Jump to content

prolimatech megahelms rev.2

Guest

Recommended Posts

Πάντως οι BlackSilent Pro μπορείς να τους βρείς και φτηνότερα απο το πλαισιο Skroutz

Αν δεν ειναι απο πατρα με τα μεταφορικα ιδια λεφτα θα του βγουνε

Για σας, θα βαλω την prolimatech megahelms και θα ηθελα να μου πειτε σιγκεκριμενα τι ανεμιστιρακια να βαλω για push-pull θελω μερικες γνωμες ακομα, ευχαριστω.

Prolimatech Megahalems Rev.2 CPU Cooler - Ψύκτρες - plaisio.gr

Bασικα βαλε μονο push, εκτος αν κρινεις οτι σου ειναι απαραιτητοι οι 2C χαμηλοτεροι που προσφερει το push/pull. Ουτε τα χρηματα του αξιζει το push/pull στην megahalems ουτε τα 25db+ επιπλεον (χωρια τυχον συντονισμους).

ΥΓ. Ειχα push/pull και επανηλθα σε σκετο push.

ενδιαφερον αυτο που λες, δεν ξερω ομως κατα ποσο θα λειτουργησει καλα σε εμενα..

Σημερα τοποθέτησα την megahelms και με 2 αθορυβα τετοια Xigmatek CLF-F1254 Crystal White Led Fan - 120mm - Case Fans - plaisio.gr ειμαι εδω idle και φουλ δεν ξεπερναει τους 50.

Αυτον ειχα και τον αλλαξα (βασικα τον εβαλα να εισαγει αερα στο κουτι με low rpm που αντεχεται). Ειναι αρκετα φασαριοζικος, αρκετα παραπανω απο τα 20db που ισχυριζεται οτι βγαζει, αλλα και αρκετα αποδοτικος.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε push/pull με μία τέτοια ψήκτρα, ειδικά με τις μπαχατέλες-φουρφούρια ώστε να εκτινάξεις τα επίπεδα θορύβου με μηδαμινό αντίκρυσμα στις επιδόσεις. Ενας καλός και ποιοτικός αρκεί!

Τώρα, αν το θέμα σου είναι οι απόλυτες επιδόσεις με αερόψυξη (οπότε πιθανότατα δε σε νοιάζει το θέμα "θόρυβος"), βάλε πάνω δύο Delta και έληξε.

Αν πρέπει να προμηθευτείς αποκλειστικά από Πλαίσιο, ο NoiseBlocker PL2 είναι πολύ καλός. Αν το θέμα δεν είναι αμιγώς "φοροτεχνικό", τσιμπάς τον απόλυτο και ησυχάζεις: eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

οχι οχι, για σπιτι το θελω και δεν θελω θορυβο..

Αν πρόκειται να δώσεις 56+2*15=86 ευρώ, πάρε καλύτερα μια Η50 ή δώσε κάτι παραπάνω για Η70.

Τι λες???Για να είναι χειρότερα!!!Η megahalems είναι καλύτερη από Η50 δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα από πολλούς!

Kastoragr αν το θέμα σου είναι ο θόρυβος τότε πας σε έναν είτε Nexus Case Fan (120MM, PWM, D12SL-12 PWM) - Case Fans - plaisio.gr είτε http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Xigmatek-CLF-F1254-Crystal-White-Led-Fan-120mm-CLF-F1254.htm .Και οι δύο καλοί.Η επιλογή δικιά σου!

Αν πρόκειται να δώσεις 56+2*15=86 ευρώ, πάρε καλύτερα μια Η50 ή δώσε κάτι παραπάνω για Η70.

Για την περιπτωση της Η50: Και πεταμενα λεφτα και οχι καλυτερες επιδοσεις απο την megahalems και πολλη φασαρια-ταλαιπωρια μεσα στο κουτι για το τιποτα.

Για την Η70: Ακριβως οτι και για την Η50, αλλα με ακομα περισσοτερα πεταμενα λεφτα.

Και στην ιδια τιμη με την megahalems να ηταν οι 2 παραπανω, παλι την megahalems θα επαιρνα για αρκετους λογους. Εξαλλου ιδιες θερμορκασιες επιτυγχανουν.

