Jump to content

Το pc "παγωνει"

dimis1712

Recommended Posts

Καλησπερα,

Εδω και 1-2 βδομαδες το pc μου παγωνει. Γινεται αρκετες φορες την ημερα και μπορει να γινει την ωρα που βλεπω ταινια, που παιζω ενα game, που κλεινω μια σελιδα στο ιντερνετ. Δεν κινειται το ποντικι, δεν λειτουργει το ctrl, alt +shift. Κολλαει το συμπαν που λεμε. Μονο reset απο εκει και περα. Στην αρχη νομιζα ηταν σκληρος, ομως τον πηγα σε εναν φιλο μου και ηταν κομπλε. Λειτουργικο δεν παιζει να ειναι αφου εχω κανει format. Πιστεψα για λιγο οτι μπορει να εφταιγε η θερμοκρασια του επεξεργαστη, και ετσι καθαρισα το ανεμιστηρακι και την ψυχτρα(οσο μπορουσα χωρις να την αφαιρεσω) και απο τοτε λιγοστεψαν τα "παγωματα".

Τι λετε οτι μπορει να ειναι; Σκεφτομαι τωρα ειτε τροφοδοτικο(το πιο λογικο σε μενα) ειτε να θελει τελειως καθαρισμα η ψυχτα και να χρειαζεται ξανα θερμοαπαγωγικη κολλα.

Το συστημα μου αποτελειται απο:

3 gb ram,

amd athlon 64 x2 4200+

MSI Platinum K9

Nvidia 7300 GS

450 Watt τροφοδοτικο.

Επισης αν ειναι το τροφοδοτικο μπορειτε να μου προτεινετε ενα τροφοδοτικο με χαμηλο κοστος;

Kαθάρισε καλύτερα τον επεξεργαστή σου ΚΑΙ την κάρτα γραφικών.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα και υπερθεμαινόταν η κάρτα γραφικών.

Δεν νομίζω ότι φταίει το τροφοδοτικό.

Καθάρισε τα όλα εκεί μέσα γιατί δε ξέρεις που μπορεί να έχει κάτσει σκόνη

και άλλαξε και θερμοαγώγιμες. OC έχεις κάνει; Γιατί θα ζορίζεις το τροφοδοτικό

αν και δε βλέπω πολυ κατανάλωση.

πολλές μητρικές εκίνης της εποχή είχανε πρόβλημα θερμοκρασίας στο chipset... αν έχει πάνω ανεμιστηράκι παίζει να σου έχει κολλήσει.. καθάρησε το κ λογικά θα δείς άσπρη μέρα, αλλιώς ή για τροφοδοσία ακούγετε ή για μνήμες (μην ξεχνάμε οτι τα τροφοδοτικά με τον καιρό χάνουνε ισχή)

ΥΓ: αν όλα είναι καθαρά μέσα κάνε α)μεμ τεστ για τις μνήμες και β) βγάλε ότι τραβάει ρευμα απο το πισι για να δείς αν είναι θεμα τροφοδοσίας (ανεμιστιράκια,λεντς,dvd, cd players, usb συσκευες κτλ..)

Προσωπικα σε τετοιες περιπτωσεις παντα κανω ενα φορματ να αποκλεισω την πιθανοτητα να ειναι softwarικο/driverικο το προβλημα.

ενταξει...κατι ειναι κ αυτο τουλαχιστον

αλλοι κανουν φορματ γιατι δε δουλευει ο απορροφητηρας:p

on topic : η καημενη η παστουλα θα εχει ψηθει τοσα χρονια....ανανεωσε την + τον καθαρισμο λογικα θα φτιαξει.

κανε το ιδιο και στην καρτα γραφικων αν σε παιρνει

Δοκιμασα αλλο τροφοδοτικο και κανει τα ιδια. Καθαρισα και την καρτα γραφικων και παλι τα ιδια. Παστα απο το απογευμα η αυριο λογικα.

Ξεχασα επισης να αναφερω πως πολυ συχνα οταν προσπαθω να κανω εγκατασταση καποιου λογισμικου(κυριως windows 7), μου κολλαει στο λογοτυπο οταν γραφει windows is starting.

Καρτα γραφικων θα δοκιμασω απο αυριο. Ελπιζω να ειναι κατι απο αυτα αλλιως :hang3:

Λοιπον. Αλλαξα παστα και τωρα δεν ανοιγει καθολου η οθονη. Το pc παιρνει ρευμα και ακουγεται πως δουλευει, ομως η οθονη δεν βγαζει τιποτα. Επισης το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων δεν λειτουργει. Δοκιμασα αλλη καρτα γραφικων αλλα τα ιδια. Τιποτα. Και οι Ram που τις δοκιμασα σε αλλο pc δουλευουν. Τωρα τι μπορει να ειναι....

Επισης δοκιμασα χωρις Ram και δεν ακουγεται το beep, το οποιο λογικα θα επρεπε. Οποτε λογικως η μητρικη μας αφησε χρονους να φανταστω;

Τελικά η μητρική δουλεύει μια χαρά(είχα ξεχάσει να κουμπώσω τον CPU, έλεος:wall::wall:).

Λέτε να είναι η κάρτα γραφικών? Τελευταία δεν μου γυρίζει το ανεμιστηράκι τις από ότι βλέπω. Αν είναι θα δοκιμάσω ξανά άλλη κάρτα γραφικών για αρκετή ώρα να δω αν θα κολλάει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.