Lakisss Νοέμβριος 21, 2010 Author #81 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2010 Part -4. Νέο block, κολλήσεις. Συνέχεια με την κατασκευή, αφού φτιάχτηκε απ' την αρχή καινούργιο block. Στο block έγιναν φρεζάτες πατούρες για να μήν τρέξει η κόλληση στα πλάγια καθώς και τέσσερις κάθετες μικρές τομές, ώστε να μοιραστεί η κόλληση παντού. Κόπηκαν τα σωληνάκια, κουρμπαρίστηκαν με το χέρι, και τοποθετήθηκαν στο block. Σε ένα plexy πάχους 3mm. ανοίχτηκαν έξι τρύπες όπου όρισαν τις αποστάσεις των heatpipes. Με την βοήθεια του plexy ξεκίνησε η διαμόρφωση των heatpipes. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά θέλει πολλές δοκιμές-διορθώσεις μέχρι να έρθει το επιθυμητό σχήμα. Σειρά έχουν οι κολλήσεις. Ηθελα να κρατήσω το αρχικό κουρμπάρισμα γι' αυτό και τρυπήθηκε κατάλληλα ένα μέταλλο τώρα, αφού το plexy θα έλιωνε απο το φλόγιστρο. Εδώ θα κολληθεί. Η κόλληση ήταν επιτυχημένη αφού τελικά δέν έτρεξε στα πλαινά. Θα σας αναλύσω τώρα κάτι που επινόησα, όσον άφορά την σύνδεση των fins με τα heatpipes. Την πατέντα αυτή δέν την έχω δεί σε καμιά γνωστή αερόψυκτρα της αγοράς, και μένει να δούμε κατά πόσο θα αποδειχθεί επιτυχής. Για αρχή δείτε μία photo από το Northbridge cooler του Project Plexi. Προσέξτε ότι το fin είναι επίπεδο στο επάνω του μέρος. Προσέξτε εδώ πώς έρχεται σε επαφή με τον σωλήνα και μεταδίδεται η θερμότητα. Η επαφή γίνεται στο λεπτό κυλινδρικό κομμάτι που αγκαλιάζει τον σωλήνα, και αποτελεί συνέχεια του fin. Το κομμάτι αυτό έχει ύψος 1-2mm. αναλόγως την ψύκτρα, και είναι ένα για κάθε fin. Εδώ σχηματικά. Η θερμότητα μεταφέρεται απο το heatpipe αρχικά στην περιοχή -α-, και στη συνέχεια στο κυρίως fin (περιοχή -β-) με τελικό αποδέκτη το περιβάλλον. Η ιδέα. Χαλκοροδέλες εσωτερικής διαμέτρου 6mm. , εξωτερικής 10mm. , και πάχους 1mm. Σχηματικά σε τομή. Οι ροδέλες θα μπούν φορετές ανάμεσα στα fins. Τo κάθε fin έτσι θα απορροφά θερμότητα απο τα heatpipes από δύο σημεία πιά, πάνω και κάτω τού. Ακόμα. Μπορεί οι ροδέλες να έχουν ύψος επαφής με τα heatpipes ίσο με τις ήδη γνωστές εφαρμογές (1-2mm.), αλλά τώρα το fin αντλεί θερμότητα εφαπτόμενο σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Τα fins Θα φτιαχτούν από φύλλο χαλκού. Έκοψα και έβαλα πρόχειρα ένα fin για να πάρετε μία γεύση. Η κατασκευή μέχρι στιγμής. Σκέφτομαι ακόμα ενδιάμεσα στις δύο ροδέλες να τοποθετήσω αλουμίνιο πάχους 0.25mm. Ο χαλκός μπορεί να έχει μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα, αλλά το αλουμίνιο ταχύτερη απαγωγή. Ίσως έτσι βοηθήσω να απομακρυνθεί η θερμότητα που θα συγκεντρωθεί στην ένωση των δύο ροδελών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Νοέμβριος 21, 2010 #82 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2010 Πολυ ωραια... Μονο προσεξε μην και με τις ροδελες και με τα φυλα αλουμινιου μπουκωσεις πολυ το airflow. Απο την μια θες μεγαλη επιφανεια αποβολης θερμοτητας, απο την αλλη ομως θα χρειαστεις πολυ δυνατο ανεμηστηρα αν το παρακανεις, οποτε θα εχεις θορυβο για να εχεις καλες επιδοσεις... Πρεπει να βρεις την χρυση τομη. Γιατι επελεξες χαλκο για τα fins? Νομιζω με το αλουμινιο κανεις πολυ πιο ευκολα και οικονομικα τη δουλεια σου. Επισης ο χαλκος, αν δεν τον βερνικωσεις, θα οξειδωθει... Την πατουρα στα fins με ποιο τροπο την φτιαχνεις? Keep up the good job Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Νοέμβριος 