Lakisss Νοέμβριος 7, 2010 Author #61 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2010 Το πρόβλημά μου δέν είναι η κόλληση αλλά το block.Για να το φέρω σε επιθυμητή θερμ. πρέπει να καταφύγω σε οξυγόνο μάλλον, αλλά μέχρι να ζεσταθεί το χοντρό block το σψληνάκι θα γίνει μαστίχα....Η κόλληση χαλκού που είδες δέν είναι μεγάλη, το zoom σε μπερδευει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Νοέμβριος 7, 2010 #62 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2010 λοιπον για την σκληρη κολληση μαλλον δεν μπορεις μονος σου και λογικο αφου δεν εχεις εμπειρια. εδω καλα καλα υδραυλικοι δεν ξερουν να κολανε.. στη μαλακη κοληση τωρα δεν χρειαζεται να το στουμπωνεις και να χαλας ολη την κολληση τσαμπα αφου στην ουσια δεν κολαει και αν το τραβηξεις βγαινει. βαλε πρωτα αλοιφη στα σημεια που θες να κολησουν και μετα ζεστανε τα. μωλις η αλοιφη γινει μαυρη ακουμπα απλα την κοληση και με το τριχοειδες φαινομενο η κοληση θα παει ΟΠΟΥ εχει αλοιφη. γι'αυτο προσεχε! οπου εχεις βαλει αλοιφη θα κυλισει η κοληση. ειναι πολυ ευκολο και γρηγορο απλα μην ζεστανεις πολυ τον χαλκο γιατι μετα δεν κολαει με τιποτα.μολις μαυρισει η αλοιφη ακουμπας το καλαι σε ενα σημειο και η αλοιφη το τραβαει πανω της. καλη επιτυχια και οτι χρειαστεις ξανα εδω ειμαστε.δοκιμασετο ξανα καπου που δεν σε νοιαζει για αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Νοέμβριος 9, 2010 #63 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2010 Να κανω κι εγω μια προταση?Εχεις απο πριν αλειψει το μηκος της σωληνας που θα μπει μεσα με αλοιφη (λιγη ποσοτητα).Ζεσταινεις μεσα στην τρυπα του block μεχρι να θερμανθει ικανα, χωρις να εχεις περασει σ αυτην το σωληνακι.Αφου ζεσταθει, χωρις να απομακρυνεις το προπανιο βαζεις το σωληνακι το οποιο θα ζεσταθει μαζι με την αλοιφη πολυ γρηγορα και εφαρμοζεις μικρη ποσοτητα κολλησης η οποια και θα απορροφηθει ολη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Νοέμβριος 9, 2010 #64 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2010 απλα αν ζεστανεις κομματι χαλκου χωρις αλοιφη θα "καει" και δεν θα κολαει(αν το ζορισεις θα βγει με το χερι..)μετα θα θελει τριψιμο να φανει καθαρο σημειο, αλοιφη και ξανα κολλημα. το χειροτερο θα ειναι οτι δεν θα μπορεις να το τριψεις εσωτερικα. γι'αυτο.. αλοιφη στη σωληνα, την βαζεις μεσα, ζεσταινεις και οταν γινει μαυρη η αλοιφη ακουμπας την κοληση.αν για καθε σωληνακι σπρωξεις 2 ποντους καλαι εισαι οκ. οχι παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 9, 2010 Author #65 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2010 Με την μαλακή κόλληση δέν αντιμετωπίζω πρόβλημα.Κολλάει πάρα πολύ δυνατά ο σωλήνας μέσα στο block.To Σ/Κ που θα έχω χρόνο θα επιχειρήσω από την αρχή να φτίαξω νέο block. