Jump to content

Δημοτικές εκλογές 2010

Dant3

Recommended Posts

Περα απο τις σφαιρες σε κεφαλια εγω δεν βλεπω να προτεινε κανεις συγκεκριμενη λυση σε προβληματα.

εκτος αν βγαινοντας αποδυναμωμενα τα 2 κομματα θα λυνονταν τα προβληματα σας.

δεν καταλαβαινετε οτι δεν καλειστε να εκδικηθητε για τα προηγουμενα 30 χρονια, αλλα να βρειτε την καλυτερη λυση για τα επομενα 30.

Το να αποδυναμωθεί ο δικομματισμός και να μοιραστεί η πίτα σε περισσότερους είναι ένα μεγάλο βήμα… Αν δε γίνει αυτό πρώτα, ώστε να αρχίσει να διαφαίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ περισσότερων αντί γι αυτών των δυο που μας κρατάνε ομήρους τώρα, τότε τι σκ@τ@ λύση να βρούμε?

Ή μήπως νομίζει κάνεις από εδώ μέσα ότι η λύση βρίσκεται σε ένα από τα δυο κόμματα που μας κυβερνούν τόσο καιρό.

Δεν έχει νόημα η λογική «όλοι το ίδιο είναι» ή το άλλο το κλασσικό… «αυτοί είναι χορτάτοι, ενώ οι άλλοι θα είναι πεινασμένοι» και ένα καρό κουτοπονηριές που γεννά ο καθ ένας για να δικαιολογήσει το κόλλημα του. Αν δε δοκιμάσεις τον άλλο, δε θα μάθεις ποτέ αν πράγματι είναι κλέφτης ή αν θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. (μιλάω για πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν εμπλακεί στην προσοδοφόρα πολιτική σκηνή)

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply
Τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών:

53138_159989987372116_100000833471621_232742_8230784_o.jpg

Η αμέτρητη πλάκα είναι ότι αυτό το 1.χχχ.χχχ ψηφοφόροι, αν πήγαιναν όντως να ψηφίσουν, πάλι έναν από τους 2 θα έβγαζαν.

Εκεί τρελαίνομαι εγώ.

αυτό που λες δεν έχει αξία...

αυτοί οι 1mil που δεν πήγανε να ψηφίσουν, αν ψήφιζαν μπορεί να ψήφιζαν έναν από τους 2, μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξεις κάτι διαφορετικό εκτός από το να πας και να ψηφίσεις. Οτιδήποτε άλλο είναι επιθυμίες

mixaloliakos-ekloges.jpg

Φωτογραφια ντοκουμεντο για την θεωρια της εξελιξης.

Αυτοι δεν εξελιχθηκαν.

Παρεμειναν πιθηκοι.

Τσάκο,

Πήγα αυτή την Κυριακή και θα πάω και την επόμενη.

1η φορά που μου ήρθε κλήτευση, και πήγα από τις 6.00 το πρωί και έφυγα στις 2.30 το πρωί πάλι.

Γενικά παρουσιαστήκαμε 4/4.

Αλλά μην μου λες την συμβουλή του νομικού και τον γραμματέων και του πολίτη, όταν ο νομικός για να βάλει 2 τζίφρες παραπάνω από ότι έβαλα εγώ παίρνει 1.400 ευρώ, (πιο παλιά 2.500) για τις 2 Κυριακές, και οι γραμματείς από 100 ευρώ / έκαστος / Κυριακή, και εγώ ο φιλεύσπλαχνος πολίτης παίρνω τα φρύδια μου, και καλούμε να πληρώσω και τον καφέ και το φαί που τρώω.

Είναι μεγάλη κουβέντα για την εφορευτική, αλλά πραγματικά ΔΕΝ μπορώ να αδικήσω κάποιον που δεν πάει.

Σου σκάει χαρτί / νταβατζιλίκι αισχρού είδους, με απειλές στον πάτο, πως ΘΑ πας, ΔΕΝ θα πληρωθείς, και ΘΑ πετάξεις την 1 από τις 2 μέρες του ΣΚ σου (ΑΝ το ΣΚ σου έχει 2 μέρες).

Ναι προφανώς δυνητικά είναι once in a life time, αλλά και πάλι.

Δεν είναι το ίδιο για τον νομικό και για τον απλό πολίτη.

