Jump to content

Υπερθέρμανση ρελέ αντλίας

digitron1416003157

Recommended Posts

Παιδια καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα που δε μπορω να καταλάβω σε τι οφείλεται

και θα ηθελα τα φωτα σας... Εχω συνδεσει την αντλία μου (EHEIM 1250) με ενα ρελε της ABB

για να ξεκινά ταυτοχρονα με το PC μου. Ενω ολα δουλευουν σωστα (on - off της αντλιας) το

ρελε αναπτυσσει πολυ υψηλη θερμοκρασια. Μιλαμε για παραπανω απο 80 βαθμους, δε το ακουμπας

ουτε για πλακα!

Ξερει κανεις να μου πει τι μπορει να φταιει? Σας παραθετω μερικες φωτος απο το ρελε και τις

συνδεσεις του μπας και βγαλει καποιος ακρη...

post-154-1416074677,1985_thumb.jpg

post-154-1416074677,2422_thumb.jpg

μπορεί να γίνεται από κακής ποιότητας αγωγό ή σιδηροπυρήνα στο ρελεδάκι, αλλά το κόβω κάπως δύσκολο για την ABB.

επίσης μπορεί το τροφοδοτικό να μην παρέχει σταθερή τάση ή ένταση στο πηνίο, αφού δεν είναι φτιαγμένο να τροφοδοτεί τέτοιου είδους ηλεκτρολογικά εξαρτήματα, οπότε και ζορίζεται κάπως με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται.

δοκίμασέ το μία με κάποιο 12βολτο μετασχηματιστή για αν δείς αν συμβαίνει το ίδιο.

ωωωπ τί λέω:fist:;

τα 12 volt από το τροφοδοτικό είναι DC αν δεν κάνω λάθος, το ρελεδάκι θέλει 12 volt AC!!!!!!!!!!!!!!!.

Ναι απ ότι βλέπω εδώ.

Η σειρά 20-20 δέχεται ΑC τάση στο κύκλωμα του ηλεκτρονόμου μόνο. Το πηνίο του ηλεκτρονόμου θα είναι σχεδιασμένο για κάποια επαγωγική αντίδραση που περιορίζει το ρεύμα που περνά από αυτό σε AC 12V. Σε DC δεν υπάρχει αυτή η επαγωγική αντίδραση… όποτε μένεις μόνο με την ωμική αντίσταση του πηνίου και του αλλάζεις τα φωτά στο ρεύμα.

Δε βλέπω το λόγο για να έχεις ολόκληρο ρελε ραγας μες το PC σου… μπορείς με ελάχιστο κόστος να πάρεις από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ρελεδακι 12V DC που να μπορεί να διακόψει 250V AC.

Αν επιμένεις με ρελέ ράγας πίνακα εγκατάστασης, θα πρέπει να επιλέξεις κάποιον που να δουλεύει και με DC. Στην περίπτωση των AMB ESB που έχεις, από τη σειρά 24-ΧΧ και μετα

Ευχαριστω παιδια... Η αληθεια ειναι οτι απο το site της ABB το ειδα οτι μπορει να εχει

να κανει με το AC και DC ρευμα αλλα καθοτι δεν ειμαι ειδικος στα ηλεκτρονικα δεν

ημουν σιγουρος οτι το προβλημα ηταν απο εκει... αποκομισαμε κατι ακομη λοιπον...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.