Jump to content

prolimatech megahelms rev.2

Guest

Recommended Posts

Για να μην ανοίξω sub-topic, θα πω μόνο πως όλα αυτά περί καλύτερης ψύκτρας κλπ. ισχύουν υπό κάποιες προϋποθέσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που δεν γνωρίζουμε κουτί και airflow, δεν ξέρουμε ποια είναι η καταλληλότερη ψύκτρα οπότε απλά υποθέτουμε.

Εννοειτε οτι σε καθε συστημα εστω και τα 3 να ειναι με ιδιο ακριβως hardware διαφορετικες μετρησεις θα παρουμε αλλα οταν σε 10 μετρησεις πχ η prolima βγηκε καλυτερη απο 5 αλλες ψυκτρες πανω κατω ξες που θα εισαι

Και το topic δεν εγινε για να του προτεινουμε ψυκτρα αλλα για να του προτεινουμε ανεμηστηρια για την prolimatech

Και το topic δεν εγινε για να του προτεινουμε ψυκτρα αλλα για να του προτεινουμε ανεμηστηρια για την prolimatech

Όσον αφορά το topic, άσε να το κρίνει ο ίδιος που το άνοιξε. Αν δεν τον πειράζει ο να διαβάσει 1-2 γνώμες παραπάνω, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που σε πειράζει εσένα. Αν κάτι δεν σε ενδιαφέρει τότε απλά το προσπερνάς.

Όσον αφορά το topic, άσε να το κρίνει ο ίδιος που το άνοιξε. Αν δεν τον πειράζει ο να διαβάσει 1-2 γνώμες παραπάνω, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που σε πειράζει εσένα. Αν κάτι δεν σε ενδιαφέρει τότε απλά το προσπερνάς.

Αυτο αναφεροταν περισσοτερο σε αυτον που προτεινε H50/70

Για το θεμα airflow αν βαλει μια prolimatech που ειναι αρκετα καλη και στο ιδιο κουτι βαλει και καποια χειροτερη (βλεποντας καποια review παντα) δεν θα αλλαξουν οι αναλογιες

Τη μεγαλη διαφορα το airflow θα την εκανε με passive ψυκτρα

και δεν με πειραζει καθολου απλα ειπα τη γνωμη μου σε αυτο που ειπες

σωστα ταμτακο, εγω προσωπικα αυτη την στιγμη εχω το thermaltake vh8000 full tower, και λεω να παρω κανα 932, τι ψυξη θα προτινατε για το καθε κουτι.

evolution, ειδα τι εγραψες αλλα κρινω οτι εχω να το ρωτισω αυτο να παρω μερικες ιδεες ακομα..

σωστα ταμτακο, εγω προσωπικα αυτη την στιγμη εχω το thermaltake vh8000 full tower, και λεω να παρω κανα 932, τι ψυξη θα προτινατε για το καθε κουτι.

evolution, ειδα τι εγραψες αλλα κρινω οτι εχω να το ρωτισω αυτο να παρω μερικες ιδεες ακομα..

Εγω το κουτι θα το επερνα σαν πολυ συμαντικο παραγοντα αν πηγαινα σε παθιτικη ψυξη

Εφοσον μιλαμε για ψυκτρα με ανεμηστηρα (oποια και αν ειναι αυτη) δεν νομιζω να δεις διαφορες μεγαλυτερες τον 5-7 βαθμων μεταξυ των κουτιων , αλλα παλι δεν νομιζω αλλαζοντας κουτι να αλλαξει υπερ μιας χειροτερης ψυκτρας η αποδοση

Bασικα αν τηρουνται τα στοιχειωδη για τη σωστη λειτουργια μιας ψυκτρας, δηλαδη:

-Ταχτοποιημενο εσωτερικο κουτιου, ωστε να μην εμποδιζεται η ροη αερα γυρω απο την ψυκτρα

-Εστω 1 ανεμιστηρας στο κουτι, που να δουλευει ως exhaust

Toτε οτι κουτι και να εχουμε οι διαφορες στη θερμοκρασια επεξεργαστη (με μια καλη ψυκτρα σαν την megahalems) θα ειναι μικρες απο κουτι σε κουτι. Ουτε καν 5βαθμοι.

Και προφανως, οταν καποιος παει να αγορασει την megahalems, θεωρω αυτονοητο οτι θα πληρει τις 2 παραπανω προυποθεσεις. Δε νομιζω να βαλει κανεις την megahalems και να εχει 10 καλωδια να κρεμονται μπροστα απο τον ανεμιστηρα της. Αλλα και αν υπαρχει τετοιος, τοτε θα ειναι ο ιδιος που παει και βαζει SLI 5870 σε Ε6300 με 1gb ram και no-name τροφοδοτικο, και ρωταει μετα γιατι δεν πιανει καλα fps στο GTA IV και κανει restart το pc του στο Crysis, οποτε δεν μου λεει κατι.