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 11, 2010 Author #66 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2010 Περισσότερα το Σ/Κ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Νοέμβριος 11, 2010 #67 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2010 Lakis μια ερώτηση. Πώς εξασφαλίζεις ότι με την κάμψη των pipes η εσωτερική τους διάμετρος (διάμετρος της τρύπας δηλαδή) παραμένει σταθερή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aposporis Νοέμβριος 14, 2010 #68 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2010 Ακόμα??? Τέτοια αγωνία ούτε όταν έβλεπα Lost !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 15, 2010 Author #69 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Όπως έχω αναφέρει όταν με το καλό τελειώσει η ψύκτρα πρέπει να δοκιμαστεί αρκετές φορές και να σεταριστεί, για να δώ πώς μπορώ να πιάσω καλύτερες θερμοκρασίες. Θα γίνουν πολλές δοκιμές με διάφορα υγρά και πιέσεις, οπότε καταλαβαίνετε ότι δέν είμαι σε σημείο να τα δοκιμάζω αυτά σε καινούργιο hardware.... Έχω διαθέσιμο το παρακάτω σύστημα: Cpu: Pentium 3.0Ghz s478 1M/800Fsb SL7PM Motheboard: Abit IC-7 Universal abit > Motherboard, Digital Speakers, iDome, AirPace, Multimedia Rams: 3 x 512. Vga: Nvidia 7600Gs 256Mb (AGP). Hdd: Hitachi 640Gb (sata). Win7 Ultimate-32Bit. Ερωτήσεις. (άσχετος...) -Είναι αρκετά ζεστός ο Pentium για να ζορίσω την ψύκτρα? Τί tdp έχει και στους πόσους βαθμούς κλείνει? -Μήπως χρειαστεί o/c για ακόμα πιό ''ζεστά'' αποτελέσματα? -Το παραπάνω set up σηκώνει o/c? φτάνει η ram? Μια τελευταία ερώτηση. Η παραπάνω κάρτα έχει και 6πινό βύσμα τροφοδοσίας, αλλά δουλεύει χωρίς αυτό. Καλό θα ήταν να αγοράσω ένα και να το συνδέσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Νοέμβριος 15, 2010 #70 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Φίλε μου ο Prescott λεγόταν και Preshot Μη σου κάνει εντύπωση αν δεις 90 και 100 βαθμούς Δεν θα χρειαστείς OC για να δεις αποτελέσματα, είναι από μόνος του βραστήρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Νοέμβριος 15, 2010 #71 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Γκουχ, γκουχ...Με pentium 4 Prescott 3 Ghz δουλεύει το PC μου τα τελευταία 6 χρόνια.. Από τα οποία τα 5 περίπου με την Τhermaltake Polo πάνω [ame=http://www.youtube.com/watch?v=GWDy3aYkTwQ]YouTube - #428 -Thermaltake Polo Extreme (Socket 478, 462 & 754)[/ame] (και Arctic ceramique αν θυμάμαι καλά).Κάποτε την είχα clocked (από το ευκολο - αυτόματο setup του mobo, Asus P4-P800 E Deluxe) κατά 10% αλλά δεν θυμάμαι θερμοκρασίες.Χωρίς load και ανεμιστήρας στο πιο χαμηλό έχω 40-42 τον χειμώνα, 45-48 νομίζω καλοκαίρι, ενώ παίζοντας παιχνίδι (WoW, 100% CPU usage), ανεμιστήρας στο full έχω 49-51 χειμώνα, 52-53 καλοκαίρι.Αν ξεχάσω να ανεβάσω τον ανεμιστήρα (χρησιμοποιώ τον ρυθμιστή στροφών manual) και αρχίσω παιχνίδι (μην τα ξαναλέμε, WoW, το μόνο σχεδόν καθημερινό ζόρισμα που τρώει) το καλοκαίρι, θα δω και 62 βαθμούς..Τώρα το πότε κλείνει, δεν θέλω να ξέρω, απλά σου είπα ενδεικτικές θερμοκρασίες.