Jump to content

Δημοτικές εκλογές 2010

Dant3

Recommended Posts

Με τρωει η περιεργεια εμενα,οσοι απο δω μεσα κατακρινετε το σαπιο συστημα κλπ κλπ ,εχετε παρουσιαστει ποτε οταν σας ερχεται χαρτι για εφορευτικη επιτροπη?

σε ολη την χωρα, (και εκει που επεβλεπα εγω σαν δικ.αντιπρ) οι εφορευτικες επιτροπες δεν παρουσιαστηκαν και η καταμετρηση ψηφων/σταυροδοσια εγινε απο τον γραμματεα και τον δικ.αντιπροσωπο (υγ : 200-600 ψηφοδελτια Χ 2 καλπες Χ 3-4 σταυροι Χ 3-4 διαφορετικα βιβλια)..οι 2-3 εκπροσωποι των κομματων καθονται μονο στην καταμετρηση ψηφοδελτιων και μετα την κανουν με ελαφρα...

Που #@%#$ ειναι η συμμετοχη και η επιβλεψη απο τον λαο κλπ κλπ ,οταν ο πολιτης καλειται να επιβλεψει τις εκλογες και κρυβεται για να μην κουραστει???

(μην ανησυχειτε παντως,ο τσακωνας ηταν αδιαφθορος )

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply
σωστος.Ο νομος υπολογιζει τα ποσοστα επι εγκυρων ψηφοδελτιων

δηλ΄

100 ακυρα 1 εγκυρο στον τσακωνα τσακωνας 100%

Πες τα λίγο πιο κατανοητά :p

Τα έγκυρα είναι το σύνολο των συνδιασμών και οι ψηφίσαντες είναι το σύνολο των έγκυρων, των λευκών και των άκυρων.

ΤΙ δεν καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να καταλάβω...

Αν το 40% ψήφιζε κάτι άλλο εκτός από Πασοκ,ΝΔ τώρα θα είχαμε άλλες καταστάσεις...

Καλός ο ρομαντισμός, αλλά τώρα ήθελε έργα. ΤΟ ξαναλέω, ποντάρανε στην ΑΠΟΧΗ. Και τους κάνατε το χατήρι....

Δυστυχώς, έτσι είναι Snips. Η αποχή σε καθιστά ούφο, που διαισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν ξέρει ακριβώς τι. Σαν το μωρό που κλαίει γιατί δεν μπορεί να εκφράσει το πρόβλημά του. Το πρόβλημα είναι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και θεσμούς, όχι στο δικαίωμα των εκλογών που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

Γενικότητες του στυλ "όλοι φταίνε το ίδιο" φανερώνουν ανθρώπους που για να μην ενημερωθούν και κουραστούν να σκεφτούν τα ισοπεδώνουν όλα. Φυσικά, τέτοιους πολίτες τα κόμματα και τα συμφέροντα δεν τους παίρνουν στα σοβαρά και τους μεταχειρίζονται σαν καταναλωτές αναψυκτικών. Τους πουλάνε εικόνα είτε για να στηρίξουν το κόμμα που θέλουν, είτε για να το ρίξουν(π.χ. επειδόσια βαλτών αναρχικών).

Μετά απ'αυτό άντε να σου φέρουν το πολύ πολύ μια οικουμενική που θα συνεχίσει το έργο της παρούσας. Το ξεχνάτε όμως ότι στην Ουγγαρία ο δεξιός πρωθυπουργός που βγάλανε τήρησε τις υποσχέσεις του ενάντια στο ΔΝΤ. Όπως είναι φυσικό τέτοιοι άνθρωποι πολεμούνται από τα συμφέροντα. Εκεί χρειάζεται ο ευφυής λαός. Για να στηρίξει αυτόν που κάνει έργο ασχέτως με την αρνητική εικόνα που δημιουργούν γι'αυτόν τα ΜΜΕ. Αν ο πολιτικός το νιώσει ότι έχει τη στήριξη του κόσμου τα συμφέροντα τα "γράφει".

Με τρωει η περιεργεια εμενα,οσοι απο δω μεσα κατακρινετε το σαπιο συστημα κλπ κλπ ,εχετε παρουσιαστει ποτε οταν σας ερχεται χαρτι για εφορευτικη επιτροπη?

