Jump to content

Πιθανό πρόβλημα μητρικής; Από τα πιο κουφά που μου έχουν συμβεί!!!

DNA180

Recommended Posts

Γεια σας παίδες,

Θα σας αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω με τον υπολογιστή μου, μήπως και μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Είχα μία μητρική της EVGA, την nForce 680i SLI, η οποία από την ημέρα που την αγόρασα μου κάνει το εξής κουφό. Στα καλά καθούμενα, σταματάει να ανταποκρίνεται το πληκτρολόγιο για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα, ή άλλες φορές πατώντας απλά ένα πλήκτρο, η καταχώριση επαναλαμβάνεται για 15 φορές. Δηλαδή, εκεί που πληκτρολογώ την λέξη KEYBOARD, μπορεί να κολλήσει στο B και να γράψει KEYBBBBBBBBBBBBBBB. Έψαξα στο "φανταστικό" forum της EVGA, γιατί από τεχνική εξυπηρέτηση 0 και είδα ότι πάρα πολλά άτομα είχαν το ίδιο πρόβλημα. Έκανα τα πάντα από ότι έλεγε εκεί μέσα, από αναβαθμίσεις κάποιων driver μέχρι και του BIOS, ρυθμίσεις στο BIOS, αλλά και πάλι τίποτα. Έτσι αποφάσισα να πάω στη εταιρία από όπου και αγόρασα το προϊόν (πασίγνωστη στο χώρο) μήπως και μου αλλάξουν τη μητρική και τελειώνει η υπόθεση. Όντως μου την άλλαξαν με μια ελαφρώς κατώτερη μητρική, μιας και η ίδια δεν υπήρχε στην αγορά πλέον, την nForce 680i SLI LT.Παρόλα αυτά, το πρόβλημα συνεχίστηκε. Από τότε, έχω αλλάξει τα πάντα σε ότι έχει σχέση με το hardware, εκτός της κάρτας ήχου και της μητρικής. Το πρόβλημα όμως συνεχίζεται και τα νεύρα μου έχουν τεντώσει πλέον. Υπάρχει κανείς που να είχε το ίδιο πρόβλημα και να το διόρθωσε, ή απλά να έχει ιδέα του τι πρέπει να κάνω;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!:T:

Δοκιμασες και με αλλο πληκτρολογιο και συνεβαινε το ιδιο? Μηπως έχεις κάποια άλλη συσκευη usb που ισως προκαλει αυτο το κουφο? Στη θεση σου θα δοκιμαζα με αλλο συνδιασμο ποντικι και με ολα τα αλλα usb εκτος. Επισης τσεκαρε και την επιλογη του bios "usb keyboard" και "usb legacy support". Δοκιμασε σταδιακα ολες τις usb ακομα και αυτες του κουτιου σου. Δοκιμασε επισης να εχεις πανω μονο vga και τιποτε αλλο.

Φίλε μου καταρχήν σε ευχαριστήσω που μου απάντησες!!! Πληκτρολόγια και ποντίκια έχω δοκιμάσει άπειρα... Τα υπόλοιπα όχι. Στο BIOS, σχετικά με τις επιλογές usb keyboard και usb legacy support, έχει να κάνει με επιλογή enable και disable; Και αν ναι, ποια τιμή πρέπει να ορίσω;

Κανονικα πρεπει να ειναι "Enable" αν και δεν νομιζω να δεις βελτιωση απο εκει. Πες μου σε παρακαλω αυτο το προβλημα εμφανιζεται οπουδηποτε πας να γραψεις? Δλδ και στο word και στο notepad και στον browser?

Εχεις καποια αλλη συσκευη USB πανω στο μηχανημα εκτος απο πληκτρολογιο-ποντικι.

Για αρχη αποσυνδεσε ολες τις USB συσκευες σου, ΟΤΙ κι αν ειναι αυτες και αφησε μονο πληκτρολογιο-ποντικι.

Μου εχει ξανατυχει, οχι περιπτωση να κολλαει το πληκτρολογιο, αλλα περιπτωση να μην διαβαζει κανενα USB storage επειδη ειχε προβλημα ο USB εκτυπωτης.

Φίλε μου καταρχήν σε ευχαριστήσω που μου απάντησες!!! Πληκτρολόγια και ποντίκια έχω δοκιμάσει άπειρα... Τα υπόλοιπα όχι. Στο BIOS, σχετικά με τις επιλογές usb keyboard και usb legacy support, έχει να κάνει με επιλογή enable και disable; Και αν ναι, ποια τιμή πρέπει να ορίσω;

Enable

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.