Οι θερμοκρασίες είναι μετρημένες με το AiBooster που δίνει η Asus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Νοέμβριος 15, 2010 #72 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Αναφέρεται στους μεταγενέστερους prescott του s775 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Νοέμβριος 15, 2010 #73 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Καλησπερα, μπορεις να μας εξηγησεις πως περιπου θα δουλευει το συστημα? Σε ποια αρχη λειτουργειας θα στηριχτεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Νοέμβριος 15, 2010 #74 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Lakissss...ωραιο το project.... ps. πουλας την abit IC7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 15, 2010 Author #75 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Lakis μια ερώτηση. Πώς εξασφαλίζεις ότι με την κάμψη των pipes η εσωτερική τους διάμετρος (διάμετρος της τρύπας δηλαδή) παραμένει σταθερή? Μπορείς τα σωληνάκια να τα κουρμπάρεις με μηχάνημα, αλλά και πάνω σε μία σωλήνα κάνεις εξίσου καλή δουλειά. Ακόμα??? Τέτοια αγωνία ούτε όταν έβλεπα Lost !!!! Υπομονή, γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.... Φίλε μου ο Prescott λεγόταν και Preshot Μη σου κάνει εντύπωση αν δεις 90 και 100 βαθμούς Δεν θα χρειαστείς OC για να δεις αποτελέσματα, είναι από μόνος του βραστήρας Μακάρι να είχα έναν πιό ενεργοβόρο 6πύρηνο συγχρονο επεξεργαστή για να δουλέψω, αλλά δέν! Ελπίζω άν πετύχει η κατασκευή να βρεθεί ένα καλό παιδάκι από το Lab να το διαπιστώσουμε... Καλησπερα, μπορεις να μας εξηγησεις πως περιπου θα δουλευει το συστημα? Σε ποια αρχη λειτουργειας θα στηριχτεις? Καλήσπέρα. Έχω στο μυαλό μου έναν τύπο παραδοσιακής αερόψυκτρας. Η διαφορά στην κατασκευή μου είναι ότι τα heatpipes δέν θα είναι αυτόνομα όπως στις κλασσικές κατασκευές, αλλά Θα συνδέονται μεταξύ τους αποτελώντας ένα ενιαίο κλειστό κύκλωμα. Η θερμότητα δέν θα μεταφέρεται σε αυτά μόνο από τον χαλκο του block που τα περικλείει, αλλά και από ένα μείγμα υγρού που θα τοποθετηθεί στο σκαμμένο τμήμα του block. Εδώ θα χρειαστούν πολλές δοκιμές ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός υγρών, αλλά και το μέγεθος του κενού που πρέπει να δημιουργηθεί στο εσωτερικό του block με την βοήθεια αντλίας κενού. Το μέγεθος του κενού θα καθορίσει το σημείο βρασμού του υγρού, δηλ. το σημείο θερμοκρασίας που θα αρχίσει να αποδίδει η ψύκτρα και να κορυφώνει την απόδοσή της. Για παράδειγμά δές τον παρακάτω πίνακα με υποτιθέμενο υγρό τοποθετημένο στην ψύκτρα το νερό. Το μέγεθος του κενού καθορίζει την έναρξη του σημείου βρασμού του. Χαμηλώνοντας αντίστοιχα το σημείο βρασμού ενεργοποιείς την λειτουργία της ψύκτρας από χαμηλότερες θερμοκρασίες του επεξεργαστή. Το νερό αφού βράσει θα ακολουθήσει την κλασσική πορεία μέσω των heatpipes στα fins όπου θα ψυχθεί, και θα κλέισει τον κύκλο του επιστρέφοντας υγροποιημένο πλέον στο block. @pastelidis:150euros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a3uristos Νοέμβριος 15, 2010 #76 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 απλα απιστευτη η δουλεια σου! τα