Και εγώ πήγα για να δω τι ταρζανιές θα κάνουν, και μάλιστα έριξα και κάτι απειλές σε ένα εκπρόσωπο ενός συνδιασμού που πήγε να πει κάτι έξυπνο.

Πάντος διαφθορά (τώρα που το είδα) είναι αστείο να μπεί στο πρόγραμμα, ειδικά σε επίπεδο σταυρών.

Αλλά ρε μλκ, 1500....

λατρεια ,δεν ειναι λογικη αυτη.Δηλ ο τροχονομος παιρνει μισθο για να αποτρεπει τα ατυχηματα,μπας κι εσυ θες τιποτα λεφτα για να μην σκοτωσεις 5-6 στο δρομο οταν οδηγας?

Ο δικαστης πλερωνεται απο το κρατος ,μηπως πρεπει κι ο μαρτυρας να πει "οχι,δεν παρουσιαζομαι να καταθεσω την αληθεια τσαμπα,ας τιμωρηθουν 10 αθωοι,ο δικαστης πλερωνεται,εμενα στα @@ μου"

Αν θελει καποιος ευνομουμενο κρατος, μαλλον θα πρεπει να αφησει στην ακρη το κερδος.Γιατι νομιζω,και καποιοι πολιτικοι ετσι σκεφτονται "γιατι να μη βγαλω το κατιτις μου,ας πανε να πνιγουνε ολοι"...

ΥΓ : και οπως ειπε ο εν τι τζης ,οι δυο τζιφρες ειναι ολιγον υπεραπλουστευση.Οταν ελεγχονται εκ των υστερων οι σακκοι με τα ψηφοδελτια κλπ και τα βιβλια των εκλογων ,ο δικαστικος αντιπροσωπος ειναι που κινδυνευει να παει στην στενη αν εχει γινει στραβη.Ουτε ο γραμματεας,ουτε η εφορευτικη.Τα 1500 ειναι η ευθυνη που αναλαμβανεις,γιατι οπως καταλαβαινουμε ολοι ,δεν μπορει κανεις να ζητησει ευθυνες απο μια απληρωτη εφορευτικη επιτροπη και εναν γραμματεα των 100 ευρω...

Και για να επεκταθω λιγακι σε σχεση με τις 2 τζιφρες,υπαρχουν δικαστικοι αντιπροσωποι που πανε και τιναζουν την ανθισμενη αμυγδαλια και αλλοι που κανουν φασαρια οταν μπουκαρουν τα κομματοσκυλα στα παραβαν ενω ψηφιζει κοσμος.Υπαρχουν δικαστικοι αντιπροσωποι που λενε "σιγα μωρε ενας σταυρος πανω,ενας σταυρος κατω τι εγινε" και αλλοι που πανε by the book.Οποτε ας μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι...

ΥΓ2: Η 2η ειδηση του απο πανω εικαζω οτι ειναι 250% μουφα.Στην ψηφοφορια,οι φακελοι σφραγιζονται και μονογραφονται πριν δοθουν απο τον δικαστικο αντιπροσωπο και δινονται 1-1.Αρα αποκλειεται να ειχαν απο πριν τετοιους φακελλους οι ψηφοφοροι.Ακομη κι αν ριξανε τετοιους φακελους μεσα στην καλπη,θα ειχαν ακυρωθει ως ασφραγιστοι

ΥΓ2: Η 2η ειδηση του απο πανω εικαζω οτι ειναι 250% μουφα.Στην ψηφοφορια,οι φακελοι σφραγιζονται και μονογραφονται πριν δοθουν απο τον δικαστικο αντιπροσωπο και δινονται 1-1.Αρα αποκλειεται να ειχαν απο πριν τετοιους φακελλους οι ψηφοφοροι.Ακομη κι αν ριξανε τετοιους φακελους μεσα στην καλπη,θα ειχαν ακυρωθει ως ασφραγιστοι

Εκτιμάται ότι κάποιος εκ των υποψηφίων όταν έδινε στους ψηφοφόρους το διπλωμένο ψηφοδέλτιο δεν τους ενημέρωνε ότι μέσα σε αυτό ήταν και ένα χαρτονόμισμα.

Δεν λέει τίποτα για φακέλους, οπότε είναι πιθανό. Βέβαια εφόσον δεν έχει ακουστεί τίποτα περισσότερο στο Τύπο, μπορεί και να είναι ράδιο αρβύλα.