21, 2010 #83 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2010 Ενα μαυρο βαψιματακι και εχεις την νεα True Black:dance3: Συνεχισε ετσι Lakis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 25, 2010 Author #84 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2010 Για όσους παρακολουθούν το project να πώ ότι η ψύκτρα ήδη είναι έτοιμη κατά το ήμισυ. (τα fins) Περισσότερα μετά το Σ/Κ γιατί θα βρίσκομαι εκτός Αθηνών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 28, 2010 Author #85 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Part -4. Fins Έφτασε και η ώρα των fins. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε φύλο χαλκού πάχος 0.47mm. , και το μέγεθός τους ορίστηκε στα 125x35mm. Να πώ εδώ ότι το σχήμα τους θα είναι παραλ/μμο, το απλούστερο υλοποιήσιμο σχήμα σε home made εφαρμογή. Για αρχή μαρκαρίστηκαν τα κομμάτια. Τα fins κόπηκαν με ίσιο ψαλίδι λαμαρίνας. Το κόψιμο απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα, είναι χρονοβόρο, και επίπονο μετά απο ώρα για τα δάχτυλα... Τα πρώτα 25 κομμένα fins. Προσπάθησα να περιορίσω σχετικά τις ατέλειες και να τα κάνω ομοιόμορφα τρίβοντάς τα. Τέλεια οπτικα δέν θα είναι, αλλά δέν είναι αυτό λειτουργικής σημασίας για την ψύκτρα. Τελικά η κατασκευή τους ήταν πολύ μπελαλίδικη..... Χτυπήθηκαν ένα-ένα ξεχωριστά με την ματσόλα (σφυρί από καουτσούκ) για να ισιώσουν, και κατόπιν τρίφτηκαν με 160 και 800 υαλόχαρτο. Όσο σκέφτομαι ότι έχω άλλα τόσα να φτιάξω.... Επόμενο βήμα το τρύπημα, και τα fins πήραν θέση στο δράπανο. Αφού έγινε η πρώτη ακριανή τρύπα, τα fins πιάστηκαν σφιχτά με βίδα-παξιμάδι για απόλυτη σταθερότητα. Το ίδιο έγινε και στην άλλη πλευρά. Σε ένα κομμάτι ξύλο ανοίχτηκαν δύο φρεζάτες τρύπες. Τα fins φορέθηκαν στο ξύλο, διευκολύνοντάς με στο να παραμένουν σταθερά επάνω στο δράπανο. Έτοιμα. Πρίν φορέσω τα fins έκανα ένα πρόχειρο γυάλισμα για την απομάκρυνση των βρωμιών. Η ψύκτρα πιάστηκε στη μέγγενη για να φορεθούν τα fins. Εδώ φορεμένο το πρώτο fin. Ενδιάμεσα θα τοποθετηθούν διπλές ροδέλες δημιουργώντας κενό 2mm. για καλό airflow. Τα πρώτα 7 fin έμπαιναν πάρα πολύ δύσκολα, παρόλο που έβαλα Svelto για να γλυστούν. Ασκούσα απίστευτη δύναμη σε βαθμό που φοβήθηκα ότι θα ξεκολλήσουν τα heatpipes από το block. Τελικά κατάλαβα ότι φταίει η κούρμπα των σωλήνων στο συγκεκριμένο σημείο. Τα υπόλοιπα έμπαιναν αρκετά εύκολα. Προσέξτε τα πρώτα που δέν έχουν πατήσει σωστά. Όταν μπούν όλα θα τα διορθώσω, σπρώχνοντάς τα ανάποδα να πατήσουν με τα υπόλοιπα. Κοντινό στα fins. 25 τοποθετημένα πλέον και 288 ροδέλες ενδιάμεσά τους. Να δώ πόσο θα φτάσει σε τελικό βάρος.... Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Έχω καλύψει περίπου 6cm. με τα 25 fins. Διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Νοέμβριος 28, 2010 #86 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 ευτυχώς που δεν τα παράτησες αλλά πείσμωσες παραπάνω όταν βρήκες τις πρώτες δυσκολίες. για άλλη μια φορά περνάς τις προσδοκίες μου. 1000 μπράβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 29, 2010 #87 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Πιστεύω ότι είναι πολύ πυκνά τα φινς.Ίσως με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους να ήταν καλύτερα.Με αυτήν την διάταξη ίσως χρειαστείς πιο δυνατό φαν και κατ'επέκταση πιο θορυβόδες για την καλύτερη λειτουργίας της ψύκτρας.