Ασχετοι με λεφτα παντου κυκλοφορουν.

Bασικα αν τηρουνται τα στοιχειωδη για τη σωστη λειτουργια μιας ψυκτρας, δηλαδη:

-Ταχτοποιημενο εσωτερικο κουτιου, ωστε να μην εμποδιζεται η ροη αερα γυρω απο την ψυκτρα

-Εστω 1 ανεμιστηρας στο κουτι, που να δουλευει ως exhaust

Toτε οτι κουτι και να εχουμε οι διαφορες στη θερμοκρασια επεξεργαστη (με μια καλη ψυκτρα σαν την megahalems) θα ειναι μικρες απο κουτι σε κουτι. Ουτε καν 5βαθμοι.

Και προφανως, οταν καποιος παει να αγορασει την megahalems, θεωρω αυτονοητο οτι θα πληρει τις 2 παραπανω προυποθεσεις. Δε νομιζω να βαλει κανεις την megahalems και να εχει 10 καλωδια να κρεμονται μπροστα απο τον ανεμιστηρα της. Αλλα και αν υπαρχει τετοιος, τοτε θα ειναι ο ιδιος που παει και βαζει SLI 5870 σε Ε6300 με 1gb ram και no-name τροφοδοτικο, και ρωταει μετα γιατι δεν πιανει καλα fps στο GTA IV και κανει restart το pc του στο Crysis, οποτε δεν μου λεει κατι.

Ασχετοι με λεφτα παντου κυκλοφορουν.

Σε μενα σε ενα απλο midi κουτι (μαρκα ουτα καν ξερω - ισα ισα ειχε κλεισει το πλαινο καπακι) η διαφορα απο το haf ηταν 6 βαθμοι (1 120mm intake και 1 120mm exhaust)

Αν κάποιος θέλει την κορυφαία αερόψυκτρα απλά επειδή δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παίρνει την Megahalems και τελείωσε η ιστορία. Αν κάποιος όμως θέλει να το ψάξει ή τον ενδιαφέρει το θέμα κόστους, παίρνει μια Mugen και τα υπόλοιπα 40-45 ευρώ τα χρησιμοποιεί κάπου αλλού. Σε μεγάλα και ευάερα κουτιά, ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν αφού αυτές θα φανούν στο όριο όπου εκεί κάποιο άλλο εξάρτημα θα σε έχει ήδη προδώσει. Τα 4200 ΜHz από τα 4300 ΜΗz (υποθετικές τιμές) είναι διαφορές ανάξιες λόγου. Καλύτερα να διπλασιάσει κάποιος τα 45 ευρώ και να πάρει έναν entry-level SSD ή κάτι άλλο. Ας μην λέμε ξανά τα ίδια και τα ίδια.

Όπως είπε και ο Alkaloid, αν έχεις ένα στριμόκωλο κουτί, καλύτερα με λύση τύπου Η50-70 που θα ψύχει απ' έξω παρά με Megahalems που δεν θα βρίσκει αέρα να σπρώξει. Όπως και στον αντίποδα, με κουτιά τύπου HAF, ότι και να πάρεις εκτός stock είσαι καλυμμένος, αρκεί να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά της ψύκτρας σου για να ταιριάξεις τον κατάλληλο ανεμιστήρα. Το θέμα σωστής ψύξης δεν είναι μόνο πως "παίρνω μια Megahalems, πετάω και 2 push-pull φουρφούρια και καθάρισα".

το va8000 το thermaltake εχω, εχει εναν μπροστα 120, και εναν πισω, εχω αλλον εναν πανο διπλα απο το τροφοδοτικο εναν 80αρι, ο οποιος βγαζει εχω και αυτος οπως ο πισω(κατο) ειχε αλλον εναν 80αρι πανο που ευγαζε αλλα τον ευγαλα.

παντως ρε παιδιά, εγώ με το H50, και 2 ανεμιστήρες SilentFan (Push-pull) διάταξη, παίρνω πολύ καλές θερμοκρασίες βάσει coretemp, ακόμα και σε o/c. (i7 860 cpu. (31-36 σε default και κάτω από 50 στα 3.6)

Σε μενα σε ενα απλο midi κουτι (μαρκα ουτα καν ξερω - ισα ισα ειχε κλεισει το πλαινο καπακι) η διαφορα απο το haf ηταν 6 βαθμοι (1 120mm intake και 1 120mm exhaust)

ο Γιαννης Γιαννακης δηλαδη τπτ το ιδιαιτερω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.