Να βγεις και να ψηφίσεις οτιδήποτε αρκεί να μην είναι πρασινομπλε΄ ειλικρινά πιστεύω ότι ακόμα και το άκυρο είναι καλύτερο από την αποχή.
Ότι λέει ο DJD.

Τα άκυρα προσμετρούντε στον πρώτους σε ψήφους συνδυασμό ή όχι;

To ακυρο δεν ειναι λευκο=αποχη. Το ακυρο προσμετράται κανονικα.

Όπως οι περισσότεροι έλληνες κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Δεν έχετε καταλάβει αυτό που λέει εδώ ο Τσάκωνας:

σωστος.Ο νομος υπολογιζει τα ποσοστα επι εγκυρων ψηφοδελτιων

δηλ΄

100 ακυρα 1 εγκυρο στον τσακωνα τσακωνας 100%

Με την προσθήκη ότι ούτε τα λευκά μετράνε κάπου.

Τα ποσοστά των "κομμάτων" βγαίνουν καθαρά από τα έγκυρα ΜΗ λευκά ψηφοδέλτια. Όλα τα υπόλοιπα δεν μετράνε πουθενά.

Για παράδειγμα. Σε 10 άτομα οι 4 ψηφίζουν αστρολάβο, οι 3 τσάκωνα ένας λευκό ένας άκυρο και ένας δεν πήγε καν (αποχή).Ο αστρολάβος βγαίνει κατευθείαν από τον πρώτο γύρο, γιατί δεν έχει 40% όπως κάποιοι νομίζουν αλλά 4 στα 7 δηλαδή 57%!

Άρα αν κάποιος έξυπνος αντιδραστικός πάει να ρίξει σαλαμάκι μάλλον πετυχαίνει το αντίθετο απ' ότι θα ήθελε...

Εξού και η δήλωση Πάγκαλου:

O Πάγκαλος το 2009 σε ανύποπτο χρόνο είχε πεί "δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που δε ψηφίζουν αλλά αυτοί που ψηφίζουν". Άρα αυτοί που δε ψηφίζετε, όσο γραμμένους τους έχετε, άλλο τόσο γραμμένους σας έχουν. Me gusta?

Μάλιστα όταν δεν ψηφίζετε, ή ψηφίζετε άκυρο ή λευκό ουσιαστικά είναι σα να μοιράζετε την ψήφο σας σε όλους τους υποψηφίους. Όσοι θέλουν να αντιδράσουν λοιπόν, να πάνε να ψηφίσουν κάτι άλλο από αυτό που μισούν και κατά προτίμηση αυτό που τους καλύπτει περισσότερο από τους υπόλοιπους, έστω και ελάχιστα. Το "μη χείρον βέλτιστον" σε αυτήν την περίπτωση στέκει!

Αυτό που συμβαίνει τελικά σε Νησιά-Κρήτη είναι ανεξήγητο...Μάλλον εκεί δεν τραβάνε κανένα ζόρι τελικά είτε με μνημόνιο, είτε χωρίς...

Τέτοιο κόλλημα αυτοί οι άνθρωποι...

Άλλο ένα μεγάλο λάθος που έκαναν πολλοί ψηφοφόροι. Οι εκλογές αυτές κύριοι ήταν περιφερειακές-δημοτικές εκλογές και όχι εθνικές βουλευτικές. Το σωστό είναι να ψηφίζεις το πρόσωπο που θεωρείς ικανό για την περιφέρεια/δήμο σου ανεξαρτήτως πολιτικής στήριξης που έχει αυτός από πίσω. Δεν λέω ότι όλοι στην Κρήτη ψήφισαν έτσι αλλά για παράδειγμα στο Ρέθυμνο όπου ο δήμαρχος βγήκε με ποσοστό 73%, δεν μπορείς να πεις ότι τον ψήφισαν με βάση το μνημόνιο και τη στάση του σε αυτό.

Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι αυτές οι εκλογές έχουν καμία σχέση με ΔΝΤ/Μνημόνιο;

Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι είμαστεικανοί να ψηφίζουμε;

Και θες να μου πεις πως αν γινόταν τώρα εθνικές η Κρήτη θα ψήφιζε με αμιγώς "εθνικά" κριτήρια δηλαδή; Δεν θα ήταν τίγκα στο ΠΑΣΟΚ?

Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι είμαστεικανοί να ψηφίζουμε;

Και θες να μου πεις πως αν γινόταν τώρα εθνικές η Κρήτη θα ψήφιζε με αμιγώς "εθνικά" κριτήρια δηλαδή; Δεν θα ήταν τίγκα στο ΠΑΣΟΚ?

Προσωπικά με θεωρώ ικανό, για τους άλλους δεν μπορώ να πάρω θέση. :p

Δεν διαφωνώ ότι η Κρήτη είναι γνωστό ΠΑΣΟΚικό "κάστρο", αυτό όμως δεν θα αποτρέψει αρκετούς Κρητικούς να ψηφίσουν Ντόρα όταν κάνει δικό της κόμμα μόνο και μόνο γιατί είναι "δικό μας παιδί", άρα θεωρητικά θα βοηθήσει περισσότερο την Κρήτη. Όπως και να το κάνουμε όλοι εκτός Αθήνας νιώθουν την αδικία "η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" ένας λόγος παραπάνω που θα ψήφιζαν Ντόρα με την πρώτη ευκαιρία .

Πολύ λίγοι είναι αυτοί που ψηφίζουν με στόχο το καλό της Ελλάδας αλλά έτσι είναι ο Έλληνας. Για το καλό της Κρήτης ή της πόλης ή του χωριού, θα ψηφίσει κάποιος πιο εύκολα και δη οι Κρητικοί (μέγιστοι τοπικιστές) θα το κοιτάξουν περισσότερο. Άρα μετά από όλο αυτό το κατεβατό, δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση ούτε στην δεύτερη ερώτηση :hang3:

Μην ασχολείστε περι με τα "ανεξαρτησίας" που λένε τα διάφορα ζώα. Το σύνθημα ήταν πάντα "ΕΝΩΣΙΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ", με άλλα λόγια ελευθερία=ένωση. Μην ασχολείστε με τον κάθε πυροβολημένο βοσκό.

Μια παρατηρηση μονο

Απο το πινακακι που ποσταρε ο astrolabos,βλεπουμε οτι απειχαν περιπου 1,2εκ ψηφοφοροι,οταν ο πρωτος υποψηφιος συγκεντρωσε περιπου 350.000 και ο δευτερος περιπου 300.000.

Αν ειχαν προσελθει οσοι απειχαν(ή εστω οι μισοι=600.000) και ειχαν εκφρασει τη δυσαρεσκεια τους ψηφιζοντας κατι αλλο, εκτος απο πρασινο-μπλε,θα ειχαν ανατραπει οι ισορροπιες και θα τους ετσουζε ασχημα το αποτελεσμα.Αλλα δε βαριεσαι,η δικη μου ψηφος θα κανει τη διαφορα........?

Κοινως,η δυσαρεσκεια του καναπε,μια χαρα εξυπηρετει το συστημα

Μια παρατηρηση μονο

Απο το πινακακι που ποσταρε ο astrolabos,βλεπουμε οτι απειχαν περιπου 1,2εκ ψηφοφοροι,οταν ο πρωτος υποψηφιος συγκεντρωσε περιπου 350.000 και ο δευτερος περιπου 300.000.

Αν ειχαν προσελθει οσοι απειχαν(ή εστω οι μισοι=600.000) και ειχαν εκφρασει τη δυσαρεσκεια τους ψηφιζοντας κατι αλλο, εκτος απο πρασινο-μπλε,θα ειχαν ανατραπει οι ισορροπιες και θα τους ετσουζε ασχημα το αποτελεσμα.Αλλα δε βαριεσαι,η δικη μου ψηφος θα κανει τη διαφορα........?

Κοινως,η δυσαρεσκεια του καναπε,μια χαρα εξυπηρετει το συστημα

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε:

δεν καταλαβαινετε οτι δεν καλειστε να εκδικηθητε για τα προηγουμενα 30 χρονια, αλλα να βρειτε την καλυτερη λυση για τα επομενα 30.

Για μένα τα ξεπλυμένα κομμουνιστικά κόμματα δεν αποτελούν λύση, ούτε οι Νεοναζί και ούτε και οι ξεκάρφωτοι που δεν έχουνε πλάνο. Τι επιλογές έχω δεδομένου ότι ο Σωκράτης έχει πεθάνει πριν από κανα δυο 1000άδες χρόνια;

ετσι για την ιστορια ..δεν μπορεις να ζητησεις να μην εχεις αποχη.

