Jump to content

Project: ''F.2c.H''

Lakisss

Recommended Posts

Νικο μη τρελαινεσαι

δεν ειναι ατυχια, ειναι αναμενόμενο

κι ειναι λογικο να ξενερωνεις

οπως ειναι λογικο σε τετοια παχη χαλκου να εχεις απωλειες (που να δεις στα ανοξειδωτα τι γινεται)

τα εξαρτηματα αυτα δεν προοριζονται για τετοια υλικα.

τη δουλεια θα την κανουν βεβαια

αλλα με πολυ υπομονη, λιπανση, ροπες και απωλειες

εαν το κολαουζο/βιδα, δεν βγαινει με τπτ

παρε το ψιλο δισκακι του dremel

και χαραξε εγκοπη στο κομμενο τμημα ωστε να βγει με κλασσικο ισιο κατσαβιδι

θα χαραξει βεβαια και εκατερωθεν της τρυπας αλλα στο τελος θα βγει

το να τρυπησεις σπασμενο κολαουζο μεσα στην τρυπα ειναι μαλλον απιθανο

λογικα θα φας ολα τα αλλα εκτος αυτου.

σου υπενθυμιζω οτι για τετοιες δουλειες

ειδικα εφοσον τα σχεδια υπαρχουν, παιζει με μικρο κοστος και το laser/υδροκοπη

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Λογικό Γιώργο είναι το συμβάν με το κολαούζο, γι' αυτό είχα έτοιμο και δεύτερο block.

Δοκίμασα τροχό αλλά δέν ήταν αρκετά έξω ώστε να κάνω εγκοπή, άσε που χάλασα και τον πάτο του block.

Το να σου σπάει όμως το τρυπάνι σε κολωνάτο δράπανο με full προσοχή, λάδι και Proderm έ να πάει να γ.... συγνώμη κιόλας!

Στο πρώτο block άνοιξαν οι τρύπες σάν βούτυρο, στο δεύτερο μου την φύλαγε?

Laser/υδροκοπή αποκλείονται λόγω φιλοσοφίας home-made και αυτο-μαζοχιστικών τάσεων! :)

Κωστα το waterjet ειναι οντως~30% πιο ακριβο απο laser

αλλα σε τοσο λιγα κοψιματα δεν εχει διαφορα

για αυτες τις 6 τρυπες και στα 2 blocks (12) και τα plexi μαζι

αντε να πληρωσει βαρια βαρια 15€

βασικά το κολαούζο πως το δουλεύεις?

Το βάζεις σε δράπανο πάγκου και το κατεβάζεις με το χέρι ή εχεις αυτοματισμό που το κατεβαζει σε βήματα?

Γιατί να σπάσει το κολαούζο από στρέψη μου φαίνεται πολύ παράξενο και μάλιστα σε μαλακό υλικό όπως ο χαλκός. Ίσως υπήρξε κάποια αξονική φόρτιση?

Θα μπορούσες να αποφύγεις το κολαούζο κάνοντας κανονική τρύπα, μετά φρεζα και να περάσεις βιδα από κάτω προς τα πάνω με παξιμάδι στο τέλος πανω στο πλέξυ (με κάλυμα για να ειναι και όμορφο). Του ρίχνεις και από κάτω ενα μπούκωμα με κόλληση για να μη γυρνανε οι βιδες

Laser/υδροκοπή αποκλείονται λόγω φιλοσοφίας home-made και αυτο-μαζοχιστικών τάσεων! :)

Πιστεύω δεν πρέπει να κολλάς σε τέτοιες λεπτομέρειες. Δηλαδή αν είχες εξαρχής μηχάνημα laser έχει διαφορά στην homemade-ίλα από το να το πας έξω; Αν επιμένεις πές του ιδιοκτήτη να το χειριστείς εσύ το laser. Αν δεν σου τύχαιναν αναποδιές δεν θα έλεγα τίποτα, αλλά τώρα είναι βλακεία να χαλάς λεφτά έτσι. Εκτός αν βρίσκεις χαλκό και τρυπάνια τζάμπα.

δε παίζει να τον αφήσει να δουλέψει το laser

και αλλάζει η φιλοσοφία. Αν είχε τα φράγκα θα έπαιρνε και laser και υδροκοπή και πρέσα και και και. Η μαγκιά όμως, όπως το καταλαβαίνω από τη πλευρά του Lakisss είναι να μπορείς να χειριστείς τα εργαλεία που έχεις στο σπίτι σου τόσο καλά ώστε να κάνεις τη δουλειά σου.