(γνώμη μου!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 29, 2010 #88 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Nικο προχωραει πανεμορφα το project σε απαντηση της ερωτησης σου πραγματικα δεν μπορω να φανταστω τι αποδοση μπορει να εχει σε πραγματικη χρηση το τελικο προιον. ειναι πολλοι παραγοντες στην μεση για να πει καποιος ξεκαθαρα και με σιγουρια τι μπορει να κανει. αλλα κατασκευαστικα και μονο ειναι σιγουρα μια προκληση με την δικη της αξια Η μεχρι τωρα δουλεια σου δε απολαυστικη! keep it up & keep us updated! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 29, 2010 Author #89 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 ευτυχώς που δεν τα παράτησες αλλά πείσμωσες παραπάνω όταν βρήκες τις πρώτες δυσκολίες. για άλλη μια φορά περνάς τις προσδοκίες μου. 1000 μπράβο. Ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι απαγοητεύομαι καμιά φορά και γκρινιάζω, αλλά συνεχίζω. Πιστεύω ότι είναι πολύ πυκνά τα φινς.Ίσως με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους να ήταν καλύτερα.Με αυτήν την διάταξη ίσως χρειαστείς πιο δυνατό φαν και κατ'επέκταση πιο θορυβόδες για την καλύτερη λειτουργίας της ψύκτρας.(γνώμη μου!) Ούτε το πάχος των fins, ούτε οι αποστάσεις είναι τυχαίες. Εκεί παίζουν όλες στα 1.5-2mm. Δές εδώ http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/thermalright-ultra-120-true-copper-joint-review-62219.html?garpg=3 Nικο προχωραει πανεμορφα το projectσε απαντηση της ερωτησης σου πραγματικα δεν μπορω να φανταστω τι αποδοση μπορει να εχει σε πραγματικη χρηση το τελικο προιον. ειναι πολλοι παραγοντες στην μεση για να πει καποιος ξεκαθαρα και με σιγουρια τι μπορει να κανει. αλλα κατασκευαστικα και μονο ειναι σιγουρα μια προκληση με την δικη της αξια Η μεχρι τωρα δουλεια σου δε απολαυστικη! keep it up & keep us updated! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο (σε ερασιτεχνικά πλαίσια πάντα). Ελπίζω οι δοκιμές να δείξουν αξιοπρεπή αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Νοέμβριος 29, 2010 #90 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Μακαρι να πετυχει!! Το ευχομαι παρα πολυ γιατι θα ειναι δικο σου απο το 0 και το να καμαρωνεις κατι που εχεις αφιερωσει χρονο και κοπο ειναι το πιο ωραιο συναισθημα!! Keep it up:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Νοέμβριος 29, 2010 #91 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2010 Δεν θελω να είμαι αρνητικός, μακάρι να πετύχει η κατασκευή, απλα μερικά πραγματάκια δεν ξέρω αν τα έχεις δοκιμάσει.Για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει να εισάγεις αέρια υπό πίεση1) είσαι σίγουρος ότι όλες οι κολλήσεις σου θα αντέξουν? Το παραμικρό πρόβλημα / αστοχια υλικού μπορει να προκαλέσει πρόβλημα. Μήπως να βάλεις κόλληση και απο την εσωτερική μεριά εκεί που έχεις κάνει την τρύπα για την εισαγωγή. Η κόλληση αυτή αντέχει?2) Για τους ίδιους λόγους, έχεις βρει τρόπο να κλείσεις την τρύπα απο πάνω αεροστεγώς? ενα ίσιο κομμάτι πλέξι δεν ξέρω αν θα δουλέψει.3) Έχεις σκεφτεί πως θα κλείσεις τα heatipipes εκεί που τελοίωνουν? υπάρχει κάτι στο εμπόριο για αυτή την δουλειά? Ίσως αντί να τα κλείσεις θα μπορούσες και να τα συνδέσεις μεταξύ τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Νοέμβριος 30, 2010 #92 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Δε ξέρω για