Jump to content

Επιλογη καρτας για αναβαθμιση

darkling

Recommended Posts

Ηρθε ο καιρος να πω αντιο στον αγαπημενο core 2 duo και θελω την αποψη σας για καρτα οθονης μαζι με την αναβαθμιση. Καταρχας ειμαι αναμεσα σε i5-750 και phenom II X4 955 black edition για επεξεργαστη και αναλογως την επιλογη της καρτας θα διαλεξω και μητρικη (για μελλοντικο xfire or SLI). Να πω αρχικα οτι επικρατεστερες συμφωνα και με το budget μου ειναι η ATI 6850 και η Gigabyte GTX 460 OC 1GB. Απλα ακομα δεν εχω πιασει το νοημα της υπαρξης της 68χχ σειρας της ΑΤΙ...

θες να μας πεις και ενα συνολικό budget που θα διαθεσεις για την αναβαθμιση?

αν πας σε AMD 955, μαλλον πας ΑΤΙ vga γιατι το sli σε AMD σε περιορίζει πάρα πολύ στην επιλογή μητρικής

Απλα ακομα δεν εχω πιασει το νοημα της υπαρξης της 68χχ σειρας της ΑΤΙ...

το νοημα υπαρξης της 68** ειναι πολυ απλο και δεν καταλαβαινω γιατι ακομα δεν εχει κατανοηθει.

η 6850 αντικαθιστα την 5750 και

η 6870 αντικαθιστα την 5770.

τοσο απλα.

και περιμενουμε την σειρα 69** που θα αντικαταστησει την 58**. εγινε κατανοητο?

παντως, οσον αφορα το θεμα σου, αν επιλεξεις ΑΤΙ καρτα γραφικων, μην μπλεξεις με ιντελ. η πλατφορμα της AMD δουλευει καλυτερα. αλλιως παρε οτι θες!

αν θελεις προτασεις, κανε καποιες βασικες επιλογες, ωστε να προταθουν συγκεκριμενα συστηματα, και αναλογα με την χρηση που θες να κανεις!

απο τα 2 setup που λες θα προτιμούσα το 1ο :magic: με καποια διαφοροποίηση

μητρική

cpu

ram

vga

500 ακριβώς :dance3:

Πολυ σωστο το setup αλλα απο την αλλη λες αμα παω σε επεξεργαστη 170 ευρω γιατι να μην παρω τον i5-750?

Γιαυτο ειπα αρχικα τον 955 που εχει 50-60 ευρω διαφορα. Θελει σκεψη πολυ τελικα γιατι στη τελικη ολα καταληγουν στον επεξεργαστη και στη μητρικη αφου ειτε 6850 ειτε gtx 460 εχουν ιδια τιμη - επιδοσεις οπως καταλαβαινω. Το συστημα συνδεεται σε 40" τηλεοραση για 1080p games αποκλειστικα και τιποτε αλλο, αντε και κανενα mkv στο τσακιρ κεφι.

εγω θα ελεγα οχι, μονο στο δισκο!

δεν ξερω αν πραγματικα χρειαζεσαι τοσο χωρο, αλλα θα προτεινα αυτον

pc1, που τον εχω και ξερω οτι ειναι γρηγορος, αθορυβος και κρυος!

επισης θα προτεινα και τον HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

που ειναι απισης ταχυτατος και κρυος, αλλα ακουγεται λιγο περισσοτερο απο τον seagate. τον εχω και αυτον.

και ΑΝ μπορουσες να εχωνες την 6870 αντι της 6850!

εγω θα ελεγα οχι, μονο στο δισκο!

δεν ξερω αν πραγματικα χρειαζεσαι τοσο χωρο, αλλα θα προτεινα αυτον

pc1, που τον εχω και ξερω οτι ειναι γρηγορος, αθορυβος και κρυος!

επισης θα προτεινα και τον HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

που ειναι απισης ταχυτατος και κρυος, αλλα ακουγεται λιγο περισσοτερο απο τον seagate. τον εχω και αυτον.

και ΑΝ μπορουσες να εχωνες την 6870 αντι της 6850!

Ναι οντως τα 20 ευρω που γλυτωνω με αυτο το δισκο που λες μπορω να τα ριξω στην 6870 και φτανουμε σε ενα κοστος 550 ευρω. Θα ειμαι καλυμενος αρκετο καιρο με αυτο το συνδυασμο ετσι δεν ειναι?