Πχ και για το προτζεκτ πλέξυ μπορούσε να τα στείλει εξω για ηλεκτροστατική αλλά προτίμησε την απλή βαφή.

Lakisss μην τον ακούς. Πιθανόν είναι εισαγωγέας χαλκού/τρυπανιών :)

Όπως και να συνεχίσεις πάντως, καλή υπομονή και επιμονή.

(και κάτι τελευταίο. Αν "φτου φτου" καεί το δράπανο, θα κάνει τις τρύπες με το μαχαίρι, για να μην χρησιμοποιήσει εργαλεία που δεν έχει;(το νέο δράπανο δηλαδή))

Ε προφανως θα παρει νεο δραπανο. Δε θα παει ομως σε σιδηρουργείο να τους πει θελω ενα σπείρωμα εδώ και εδώ :p

Επίσης το κολαούζο δουλεύεται και με το χέρι

(Λάκη, για σενα 2€ φτηνότερα το κιλό ο χαλκός ρε, πέρνα να σε βολέψω :p)

κοιτα τι γινεται

υπαρχουν εργαλεια κι εργαλεια

οπως υπαρχει πενσα των 2 και των 32€

ετσι υπαρχουν και αντιστοιχα κολαουζα

και ο χαλκος ναι μεν ειναι μαλακος σε σχεση με ανοξειδωτο πχ

αλλα ειναι σκληρος σε σχεση με αλουμινιο.

και τα παχη που παιζει ο Νικος δεν ειναι μικρα για οικιακης χρησης εργαλεια

σπασιμο του κολαουζου παιζει για διαφορους λογους

απο αστοχια καθαυτου του υλικου του εργαλειου

απο ταλαντωση του προς τρυπημα αντικειμενου

απο μπουκωμα του σπειρωματος

(γι'αυτο στα μεγαλα σπειρωματα δεν το πας μονομιας,

μπαινεις και βγαινεις για να καθαριζει το κολαουζο και σταδιακα φτανεις το επιθυμητο βαθος)

απο ελλειπη λιπανση/θερμοκρασια

απο μεγαλη ταχυτητα

απο λαθος διαμετρο αρχικης τρυπας

απο μη καθετη διανοιξη του σπειρωματος

και φανταζομαι οτι θα παιζουν κι αλλα πολλα

(που δεν μου εχουν τυχει ακομα....)

οταν δινω τη συμβουλη να καταφυγει σε εξωτερικη βοηθεια

δεν προσπαθω να μειωσω την αξια της προσπαθειας κατ'οικον σε καμια περιπτωση

αλλα κακως ή καλως για καποιες συγκεκριμενες εργασιες

το καταλληλο εργαλειο/μεθοδος κατασκευης μπορει να σε γλυτωσει αρκετο χρονο, χρημα και ψυχικη ηρεμια

imho δεν ειναι κακο να χρησιμοποιουμε βοηθεια οταν χρειαζεται

ουτε θα επρεπε να ειναι αυτοσκοπος να γινονται ολα home made

Ο Νικος εξαλλου

το διαπιστωσε κι ο ιδιος οταν ηρθε σε επαφη με επαγγελματια κοπης Plexi

οτι μαθαινεις κιολας αν πεσεις σε σωστο μαστορα/ανθρωπο

ολα αυτα φυσικα ειναι καθαρα προσωπικη εκτιμηση

μιας κι ο καθε κατασκευαστης πραττει οπως νοιωθει ο ιδιος καλυτερα με τον εαυτο του και το εγχειρημα του

Κωστα το waterjet ειναι οντως~30% πιο ακριβο απο laser

αλλα σε τοσο λιγα κοψιματα δεν εχει διαφορα

αντε να πληρωσει βαρια βαρια 15€

Δέν ξέρω ακριβώς να σου πώ πόσο ακριβώς θα του κοστίσει ξέρω όμως, επειδή εκεί που δούλευα είχαμε υδροκοπή και μάλιστα την χρησιμοποιούσα ο ίδιος, οτι χρεώνουν ένα στάνταρ ποσό και απο κει και πέρα σε χρεώνει ανάλογα με τον χρόνο λειτουργίας της μηχανής. Ο χρόνος φυσικά διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα κοπής, το μέγεθος του σχεδίου, την πολυπλοκότητα του σχεδίου, την πυκνότητα του υλικού και τέλος το πάχος του.

