Jump to content

Προβλημα με pc

jasone

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα, θα μπω απ ευθειας στο ψητο

Ο υπολογιστης μου αποτελειται απο Intel quadcore q6600, Asus striker extreme, Evga 8800GTX 768MB και τροφοδοτικο enermax 850W

Μπαινω κατευθειαν στο ψητο,

Πριν λιγο καιρο πηγα να ανοιξω το pc, και μολισ ανοιγε δν εκανε τιποτα,δεν εμφανιζε καν το λογοτυπο της μητρικης κ απλα ηταν αναμενος, ανοιγε/εκλεινε το dvd χωρις να κανει κατι αλλο.

Μετα απο 3-4 προσπαθειες ανοιξε κανονικα και το προβλημα δεν ξαναεμφανιστηκε μεχρι την προηγουμενη βδομαδα

Τοτε αντιμετώπισα το ιδιο προβλημα αλλα το pc καταφερα να το ανοιξω μετα απο πολλες προσπαθειες αυτη τη φορα.Επιπροσθετα αυτη τη φορα δεν συνδεοταν και στο ιντερνετ οταν ανοιγε(υποψιαζομαι το modem μου γι αυτο)

Τωρα λπεον ανοιγει περιστασιακα μετα απο καποιο αριθμο απανωτων επανεκινησεων και τοτε λειτουργει κανονικα.Μολις τον κλεισω και αφου δουλεψει για μερικες φορες, παθαινει ξανα το ιδιο..

Να πω επισης οτι χρησιμοποιω Ubuntu linux αν και δεν νομιζω οτι ειναι θεμα λειτουργικου...

Ειμαι απλπισμενος, βοηθεια :p

Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων

- Πρώτα δοκιμάζεις με άλλη κάρτα γραφικών.

- Αν δεν φταίει αυτή τότε κοιτάς αν έχουν πρόβλημα οι μνήμες.

- Αν ούτε αυτές έχουν πρόβλημα τότε μάλλον είναι το μπόρντ

Για το τροφοδοτικό είναι 95% σίγουρος ότι δεν έχει θέμα.

Μενα μου φαινεται οτι ειναι τροφοδοτικο...αν ειχαν προβλημα οι μνημες(δεν τις αναγνωριζε καθολου) η η καρτα γραφικων τοτε θα εκανε τον αναλογο ηχο η μητρικη.τωρα μπορει να τρεξει και ενα memtest αν και ως πρωτη λυση θα ελεγα να ξυλωσει οτι δεν χρειαζεται απο πανω και να αφησει τα βασικα...

Memtest οντως πρεπει να κανω..δεν ξερω αν ανεφερα οτι το pc ανοιγει και λειτουργει κανονικα κατα καιρους, απλα πολλες φορες φορες οταν το ανοιγω συμβαινει αυτο που περιεγραψα προηγουμενως.. ¨(δηλαδη υπαρχουν φορες που to pc λειτουργει κανονικα και προβλημα δεν παρουσιαζεται)

το απογευμα εβγαλα την μπαταρια απο τη μητρικη και τωρα που την εβαλα ανοιξε κανονικα..πριν ομως μπει στα ubuntu μου εβγαλε κατι για προβλημα στο σκληρο πατησα επιδιορθωση εκανε επανεκκινηση εκανε καποιο ελεγχο, διορθωσε κατι ( αποτι εγραφε και ανοιξε κανονικα)

:getlost: δεν καταλαβαινω τι συμβαινει. το pc μια λειτουργει κανονικα κ 40 δεν ανοιγει..

To BIOS reset (αφαίρεση μπαταρίας) που έκανες το έκανες σωστά;

Όσο είχες βγαλμένη την μπαταρία:

Έβγαλες το καλώδιο της τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό;

Πάτησες καμμιά 10-αριά φορές το κουμπί του on-off; (για να αποφορτιστεί).

Την μπαταρία την αφαίρεσες για 5-10 λεπτά; (γιατί κρατάει μνήμη).

Αφου εβγαλα την μπαταρια(οχι δεν το εκανα σωστα τλκ αν και την αφησα αρκετη ωρα εκτοσ) ανοιγει κανονικα απο χτες βραδυ αλλα το προβλημα ειναι οτι το συστημα τρεχει ubuntu και δεν εχω ιντερνετ,χωρις να γνωριζω γιατι...

Ενω στο λαπτοπ που εχει windows(με αλλο μοντεμ ομως) συνδεεται κανονικα στο ιντερνετ..

ΘΑ με τρελανει αυτο το μηχανημα..:wall::wall::wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.