@topic starter, αν θες ησυχια, τοτε θα βαλεις 1 12ρη ανεμιστηρα push. Φροντισε να ρυθμιζονται οι στροφες του η εναλλακτικα αν δεν ρυθμιζονται, να μην ξεπερνα τα 20db σε max rpm. Απλα προσεξε επισης, γιατι αρκετοι κατασκευαστες δηλωνουν λιγοτερα db αποσο κανουν (βλεπε Xigmatek).

Δεν το χω ψαξει τοσο πολυ το θεμα ανεμιστηρων για να σου προτεινω ιδανικο, υποθετω οτι αυτοι που σου προταθηκαν παραπανω ειναι καλοι και ησυχοι.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι η Megahalems τυχαίνει αναλόγως "οπλισμού" να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από μία H50 (ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται απλώς για μία entry-level υλοποίηση ειδικών περιπτώσεων, οπότε η σύγκριση με την Prolima μάλλον την αδικεί), η δε H70 είναι άλλο φρούτο, πιο "hardcore" και απεθύνεται πιθανότατα σε όσους δε χαμπαριάζουν από θόρυβο. Δεν ξέρω τι κάνει σε σύγκριση με την Prolima, αλλά για την Η50 έχω να πω ότι σε συνδυασμό με καλό/ήσυχο ανεμιστήρα είναι κάτι παραπάνω απο αξιοπρεπής και εμένα προσωπικά με βόλεψε μια χαρά!

Σε λίγες μέρες θα τσιμπήσω μία Megahalems και θα τη δοκιμάσω κόντρα στην H50, οπότε θα έχω να πω συγκεκριμένα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ το δίδυμο Megahalems/BeQuiet USC ονειρικό! δε χρειάζεται ούτε να μειώσεις στροφές, ούτε θα σε απασχολήσει ξανά το θέμα ψύξη! Εναλλακτικά, ένας NoiseBlocker θα ήταν επίσης πολύ ΟΚ για αυτή την περίπτωση.

Για την περιπτωση της Η50: Και πεταμενα λεφτα και οχι καλυτερες επιδοσεις απο την megahalems και πολλη φασαρια-ταλαιπωρια μεσα στο κουτι για το τιποτα.

Για την Η70: Ακριβως οτι και για την Η50, αλλα με ακομα περισσοτερα πεταμενα λεφτα.

Και στην ιδια τιμη με την megahalems να ηταν οι 2 παραπανω, παλι την megahalems θα επαιρνα για αρκετους λογους. Εξαλλου ιδιες θερμορκασιες επιτυγχανουν.

@topic starter, αν θες ησυχια, τοτε θα βαλεις 1 12ρη ανεμιστηρα push. Φροντισε να ρυθμιζονται οι στροφες του η εναλλακτικα αν δεν ρυθμιζονται, να μην ξεπερνα τα 20db σε max rpm. Απλα προσεξε επισης, γιατι αρκετοι κατασκευαστες δηλωνουν λιγοτερα db αποσο κανουν (βλεπε Xigmatek).

Δεν το χω ψαξει τοσο πολυ το θεμα ανεμιστηρων για να σου προτεινω ιδανικο, υποθετω οτι αυτοι που σου προταθηκαν παραπανω ειναι καλοι και ησυχοι.

Πεταμενα λεφτα δεν ειναι μιας και απο οτι διαβαζω τουλαχιστον ειναι αρκετα καλες απλα εφοσον ο θορυβος ειναι προβλημα η h50 η και η h70 θα χρειαστουν και αυτες επιπλεον λεφτα για ησυχους ανεμηστηρες μιας και αυτοι που εχει μαζι δεν ειναι και οι πιο αθορυβοι (σε σχεση παντα με αυτα που διαβαζω)

Εγω οσο καιρο ειχα το prolimatech πανω στο συστημα μου την ειχα με 2 nexus pwm (αυτα που αναφερουν πιο πανω) και ημουν καλα ειχα τον 1 και εβαλα 2ο ανεμηστηρα μετα για να δω αν εχει διαφορα και η διαφορα φενοταν "περισσοτερο" σε full load (2-4 βαθμους στο συστημα μου) και σε idle δεν παρατηρησα καποια ουσιαστικη διαφορα

Για να μην ανοίξω sub-topic, θα πω μόνο πως όλα αυτά περί καλύτερης ψύκτρας κλπ. ισχύουν υπό κάποιες προϋποθέσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που δεν γνωρίζουμε κουτί και airflow, δεν ξέρουμε ποια είναι η καταλληλότερη ψύκτρα οπότε απλά υποθέτουμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.