη υπάρχει.Αλλά αυτό συνεπάγεται και ότι όσο πιο πολλά cfm τόσο πιο πολύς θόρυβος.Άρα θα πρέπει εσύ να ξέρεις πόσο θορυβόδεις-αθόρυβοι θες να είναι οι ανεμιστήρες για να επιλέξεις αντίστοιχα πόσο δυνατοί να είναι.

Προτείνω είτε αυτούς αννάλλογα το χρώμα που προτειμάς

i)Case Fans Κατασκευαστής Xigmatek,Minimum Air Flow 61 cfm - plaisio.gr

είτε

ii)Σύγκριση Case Fans : CoolerMaster SickleFlow Red LED Fan - 120mm + CoolerMaster SickleFlow Blue LED Fan - 120mm -plaisio.gr

είτε

iii)Nexus Case Fan (120MM, PWM, D12SL-12 PWM) - Case Fans - plaisio.gr

μιας και είναι και δυνατοί αλλά και αθόρυβοι και τα cfm τους αλλά και σε καλή τιμή.

6)pull είναι ο τρόπος που μπαίνει ο ανεμιστήρας πάνω στην ψύκτρα.Δλδ,ο ανεμηστήρας από την μία του πλευρά ρουφάει αέρα και από την άλλη του τον φυσάει!Όταν μπαίνει στην ψύκτρα με το μέρος που φυσάει να κοιτάζει την ψύκτρα τότε λέμε ότι είναι push.Και όταν μπαίνει ο ανεμιστήρας πάνω στην ψύκτρα με το μέρος που ρουφάει να κοιτάζει την ψύκτρα τότε λέμε ότι είναι pull.Δλδ push-pull είναι ο τρόπος που έχουμε τοποθετήσει τους ανεμηστήρες στην ψύκτρα.Έναν push(να φυσάει στην ψύκτρα)και ένα pull(να ρουφάει από την ψύκτρα).Αυτό(push-pull) το κάνουμε για ακόμα καλύτερες επιδόσεις-θερμοκρασίες.Απλά κάποιες φορές βάζουμε μόνο push(έναν ανεμηστήρα να φυσάει) για να έχουμε λιγότερο θόρυβο μιας και η διαφορά με το να βάλουμε και ακόμα έναν να ρουφαει είναι μικρή για τέτοια overclocks και δεν είναι απαραίτητο.Απλά κάποιοι το βάζουν και για θέμα "γοήτρου" και για το ακόμα καλύτερο!

7)Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια καλή ψύκτρα και έναν καλό ή δύο (push-pull) ανεμηστήρες.Αυτά που σου πρότεινα παραπάνω για μένα είναι ότι καλύτερο και θα σε αφήσουν πλήρως ικανοποιημένο και θα κάνεις την δουλειά σου και με το παραπάνω!

8)Με την μητρική που έχεις πιστεύω ότι δε θα έχεις πρόβλημα χώρου ακόμα και με δύο ανεμηστήρες στην ψύκτρα(push-pull) αλλά και στις μνήμες!Αλλά μία στις τόσες αν υπάρχει θέμα χώρου,για μένα καλύτερα να βγάλεις την ψύκτρα από τις μνήμες μιας και είναι ψιλοπεριττή.Αφού δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες οι μνήμες που να χρειάζεται η ψύξη τους με αέρα αλλά και θόρυβο κάνει.

Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά και να σε κάλυψα στις απορείες σου...μικρέ αδερφέ!:DΓια ότι άλλο θες...εδώ είμαστε!

ωραια :)

τα καταλβα ολα!

οποτε καταλιγουμε στην prolimatech megahalems rev.2. μαζι με 2 ανεμιστηρες http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/CoolerMaster-SickleFlow-Blue-LED-Fan-120mm-R4-L2R-20AC-GP.htm

κια μετα το oc βλεπω θερμοκρασιες nb και sb και βλεπουμε

τα παραγγελνω τα περναω και ενημερωνω οταν ειναι να αρχιζω το oc γιατι και εκει ολο και κατι θα χρειαστω :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.