Jump to content

Αγορά καλής οθόνης 27", Dell UltraSharp U2711 or Apple 27-inch LED Cinema ?

Kostas7GTR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 οθόνες Dell UltraSharp U2711, Apple 27-inch LED Cinema. Η βασική τους χρήση είναι για σερφάρισμα στο νετ και online gaming. Με ενδιαφέρει αρκετά η ποιότητα εικόνας καθώς και τα χρώματα. Μετά απο αλλαγή της 20αρας Dell 2007wfp σε 24αρα LG και τώρα σε 27άρι Samsung με TN έιναι καιρός να επιστρέψω σε κάτι ποιοτικό. Η Dell φαίνεται απίστευτη για τα χρηματά της (άν και έχει παέι +100ε τον τελευταίο μήνα) με πολύ καλή συνδεσιμότητα και αρκετά καλό OSD, από την άλλη η apple είναι η ακριβότερη 27άρα είναι led και κόσμημα για εμένα, την είχα δει από κοντά και είχα πάθει πλάκα ! Από την άλλη έχει το αντίθετο της Dell, 1 mini DisplayPort και ένα USB και καθόλου OSD menu, έχει όμως ενσωματομένη camera, speakers,mic το οποίο το βρίσκω θετικό. Επειδή δεν έχω δει απο κοντά την Dell και θέλω το μαύρο να είναι μαύρο και όχι γκρι :) ακούω τις απόψεις σας για τις 2 οθόνες... :T:

Χωρίς δεύτερη σκέψη πάρε τη dell.

Έχει όλες τις παραμέτρους ώστε να την καλιμπράρεις τέλεια, ενώ η σίνεμα έχει μόνο ρύθμιση της φωτεινότητας. Για συνδέσεις ούτε λόγος να γίνεται...

Εξωτερικά ηχεία και κάμερα μπορείς να πάρεις καλύτερα.

Noμιζω ιδιο πανελ φορανε.

Η Apple ειναι gloss, η Dell δεν ειναι.

Η Apple ειναι LED, η Dell δεν ειναι.

Κοστιζει και αρκετα παραπανω η Apple ενω ποιοτικα βεβαια σαν "υλικα" ειναι καλυτερη δεν εχει ρυθμιση υψους προσφεροντας ηχεια/mic/camera οπως λες.

Η τελικη επιλογη ειναι δικη σου οπως και να χει.

-με μια μικρη επιφυλαξη κατα ποσο θα σε ικανοποιησουν και οι δυο σε online gaming(εξαρταται απο τις απαιτησεις σου και μονο)-

Κοίτα δεν με χαλάει και το να έχω μόνο το 1 input έχω άλλες 2 οθόνες δίπλα μου, αυτό που με ενδιαφέρει πραγματικά είναι η ποιότητα εικόνας, τα χρώματα και το μαυρο.Με μία επαφή που είχα με την Apple είμαι απόλυτα καλυμμένος με αυτήν απλά δεν ξέρω τα αντίστοιχα χαρακτιριστικα της Dell :hm:

Noμιζω ιδιο πανελ φορανε.

Η Apple ειναι gloss, η Dell δεν ειναι.

Η Apple ειναι LED, η Dell δεν ειναι.

Κοστιζει και αρκετα παραπανω η Apple ενω ποιοτικα βεβαια σαν "υλικα" ειναι καλυτερη δεν εχει ρυθμιση υψους προσφεροντας ηχεια/mic/camera οπως λες.

Η τελικη επιλογη ειναι δικη σου οπως και να χει.

-με μια μικρη επιφυλαξη κατα ποσο θα σε ικανοποιησουν και οι δυο σε online gaming(εξαρταται απο τις απαιτησεις σου και μονο)-

Το μόνο που λιγάκι με προβληματίζει ειναι η ρύθμιση ύψους στην Apple, για online gaming δε νομίζω να έχω θέμα μιας και παίζω MMO (Aion) και όχι fps / racing:magic:

Nα διευκρινισω οτι η Apple δεν ειναι LED.

Ειναι LED backlight, δηλαδη αντι για τον κλασσικο φωτισμο, εχει 2 λωριδες με LED πανω και κατω. Με λιγα λογια εχει χαμηλωτερη καταναλωση, τιποτα παραπανω. Α και ειναι πιο λεπτη οκ.