Επίσης να επισημάνω οτι οι υδροκοπάδες :p βαράνε στο ψαχνό γιατί δέν είναι διαδεδομένη μέθοδος κοπής στο Ελλάντα και δέν υπάρχουν και πολλές. :hi:

Υγ. προυπόθεση να έχεις και δικό σου σχέδιο...

Πάντως Lakissssssssssssssss και εγώ θα σου πρότεινα να στείλεις το σχέδιο σε laser...

αντε να πληρωσει βαρια βαρια 15

Το θέμα δέν είναι τα λεφτά, χωρίς να σημαίνει ότι είμαι και πλούσιος.

Ήδη έχω ξεπεράσει τα 15, αφού μετράω απώλειες δύο block, δύο τρυπανιών 2.5mm. και ενός 6.5mm.

βασικά το κολαούζο πως το δουλεύεις?

Το βάζεις σε δράπανο πάγκου και το κατεβάζεις με το χέρι ή εχεις αυτοματισμό που το κατεβαζει σε βήματα?

Γιατί να σπάσει το κολαούζο από στρέψη μου φαίνεται πολύ παράξενο και μάλιστα σε μαλακό υλικό όπως ο χαλκός. Ίσως υπήρξε κάποια αξονική φόρτιση?

Θα μπορούσες να αποφύγεις το κολαούζο κάνοντας κανονική τρύπα, μετά φρεζα και να περάσεις βιδα από κάτω προς τα πάνω με παξιμάδι στο τέλος πανω στο πλέξυ (με κάλυμα για να ειναι και όμορφο). Του ρίχνεις και από κάτω ενα μπούκωμα με κόλληση για να μη γυρνανε οι βιδες

Ανοίγω με δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας σε χαμηλή ροπή και λίγες στροφές.

Πάντα με λάδι και με την κλασσική διαδικασια: μέσα-έξω σταδιακά και κάθε φορά φύσημα της τρύπας και λίπανση.

Η μέθοδος που προτείνεις με κόντρα παξιμάδι και ''μπουκωμα'' προυποθέτει σκάλισμα του πάτου του block και bye-bye lapping...

Απ ότι ρώτησα έκ των υστέρων ο χαλκός είναι το χειρότερο υλικό για να ανοίξεις σπείρωμα, ειδικά με μικρά κολαούζα!

Επειδή είναι μαλακός μασάει το κολαούζο κατά την περιστροφή του, μαγκώνει και σπάει εύκολα.

Μηχανουργός μου είπε ότι θέλει συνεχή ψύξη της περιοχής καθώς ανοίγεις σπείρωμα.

Πιστεύω δεν πρέπει να κολλάς σε τέτοιες λεπτομέρειες. Δηλαδή αν είχες εξαρχής μηχάνημα laser έχει διαφορά στην homemade-ίλα από το να το πας έξω; Αν επιμένεις πές του ιδιοκτήτη να το χειριστείς εσύ το laser. Αν δεν σου τύχαιναν αναποδιές δεν θα έλεγα τίποτα, αλλά τώρα είναι βλακεία να χαλάς λεφτά έτσι. Εκτός αν βρίσκεις χαλκό και τρυπάνια τζάμπα.

Ναί, έχει διαφορά κατ' εμέ. Ποτέ δέν έθιξα τον παράγοντα χρήμα. Με λίγα περισσότερα λεφτά έπαιρνα μετα/μένη υδρόψυξη, Για την δημιουργία γίνονται όλα όσο και άν φαίνεται περίεργο σε πολλούς...

Ακόμα δέν με έχετε μάθει?:)

δε παίζει να τον αφήσει να δουλέψει το laser

και αλλάζει η φιλοσοφία. Αν είχε τα φράγκα θα έπαιρνε και laser και υδροκοπή και πρέσα και και και. Η μαγκιά όμως, όπως το καταλαβαίνω από τη πλευρά του Lakisss είναι να μπορείς να χειριστείς τα εργαλεία που έχεις στο σπίτι σου τόσο καλά ώστε να κάνεις τη δουλειά σου.

Πχ και για το προτζεκτ πλέξυ μπορούσε να τα στείλει εξω για ηλεκτροστατική αλλά προτίμησε την απλή βαφή.

+1000. Δέν θα το έλεγα ''μαγκιά'' μήν φανεί ότι προσπαθώ να αποδείξω τίποτα περίεργο, πές το ''προσωπική ευχαρίστηση''.