χερια σου φαινεται να <<πιανουν>> αμα δεν βαριεσαι πες πολυ περιληπτικα απο τις προχειρες μετρησεις ποια ειναι τα καλυτερα υλικα που ριχνουν τις θερμοκρασιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Νοέμβριος 15, 2010 #77 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 @Lakisss, θα χρειαστώ την βοήθειά σου τα Χριστούγεννα που θα κατέβω Αθήνα(25-30 ΔΕΚ) αν μπορείς και εσύ. Θέλω και εγώ να φτιάξω project με βάση ενός κουτιού από plexiglass το οποίο θα στεγάζει κάποια parts από υδρόψυξη (ψυγείο - αντλία - ρεζερβουάρ), οι διαστάσεις θα είναι 50x20x20cm(XYZ) για να ταιριάζει και να βρίσκεται πάνω από το κουτί, θα έχει μαύρο χρώμα(η κάποιο άλλο σκούρο) για να μην ενοχλούν στο μάτι τα led από τους ανεμιστήρες. Θέλω να το κάνω με τον ίδιο τρόπο όπως έφτιαξες το κουτί στο project plexi. Με τις γωνίες που ένωναν το ένα plexiglass με το άλλο και μερικές συμβουλές για τα κοψίματα που θα χρειαστούν. Δες ένα preview που έχω φτιάξει. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 15, 2010 Author #78 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2010 Part -3. Σύστημα δοκιμών (ο Pentium σε νέες περιπέτειες...) Έπρεπε λοιπόν να φτιαχτεί κάτι μικρό που να φιλοξενήσει το σύστημα δοκιμών. Εδώ μας ενδιαφέρει καθαρά η πρακτικότητα και όχι η ομορφιά, αφού η κατασκευή είναι προσωρινή. Το μηχάνημα καθόταν (το set up του το ανέφερα σε προηγούμενο post), και έτσι αποφάσισα να το επιστατεύσω για το project. Το κουτί δέν με βόλευε όπως ήταν, γι' αυτό άρχισε το γδύσιμο. Η κατασκευή φτιάχτηκε με ότι υλικά είχα, αφού δέν είχα σκοπό να δώσω ούτε cent για κάτι προσωρινό. Ιδιαίτερη προσοχή δέν δόθηκε, μόνο να είναι αρκετά στιβαρό και πρακτικό. Αναγκαίο ήταν να δεθεί το mobo tray, αφού με το λύσιμο δέν κρατιόταν πιά με το πάτωμα. Μερικά πριτσίνια έδωσαν την λύση. Με ότι περισευούμενα κομμάτια αλουμινίου είχα δημιουργήθηκε ο σκελετός, και κόπηκε και ένα παράθυρο στο tray για εύκολη πρόσβαση της ψύκτρας. Εγκατάσταση του hardware. Ο δίσκος μπήκε στο πλάι για να μήν ενοχλεί. Μπήκε η μητρική, και προσέξτε πώς καθάρισε το κουτί. (καθαριστικό μπάνιου w5 από Lidl) Τροφοδοτικό απο το Project Plexi. Power/reset/leds κολλήθηκαν με κόλλα σιλικόνης. (ελεεινό έτσι?) Το ''αριστούργημα'' τελειωμένο. Αρκετός χώρος για δουλειά, αφού όταν με το καλό έρθει η ώρα θα μπούν ρακόρ,βανάκια,σύριγγες εκεί μέσα... @a3uristos: Μετρήσεις δέν έχω κάνει, αλλά σκοπεύω να δοκιμάσω νερό, νερό/ακετόνη, υγρό υδρόψυξης. Είδωμεν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Νοέμβριος 16, 2010 #79 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2010 Greek PC Guides: Heat-pipes: Αρχές λειτουργίας τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Νοέμβριος 16, 2010 #80 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2010 Ευχαριστω για την απαντηση, ακομη ομως εχω καποιες αποριες. Πως θα δημιουργησεις το τριχοειδικο φαινομενο με απλες χαλκοσωληνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.