Ευχαριστω παιδια εκλεισε το συστημα μαλλον. Μια τελευταια ερωτηση επειδη δεν εχω παρακολουθησει πως κινειται η αγορα. Αναμενουμε μειωση τιμων στην 68χχ σειρα να περιμενω λιγακι πριν να τον παραγειλω τον υπολογιστη?

λογικα θα υπαρξει καποια μειωση στην σειρα 5***αλλα και εγω πιστευω οτι δυσκολα στην σειρα 6*** θα δουμε αμεση πτωση.

λογικο δεν ειναι? αφου, ακομα καλα καλα δεν βγηκαν στην αγορα, θα πεσουν οι τιμες τους?

εγω πιστευω οτι θα πεσουν οι τιμες των 5*** οταν βγουν στην αγορα και οι 69**.

Λοιπον εχουμε αλλαγη στα δεδομενα καποιος θα αγορασει τον παλιο μου υπολογιστη οπως ειναι και καταληγω στα παρακατω setup και με παραπανω budget σαφως :

INTEL I5-750 OR PHENOM II X4 955 BLACK EDITION

GIGABYTE GA-P55A-UD3 OR ASROCK 870 EXTREME3

GAINWARD GeFORCE GTX460 1GB DDR5 "GS" OR ATI 6870

Και τα υπολοιπα κοινα :

SEAGATE BARRACUDA 7200.12 ST31000528AS 1TB SATA2

KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ

THERMALTAKE VG1000BNS WING RS 100 BLACK WINDOW

THERMALTAKE W0355 LITEPOWER 600W

Μια αποψη για τα παραπανω components και για τι αξιζει να παω, intel/amd setup.

φιλε μου, οποιο set up και να παρεις απο αυτα τα 2 θα εισαι καλυμενος μια χαρα!

ομως αν διαλεξεις την 6870, θα ελεγα amd set up. χωρις να εχω κατι χειροπιαστο να σου πω, αλλα απο διαφορες μικρες λεπτομερειες που διαβαζω απο χρηστες, σε διαφορα φορουμ, εχω την εντυπωση οτι η amd πλατφορμα δουλευει καλυτερα οταν ειναι ολοκληρη AMD -cpu,mobo,VGA!!

επαναλαμβανω, δεν εχω καποια χειροπιαστη αποδειξη, αλλα εχω αυτη την εντυπωση!! μπορει να ειμαι λαθος!!

φιλε μου, οποιο set up και να παρεις απο αυτα τα 2 θα εισαι καλυμενος μια χαρα!

ομως αν διαλεξεις την 6870, θα ελεγα amd set up. χωρις να εχω κατι χειροπιαστο να σου πω, αλλα απο διαφορες μικρες λεπτομερειες που διαβαζω απο χρηστες, σε διαφορα φορουμ, εχω την εντυπωση οτι η amd πλατφορμα δουλευει καλυτερα οταν ειναι ολοκληρη AMD -cpu,mobo,VGA!!

επαναλαμβανω, δεν εχω καποια χειροπιαστη αποδειξη, αλλα εχω αυτη την εντυπωση!! μπορει να ειμαι λαθος!!

Και ειναι και λογικο να πας ATI-AMD οχι μονο ονοματολογικα αλλα και για το γεγονος οτι σπανια θα βρεις AMD board με μελλοντικη υποστηριζη SLI.Κλεινω προς AMD setup λογικα με τον 965 αντι του 955, εξαλλου για gaming παει το pc. Thanks guys, θα σας εχω νεα οταν γινει assemble για εντυπωσεις.

Και ειναι και λογικο να πας ATI-AMD οχι μονο ονοματολογικα αλλα και για το γεγονος οτι σπανια θα βρεις AMD board με μελλοντικη υποστηριζη SLI.Κλεινω προς AMD setup λογικα με τον 965 αντι του 955, εξαλλου για gaming παει το pc. Thanks guys, θα σας εχω νεα οταν γινει assemble για εντυπωσεις.

δεν υπαρχει λογος να παρεις τον 965 εναντι του 955. ο ιδιος επεξεργαστης ειναι με εναν πολ/στη παραπανω...!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.