κοιτα τι γινεται

υπαρχουν εργαλεια κι εργαλεια

οπως υπαρχει πενσα των 2 και των 32

ετσι υπαρχουν και αντιστοιχα κολαουζα

και ο χαλκος ναι μεν ειναι μαλακος σε σχεση με ανοξειδωτο πχ

αλλα ειναι σκληρος σε σχεση με αλουμινιο.

και τα παχη που παιζει ο Νικος δεν ειναι μικρα για οικιακης χρησης εργαλεια

σπασιμο του κολαουζου παιζει για διαφορους λογους

απο αστοχια καθαυτου του υλικου του εργαλειου

απο ταλαντωση του προς τρυπημα αντικειμενου

απο μπουκωμα του σπειρωματος

(γι'αυτο στα μεγαλα σπειρωματα δεν το πας μονομιας,

μπαινεις και βγαινεις για να καθαριζει το κολαουζο και σταδιακα φτανεις το επιθυμητο βαθος)

απο ελλειπη λιπανση/θερμοκρασια

απο μεγαλη ταχυτητα

απο λαθος διαμετρο αρχικης τρυπας

απο μη καθετη διανοιξη του σπειρωματος

και φανταζομαι οτι θα παιζουν κι αλλα πολλα

(που δεν μου εχουν τυχει ακομα....)

οταν δινω τη συμβουλη να καταφυγει σε εξωτερικη βοηθεια

δεν προσπαθω να μειωσω την αξια της προσπαθειας κατ'οικον σε καμια περιπτωση

αλλα κακως ή καλως για καποιες συγκεκριμενες εργασιες

το καταλληλο εργαλειο/μεθοδος κατασκευης μπορει να σε γλυτωσει αρκετο χρονο, χρημα και ψυχικη ηρεμια

imho δεν ειναι κακο να χρησιμοποιουμε βοηθεια οταν χρειαζεται

ουτε θα επρεπε να ειναι αυτοσκοπος να γινονται ολα home made

Ο Νικος εξαλλου

το διαπιστωσε κι ο ιδιος οταν ηρθε σε επαφη με επαγγελματια κοπης Plexi

οτι μαθαινεις κιολας αν πεσεις σε σωστο μαστορα/ανθρωπο

ολα αυτα φυσικα ειναι καθαρα προσωπικη εκτιμηση

μιας κι ο καθε κατασκευαστης πραττει οπως νοιωθει ο ιδιος καλυτερα με τον εαυτο του και το εγχειρημα του

Έτσι την πάτησα μάλλον, όπως το είπες: μπουκωμα του σπειρωματος - ελλειπη λιπανση/θερμοκρασια.

Σίγουρα η εξωτερική βοήθεια σε γλυτώνει απο αρκετό χρόνο, χρήμα και ψυχική ηρεμία, ούτε κακό είναι.

Να σου πώ κάτι ρε Γιώργο όμως εντελώς ειλικρινά?

Όταν με ρώταγαν στην έκθεση για το Project Plexi άν είναι χειροποίητο, ένοιωθα ''κάπως'' μέσα μου με τα woofers.

Και όταν τα συναρμολογούσα το ίδιο....με χάλαγε λίγο πώς να στο πώ....δέν τα βλέπω σάν τα monitors ή το case.

Πές με ''κολλημένο'' τώρα και ίσως έχεις δίκιο, αλλά γουστάρω πιό πολύ το case γιατί έχει περάσει όλο από τα χέρια μου.

Έμαθα Γιώργο πολλά από το case...βάψιμο,κόψιμο,γυάλισμα,πατέντες,ρεύματα....πάρα πολλά!

Από τα woofers τί? Μόνο σπειρώματα.

Σκοπός του home made είναι και να αποκομίσω εμπειρία μήν ξεχνάς!

Φυσικά αυτό εγκυμονεί και στραβές, στεναχώριες, αλλά άν μαθαίνεις κάτι ''the hard way'' δέν το ξεχνάς ποτέ!

Είμαι σίγουρος ότι το έχεις νοιώσει αυτό, και αξίζει πολλά λεφτά περισσότερα από το να το βρείς έτοιμο.

Φυσικά στην δική σου επαγγελματική φάση, δέν είναι για πειραματισμούς σάν τους δικούς μου...

Πάντως Lakissssssssssssssss και εγώ θα σου πρότεινα να στείλεις το σχέδιο σε laser...

Άν δείς εμένα με laser σημαίνει ότι δέν μπορώ να το κάνω αλλιώς, άν γίνεται όμως θα το προσπαθήσω!

