Jump to content

Δημοτικές εκλογές 2010

Dant3

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Τα άκυρα προσμετρούντε στον πρώτους σε ψήφους συνδυασμό ή όχι;

Αυτό συμβαίνει με τα λευκά νομίζω...

Πάντως ρε παιδιά έλεος τί συμβαίνει στο εκλογικό τμήμα της μάνας μου...Εφορευτική επιτροπή τζίφος...

Και να σας πώ και κάτι πολύ καλά κάνουν αφού δεν πληρώνονται...

Μόλις ήρθε στην γειτονιά περιπολικό να ρωτήσει τον αδερφό κάποιου που είχε επιλεγεί για εφορευτική επιτροπή, τον λόγο που δεν έχει παρουσιαστεί στο εκλογικό τμήμα του.

Απάντηση: Διότι ο αδερφός μου είναι στην Γερμανία εδώ και 20 χρόνια:

Ποιος ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ τον όρισε και ποιος ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ έστειλε την αστυνομία να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο; Τα ίδια, τα ίδια , τα ίδια...

Λοιπόν πήγαμε να ψηφίσουμε με την γυναίκα. Απορρίπτοντας τα μεγάλα-μικρά γνωστά κόμματα αποφασίζουμε και επιλέγουμε έναν άγνωστο συνδυασμό. Επιπλέον καλύτερα λέμε να ψηφίσουμε γυναίκα, παρά μουστακαλή με φαλάκρα και κοιλούμπα.

Που να ξερε η καυμένη ότι υπάρχει και κόσμος που ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα για να την ψηφίσει... :p:p:p

Και με το να απέχεις τι θα κερδίσεις; Θα βγουν έτσι κι αλλιώς είτε με την ψήφο σου είτε χωρίς, και πάλι θα βλαστημάς για 4 χρόνια.

Δεν νομιζω. Αν συνεχιστει για 2 χρονια αυτη η κατασταση θα τα λεμε μεσω φορα απο το εξωτερικο. Επειδη γενηθηκα στην Ελλάδα, δεν σημαινει οτι θα την αφησω να με σκοτώσει. Στα @@. Ας καει, ας την παρουνε οι Γερμανοι, οι Γαλλοι οποιδηποτε. Πλεον την εχω χεσμενη.

Μάλιστα. Και η δική σου άποψη είναι η σωστή δηλαδή; Πολύ "νομαδική" την βρίσκω. Και επίσης αν δεν την αλλάξεις εσύ την εικόνα,ποιος θα την αλλάξει; Α ναι...οι άλλοι ε; Εμείς δεν είμαστε ποτέ "οι άλλοι". Πάντα είμαστε "εμείς".

Επίσης πριν βάλεις αυτά τα "@@" στο post σου σκέψου πόσοι σαν εσένα δεν τους αρέσει αυτό που γίνεται, αλλά για τον α,β λόγο δεν μπορούν να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν και αποφασίζουν ότι μπορούν να "πολεμήσουν" και απο εδώ...επίσης με τον α, β τρόπο.

Edit: Τώρα το είδα..

Πλεον την εχω χεσμενη.
Προφανώς την έχουμε πολλοί χεσμένη εδώ και δεκαετίες, ο καθείς όπως μπορεί...Να μην μας κακοφαίνεται τότε γιατί είμαστε μέσα στα σκατά...."

και στην αμερικη δεν εχουν τοσο ιδεα για το ποιος κυβερνα και το τι κανει, αλλα τετοια σκατα δεν ειναι.και ας τους κοροιδευουμε.

Δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος που ούτε που ξέρει τι ψηφίζει. (Και άλλος τόσος που το μετανοιώνει μετα από 10 λεπτά).

LOL

Ειλικρινά, πιστευεις οτι μπορει να αλλαξει κατι σε αυτην την χωρα με δημοκρατικες διαδικασίες; Μονο αμα βγουμε ολοι στα πεζοδρόμια και αρχιζουν να πεφτουν φαπες σε οποιονδηποτε εχει εστω σχεση εξ' αγχιστίας με την πολιτικη μπορει να γινει αυτο.

