Jump to content

Αγορα καρτας γραφικων nvidia

filipp

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να αναβαθμισω την καρτα γραφικων, ειμαι αναμεσα σε δυο:

GIGABYTE GEFORCE GT240 GV-N240D5-512I CUDA 512MB DDR5 PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

GAINWARD 0780 GEFORCE GT240 512MB HDMI PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

ποια απο της δυο μου προτινετε?

αν και εχω μια αμφιβολια οτι δεν θα μου δουλεψει γιατι η μιτρικη μου υποστιριζει pci e x16 ενω αυτες λενε pci e 2.0 x16, θα δουλεψουνε, τι λετε?:hm::hm:

Θα δουλέψουν,

αλλά πες μας ποια είναι η κάρτα που έχεις τώρα,

ποιο το υπόλοιπο σύστημα+τροφοδοτικό

και ποιο είναι το μέγιστο ποσό που μπορείς να διαθέσεις

για να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

αποτελειτε : μιτρικη asus m2a-vm

cpu amd athlon 64 x2 5200

τροφοδοτικο lamtech 550w

καρτα γραφικων 2600 pro

οθονη LG flatron w2042s

διαθετω μεχρι 80 ευρω

Αράζεις και περιμένεις συνολική αναβάθμιση όταν μαζέψεις λίγα περισσότερα λεφτά.

Γνώμη μου....

Νομίζω ότι η πιο συμφέρουσα αγορά θα ήταν μια 4850

Αν τώρα ο περιορισμός του τίτλου για αγορά Nvidia είναι τόσο αυστηρός, θα κοίταγα μια GTS250 έστω δίνοντας κάτι παραπάνω. Έχω την εντύπωση πως και η 9800gt είναι πιο γρήγορη από αυτές που έχεις βάλει στην αρχική σου δημοσίευση.

Αν και το τροφοδοτικό σου είναι επίφοβο, θεωρώ πως θα τα καταφέρει με οποιαδήποτε από τις παραπάνω.

Θα μπορούσες επίσης να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμη και να πάρεις κάποια καλύτερη αλλά τότε είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς και τροφοδοτικό.

Νομίζω κι εγώ ότι μια 4850 θα ήταν η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή από άποψη απόδοσης/κόστους για τη πάνω περίπτωση

Καλύτερη κάρτα δεν έχει και πολύ νόημα να μπει σε αυτό το σύστημα καθώς o "λαιμός του μπουκαλιού" θα είναι η CPU μετά.

Από την άλλη, ολική αναβάθμιση θα κοστίσει πολύ περισσότερο, ενώ με την 4850 των 80ευρω θα κάνει τη δουλειά του ικανοποιητικά για 1-2 χρόνια ακόμα.

Η GTS250 είναι περίπου στα ίδια και ίσως λίγο καλύτερη από τη 4850 σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά πάει σταθερά πάνω από 100ευρω.

Όσο για τη 240, δε πιστεύω ότι αξίζει.

χαλαρα το τροφοδοτικο σου σηκωνει μεχρι κ 5870 απο ατι κ βαζεις μεχρι κ 470 απο nvidia,η καλυτερη επιλογη ειναι μια 5750 θα σε βγαλει παλικαρι στην αναλυση που παιζεις κ αναβαθμιση να κανεις θα την κρατησεις ακομα κ σε 1920χ1080 παιζει τα παντα κ στοιχιζει λιγα χρηματα

Μου αρέσει η σιγουριά σου... εδώ κάνω search και δε μπορώ να βγω μια σελίδα με αναλυτικά specs του lamtech… κι εσύ είσαι σίγουρος ότι σηκώνει 5870 και 470?

Για μικρές καρτες τύπου 4850 και περισσότερο 5750 δεν υπάρχει φόβος γιατί η κατανάλωση τους δεν απέχει πολύ από τη 2600pro που έχει τώρα… και σε γενικές γραμμές αυτά δουλεύουν ακόμα και με ένα μέτριο 350αρι τροφοδοτικό σε παρόμοιο με το παραπάνω σύστημα.

Και εγω πιστευω αυτες οι δυο καρτες που αναφερατε ειναι οι καλυτερες! Η 4850 η 5750 ... Διαφορες

Η 4850 δεν υποστιριζει DX11 αλλα θα την βρεις στην τιμη που θελεις 80-90 ευρω ενω η 5750 ειναι πιο καινουργια και υποστιριζει DX11 αλλα ειναι απο 110 και πανω. Απο επιδοσεις σχεδον τα ιδια ειναι αντε να ειναι ελαχιστα καλυτερη η 5750 αλλα δεν θα εχεις κανενα προβλημα οποια και να διαλεξεις.

εδώ κάνω search και δε μπορώ να βγω μια σελίδα με αναλυτικά specs του lamtech
ειναι 550 βατ

Μάλιστα... ονομαστική ισχύς και δυνατότητα σύνδεσης καλωδίων είναι τα μονά σπεκς που καθορίζουν τι μπορεί πραγματικά να σηκώσει αυτό το τροφοδοτικό, για σένα. :rolleyes:

Τι βλάκας που ήμουν όταν έδωσα 60ευρω για ένα 400αρι corsair που μπορεί να δώσει το 90% της ισχύος του στη 12αρα (30Α μια γραμμή)

Θα μπορούσα να έχω τα +150watt του lamtech με -20 ευρώ

Έτσι κι αλλιώς ο ενδιαφερόμενος για αναβάθμιση δεν έχει σκοπό να πάει σε τόσο βαριές κάρτες (HD5870-GTS470) όποτε δεν έχει και πολύ νόημα αυτή η συζήτηση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.