Ξεροκέφαλος? Ναί...πολύ!:)

Πάντως αν εννοείς το plexy σε laser να σε ενημερώσω ότι είναι πρόχειρη λύση.

Άν τελειώσει η κατασκευή θα αντικατασταθεί.

Γιατί δεν παίρνεις μια μανελίτσα για τα κολαούζα? Έτσι μπορείς να το ελέγχεις συνεχώς.

Ο χαλκός θέλει 2 μπρος - 1 πίσω. Αν το δεις και δεν στρώνει, βγάλσιμο και καθάρισμα και πάλι μέσα.

Φίλε Lakiss γεια σου και καλό κουράγιο στη προσπάθεια.Λύσεις στο πρόβλημά σου έχω 2:

1:Με γωνιακό τροχό και δισκάκι κοπής μετάλλου 3mm κόβεις κάθετα το σημείο πλάγια του block και καθαρίζεις σιγά σιγά το χαλκό και το κολαούζο. Μετά ξαναγεμίζεις το κενό με χαλκό και τροχίζεις - γυαλίζεις στο τέλος προσεκτικά όσον αφορά την επιπεδότητα.

2:Σε μεγάλη μόρσα ( μέγγενη ) με εξωλκέα πήρων ( υπάρχει ειδικό εργαλείο στα καταστήματα εργαλείων ) λίγο πιο λεπτό από την τρύπα που άνοιξες , πρεσάρεις το κολαούζο από την μεριά που είναι η μύτη του γιατί όπως φαίνεται στην φωτό είναι λίγο μέσα , χρησιμοποιώντας ένα κυλινδράκι , με εσωτερική διάμετρο μεγαλύτερη του κολαούζου , από την πλευρά που θα βγεί το κομμάτι του κολαούζου.Με αρκετή δύναμη και τύχη θα βγάλεις το κολαούζο χαλώντας όμως τα πάσα.Αν θερμάνεις τον χαλκό αρκετά (όχι να κοκκινίσει) και τον ψύξεις με παγωμένο νερό την στιγμή που πρεσάρεις μπορεί η συστολοδιαστολή να βοηθήσει.

Αυτά , και αν αν αυτά δεν πετύχουν μην το βάζεις κάτω πάντα υπάρχει λύση .

Τέλος συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά στο project plexi.

Ανοίγω με δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας σε χαμηλή ροπή και λίγες στροφές.

Πάντα με λάδι και με την κλασσική διαδικασια: μέσα-έξω σταδιακά και κάθε φορά φύσημα της τρύπας και λίπανση.

Η μέθοδος που προτείνεις με κόντρα παξιμάδι και ''μπουκωμα'' προυποθέτει σκάλισμα του πάτου του block και bye-bye lapping...

Απ ότι ρώτησα έκ των υστέρων ο χαλκός είναι το χειρότερο υλικό για να ανοίξεις σπείρωμα, ειδικά με μικρά κολαούζα!

Επειδή είναι μαλακός μασάει το κολαούζο κατά την περιστροφή του, μαγκώνει και σπάει εύκολα.

Μηχανουργός μου είπε ότι θέλει συνεχή ψύξη της περιοχής καθώς ανοίγεις σπείρωμα.

Κάτι σε στυλ μεταλλικού ούπα όπως της NEOSET δε παιζει, ε?

Να έχεις έτοιμο σπείρωμα δλδ

Update.

Πίσω σε τροχιά project λοιπόν...ναί είμαι πάλι ζωντανός!:hehe:

Το σημερινό update είναι για τους φίλους υδραυλικούς του forum, που έδωσαν τις συμβουλές τους σε προηγούμενα post.

Θα σας χρειαστώ και σήμερα!

Τελικά το σπάσιμο του κολαούζου και η καταστροφή του block ήταν για καλό!

Πώς πάς κύριος να κατασκευάσεις block, όταν δέν έχεις κολλήσει ποτέ στην ζωή σου?

Ώρα για πειραματισμούς-εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες λοιπόν, πάνω στο χαλασμένο block.

Πειραματισμός Νο.1: Σκληρή κόλληση.

Παιδιά ακολούθησα ρητά τις συμβουλές σας, αλλά με την σκληρή κόλληση δέν γίνεται δουλειά!

Προσπάθησα για αρκετή ώρα να φέρω το block σε κατάλληλη θερμοκρασία, αλλά δέν πυρώνει!

Στην αρχή μου τράβαγε την θερμότητα η μέγγενη που είχα πιασμένο το block.

Μετά έβαλα μόνωση και καλυτέρευσε λίγο, αλλά πάλι τζίφος.