Πχ να ρωτησουμε αν ηρθαν οι ιρλανδοι του forum να ψηφισουν..(δεν τους κατακρινω..απλα διαπιστωσα οτι ενα χωριο μενει πλεον γερμανια)

Ειναι αρκετοι που βρισκονται πλεον εξωτερικο..και επισης παιζει καποιοι να ειναι βαρια αρρωστοι πεθαμενοι και να μην εχουν διαγραφει απο εκλογικους καταλογους.Ενα 10-15% ειναι φυσικο να απεχει ..και οσο περναν τα χρονια ισως να απεχει μεγαλυτερο ποσοστο μιας και περισσοτεροι νεοι 8ελουν να την κανουν για εξω.

Επισης απο τους εν δυναμει ψηφοφορους ..θα πρεπει να τους πεισεις να μην ριξουν ενα απο τα 2 κομματα μιας και καμποσοι απο αυτους ..αν ειναι να δωσουν μια ελπιδα καπου θα την δωσουν "λογικα" σκεπτομενοι σε ενα απο τα 2.

Οποτε ακομα και αν πανε οι 600Κ που δεν πηγαν ...το πιο πιθανο ειναι απλα να βγαιναν οι ιδιοι με αλλα ποσοστα.

Μακάρι να έβλεπαν όλοι οι Αθηναίοι την "συζήτηση" που είχε πριν από λίγο στον κεντρικό δελτίου του ALTER, ο Κακλαμάνης με τον Καμίνη.

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε:

Αρχικό μήνυμα απο aggelopas

Για μένα τα ξεπλυμένα κομμουνιστικά κόμματα δεν αποτελούν λύση, ούτε οι Νεοναζί και ούτε και οι ξεκάρφωτοι που δεν έχουνε πλάνο. Τι επιλογές έχω δεδομένου ότι ο Σωκράτης έχει πεθάνει πριν από κανα δυο 1000άδες χρόνια;

Ας αναβαλλετε τα μακροπνοα πλανα σας βαθους....τριαντακονταετιας.

Ενταξει, εχω πεισθει αλλωστε πως οι "μεγαλυτεροι" τα καταφερνουν καλυτερα σε αυτον τομεα.

Δυστυχως ομως οι καιροι και οι τωρινες συνθηκες απαιτουν κατι πολυ πιο αμεσο:Την αντιδραση. Και οχι μονο για την "αντιδραση" ,ουτε για την ανακτηση των χαμενων ,αυτα ειναι οριστικα απολεσθεντα πλεον, τουλαχιστον ομως για την αποδειξη υπαρξης μια ζωσας και σκεπτομενης λαομαζας που δεν υποχωρει αλλο.

Την αποχη, σαν ιδεολογικη πολιτικη τοποθετηση ισως την συμμεριζομουν υπο διαφορετικες συγκυριες αλλα τωρα εχει αποτελεσματικοτητα ακριβως μηδεν.

Γενικα εχω την αισθηση οτι τα επιχειρηματα τυπου "ειναι ολοι ιδιοι" και το "πολιτικο συστημα ειναι σαπιο" ειναι επιπεδου καφενιου και προβαλονται κυριως απο ατομα που προσπαθουν τα δικαιολογησουν το εαυτο τους και να αποποιηθουν τις ευθυνες για τις μεχρι τωρα και κατ'επαναληψη λανθασμενες επιλογες και ΚΥΡΙΩΣ νοοτροπιες.

Αφου ολοι ειναι βρωμικοι -> (αρα) δεν ειχα αλλη επιλογη -> (αρα) δεν φταιω.

Λυπαμαι , αλλα δεν ειναι απαραιτητα ετσι επειδη ετσι το νομιζετε

Τι τρελενεστε σε κανά δυο μήνες πάμε βουλευτικές και θα εχουμε προθυπουργο και κυβέρνηση με αχυρανθρωπους. Έχει πολύ ξύλο η διαδρομή και δεν θα το φάμε μόνοι μας. Έρχονται Ιρλανδια και Πορτογαλια παρέα.

Χαλαρά και όσο αντέξουμε. Αλλαγές μετά το πήδημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.