όλα τα υπόλοιπα. Αλλά οι κολλήσεις θα αντέξουν 100% Αν έχεις έστω μικρή εμπειρία από κολλήσεις χαλκοσωλήνων καταλαβαίνεις ότι η επιφάνεια κόλλησης ένιαι πολύ μεγαλύτερη απ ότι φαίνεται με το μάτι στο τελικό αποτέλεσμα... Ακόμα κι αν αποφασίσεις να τραβήξεις τα heat pipes με τιτάνια δύναμη... το πιθανότερο ένιαι να κοπούν παρά να ξεκολλήσουν. Είμαι περίεργος να δω πως θα είναι στο τέλος. Σίγουρα θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό. Επίσης έχω μια περιέργεια στο πώς τελικά θα δουλέψουν τα heatpipes και πώς ακριβώς θα διοχετεύσεις το αέριο –υγρό μέσα σε αυτά. Συνέχισε τη καλή δουλεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Νοέμβριος 30, 2010 #93 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 η κοληση αντεχει. η αληθεια ειναι ομως οτι και εμενα με προβληματιζει το κλεισιμο των heatpipes αλλα και πως θα στεγανοποιησει το πλεξι πανω στον χαλκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 30, 2010 Author #94 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Heatpipes και plexy δέν θα αποτελέσουν πρόβλημα. Οι κολλήσεις είναι απίστευτα δυνατές επίσης. Να σας πώ κάτι άλλο όμως. Σήμερα την ζύγισα και βρίσκομαι στα 980gr.(!!!) σε ημιτελή κατάσταση.....Είπατε τίποτα?:-O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiggabyte Νοέμβριος 30, 2010 #95 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 δώσε κιλά Lakisss,σε benchtable δεν Lakiζει η mobo :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Δεκέμβριος 3, 2010 #96 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2010 Έχω μια παρατήρηση να κάνω. Με βάση όσα βλέπω στις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει, οι ροδέλες που χρισημοποίεις σαν "θερμογέφυρα" μεταξύ των heatpipes και των πτερυγίων, δεν έχουν αυτό που στην Μηχανολογία ονομάζεται σφιχτή συναρμογή. Με απλά λόγια, για να δουλέψει η ψύκτρα σωστά, θα πρέπει τα πτερύγια να είναι σφηνωμένα πάνω στις σωλήνες, για να διασφαλίζεται η σωστή μεταφορά θερμότητας. Αυτό στις εμπορικές ψύκτρες γίνεται με ειδική μηχανή. Η ιδέα που προτείνεις εσύ έχει μια λογική, στο ότι εξασφαλίζει ίση με την εμπορική λύση επιφάνεια επαφής μεταξύ του haetpipe και του σωλήνα. Όμως τα πτερύγια και οι ροδέλες δεν εφαρμόζουν σφικτά πάνω στο σωλήνα, οπότε δεν θα μεταφέρεται σωστά η θερμότητα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην αποδίδει αρκετά η ψύκτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Δεκέμβριος 3, 2010 Author #97 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2010 Έχω μια παρατήρηση να κάνω. Με βάση όσα βλέπω στις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει, οι ροδέλες που χρισημοποίεις σαν "θερμογέφυρα" μεταξύ των heatpipes και των πτερυγίων, δεν έχουν αυτό που στην Μηχανολογία ονομάζεται σφιχτή συναρμογή. Με απλά λόγια, για να δουλέψει η ψύκτρα σωστά, θα πρέπει τα πτερύγια να είναι σφηνωμένα πάνω στις σωλήνες, για να διασφαλίζεται η σωστή μεταφορά θερμότητας. Αυτό στις εμπορικές ψύκτρες γίνεται με ειδική μηχανή. Η ιδέα που προτείνεις εσύ έχει μια λογική, στο ότι εξασφαλίζει ίση με την εμπορική λύση επιφάνεια επαφής μεταξύ του haetpipe και του σωλήνα. Όμως τα πτερύγια και οι ροδέλες δεν εφαρμόζουν σφικτά πάνω στο σωλήνα, οπότε δεν θα μεταφέρεται σωστά η θερμότητα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην αποδίδει αρκετά η ψύκτρα σου.