Jump to content

6850 crossfire or 6870crossfire ?

pavou

Recommended Posts

καλησπέρα σας , η ερώτηση είναι απλή την ρωτάει και ο τίτλος 6850 crossfire or 6870crossfire ? .

6850crossfire

6870crossfire

τί λέτε ? ψήνω με για 6870crossfire μιας και το x38 μέχρι τώρα δεν με στεναχώρησε :man_in_love:

Αμα θές απλά οσο περισσότερη δύναμη γίνεται κάνε cf με 6870. Οχι οτι με τις 6850 θα έχεις πρόβλημα αλλά το θέμα είναι εσύ τι θέλεις.

Εγώ προσωπικά θα επέλεγα 6870 αλλα νομίζω οτι είναι καλύτερα να περιμένεις αφού σε λίγο καιρό βγαίνει η 6900 σειρά της ATI και οι καινούργιες της nvidia.

ναι...λιγο τραγικη ερωτηση....δηλαδη ξερεις και ο ιδιος οτι οι 6870 θα ειναι ταχυτερες και ακριβοτερες, οποτε το θεμα ειναι τι κρινεις εσυ καλυτερο με βαση την τσεπη σου...

Να ρωταγες 6850 xfire ή gtx460 sli να το καταλαβω δηλαδη, αλλα ενταξει αυτο που ρωτας δεν εχει απαντηση, μονο η τσεπη σου κανει μουμαντο...

ναι...λιγο τραγικη ερωτηση....δηλαδη ξερεις και ο ιδιος οτι οι 6870 θα ειναι ταχυτερες και ακριβοτερες, οποτε το θεμα ειναι τι κρινεις εσυ καλυτερο με βαση την τσεπη σου...

Να ρωταγες 6850 xfire ή gtx460 sli να το καταλαβω δηλαδη, αλλα ενταξει αυτο που ρωτας δεν εχει απαντηση, μονο η τσεπη σου κανει μουμαντο...

Με προβληματίζεις με την απάντησή σου μιας και δεν μπορώ να κάνω sli λόγο x38 (P5E) , σε χάνω κάπου .

Από ότι είδα στα reviews το 6870cf έχει τεράστια δύναμη και σε σύγκριση με την γερασμένη (:T:) μου 4870Χ2 δείχνει να έχει μεγάλη διαφορά ιδικά στις αναλύσεις 1920Χ1200 που παίζω .

Μια 6970 φυσικά...αλλά πότε θα είναι στην αγορά?

Μια 6990 θα γίνεται με λίγο oc 2 x 6970 όπως και η 5970 atiman?

pavou 2x6850 κάνουν 360-400 ευρώ ανάλογα την μάρκα.2x6870 κάνουν 450-500 ευρώ...αφού θα δώσεις ένα σημαντικό ποσό προτείνω να κάνεις λίγη υπομονή για την 6970...

Με προβληματίζεις με την απάντησή σου μιας και δεν μπορώ να κάνω sli λόγο x38 (P5E) , σε χάνω κάπου .

Από ότι είδα στα reviews το 6870cf έχει τεράστια δύναμη και σε σύγκριση με την γερασμένη (:T:) μου 4870Χ2 δείχνει να έχει μεγάλη διαφορά ιδικά στις αναλύσεις 1920Χ1200 που παίζω .

Δεν καταλαβες το νοημα γι'αυτο μπερδευτηκες...

Το νοημα δνε ηταν "ψαξου για gtx 460 sli", αλλα οτι αυτα που συγκρινεις ειναι 2 πανομοιοτυπα προιοντα, με το ενα 30% (ας πουμε) πιο γρηγορο απο το αλλο και 30% ακριβοτερο. Κατα τ'αλλα, ιδιες υποστηριξεις, ιδια συμπεριφορα σε ολες τις συνθηκες, ιδιοι drivers.... Οποτε δεν υπαρχει τιποτα το περιεργο για να σε βοηθησουμε, ειναι καθαρα θεμα του αν διαθετεις τα λεφτα για τις 6870 ή οχι...