σε ολη την χωρα, (και εκει που επεβλεπα εγω σαν δικ.αντιπρ) οι εφορευτικες επιτροπες δεν παρουσιαστηκαν και η καταμετρηση ψηφων/σταυροδοσια εγινε απο τον γραμματεα και τον δικ.αντιπροσωπο (υγ : 200-600 ψηφοδελτια Χ 2 καλπες Χ 3-4 σταυροι Χ 3-4 διαφορετικα βιβλια)..οι 2-3 εκπροσωποι των κομματων καθονται μονο στην καταμετρηση ψηφοδελτιων και μετα την κανουν με ελαφρα...

Που #@%#$ ειναι η συμμετοχη και η επιβλεψη απο τον λαο κλπ κλπ ,οταν ο πολιτης καλειται να επιβλεψει τις εκλογες και κρυβεται για να μην κουραστει???

(μην ανησυχειτε παντως,ο τσακωνας ηταν αδιαφθορος )

Έχω πάει τρείς φορές(!!!), και έχω δεί απίστευτα πράγματα.....!

-Τριάντα χρονών παλικάρι να του δίνουν τα ψηφοδελτια και να λέει: ''Δέν τα θέλω, έχω πάρει από το σπίτι!''

Οταν του το πήρε η δικ. αντιπρ. και του έδωσε τα προβλεπόμενα παραπονέθηκε κιόλας: ''Εγώ τώρα τί να ψηφίσω?''

-Γιαγια να την φέρνει ταξί με ορό στο προαύλιο και να κατεβαίνει ο δικ. αντιπρ. να γίνει η διαδικασία στο ταξί!!!

-Τυπάς που αφού ψήφισε ανέβηκε στα θρανία, και φώναζε ''Μετανοείτε, έρχεται η οργή του Θεού!''

Κλότσησε έτοιμες ντάνες με ψηφοδέλτια στο πάτωμα, τα έκανε όλα κ@λος και έφυγε τρέχοντας...

-Χρηστο-Παναγίες μεταξύ παππούδων πρίν ανοίξουν οι κάλπες για το ποιός θα μπεί πρώτος να ψηφίσει.

Τί να πρωτοθυμιθώ...

Αν στα μεγαλα κομματα συνεφερε να ψηφιζουν ΟΛΟΙ (και να μην υπαρχει αποχη) θα υπηρχε ηδη νομος με προστιμο 300€ για οσους δεν θα ψηφισουν στις επομενες εκλογες...

Αλλα μαλλον καποιους τους συμφερει τελικα. Κι εμεις τους καναμε το χατηρι.

Εχω επιλέξει και εγω την αποχή στο παρελθόν.

Η γνώμη μου είναι ότι αν είναι συνειδητή απόφαση, τότε αποτελεί πολιτική θέση.

Δε μιλάω γι' αυτούς που πάνε για καφε προφανώς.

Σε αυτές τις εκλογές πηγα και ψήφισα με τη λογική της τιμωρίας των πρασινομπλε.

Και νομίζω ότι σε αυτές ειδικά τις εκλογές, έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Έχουν συμβεί παρα πολλά τον τελευταίο χρόνο για τα οποία θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε έντονα. Ακόμα και βίαια για εμένα.

Φανταστείτε τι κουράγιο και ώθηση δίνουμε στους πατέρες του έθνους να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους όταν μας βλέπουν, οχι απλώς να μη διαμαρτυρόμαστε, αλλά και να μη ψηφίζουμε, δηλώνοντας ουσιαστικά αδιάφοροι γι' αυτά που συμβαίνουν.

Υ.Γ : πιστεύω ότι ο δεύτερος γύρος, ανευ διλλήματος πλεον, θα είναι οδυνηρός για το Γιώργο.

Αν στα μεγαλα κομματα συνεφερε να ψηφιζουν ΟΛΟΙ (και να μην υπαρχει αποχη) θα υπηρχε ηδη νομος με προστιμο 300€ για οσους δεν θα ψηφισουν στις επομενες εκλογες...

Αλλα μαλλον καποιους τους συμφερει τελικα. Κι εμεις τους καναμε το χατηρι.

θα ήταν τρελό ευκαιριόνι για να λυθεί το οικονομικό προβλημα της χώρας (έστω να καλύψει 1-2 τρύπες)...

έχουμε και λέμε

~5.950.000 έγκυρα ψηφοδέλτια και ~41% αποχή, μούμπλε μούμπλε μας βγάζει εκλογικό σώμα ~10.000.000 άρα μούμπλε μούμπλε ~4.000.000 υποψήφιους πελάτες της εφορίας.... αν βάζανε 300€ πρόστιμο

= ~1.200.000.000€

Τσάκο,

Πήγα αυτή την Κυριακή και θα πάω και την επόμενη.