Και ποιος ακριβως πολεμάει; Στα πολιτικα κεντρα που περασα βολτα ακομα προσπαθει ο καθενας να διοριστεί. Ολοι φυλανε κατουρημενες ποδιές για μια θεση. Οταν ακους ανθρωπους που εχουν 3 παιδια και 2 δανεια να σκεφτονται πως θα χωσουν την οικογένεια να γινει εκτρεφόμενο γουρουνακι του "ευρυτερου" δημοσιου, τι σκατα πολεμο κανει;

Οσο για το χεσμενη, ναι την εχω. Στα σκατα ειμαστε ομως λογω πρασινομπλεκοκκινων κουράδων.

Δημοκρατικές διαδικασίες ;

Έχουμε δημοκρατία και δεν το κατάλαβα;

Έχουμε όλοι οι πολίτες τα ίδια δικαιόματα και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος;

Μετα απο 2 ωρες ταλαιπωριας και αποχης απο τη δουλεια , ασκησα το αναφαιρετο δικαιωμα να διαλεξω ποιος θα μας φαει λιγοτερα και ποιος ριχνει περισσοτερα ψιχουλα (στη θεωρια)

Μια διαδικασια 5 λεπτων (το εκλογικο κεντρο ειναι διπλα στο σπιτι μου) κατεληξε να ειναι 120 λεπτα , διοτι δεν τυπωθηκαν ολοι οι αριθμοι των εκλογικων τμηματων , και ψαχναμε περα δωθε στα κεντρα της περιοχης πού πιθανως να μας ειχαν παει (469 ψηφοφοροι σε συνολο αντιστοιχουσαν στο "χαμενο" εκλ. τμημα)

Μετα απο 2 ωρες , ειχε αναρτηθει χειρογραφα το εκλογικο τμημα , ως εκ θαυματος , στο μερος που ψηφιζω τα 10 τελευταια χρονια

9092206a10323811342l.jpg

ετσι μπραβο νεοελληναρες μου,

επι 30 χρονια εκλεγετε δυο κομματα και τρεις οικογενειες στην εξουσια της χωρας και τωρα διαπιστωνετε πως απλα σας φταιει το πολιτικο συστημα στο συνολο του.

Κυβερνιόμαστε οπως μας αξιζει.-

"Στη δημοκρατία μετράει ο ψήφος που πέφτει και όχι ο ψήφος που δε πέφτει"

Παντελής Καψής

Εγώ πήγα πάντως γιατί πιστεύω ότι η συμμετοχή εκφράζει καλύτερα τον λαό την στιγμή αυτή, παρά η πλήρης αποχή.

Μικρό κόμμα σταύρωσα, πράγμα που θα τσούξει περισσότερο απ' το να το έριχνα άκυρο-λευκό.

Πάντως έχω ένα προαίσθημα ότι αργά το βράδυ θα κυρήξει ο Γιώργης πρόωρες εκλογές.

Είναι η καταλληλότερη στιγμή γι' αυτόν εκτιμώ, προφασιζόμενος αδυναμία της κυβέρνησης να συνεχίσει με μικρή πλειοψηφία + λαική δυσαρέσκεια.

Είδωμεν...

Ο σημαντικότερος λόγος για να πάει κάποιος να ψηφίσει είναι ο εξής:

- Ναι είναι γεγονός ότι η αποχή μας προβληματίζει και είναι κάτι που θα πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν ..... κάποια στιγμή, .......στο μέλλον, .....κάποτε, ........σίγουρα, ........ναι, .......... ........................... ............................. το σημερινό μήνυμα των εκλογών ήταν ότι κερδίσαμε. Αν και χάσαμε 10 μονάδες και η συμμετοχή ήταν λίγο χαμηλότερη αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι θριαμβεύσαμε μιας και είμαστε μπροστά από τους αντιπάλους που επίσης χάσανε 10 μονάδες. Λιώσαμε τους πολιτικούς αντιπάλους μας και πλέον με την πλήρη υποστήριξη του λαού συνεχίζουμε.

:wall:

LOL

Ειλικρινά, πιστευεις οτι μπορει να αλλαξει κατι σε αυτην την χωρα με δημοκρατικες διαδικασίες; Μονο αμα βγουμε ολοι στα πεζοδρόμια και αρχιζουν να πεφτουν φαπες σε οποιονδηποτε εχει εστω σχεση εξ' αγχιστίας με την πολιτικη μπορει να γινει αυτο.

