Jump to content

Πρόβλημα μητρικής η λειτουργικού?

ironman

Recommended Posts

Καλημέρα. Πρόσφατα άλλαξα μητρική (είχα asus p6t) και πήρα μια gigabyte ga x58a-ud3r. Έκανα φορματ, έστησα ξανά το raid0 και πέρασα τα windows 7 64bit. Το θέμα είναι οτι γενικά νομίζω ότι το σύστημα μου είναι πιο αργό απο ότι πριν. Ο χρόνος που χρειάζεται για boot είναι περισσότερος, όπως και το να φορτώσει τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Επίσης μόλις ανοίξει ο υπολογιστής έχει δεσμέυσει ήδη 1.5gb ram. Είναι λογικό αυτό? (νομίζω πως με την asus και τα ίδια προγράμματα είχα δεσμευμένο γύρω στο 1gb).

Τέλος ορισμένες φορές (1 στις 10) πάει να ανοίξει το pc και ποσταρει το Logo του bios και επανεκκινει 3 φορές μέχρι να ανοίξει κανονικά.

Το σύστημα μου είναι core i7-920, 2 seagate σε raid0, sapphire 4870 toxic, corsais 850Watt.

Όποια βοήθεια δεκτή. :toomuchne

1) Το 1.5GB Ram δεν ξεφευγει απο τα λογικα πλαισια αναλογως παντα τι προγραμματα και ποσα processes εχεις σε idle.

2) Τα απανωτα restart εχουν να κανουν με τις ρυθμισεις του BIOS. Και εγω την ιδια μητρικη εχω. Εχεις κανει o/c? Εγω με το o/c οταν δεν πετυχαινα πχ ρευμα η κατι αλλο αυτο μου εκανε. Επισης υπαρχει η πιθανοτητα και χωρις o/c να στα κανει αυτα. Πηγαινε στο BIOS και βαλε χερατα τα default του hardware σου. Πχ αν οι μνημες σου ειναι στα 1600 βαλτες στα 1600 και το ρευμα τους εκει που παιζουν μαμα. Βαλε και τα timings των μνημων εκει που παιζουν μαμα. ρευματα μην πηραξεις εκτως των μνημων.

3) Το οτι ειναι πιο αργο πως το μετρας? Μηπως απλα κατι δεν εγινε σωστα με τα WIN? Εμενα μου εχει τυχει απλα να μην πετυχει το format

Overclocking δεν έχω κάνει. Θα δοκιμάσω όσα μου είπες να δω αν θα έχω πάλι restart.

Για το ότι αργεί, το καταλαβαίνω απο τον χρόνο που κάνει να φορτώσει το λειτουργικό αλλα και τα προγράμματα όταν έχει ανοίξει το pc... Σκέφτομαι να ξανακάνω φορματ :hang3:

Μήπως θα μπορούσες να μου πεις απο ποιο μενού να το κάνω αυτό για τις μνήμες???γτ φοβάμαι μην πειράξω κάτι που δεν πρέπει...(θα είναι τυπικό το θέμα ή όντως θα αλλάξουν οι τιμές των χρονισμών??γτ ο μόνος τρόπος που σκέφτομαι οτι μπορεί να γίνει, είναι να αλλάξω τους πολλαπλασιαστές ώστε να φτασω τα 1600mhz)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.