1η φορά που μου ήρθε κλήτευση, και πήγα από τις 6.00 το πρωί και έφυγα στις 2.30 το πρωί πάλι.

Γενικά παρουσιαστήκαμε 4/4.

Αλλά μην μου λες την συμβουλή του νομικού και τον γραμματέων και του πολίτη, όταν ο νομικός για να βάλει 2 τζίφρες παραπάνω από ότι έβαλα εγώ παίρνει 1.400 ευρώ, (πιο παλιά 2.500) για τις 2 Κυριακές, και οι γραμματείς από 100 ευρώ / έκαστος / Κυριακή, και εγώ ο φιλεύσπλαχνος πολίτης παίρνω τα φρύδια μου, και καλούμε να πληρώσω και τον καφέ και το φαί που τρώω.

Είναι μεγάλη κουβέντα για την εφορευτική, αλλά πραγματικά ΔΕΝ μπορώ να αδικήσω κάποιον που δεν πάει.

Σου σκάει χαρτί / νταβατζιλίκι αισχρού είδους, με απειλές στον πάτο, πως ΘΑ πας, ΔΕΝ θα πληρωθείς, και ΘΑ πετάξεις την 1 από τις 2 μέρες του ΣΚ σου (ΑΝ το ΣΚ σου έχει 2 μέρες).

Ναι προφανώς δυνητικά είναι once in a life time, αλλά και πάλι.

Δεν είναι το ίδιο για τον νομικό και για τον απλό πολίτη.

Και εγώ πήγα για να δω τι ταρζανιές θα κάνουν, και μάλιστα έριξα και κάτι απειλές σε ένα εκπρόσωπο ενός συνδιασμού που πήγε να πει κάτι έξυπνο.

Πάντος διαφθορά (τώρα που το είδα) είναι αστείο να μπεί στο πρόγραμμα, ειδικά σε επίπεδο σταυρών.

Αλλά ρε μλκ, 1500....

θα ήταν τρελό ευκαιριόνι για να λυθεί το οικονομικό προβλημα της χώρας (έστω να καλύψει 1-2 τρύπες)...

έχουμε και λέμε

~5.950.000 έγκυρα ψηφοδέλτια και ~41% αποχή, μούμπλε μούμπλε μας βγάζει εκλογικό σώμα ~10.000.000 άρα μούμπλε μούμπλε ~4.000.000 υποψήφιους πελάτες της εφορίας.... αν βάζανε 300€ πρόστιμο

= ~1.200.000.000€

1.200.000.000 δεν ειναι ουτε το μισο του μισου των τοκων μιας χρονιας.

οσο για την εφορευτικη επρεπε να φωναζουν μονο γυναικες, ενας χρονος χαμενος αρκει.

ουτε στην παιδικη εργασια στην κινα δεν τους εχουν τοσες ωρες απληρωτους, και εσυ θα βαρεσεις υπερωρια κυριακατικα, που μπορει να δουλευες σαββατο και σιγουρα δουλευεις δευτερα πρωι και ολα αυτα τζαμπα? χωρις να σου αντιστοιχει ουτε ενα σαντουιτς απο 200.000.000 ευρω μπατζετ? στο στρατο σου δινουν και ενα δεκατιανο.

Υ.Γ : πιστεύω ότι ο δεύτερος γύρος, ανευ διλλήματος πλεον, θα είναι οδυνηρός για το Γιώργο.

ο μαζοχισμός μας δεν εχει όρια....Πιο σκληρό πορνό αναμένεται (εμείς παντα παθητικοί θα είμαστε)...νέα μετρα διαφαίνονται 24 ώρες μετά τις εκλογές....ΝΟΜΙΖΟΥΝ στην κυβέρνηση ότι εχουν το Οκ να προχωρήσουν...ότι η πολιτική τους επιβραβεύτηκε.... "αλλά λέει η γιαγιά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου" κατάσταση

δεν πιστεύω ούτε στους "σοσιαλίστες" πασόκους υποψήφιους δημαρχους και περιφερειαρχες ούτε στους "καπιταλίστες" νεοδημοκράτες....Δύο ψηφοδέλτια θα κρατήσω στο χέρι και ένα λευκό την ερχόμενη Κυριακή....

Εχει κανείς τρίλημμα;

Πιστεύω ότι η Δεύτερη Κυριακή είναι η Κυριακή για ένα πιο ηχηρό χαστούκι...Βγήκε /δεν βγήκε τελικά η θεία μου η Μελπομένη δημοτική σύμβουλος που μας είχε πρήξει οικογενειακώς δεν με νοιάζει [το λέω για όσους είχαν τέτοια διλήμματα]...Μπορώ να ψηφίσω τώρα πραγματικά....