Ούτε ο σωλήνας πυρώνει γιατί του τραβάει την θερμότητα το block, αλλά και το block ούτε γι' αστείο!

Επέμενα, επέμενα...έτσι αποφάσισα να το εγκαταλειψω.

Εδώ δέν πυρώνει μία τρύπα, φανταστείτε όταν έχω να κολλήσω έξι τι γίνεται...

Πειραματισμός Νο.2: Μαλακή κόλληση.

Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιό εύκολα, μιάς που θύμιζαν πλακέτα και καλάι όπου τα πάω αρκετά καλά.

Η πρώτη μου κόλληση ever σε φωτογραφία.

Δέν πύρωσα αρκετά το block με αποτέλεσμα να μήν την τραβήξει αρκετά μεσα στην τρύπα, και να σχηματιστεί βουνό έξω... Την τίγκαρα στην κόλληση επίτηδες στην συνέχεια, για να δώ τις ανοχές μέχρι να τρέξει από τα πλάγια.

dQOQ0.jpg

dxBcv.jpg

GxyxB.jpg

Δοκίμασα επίσης και τις ανοχές της κόλλησης στο εσωτερικό του block.

Έριχνα-έριχνα μέχρι να δώ πότε θα βγεί από κάτω.

P3SDe.jpg

Στην συνέχεια σκέφτηκα να δοκιμάσω να την γεμίσω απ' το πλάι, έτσι άνοιξα μία τρύπα 3mm.

Αποτυχία εδώ αφού ρίχνεις-ρίχνεις και ξεχυλίζει δεξιά αριστερά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Γεμίζεις τον τόπο κόλληση, χωρίς όμως αυτή να σφραγίζει περιμμετρικά την τρύπα αλλά μόνο στο κάτω μέρος.

Ο τρόπος αυτός για 'μένα είναι fail εντελώς...

CH64N.jpg

bKpHQ.jpg

uaO9c.jpg

Μετά δοκίμασα κάτι άλλο, στο οποίο μάλλον θα καταλήξω.

Άνοιξα πατούρα με φρέζα. Το σκεπτικό είναι η πατούρα να κρατήσει την πλεονάζουσα ποσότητα κόλλησης μέχρι αυτή να τρέξει μέσα στην τρύπα, και να μην χυθεί στα πλάγια του block.

yHiS1.jpg

HOoab.jpg

Ένα καλό της μαλακής κόλλησης εδώ, είναι ότι μπορείς να βγάλεις τον σωλήνα εύκολα σε περίπτωση λάθους.

Επίσης διαπίστωσα ότι ο σωλήνας κολλάει εσωτερικά κατά μήκος του, και όχι μόνο στην τρύπα όπου χύνω κόλληση.

Αυτό φαίνεται εύκολα άν κοιτάξεις απ' το παράθυρο που έχω ανοίξει στο block, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να επιθεωρήσεις την κόλληση.

S4CRV.jpg

Συγκριτικό των τριών μεθόδων.

Προσέξτε πόση λίγη κόλληση έχει στάξει στα πλαινά με τις φρζάτες τρύπες, και αυτό επειδή ήμουν καθαρά σε πλαίσιο πειραματισμού.

Πιστεύω άν το προσέξω λίγο περισσότερο θα δώσει τέλειο αποτέλεσμα.

Μήν ξεχνάτε ότι το χείλος της τρύπας απέχει μόλις 1.5mm. από τα πλαινά του block, γι' αυτό και η εμμονή με το στάξιμο της κόλλησης.

Επίσης πιστεύω ότι και αισθητικά η φρεζάτη έχει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά γι' αυτό άς μιλήσουν οι πιό ειδικοί.

yy0p9.jpg

Αναμένω τις εντυπώσεις σας περί κολλήσεων.

Επίσης ξέρει κάποιος να μου πεί άν η κόλληση αυτή νικελώνεται όπως ο χαλκός?

Disclaimer: υδραυλικός δεν είμαι :p

Έχω την εντύπωση ότι ήταν χοντρή η κόλληση χαλκού που είδα. Αν δεν κάνω λάθος, έχω δει πολύ πιο μικρές κολλήσεις.

Ίσως υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τον χαλκό από ένα 1.5άρι καλώδιο ρεύματος που σίγουρα θα δουλεύεται πιο εύκολα.

Ας πει κάποιος αν τα παραπάνω στέκουν :)

Πάντως η φρεζάτη φαίνεται καλύτερη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.