Jump to content

SSDLife - Εργαλείο για monitoring της "ζωής" του SSD σας

BStath

Recommended Posts

Τα ssd δεν πεθαίνουν όταν έρθει το end of life

Μην ανησυχείτε για το lifespan στο γράψιμο δεδομένων ενός ssd. Οταν έρθει το τέλος, συμφωνα με την Ιντελ, το ssd δεν θα μπορει να γραψει αλλα θα διαβαζεται κανονικά. Ετσι αντιγράφουμε τα δεδομένα σε καινούργιο ssd και συνεχίζουμε. :)

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

αν εννοείς το 97% health, δε νομίζω, κυρίως λόγο των gb που έχει εγγραφές. (αν κρίνω και από τον δικό μου δίσκο πώς έφθινε με τον καιρό το health/"media wear out indicator" ). Αισίως έχει κλείσει 1 χρόνο και κάτι ψιλά ο postvill-άκος μου

ssdlife.png

To SSDLife είναι απάτη. Όλα τα SSD εχουν lifetime εως το 2020;

Η αληθεια ειναι οτι καθε SSD εχει διαφορετικά chips και διαφορετικό controller.

Για παράδειγμα τα 34nm chip της Intel έχουν 5000 write σε κάθε cell. Έτσι όσο πιο πολλή ΝΑΝD έχεις τόσο πιο πολύ θα κρατήσει το ssd (με error correction). Επιπλέον κάθε controller γράφει διαφορετικό όγκο δεδομένων στην ΝΑΝD.

Από real world experience στο newegg:

Ότι έχει Sandforce έχει 5-10% πιθανότητες να χαλάσει το SSD σε ένα μήνα.

Έχεις ενεργοποιήσει το SMART στο BIOS?

ειναι αρκετα παλια η μητρικη μου εχει τετοια επιλογη??θα το δω αυτο ειναι και δε μου τον βλεπει δηλαδη το προγραμμα η εχει ασυμβατοτητα?

Απο δυο διαφορετικους supertalent (vertex clone) που υπαρχουν στο σπιτι..

Στην αρχη ψαρωσα αλλα μαλλον κατι δεν διαβαζει σωστα στο smart.

Στον ετοιμαθανατο δυο διαδοχικα runs με διαφορα 5λεπτου ανεφερε 0.2gb writes που αποκλειεται να εγιναν.

θα ξερουμε σε ενα μηνα..

attachment.php?attachmentid=43252&stc=1&d=1296693914attachment.php?attachmentid=43253&stc=1&d=1296693914

post-620-1416074986,9172_thumb.jpg

post-620-1416074987,0683_thumb.jpg

Στον ετοιμαθανατο δυο διαδοχικα runs με διαφορα 5λεπτου ανεφερε 0.2gb writes που αποκλειεται να εγιναν.

θα ξερουμε σε ενα μηνα..

Και θα ξερουμε επισης ποσο μουφα ειναι το προγραμμα. Γιατι αρκετα πραγματα αυτο δειχνουν...

• 2 months later...

θα ξερουμε σε ενα μηνα..

attachment.php?attachmentid=43252&stc=1&d=1296693914attachment.php?attachmentid=43253&stc=1&d=1296693914

Τελικά τι έγινε?

• 3 weeks later...

Ti σημασια εχει??Σκοπευεις να τον κρατησεις μεχρι το 2030??Το health το βγαζει συμφωνα με τον μεσο ορο εγγραφών που κανετε την μερα.Αν για εναν μηνα τον σβηνετε και τον ξαναγραφετε καθε μερα θα βγαλει υπολοιπο ζωης για εναν χρονο πχ, Αν τον ιδιο δισκο τον επομενο μηνα τον χρησιμοποιησεις ελαχιστα θα μεγαλωσει ο μεσος ορος ζωης του.

Για μενα αν σου βγαζει τελος ζωης 2030 τζαμπα κανεις τα κολπακια με τα page file.

Why is it impossible to calculate the date at once?

It's a simple mathematical problem: in order to calculate it at once, we need to know at least the date when you wrote data to the drive the first time, but unfortunately, drives do not provide this information. That is why we need some time after the first launch of SSDLife to monitor how intensively you use your SSD in order to determine its average load. And as soon as we can calculate the approximate average amount of data written to the drive per day, we will be able to determine the time it will take you to use the entire lifetime capacity of the drive, which means we will be able to calculate the date when the lifetime of the SSD will be over. Of course, this date will keep changing depending on how the intensity of the drive usage changes.

Why does the date change dramatically?

In some cases, the estimated lifetime can change dramatically. It happens if the amount of data written to the drive quickly increases. For example, if you install some large game. But do not worry, literally in a couple of days SSDLife will figure out that it was a one-time upsurge and the disk is back to its normal amounts of written data so it will correct the estimated lifetime.

Εγω που θέλω απλά έναν ssd δίσκο για λειτουργικό windows 7 64bit sp1 ultimate greek ποιο δίσκο να πάρω, ποιας τεχνολογίας(mlc or slc) και γιατί?

Έχει να μου προτείνει κανείς κάποιον ΦΤΗΝΟ?

Ακόμα και 40gb να είναι δεν εχω πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.