ΟΧΙ στην αποχή....

Πια ακριβως πολιτικη ομως θελουμε?

βασικος 1500 και βενζινη,τσιγαρα,ποτα κερασμενα?

περα απο τα ωραια αυτα, τρεχει και ενα χρεος, το καφενειο καλο ειναι για συζητηση, αλλα να λεμε και λυσεις/προτασεις. Οχι να καταληγουμε υποστηρικτες στις βλακειες αντιμνημονιο νδ,κκε.

(Με αφορμη το ποστ του dolly.)

Και οπως ολοι λετε περι αποχης κλπ..αν πηγαιναν ολοι της εφορευτικης θα μπορουσατε να το κανετε με βαρδιες.Στο μεγαλυτερο μερος της ημερας ενας χρειαζεται.

Στο ανοιγμα καλο ειναι να υπαρχουν ολοι.

Απο εκει και περα ειναι θεμα εμπιστοσυνης αν θα εμφανιστει στην αλλαγη.

Και δε θελει τοση απλοποιηση..δεν παιρνει τα λεφτα για να βαλει 2 τζιφρες παραπανω απο σενα.

Ρε Νίκο,

Καταρχάς δεν ξέρεις αν θα επιστρέψει ο καθένας ή όχι.

Έχει να κάνει και με τον αντιπρόσωπο.

Ναι μέσα στην μέρα είσαι χαλαρός, και εγώ έφυγα και πήγα για 1 καφέ 2 ώρες, αλλά όπως και να έχει 20+ ώρες εκεί τις έκλεισα. Οπότε η Κυριακή όπως και να έχει πήγε περίπατο.

Και ναι, δεν είναι να τα ισοπεδώνεις όλα όσον αφορά τις «2 τζίφρες» αλλά ακόμα πιο σίγουρο είναι πως η διαφορά στην δουλειά ΔΕΝ είναι για να πάρει 1500 ο ένας και 0 ο άλλος.

Όπως επίσης και οι 2 γραμματείς που ορίζονται ΑΠΟ ΤΟΝ νομικό, που σε άπειρα κέντρα τον παίζουν σε φα – λάσονα και παίρνουν και τα 200 τους.

Οταν ημουν εφορευτικη στις βουλευτικες του 07 (ναι, τοτε που ειχαν δωσει δικαιωμα ψηφου και σε μενα που ημουν 17), παρουσιαστηκαν ολοι οσοι ειχαν κληθει, τα χωρισαμε απο το πρωι μεταξυ μας, οι μισοι πηγαν για υπνο και οι αλλοι μισοι ηπιαμε καφε. Και μετα τουμπαλιν. Το βραδυ ολοι μαζι στην καταμετρηση, και τελειωσαμε κοντα στις 12.

Ακομη θυμαμαι εναν 40ρη που ηταν η... 5η φορα που τον καλουσαν. Το μπιναλικι που ριξε δεν υπηρχε :p

Τι έργα ρε Snips μου λες τώρα, για να βρώ ΕΝΑΝ αξιόλογο άνθρωπο να συμμετάσχει είτε σε αυτοδιοίκηση είτε σε κυβέρνηση πρέπει να λύσω συστήματα εξισώσεων στο χέρι. Ας πω τις 3-4 περιπτώσεις που μπορεί να γίνονταν. Για να καταλάβουμε πως δεν έχουμε επιλογή.

Το 40% των ελλήνων ψηφίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (ΟΛΟΙ μαζι οι έλληνες δλδ),σχεδόν σε όλες τις εκλογές, αυτό το θεωρώ ως κάτι δεδομένο και προχωράω στα παρακάτω. Προφανώς δεν είναι στάνταρ το 40% αλλά κοντά στην πραγματικότητα.

1) Το υπόλοιπο 60% ψήφιζε ένα τρίτο κόμμα από τα υπάρχοντα κόμματα (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, κλπ κλπ), τον ήπιαμε και πάλι γιατι είναι το ΙΔΙΟ κλέφτες με τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πως το ξέρω? είτε συμμετέχουν και αυτοί στο φαγοπότι, είτε αδιαφορούν. Οπότε συνεχίζεται η ελληνική ******* όπως πρώτα.

