Jump to content

Chipset Info's

gtm

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξέρετε κανένα ελληνικό site που να παρουσιάζει με λεπτομέρειες τεχνικά χαρακτηριστικά για τα εξαρτήματα υπολογιστών;

Προσπαθώ να καταλάβω τις διαφορές μεταξύ των Chipset και ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί να δώσω ένα παράδειγμα

Motherboard από την Gigabyte με διαφορά πάνω από 200 και η διαφορά που έχουν στην ουσία είναι το Chipset η μια έχει 875P και η άλλη 655FX

• 2 months later...

Για info δεν γνωρίζω να σου πώ αλλά για πλατφόρμα Intel υπάρχουν στην αγορά chipsets από Intel, SIS και VIA.

Οπότε χονδρικά και έτσι όπως τα θυμάμαι περιγράφονται παρακάτω.

(οι πληροφορίες μου βέβαια είναι τουλάχιστον 8 μηνών παλιές οπότε μπορεί και να πέφτω έξω σε μερικά)

Tα Ιntel είναι τα ακριβότερα (οι μητρικές που τα φοράνε δηλαδή) αλλά θεωρητικά τα καλύτερα από όλα λόγο κατασκευής από την μαμά εταιρεία.

Νομίζω δε ότι είναι και ποιό εύκολα στο o/c.

Tα SIS είναι αρκετά φθηνότερα και αρκετά καλά από άποψη εξοπλισμού, αλλά δεν προτείνονται και ιδιαίτερα.

(εγώ παρόλα αυτά έχω στήσει αρκετά μηχανάκια με SIS και έχω μείνει ευχαριστημένως αλλά για στάνταρ δουλειές και χωρίς να τα έχω ψάξει για o/c).

Τα VIA είναι εξίσου φθηνά αλλά έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα κυρίως λόγο της δικαστικής διαμάχης που είχε η VIA με την Intel.

Παραπάνω για αυτά δεν γνωρίζω.

Ελπίζω να σε βοήθησα (χονδρικά βέβαια :) )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.