Ουσιαστικα οπου βλεπετε LED κατω των 2.000-3.000 ευρω (η LG εχει βγαλει μονο μια 15ρα ΚΑΝΟΝΙΚΗ LED και την εχει σε site του εξωτερικου γυρω στα 1500ευρω) να ξερετε οτι απλα τα πληρωνετε στις λαμπες της οθονης και οχι σε κατι που εχει να κανει με ποιοτητα εικονας/χρωματος κλπ.

+1 στην Dell απο εμενα.

ΥΓ> Μεγαλο μαρκετιστικο κολπο των κατασκευαστων αυτο με το LED backlight που τις ονομαζουνε LED και νομιζουν οι περισσοτεροι οτι αγοραζουν την τεχνολογια της επομενης δεκαετιας.

Καλοδούλευτη Kostas7GTR!Μακάρι να μπορούσα να την πάρω και εγώ!Θα ήταν η πρώτη μου και τελευταία επιλογή σε θέμα οθόνης μια και για πάντα!Αλλά νο money...no honey!:p

Καλοδούλευτη Kostas7GTR!Μακάρι να μπορούσα να την πάρω και εγώ!Θα ήταν η πρώτη μου και τελευταία επιλογή σε θέμα οθόνης μια και για πάντα!Αλλά νο money...no honey!:p

Να σαι καλά:T: Και στα δικά σου !:clap:

ρε παιδια η Apple TN panel δεν εχει??? TN με LED backlight?

η 2711 ειναι IPS

Το ίδιο panel έχουν...

Ειδα ξανα την Apple στο Public.

Εγω προσωπικα ΔΕΝ την αγοραζα λογω gloss (περαν τιμης)

Καλο καψιμο οπως και να χει, μεγεια η Dell.

Ειδα ξανα την Apple στο Public.

Εγω προσωπικα ΔΕΝ την αγοραζα λογω gloss (περαν τιμης)

Καλο καψιμο οπως και να χει, μεγεια η Dell.

Ευχαριστώ να σαι καλά:p

Εχω την u2711 σπιτι και ειδα την apple 27αρα στο πλαισιο. η ποιοτητα εικονας ειναι απιστευτη, αυτο το anti-grain στην u2711 χαλαει ολη τη ποιοτητα της εικονας...βλακεια ομως που βλεπεις αντανακλασεις στις glossy, τιποτα δεν ειναι τελειο :/

Για οσους τολμηρους θελουν να κανουν την u2711 τους Glossy, υπαρχει η εξης πατεντα:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1035794974&postcount=871

δινει λινκ απο flickr που δειχνει με εικονες τι εχει κανει. φυσικα ομως εγγυηση kaputt μετα :p

Μα για ποιον λογο φτιάχνουν glossy οθόνες?Δεν μπορς να καταλαβω.Πήρα και εγώ πρόσφατα την 24άρα dell u2410 και είναι απίστευτη.Στο λάπτοπ που είναι glossy μου σπαει τα νεύρα πλεόν,αν και πλεόν το σύνδεσα και αυτό με την dell για το σπίτι.

Μα για ποιον λογο φτιάχνουν glossy οθόνες?Δεν μπορς να καταλαβω.Πήρα και εγώ πρόσφατα την 24άρα dell u2410 και είναι απίστευτη.Στο λάπτοπ που είναι glossy μου σπαει τα νεύρα πλεόν,αν και πλεόν το σύνδεσα και αυτό με την dell για το σπίτι.

Βεβαια το laptop σου φανταζομαι πως δεν εχει το IPS panel της 2410, για την ακριβεια δεν εχει καν IPS...

Συνυπολογισε αυτο ως βασικοτερο (βασικοτατο) λογο για τις διαφορες που βλεπεις στα 2 μονιτορ.

• 3 weeks later...

Κώστα,στα παιχνίδια πώς τα πάει?.Τι παιχνίδια παίζεις?.

Σκέφτομαι να την αγοράσω.Παίζω αρκετά παιχνίδια FPS,ραλάκια,Strategy αλλά θα ήθελα και το ps3 σε αυτήν την οθόνη.Το έχεις δοκιμάσει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.