Όσον αφορά την σφιχτη συναρμογη έχεις δίκιο θεωρητικά, αλλά πρακτικά δέν σχύει.Ακόμα και στις εμπορικές ψύκτρες τα fins δέν είναι πρεσαριστά επάνω στα heatpipes.Άν δοκιμάσεις να διαλύσεις μία θα καταλάβεις αφού τα fins αφαιρούνται έυκολα, είναι απλώς φορετά και δέν γίνεται η τοποθέτηση μέ κάποιον ''ειδικό'' τρόπο.Η δική μου λογική της ροδέλας είναι ότι καλύτερο ''σπιτικά'', αφού δέν έχω το μηχάνημα να φτιάξω την πατούρα που έχουν οι εμπορικές ψύκτρες.Φυσικά δέν περιμένω θαύματα, αλλά αξιοπρεπή αποτελέσματα όπως έχω αναφέρει. Είδωμεν.... Πάντως να πενημερώσω ότι έφτιαξα και τα υπόλοιπα fins, αλλά μία απροσεξία με κατέστρεψε....Μία τρύπα μου ξέφυγε λίγο με αποτέλεσμα τα fins να μήν φοριούνται ακόμα και με τιτάνια πίεση.Χάλασα ένα φύλο 50x25cm. και πρέπει να τα φτιάξω απ' την αρχή, οπότε πάμε για Σ/Κ πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Δεκέμβριος 3, 2010 #98 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2010 Ακόμα και στις εμπορικές ψύκτρες τα fins δέν είναι πρεσαριστά επάνω στα heatpipes.Άν δοκιμάσεις να διαλύσεις μία θα καταλάβεις αφού τα fins αφαιρούνται έυκολα, είναι απλώς φορετά και δέν γίνεται η τοποθέτηση μέ κάποιον ''ειδικό'' τρόπο. Τότε έχω κάνει εγώ λάθος. Αναρωτιέμαι πάντως πόσο καλύτερη απόδοση θα είχαν οι ψύκτρες του εμπορίου, αν κατασκευάζονταν με τον τρόπο που ανέφερα εγώ πιο πάνω. Καλή συνέχεια και χαμηλές θερμοκρασίες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Δεκέμβριος 5, 2010 Author #99 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 Update. Βρήκα λίγο χρόνο ώστε να φτιάξω μερικά fins από την αρχή. Αισίως έχω φτάσει στα 9.5cm. από 42 fins με συνολική κάλυψη 0.184 τετραγωνικά μέτρα. Εδώ σύγκριση της ψύκτρας με έναν 12άρι fan. Δυστυχώς ξέμεινα από ροδέλες αφού έχω χρησιμοποιήσει 500(!!!) μέχρι στιγμής, οπότε και σταμάτησα. Γιατί λοιπόν αυτό το μικρό update? Γιατί είχα σήμερα τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα. Μιάς που έχουν τοποθετηθεί αρκετά fins, έκανα ένα μικρό πείραμα για να δώ άν λειτουργεί η κατασκευή. Συγκεκριμένα ζέστανα αρκετά με το φλόγιστρο για 30sec. περιπού τα τρία heatpipes με τα κίτρινα βέλη στις άκρες τους. Τα fins μέσα στο κόκκινο πλαίσιο άρχισαν να ζεστένονται ασθητά, ενώ 30sec. περίπου μετά την πάυση του φλόγιστρου έκαιγαν. Καλό σημάδι, το οποίο δείχνει ότι μεταφέρουν οι ροδέλες την θερμότητα στα fins. Αμέσως προσάρμοσα τον fan επάνω και πραγματικά βγήκε πολύ ζέστη απο την ψύκτρα! 10sec. περίπου μετά την προσαρμογή του fan ψύκτρα είχε κρυώσει σχεδόν τελείως, πράγμα που δείχνει και καλό air flow. Όλα καλά λοιπόν. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι ζεστάθηκαν πολύ τα fins μόνο μέσα στο κόκκινο πλαίσιο, ενώ τα υπόλοιπα πίσω πολύ λίγο. Δέν πρόλαβαν δηλαδή. Εικάζω ότι η κατασκευή παρουσιάζει μεγάλη θερμοχωρητικοτητα ακόμη και ημιτελής. Μακάρι να δουλέψει καλύτερα με το κενό γιατί άν όντως γίνει, θα ανταποκρίνεται σε πολύ μεγάλες απαιτήσεις και θα ξεπεράσει και τις πιό τρελές μου προσδοκίες. Φυσικά εικασία κάνω βάσει ενός πρώτου απλού ενδεικτικού πειράματος, αλλά το ένστικτό μου λέει ότι θα πάει καλά... Λές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbasilis Δεκέμβριος 5, 2010 #100 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2010 bravo φιλε..είσαι μάστορας!!!!:dance3::dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.