Jump to content

Αξίζει η αναβάθμιση σε 6 core?

mordred

Recommended Posts

Χαιρετώ την ομάδα!

Καινούριος στο forum και είπα να αρχίσω με απορία...

Είμαι κάτοχος ενός ΑΜ2+ AMD Phenom II X4 920 που είναι πάνω σε μία Gigabyte GA-MA790X-UD4 με 8gb Ram Kingston HyperX.

Λόγο περιορισμού του AM2+ επεξεργαστή οι μνήμες παίζουν στα 1066 μόνο όταν είναι σε ένα channel. Οπότε τις έχω στα 800.

Αν "κοτσάρω" έναν ΑΜ3 (6πύρινο σκέφτομαι που με bios update τις δέχεται η μητρική) θα μπορέσω να τις χρονίσω στα 1066?

Και αν αξίζει...

Ευχαριστώ!

Αν το σύστημά σου φαίνεται αργό σίγουρα ΔΕΝ φταίνε οι μνήμες!!

Ούτε ο 4πύρηνος. Για να πας από 4 σε 6 πυρήνες θα πρέπει να έχεις πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, που είναι περισσότερο προς τη μεριά "βαριά επεξεργασία video" απ'ότι στο "gaming, σερφάρισμα, gaming".

4x2gb εχεις? Εαν ναι μην περιμενεις να παιξουν οι μνημες σου οπως θες γιατι το chipset σου τα βλεπει ολα με ολα τα banks γεματα και τετοιο density στις μνημες. Στο λεω γιατι και εγω 4Χ2gb εχω (αλλο chipset αλλα δεν εχει σημασια)

Οι διαφορές που θα δεις από 800 σε 1066mhz είναι ελάχιστες , ο εξαπύρηνος όπως είπε Chosen παραπάνω δείχνει τα δόντια του σε επεξεργασία εικόνας/ήχου .

Στην θέση σου θα έπαιζα λίγο με τα timing στις μνήμες + Overclocking τον επεξεργαστή , εναλλακτικά κοίτα προς Phenom II X4 965/970

Οι διαφορές που θα δεις από 800 σε 1066mhz είναι ελάχιστες , ο εξαπύρηνος όπως είπε Chosen παραπάνω δείχνει τα δόντια του σε επεξεργασία εικόνας/ήχου .

Στην θέση σου θα έπαιζα λίγο με τα timing στις μνήμες + Overclocking τον επεξεργαστή , εναλλακτικά κοίτα προς Phenom II X4 965/970

επειδη εχω παρομοιο συστημα, ουτε με τον 965 θα κερδισει τπτ ουσιαστικο. μπορει να ανεβασει τον 920 στα 3,4ghz και ειναι το ιδιο. το μονο που -μαλλον- δεν θα μπορει ειναι να παει στα 3,8-4ghz, αλλα δεν εχει και νοημα, πιστευω, με ddr2 στα 800mhz!

καλυτερα να ψαχτει για SSD..!! εγω με το RAID0 ειδα σοβαρη διαφορα. ποσο μαλλον με SSD!!!

και συμφωνω οτι με τον 6πυρηνο θα δεις σοβαρη διαφορα, ΜΟΝΟ, σε επεξεργασια βιντεο!!!

θα δει διαφορα οχι μονο σε επεξεργασια βιντεο αλλα σε προγραμματα που κανουν πολυπυρηνη χρηση του επεξεργαστη.

Αν ολα τα παιχνιδια εκμεταλευοντουσαν τους πυρηνες , τοτε ναι θα αξιζε.

και εγω συμφωνω με την αγορα ενος SSD

4x2gb εχεις? Εαν ναι μην περιμενεις να παιξουν οι μνημες σου οπως θες γιατι το chipset σου τα βλεπει ολα με ολα τα banks γεματα και τετοιο density στις μνημες. Στο λεω γιατι και εγω 4Χ2gb εχω (αλλο chipset αλλα δεν εχει σημασια)

Το οτι παίζουν στα 800 δεν έχει να κάνει με cpu limitation? Έτσι έχω καταλάβει όσο έψαξα. Όσο για τα timings οι Kingston παίζουν στα 5-5-5-15 στα 1066 στα 2.1V. Στα 800 με τα ίδια V θαμπορέσω να τις πάω καλύτερα;

Το οτι παίζουν στα 800 δεν έχει να κάνει με cpu limitation? Έτσι έχω καταλάβει όσο έψαξα. Όσο για τα timings οι Kingston παίζουν στα 5-5-5-15 στα 1066 στα 2.1V. Στα 800 με τα ίδια V θαμπορέσω να τις πάω καλύτερα;

Όχι, έχει να κάνει με mobo limitation.

Η λύση που θα δεις διαφορά είναι ο SSD.

θα δει διαφορα οχι μονο σε επεξεργασια βιντεο αλλα σε προγραμματα που κανουν πολυπυρηνη χρηση του επεξεργαστη.

Αν ολα τα παιχνιδια εκμεταλευοντουσαν τους πυρηνες , τοτε ναι θα αξιζε.

και εγω συμφωνω με την αγορα ενος SSD

ανεφερα την επεξεργασια βιντεο, γιατι προς το παρον ειναι οι κυριοτερες εφαρμογες που αξιοποιουν πολλους πυρηνες!

τα υπολοιπα ακομα καλυπτονται και με 4πυρηνους!

Μμμμ δεν ξέρω έχω διαβάσει άλλους που τις τρέχουν στα 1066 με 4 dims. Και άλους που δε μπορούν (το έχω δοκιμάσει αλλά είχα προβλήματα). Πάντως στο support γράφει Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only.

Θα δοκιμάσω να χρονίσω σε 4-4-4-12 στα 800 να έχω το ιδιο bandwidth...

Μμμμ δεν ξέρω έχω διαβάσει άλλους που τις τρέχουν στα 1066 με 4 dims. Και άλους που δε μπορούν (το έχω δοκιμάσει αλλά είχα προβλήματα). Πάντως στο support γράφει Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only.

Θα δοκιμάσω να χρονίσω σε 4-4-4-12 στα 800 να έχω το ιδιο bandwidth...

νομιζω οτι εξαρταται και απο τη μητρικη. στη δικη μου βγαζει ποια μοντελα ακριβως κανουν dual channel στα 1066.

http://www.asrock.com/mb/memory/AOD790GX128M.pdf

δυστυχως δεν εχω ολες μου τις μνημες 1066αρες να σε βοηθησω!

Προφανώς δε θα δώ σοβαρή διαφορά... Για τον 6πύρηνο προφανώς θα δω διαφορά γιατί δουλεύω VMware οπότε... Απλά δεν ήξερα αν με AM3 θα μπορούσα να πάω και τις μνήμες στα 1066. Τελος πάντως ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.