Αποκει και περα εγω δε θα εκανα ουτε xfire ουτε SLI με τη μια. Αφενος γιατι υπαρχει αυτο που σου λεει ο Ατιμαν (οτι με 2 6870 θα δωσεις οσα λεφτα ισως και παραπανω θα κοστιζει η 6970 με μονη καρτα και οτι αυτο συνεπαγεται (αρκετα θετικα) ) και αφετερου γιατι και 1 απο αυτες τις καρτες ειναι αρκετα δυνατη για σημερα, και αυριο οταν θελησεις παραπανω δυναμη θα σου κοστισει αρκετα φτηνοτερα το να προσθεσεις τη δευτερη...

Α και BTW, εχω SLI στην Χ38 μητρικη μου (την ιδια με εσενα μαλλιστα, P5E εχω) αλλα θελει hack...δυσκολο δεν ειναι παντως...

2Χ6870 κοστιζουν οσο περιπου θα κοστιζει μια 6970.

Τι λες οτι αξιζει περισσοτερο?

Αν το σκεπτικο του atiman ισχυσει και για την 6950=2x6850 τοτε στα 360ευρω θα εχουμε τον βασιλια στα μονοπυρηνα gpu σε αποδοση/τιμη.

Η προταση μου ειναι να αφησεις τις υλοποιησεις cf/sli και να πας αναλογα τα λεφτα που διαθετεις στην καλυτερη μονοπυρηνη.

εγω απο την απο οτι εχω δει στην ati και την nvidia ποτε η μονοπυρινη που εχει τις επιδοσεις crossfire τις ιδιας γενιας δεν εχει τα ιδια λευτα 100+++. και να πιστευω οτι 6990 θα εχει πανω απο 600 ευρω(Για ελλαδα παλι).

εγω απο την απο οτι εχω δει στην ati και την nvidia ποτε η μονοπυρινη που εχει τις επιδοσεις crossfire τις ιδιας γενιας δεν εχει τα ιδια λευτα 100+++. και να πιστευω οτι 6990 θα εχει πανω απο 600 ευρω(Για ελλαδα παλι).

Με τετοια νουμερα στις 5970 Κάρτες Γραφικών Μοντέλο Κάρτας Γραφικών HD 5970 - plaisio.gr και 700ευρω να τις δουμε παλι καλα θαναι.

Μην κοιτας μονο πλαισιο......αστους να κουρευονται...:whistling

XFX HD5970 2GB BLACK EDITION

Sapphire RADEON HD 5970 2GB DX11

Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια......και μην ξεχναμε

οτι και το αντιπαλο δεος της ATI-AMD τρεχει να βγαλει στην αγορα τις νεες καρτες

της..(ισως και πιο συντομα), αυτο σημαινει οτι θα δουμε επικες μαχες στα ραφια σε λιγες μερες...και για να μην φυγω τελειως απο το θεμα...οτι αποφαση και αν παρεις @pavou

καλο θα ηταν να κανεις υπομονη μερικες μερες ακομα για να μπορεις να διαλεξεις αναμεσα

σε περισσοτερες επιλογες....:T:

Παίδες ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας , θα κάνω υπομονή μιας και δεν με κυνηγάει και κανένας και θα περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την εμφάνιση των νέον μοντέλων απο ΑΤΙ και απο nVidia .

Οταν ξεκαθαρισει το τοπιο, παρε την πιο δυνατη μονοπυρηνη και καθαρισες.

Νεφ, γιατί να πάρει την πιο δυνατή μονοπύρηνη; Δύο 5770 είχαν-και εξακολουθούν να έχουν-100€ χαμηλότερο κόστος από μια μέση 5870 και μάλιστα με παραπλήσιες επίδόσεις.

Όταν η gtx 580 τιμολογείται στα 599$, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν η 6970 θα βρίσκεται κάτω από τα 500€ στην Ελλάδα;

Όσο για το σενάριο που σκέφτονται πολλοί και είναι η αγορά μιας κορυφαίας μονοπύρηνης τώρα και η προσθήκη μιας δεύτερης σε 1 χρόνο, δεν νομίζω να στέκει με την σημερινή τιμολογιακή πολιτική. Άσε βέβαια και την κατανάλωση που θα έχουν δύο κορυφαίες gpu.

Αν εξαιρέσεις ότι καποια ελάχιστα games ενδέχεται να μην υποστηρίζουν καλά το cf/sli τελικά νομίζει πως αξίζει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.