Jump to content

Πρόβλημα με εγκατάσταση Win 7 σε παλιό PC

Stallone

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στο forum.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Μου χάρισαν έναν παλιό υπολογιστή (6-ετίας) που αποτελείται από: CPU: Intel Pentium 4 (3,00GHz), MOBO: MSI MS-7043, PSU: 400W, GPU: NVIDIA GeForce FX 5200, RAM:2GB.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω Win 7 Home Premium 32-bit (γνήσια) και ένώ boot-άρω με το cd των Win δεν το αναγνωρίζει και μπαίνει κατ'ευθείαν στο λειτουργικό (Ubuntu).

Εδώ να πω ότι του έχω εγκαταστήσει πολλές φορές διάφορες διανομές Linux και τις αναγνωρίζει κανονικά. Τώρα του έχω εγκαταστήσει το Ubuntu 10.10 και λειτουργεί μια χαρά. Μόνο το cd των Win δεν αναγνωρίζει. Γιατί;

Τι μπορώ να κάνω; Καμμιά ιδέα;

ΥΓ. Το BIOS είναι ρυθμισμένο σαν 1η συσκευή να bοot-άρει από το cd-dvd drive.

Ευχαριστώ

Όλες οι μητρικές όταν "βλέπουν" ήδη ένα λειτουργικό εγκατεστημένο και μπουτάρουν απο το CD σου ζητάνε να πατήσεις ένα κουμπί για να γίνει αυτό. Βλέπεις κάτι τέτοιο??

Δοκιμασε να βαλεις να bootαρει μονο απο το cd χωρις να ψαχνει αλλα μεσα αποθηκευσης. Μου ειχε τυχει και εμενα μια φορα!

Όλες οι μητρικές όταν "βλέπουν" ήδη ένα λειτουργικό εγκατεστημένο και μπουτάρουν απο το CD σου ζητάνε να πατήσεις ένα κουμπί για να γίνει αυτό. Βλέπεις κάτι τέτοιο??

Όχι δεν βγάζει "press any key".

Ξεκινάει κανονικά ο υπολογιστής. Σαν να μην υπάρχει δισκάκι μέσα. Το αγνοεί. Μόνο το δισκάκι των Win7 δεν αναγνωρίζει. Όλα τα άλλα (Ubuntu, Win xp) τα αναγνωρίζει.

Δεν έχει πρόβλημα το δισκάκι πάντως γιατί είναι γνήσια Win7 και σε όσους υπολογιστές το έβαλα το αναγνωρίζει μια χαρά.

Ο υπολογιστής είναι παλιός (τα χαρακτηριστικά του στο 1ο post). Προσπάθησα να κάνω BIOS update αλλά μου ζητάει το chipset της μητρικής και δεν ξέρω που να το βρω.

Δοκιμασε να βαλεις να bootαρει μονο απο το cd χωρις να ψαχνει αλλα μεσα αποθηκευσης. Μου ειχε τυχει και εμενα μια φορα!

Τι εννοείς; Δεν το κατάλαβα αυτό;

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον boot loader των Win7. Θα πρέπει να φτιάξεις ένα νέο boot dvd σε iso με τον boot loader των vista. Στο internet υπάρχουν σχετικές οδηγίες εάν το ψάξεις.

Κατά 99% είναι πρόβλημα της συσκευής σου.

Είναι 6ετίας όπως είπες άρα ενδέχεται να μην αναγνωρίζει το dvd εγκατάστασης και να μην μπορεί να ξεκινήσει από εκεί...

[Χαζή ερώτηση]

Τα 7 έρχονται σε dvd αν δεν κάνω λάθος, υποθέτω πως η συσκευή που έχεις είναι τουλάχιστον dvd-rom.

[/Xαζή ερώτηση]

Floppy εχει ο υπολογιστης;

Δοκιμασες να ξεκινησεις με boot disk & επειτα να καθοδηγηθεις στο dvdrom και να τρεξεις το setup.exe manually οπως καναμε με τα win95/98;

. Προσπάθησα να κάνω BIOS update αλλά μου ζητάει το chipset της μητρικής και δεν ξέρω που να το βρω.

Ποιος σου το ζηταει; με λημμα "MSI MS-7043" στο google μου εβγαλε αυτο:

MSI MS-7043 BIOS

[Χαζή ερώτηση]

Τα 7 έρχονται σε dvd αν δεν κάνω λάθος, υποθέτω πως η συσκευή που έχεις είναι τουλάχιστον dvd-rom.

[/Xαζή ερώτηση]

ΧΑΧΑ καθολου χαζη!

Πολλες φορες τα πιο απλα ειναι που δεν παει το μυαλο!

Όχι δεν βγάζει "press any key".

Έχεις ορίσει ως πρώτη συσκευή bootαρισματος το cd drive που θές μέσα από το BIOS..;;;

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον boot loader των Win7. Θα πρέπει να φτιάξεις ένα νέο boot dvd σε iso με τον boot loader των vista. Στο internet υπάρχουν σχετικές οδηγίες εάν το ψάξεις.

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι συμβαίνει.