Και ποιος ακριβως πολεμάει; Στα πολιτικα κεντρα που περασα βολτα ακομα προσπαθει ο καθενας να διοριστεί. Ολοι φυλανε κατουρημενες ποδιές για μια θεση. Οταν ακους ανθρωπους που εχουν 3 παιδια και 2 δανεια να σκεφτονται πως θα χωσουν την οικογένεια να γινει εκτρεφόμενο γουρουνακι του "ευρυτερου" δημοσιου, τι σκατα πολεμο κανει;

Οσο για το χεσμενη, ναι την εχω. Στα σκατα ειμαστε ομως λογω πρασινομπλεκοκκινων κουράδων.

Ποιος μίλησε για δημοκρατικές διαδικασίες; Μας κυβερνούν δημοκρατικά; Όχι; Γιατί θα πρέπει να περιμένουν δημοκρατική αντίδραση;

Και εσυ σίγουρα από πρασινομπλεκοκκινων απόβλητα "κατάγεσαι" (οικεγενειακή ψήφος εννοώ)...έριξες σε αυτούς φάπες πριν κατεβεις στον δρόμο να αρχίσεις στις φάπες και τους πρασινομπλεκοκκινων άγνωστους;

Και αυτοί στα πολιτικά κέντρα που ψάχνουν ακόμα για ρουσφετάκια τι σχέση έχουν με αυτούς που σου λέω; Αυτοί δεν έχουν σχέση με πολιτικά κέντρα. Ίσως μόνο περνάνε για ένα φτύσιμο.

Και να υποθέσω βέβαια ότι είσαι ...νεολαία. Στην νεολαία που είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ απο πρό-περυσι τον Δεκέμβριο. Στην νεολαία που πριν κρίσης μια χαρά πήγαινε και ψήφιζε και μπλε και πράσινους. Και ξαφνικά ο μόνος τρόπος αντίδρασης που σκέφτηκε είναι .....η ΑΠΟΧΗ! Μήπως τελικά και αυτό "υπαγορεύτηκε" από τα ΜΜΕ;;;; Δεν περιορίζω την "νεολαία" στους μαθητές-φοιτητές αλλά την διευρύνω...στους εργαζόμενους στην ήδη παραγωγική ηλικία που αντιλαμβάνονται πια αλλιώς την πραγματικότητα και όχι με το στενό μυαλό των 70άρηδων.

Να μην παρεξηγηθώ. Στην ηλικία σου εγώ ίσως ήμουν σε άλλη παραλία ήδη. Και ούτε το καλύτερο μέλλον σε άλλη χώρα είναι κακό. Αλίμονο. Αλλά δεν μπορεί να λες...."εγώ φεύγω και όσοι μένετε πίσω είστε υπεύθυνοι γι'αυτό."

Περιόρισε λίγο την έννοια χώρα στην έννοια, Νομός, Πόλη, συνοικία, γειτονιά, σπίτι, οικογένεια και θα καταλάβεις τι προσπαθώ να σου πω...

Και πραγματικά να πας που και για πόσο; Βέβαια θα μου πεις, αν εδώ η κατάσταση είναι φλούδες, και στην Χ χώρα είναι φλούδες/2 η διαφένεται να γίνεται έτσι, θα προτιμήσω τις φλούδες/2. Μαζί σου.

Υποτίθεται ότι οι πιτσιρικάδες μπορούν και θέλουν να αλλάξουν πολλά. Αν φύγουν και αυτοί ποιος θα τα αλλάξει; Τα κοματόσκυλα που όπως είπες μαζεύτηκαν έξω από τα εκλογικά; Ο στρατός που είναι δεμένος χειροπόδαρα καθώς τα κεφάλια του είναι μέσα στα κόμματα; Η αστυνομία που κάνει ΜΙΑ εκπαιδευτική βολή πριν βγει στους δρόμους και πρέπει με ΙΔΙΩΤΙΚΗ πρωτοβουλια να εκπαιδευτεί σε διάφορα σκοπευτήρια; Οι εκπαιδευτικοί; Ποιοι; Οι επιχειρηματίες που θα αρχίσουν να προσλαμβάνουν αβέρτα κόσμο;

Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά μου φαίνεται πολύ ΑΦΥΣΙΚΟ να μην μπορεί να μην μπορεί να οργανωθεί στοιχειωδώς η εδώ νεολαία και να μπορεί στην Ιρλανδία, στην Γαλλία και αλλού. Διαφέρει στην παιδεία; Ωραία. Αφού όμως (το αλλάζω σε α' πλυθηντικό εδώ) έχουμε την κρίση να αντιληφθούμε το διαφορετικό και μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι ΝΕΟ, γιατί δεν το κάνουμε; Γιατί δεν βγαίνουμε έξω στους δρόμους και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ πχ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το κάθε τι. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ που δεν είναι ΜΟΝΟ για δικό μας προσωπικό ΣΥΜΦΕΡΟΝ; Ειλικρινά δηλαδή περιμένουμε να το κάνουμε όταν αρχίζουμε να σκοτωνόμαστε κυριολεκτικά μεταξύ μας;

Και πάμε και δίνουμε πάλι τέτοια ποσοστά στα 2 μεγάλα κόμματα;;;;;; Βγάλτε την ΑΠΟΧΗ από το μυαλό σας. Όποιος απήχε τώρα απέχει γενικά. Ούτε στο επόμενο μπαμ θα συμμετέχει. Δεν υπάρχει χειροπιαστή ΑΠΟΧΗ στις αποφάσεις που έρχονται. Κανείς "σόφρων" πολιτικάντης δεν θα πει "δεν θα προχωρήσω το τάδε νομοσχέδιο επειδή οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές είχαν τόσο % αποχή, θα το περάσω μια χαρά και έτσι"

edit: Πριν πάω όπως σας είπα για να ψηφίσω, πάω από έναν συγγενή, και μου λέει:

-Τι θα ψηφίσεις;

-Δεν ξέρω, κάνα μικρό.

-Ε τότε ψήφισε την τάδε

-Τι είναι αυτή;

-Πασοκ.

-Τρελός είσαι ρε;

-Έλα ρε σιγά...ηγειτόνισσα είναι, και εγώ δεν έχω κάτι άλλο.

-Πασοκ ρε; Πλάκα κάνεις;

-Ελά ρε σιγά...Καλή είναι...

-Τι καλή ρε Μήτσο;

-Κοίτα Πασοκσού είναι κάγκελο, (συνταξιούχοι και αυτή και ο άντρας της), αλλά είναι καλή ρε...τι να ψηφίσουμε;

-Καλή σε τι ρε; Αντε ρε σαχλαμάρα φύγε από δω.

...Τσουπ χτυπάει η πόρτα....και νά την η υποψήφιααααα...(δεν βλέπεται κιόλας :slap: )

-Πέτρο τι θα ψηφίσεις;

-Κάτι μικρό..

-Ε γιατί; Αφού δεν θα βγει κανένας μικρός!!! Ψήφισε βρε εμένα.

-"Τάδε" άκου, ούτε 10χρονος είμαι, ούτε 70χρονος να κάνω μαμακίες λόγω ηλικίας....και έχω και παιδιά. Τα σκέφτομαι και αυτά.

-Και γω βρε παιδιά έχω καλέ....γι αυτό βάζω υποψηφιότητα!!!!!!!

-Προφανώς όμως σκέφτεσαι μόνο τα δικά σου.

-Ε, να βολευτούνε και αυτοί κάπου (3 νταγλάρια-τεμπέληδες)!!!!!!!

Και γυρνώντας στον Μήτσο του λέω; "Μήτσο; Τι έλεγες;;;;" Και έφυγα.....

Ο Μήτσος είναι άνθρωπος που ξεκινάει από σήμερα έναν γολγοθά λόγω οικενειακής κατάστασης (όχι υγείας). Θα φτύσει πραγματικά αίμα φεύγοντας 650 χιλιόμετρα μακριά, όπως έφτυνε τόσο καιρό να τα βγάλει πέρα καθημερινά λόγω δουλειάς. Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν και για τίποτα. Αλλά θέλει να μην χαλάει και καρδιές......Δεν βαριέσαι..."Τι θα αλλάξω εγώ με την ψήφο μου;"

Εμ Μήτσο μου, μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να χαλάς ΠΟΛΛΕΣ καρδιές για να συνεχίζεις να έχεις και εσύ καρδιά;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.