2) Το υπόλοιπο 60% απήχε (όπως τώρα ένα πράμα), συνεχίζεται η ελληνική ******* όπως πρώτα. (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ)

3) Το υπόλοιπο 60% άκυρα, συνεχίζεται η ελληνική ******* όπως πρώτα. (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ)

4) Το υπόποιλο 60% λευκά, συνεχίζεται η ελληνική ******* όπως πρώτα. (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ)

Όσο αυτοί οι 4 στους 10 έλληνες ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βρέξει χιονήσει, η Ελλάδα δεν θα έχει ΠΟΤΕ μέλλον. Όχι βέβαια πως θα κάτσω να το δώ από κοντά κιόλας. Μπάζω από κάπου?

revolution

Ωρε ποιος είπε για να βρεις αξιόλογους ανθρωπους; ΤΟ θέμα είναι με τον τρόπο σου να αποδοκιμάσεις αυτούς που σε διοικούν δεκαετίες τώρα. Δεν ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΟΥΤΕ στις περιφεριακές-δημοτικές ακόμα και αν ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ υποψήφιοι. ΔΕΝ θα βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας αν ο Χ δήμαρχος πεζοδρομούσε το ιστορικό κέντρο της τάδε πόλης, η αν έφτιχνε αρδευτικά έργα ο Ταδε περιφερειάρχης. Διότι ούτε ο εμπορος ρούχων θα δει άσπρη μέρα λόγω πεζοδρομίου αφού δεν υπάρχει αγοραστικό δυναμικό πια, ούτε ο αγρότης θα παράγει παραπάνω λόγω αρδευτικού, αφού οι δικοί μας κυβερνώντες αποφάσισαν κάποτε να ΜΗΝ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Οι αριθμοί που μου λες δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως. Άλλο να δει ο ΓΑΠ και ο ΠΑΠ τα αποτελέσματα αυτά και να λέει τέτοιες βλακείες και άλλο να δει ανεβασμένα κατά 40% τα μικρά κόμματα, που και διεφθαρμένα να είναι, αν μη τι άλλο δείχνει ΑΛΛΑΓΗ στον τρόπο σκέψης των ψηφοφόρων...

Αν νομίζεις ότι μετην ΑΠΟΧΗ δεν συμμετέχεις στο "τσίρκο" είσαι γελασμένος. Θα μου πεις πάλι, "αν δεν με εκφράζει κανείς γιατί να ψηφίσω"? Δεν είναι εποχή για τόσο straight μεθόδους. Φουστιά αυτοί; Φουστιά και μεις....

Μπορεί να μην σημαίνουν για σένα τπτ οι αριθμοί που λέω, αλλα αυτοί οι αριθμοί κρίνουν το αποτέλεσμα, στα φρύδια μου πως θα αναλύσει τα αποτελέσματα ο κάθε ΓΑΠ, την στιγμή που έχει συγκεκριμένους στόχους να πετύχει που για να τους σταματήσεις εσύ και εγώ, έχει φροντίσει να στο κάνει αδύνατο. Αυτό αποδείχτηκε πιστεύω με τις 6 σελίδες από πάνω μου και τις 32 διαφορετικές απόψεις.

Στο τσίρκο συμμετέχω μόνο και μόνο που ζω στη Ελλάδα, δεν προσπαθώ να το αποφύγω με την αποχή, γιατί ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις είναι να φύγεις από την χώρα κάτι το οποίο θα κάνω σύντομα. Θα συνεχίσω να το λέω, το πολιτικό σύστημα είναι πάρα πολύ καλά οχειρωμένο, ο σκοπός του είναι να μένει στην εξουσία δεκαετίες και οταν καταφεύγει σε όλο και πιο ακραία μέτρα ώστε να παραμείνει στην εξουσία τόσο πιο ανίσχυρος γίνεται ο λαός. Στο σημείο που είμαστε τώρα, ΚΑΜΙΑ αλλαγή στο τρόπο σκέψης των ψηφοφόρων δεν θα αλλάξει κατι, πάντοτε θα κάνει compensate η κυβερνησούλα.

Όσο για τις φουστιές, εγώ θα το πήγαινα και ακόμα παραπέρα, αν είχα εύκολη πρόσβαση σε όπλα θα είχα φυτέψει σφαίρες σε κεφάλια..ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ:wall:

Περα απο τις σφαιρες σε κεφαλια εγω δεν βλεπω να προτεινε κανεις συγκεκριμενη λυση σε προβληματα.

εκτος αν βγαινοντας αποδυναμωμενα τα 2 κομματα θα λυνονταν τα προβληματα σας.

δεν καταλαβαινετε οτι δεν καλειστε να εκδικηθητε για τα προηγουμενα 30 χρονια, αλλα να βρειτε την καλυτερη λυση για τα επομενα 30.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.