Δεν είναι εγκατεστημένα τα Win7. Προσπαθώ να boot-άρω με το δισκάκι των Win7 για να τα εγκαταστήσω και δεν το αναγνωρίζει το δισκάκι στην αρχή. Δηλ. δεν boot-άρει από το δισκάκι, το αγνοεί.

Και τι δουλειά έχει ο bootloader των Vista; Αφού τα Win7 είναι γνήσια με τον bootloader τους.

Κατά 99% είναι πρόβλημα της συσκευής σου.

Είναι 6ετίας όπως είπες άρα ενδέχεται να μην αναγνωρίζει το dvd εγκατάστασης και να μην μπορεί να ξεκινήσει από εκεί...

[Χαζή ερώτηση]

[/Xαζή ερώτηση]

Και γιατί όλα τα άλλα δισκάκια τα αναγνωρίζει; (ταινίες, Ubuntu, Win xp).

Floppy εχει ο υπολογιστης;

Δοκιμασες να ξεκινησεις με boot disk & επειτα να καθοδηγηθεις στο dvdrom και να τρεξεις το setup.exe manually οπως καναμε με τα win95/98;

Δεν έχω ιδέα τι εννοείς. Ναι έχει floppy ο υπολογιστής.

Ποιος σου το ζηταει; με λημμα "MSI MS-7043" στο google μου εβγαλε αυτο:

MSI MS-7043 BIOS

Μου το ζητάει η σελίδα της msi για να μου βγάλει την σωστή έκδοση BIOS.

Έχεις ορίσει ως πρώτη συσκευή bootαρισματος το cd drive που θές μέσα από το BIOS..;;;

Ναι δεν βλέπεις που το γράφω στο 1ο post;

Τι εννοείς; Δεν το κατάλαβα αυτό;

Πήγαινει στο bios και βαλε σαν 1st , 2nd and 3rd boot device μόνο το cd-rom έτσι ώστε να μην προσπελάσει καθόλου τον σκληρό

Είναι σωστό το δισκάκι ? Το έχεις γράψει εσύ ?

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις την εγκατάσταση απο USB stick ?

Είναι σωστό το δισκάκι ? Το έχεις γράψει εσύ ?

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις την εγκατάσταση απο USB stick ?

Δεν το έχω γράψει εγώ. Είναι γνήσια Win7 Home Premium.

μπορεις να βαλεις αλλη συσκευη dvd-rom να δοκιμασεις ;

Έβαλα. Τίποτα. Ακριβώς τα ίδια.

Δεν boot-άρει από το δισκάκι των Win και προχωράει κατ'ευθείαν στο λειτουργικό.

λοιπον βασει λογικης

το cd σε αλλα μηχανηματα bootarei κανονικα(αρα το δισκακι δουλευει)

το cd δε bootarei στο πισι σου (αρα μηπως ειχε προβ η συσκευη)

αλλα

το cd δε bootarei ουτε με αλλη συσκευη στο πισι σου(να εχει προβ και 2η συσκευη ; οχι)

Αρα το προβλημα θα οφειλεται σιγουρα στο πισι σου.

ελεγξε τα priority setups.και επισης εκτος απο αυτα κοιταξε να ειναι ολα automatic στα primary master /slave εντος του bios , ωστε στο post να αναγνωριζει τα περιφερειακα.

Δοκίμασε σε κάποιο άλλο pc (αν υπάρχει), το δισκάκι με τα win7 αν το ''βλέπει'' σωστά. Τουλάχιστον να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει το δισκάκι..

Δεν έχει πρόβλημα το δισκάκι πάντως γιατί είναι γνήσια Win7 και σε όσους υπολογιστές το έβαλα το αναγνωρίζει μια χαρά.

Sorry δεν το διάβασα :wall:

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το drive... Μήπως είναι Lite On? Έχω παρόμοια προβλήμα με 1 τέτοιο, κάποια δισκάκια αρνείται να τα διαβάσει ....

λοιπον βασει λογικης

το cd σε αλλα μηχανηματα bootarei κανονικα(αρα το δισκακι δουλευει)

το cd δε bootarei στο πισι σου (αρα μηπως ειχε προβ η συσκευη)

αλλα

το cd δε bootarei ουτε με αλλη συσκευη στο πισι σου(να εχει προβ και 2η συσκευη ; οχι)

Αρα το προβλημα θα οφειλεται σιγουρα στο πισι σου.

ελεγξε τα priority setups.και επισης εκτος απο αυτα κοιταξε να ειναι ολα automatic στα primary master /slave εντος του bios , ωστε στο post να αναγνωριζει τα περιφερειακα.

Επίσης το μηχάνημα αναγνωρίζει όλα τα άλλα δισκάκια εκτός από τα Win7 (Linux, Win xp, ταινίες τα αναγνωρίζει).

Όλα automatic είναι στο BIOS και αναγνωρίζει και τον σκληρό και το dvd-cd drive. Δεν έχει τίποτα άλλο πάνω για να αναγνωρίσει (το floppy το έκανα disabled).

Θα πάω για BIOS update. Ξέρει κανένας να μου πει πως θα το κάνω χρησιμοποιώντας το floppy;

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το drive... Μήπως είναι Lite On?

Τι είναι το lite On;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.