a3uristos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2010 Καλησπερα!Για πρωτη φορα ασχολουμαι με τον σκληρο δισκο...(διαβασα παρα πολλα ποστ απο διαφορα σιτε για ραιδ)Εχω 2 WD - 500GB 7200 rpm και επειδη ειναι λιγο αργοι θελω να κανω raid 0Ο controller λεει IDE...εχει και επιλογη RAIDΛοιπον ιδου οι αποριες!1. Σε επιδοσεις θα δω αρκετες διαφορες?2. Απο κινδυνους, μονο οταν ψοφησει ο ενας δισκος θα χασω τα δεδομενα ή και απο bsod απο O/C και βιαια On/off μπορει να χασω τα δεδομενα?3. Πρεπει να κανω Format?4. Αξιζει να κανω αυτη την αλλαγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Νοέμβριος 8, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2010 δες εδω ειναι αποκαλυπτικο πιστευω θα σου λυθουν οι αποριεςκαι απο δικα μας παιδιαΠειράματα σε RAID-0, Σπαστό RAID-0, Stripe Size: Οι Raptor-X πήραν φωτιά ! - ( HWBOX ) O/C on first boot Link to comment Share on other sites More sharing options...
a3uristos Νοέμβριος 8, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2010 και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του σπαστού RAID-0: η δυνατότητα της μετατροπής "απλών" δίσκων 7200 στροφών σε κάτι υπερβολικά ταχύτερο από τον οποιοδήποτε δίσκο 10000 στροφώνi like this!Πολυ χρησιμο οντως..Κρατησα οτι θα κανω σπαστο raid-0 και 16kb stripe size..(ευχαριστω φιλος)Τωρα το θεμα ειναι..πως το κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
a3uristos Νοέμβριος 8, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2010 επισης ποσο μεγαλο παρτιτιον να βαλω απο καθε σκληρο δισκο για 2 500αρηδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Νοέμβριος 9, 2010 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2010 εγω εχω αυτην την στιγμη 2 χ640 raid 0 80 γιγα λειτουργικο μονο [ τιποτα αλλο] 1 παρτισιον win 7 64 16 size και στο υπολοιιπο δευτερο παρτισιον 32 size μονο προγραμματα και παιχνιδια και παει σφαιρα για μηχανικους δισκους παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.