Jump to content

XFX 8800GTS NO BOOT

Nemian

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θα ήθελα την βοήθεια ή έστω την γνώμη σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την κάρτα γραφικών XFX 8800GTS. Συγκεκριμένα ενώ μέχρι το προηγούμενο βράδυ δούλευε άψογα στο PC όπου και το έκλεισα φυσιολογικά, το πρωί κατά την εκκίνηση δεν έστελνε σήμα στην οθόνη και το mobo έκανε τους χαρακτηριστικούς ήχους του “VGA error”. Μετά από άκαρπες προσπάθειες να περιορίσω το πρόβλημα κάνοντας δοκιμή σε άλλο PC και καθαρίζοντας τις επαφές του slot της κάρτας, θεώρησα ότι είχε έρθει η ώρα να την λύσω ελέγχοντας εξονυχιστικά και την PCB. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρος αν φταίνε τα MOSFET, οι επαγωγείς ή τέλος πάντων κάτι άλλο, σας παραθέτω 2 φωτογραφίες της κάρτας μήπως και δείτε κάτι εσείς. Παρακαλώ οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα θα εκτιμηθεί. Μετά σειρά έχει ο φούρνος αφού δεν είναι πλέον σε εγγύηση.

xfx88010.jpg

xfx88011.jpg

:hmm::hmm::hmm:

σου μυρισε τπτ καμμενο κλπ;

μην ασχοληθεις αλλο.

Όχι δεν μύρισε τίποτα καμένο (συνήθως μυρίζουν οι σκασμένοι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές).

Οπτικά πέρα από αυτά τα δύο που επισημαίνω στις φωτό όλα δείχνουν μια χαρά. Τι να πω, θα περιμένω τα σχόλια σας για 2-3 μέρες ακόμα και μετά αν με την αλλαγή των συγκεκριμένων εξαρτημάτων δεν παίξει, θα την βάλω στον φούρνο για να εξουδετερώσω πιθανά βραχυκυκλώματα ή προβληματικές κωλύσεις. Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει αλλά απ’ ότι είδα στο Google κάνει δουλειά η μέθοδος αυτή (τουλάχιστον σε video artifacts και συναφή). Από το να την πετάξω στεγνά καλύτερα ας παίξω πρώτα …και που ξέρεις !!!

παντως δεξιοτερα απο το εξαρτημα που εχεις σημειωσει με κοκκινο κυκλο και κατω απο το τσιπακη της μνημης βλεπω ενα φουσκωμα -καψιμο στη μητρικη πλακετα.εκει μπορει να σου εχει κοψει εσωτερικα τις γραμμες της πλακετας.εκει νομιζω τα πραγματα ειναι ασχημα.παντως για το θεμα του φουρνου αν ειναι προβλημα καποιας κολλησης που εγινε ψυχρη ο φουρνος εχει μεγαλες πιθανοτητες να στη φτιαξει.και εγω εφτιαξα ετσι μια 9800gtx,το ειχα πει και εδω.παντως ουτως η αλλως καμμενη για καμμενη καφτην και εσυ στο φουρνο και που ξερεις.να προσεξεις παντως το χρονο που θα την ψησεις

παντως δεξιοτερα απο το εξαρτημα που εχεις σημειωσει με κοκκινο κυκλο και κατω απο το τσιπακη της μνημης βλεπω ενα φουσκωμα -καψιμο στη μητρικη πλακετα.εκει μπορει να σου εχει κοψει εσωτερικα τις γραμμες της πλακετας.εκει νομιζω τα πραγματα ειναι ασχημα.παντως για το θεμα του φουρνου αν ειναι προβλημα καποιας κολλησης που εγινε ψυχρη ο φουρνος εχει μεγαλες πιθανοτητες να στη φτιαξει.και εγω εφτιαξα ετσι μια 9800gtx,το ειχα πει και εδω.παντως ουτως η αλλως καμμενη για καμμενη καφτην και εσυ στο φουρνο και που ξερεις.να προσεξεις παντως το χρονο που θα την ψησεις

Καλά έκανες και το ανέφερες το φούσκωμα-κάψιμο. Την ίδια απορία είχα και εγώ όταν είδα την φωτογραφία. Τελικά είναι οφθαλμαπάτη, απλά κατά την λήψη της φωτογραφίας το κόντρα φλάς που πέφτει στην PCB σε συνδυασμό με την πάστα και την σκόνη σε αυτή, δίνουν την εντύπωση του φουσκώματος. Καθαρίζοντας το σημείο και εξετάζοντάς το με μεγεθυντικό φακό διαπίστωσα πως δεν υπήρχε καμιά αλλοίωση.

Ευχαριστώ πάντως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.