Lakisss Νοέμβριος 1, 2010 Author #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 Έχω ένα πρόβλημα κα χρειάζομαι την βοήθειά σας. Προσπάθησα μόνος μου, το έδωσα σε φίλους, αλλά λύση δέν έχω βρεί. Θέλω να τρυπήσω το plexy cover ώστε το block να ταιριάζει σε όλα τα sockets. Θα φτιάξω δύο, ένα για AMD και ένα για Intel. Οι αποστάσεις των τρυπών απεικονίζονται στο παρακάτω διάγραμμα. Μπορεί κάποιος να το φέρει σε διάσταση πραγματική, που να ανταποκρίνονται σωστά οι αποστάσεις που απεικονίζονται? (τα νούμερα είναι σε χιλιοστά) Άν μπορεί κάποιος να το φτιάξει θα με διευκολύνει απίστευτα γιατί θα το τυπώσω, θα το βάλω πάνω στο plexy, και θα ανοίξω τις τρύπες ακριβώς. Πόσο μάλλον όταν φτιάξω το τελικό καπάκι από ανοξέιδωτη λαμαρίνα... Το αρχικό σχέδιο θα το βρείτε εδώ: http://www.magicool.biz/Magicool/Sonstiges/CPU-Block-BB_TI.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 1, 2010 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 Nικο για τυπωσε και τσεκαρε το... τα ορια ειναι λιγο θολα οποτε παρε κεντρα στο μεσο των γραμμων Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Νοέμβριος 1, 2010 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 Αν θέλεις στο φτιάχνω σε AutoCAD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 1, 2010 Author #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 Εκτυπωτή δυστυχώς δέν έχω...Φτιάξτε μου το όπως νομίζετε καλύτερο, να το πάω σε καμιά ωρίτσα σ΄έναν φίλο να το τσεκάρω.@MicAn σε ότι νομίζεις ότι θα βγεί πιό ακριβές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Νοέμβριος 1, 2010 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 Μέγεθος Α4. Scaled to size Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Νοέμβριος 1, 2010 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 Σε DXF και PDF με μια μικρή επιφύλαξη για το PDF http://rapidshare.com/files/428359264/lakisss.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 2, 2010 Author #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 Update. Παιδιά ευχαριστώ όλους για τον κόπο σας, αλλά έχω μπλέξει με κουλούς και δέν κατάφεραν να μου το τυπώσουν σωστά..... Έτσι οι διαστάσεις πάρθηκαν με τον παλιό καλό τρόπο. Το frontplate αυτό αντιστοιχεί σε Intel socket: 478-775-1156-1366. Ελπίζω η σέγα να το κόψει σωστά γιατί είναι αρκετά παχύ το plexy....(10mm.) Επίσης ελπίζω να μήν βρίσκει σε τίποτα πυκνωτές-ψύκτρες γύρω στην μητρική...είδωμεν. Πήρα και σκληρή κόλληση κατόπιν συμβουλών σας, καθώς και ένα κοπίδι για να μήν πολεμάω με το σιδεροπρίονο αφού ξέμεινα από dremel. Ερωτήσεις: -Χρειάζεται να πάρω οπωσδήποτε και βόρακα? -Η αλοιφή της προηγούμενης σελίδας δέν πάει με την σκληρή κόλληση? -Κολλάω χωρίς αλοιφή ή δέν κάνει? -Θέλει τρίψιμο ο χαλκός πρίν κολληθεί? Γενικά δέν ξέρω καθόλου την διαδικασία άν καταλάβατε καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Νοέμβριος 2, 2010 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 λοιπον φιλε μου, οταν κολας χαλκο με χαλκο δεν χρειαζεται βορακας. επισης η αλοιφη ειναι αχρηστη σε αυτη την περιπτωση και το τριψιμο επισης. απλα ζεστανε τη σωληνα μεχρι να γινει κοκκινη οπως εχεις δει σε ταινειες που ζεσταινουν μεταλα και τα χτυπουν π.χ. για να φτιαξουν σπαθια και τετοια.. λοιπον οταν ειναι κατακοκκινη ζεστανε μαζι της και τη ραβδο χαλκου και απλοσετη. εν ολιγοις το αποτελεσμα ειναι ενιαιο καμμοτι καθαρου χαλκου! μονο τα κομματια που θα κολησεις μην εχουν σκονη.. καλη επιτυχια και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε και σε παρακολουθουμε!Α..οταν τελειωσεις θα το αφησεις να κρυοσει και επειδη θα ειναι μαυρο μπορεις να το τριψεις με τον ιδιο τροπο που γυαλισες την πλακα χαλκου.επισης αυτη η κολληση δεν ειναι αναγκη να γινει μονομιας οπως η μαλακη. μπορεις δηλαδη να στηριξεις καπου τα κομματια, να τα κολλησεις απο τη μια και μετα να τα γυρισεις αλλιως και να τα κολλησεις και απο την αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Νοέμβριος 2, 2010 #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 Lakisss πολύ καλό το project σου. Μόνο μια χάρη, μην βάζεις τις φωτογραφίες σε imageshack, γιατί η φόρτωσή τους είναι πιο αργή και από τη καθυστέρηση. Αν μπορείς προτίμησε το imgur: the simple image sharer το οποίο είναι πιο γρήγορο από το imageshack. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatop007 Νοέμβριος 2, 2010 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 Τί ειν'τούτος ρεειιι :worship::worship::worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Νοέμβριος 2, 2010 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 Lakisss πολύ καλό το project σου. Μόνο μια χάρη, μην βάζεις τις φωτογραφίες σε imageshack, γιατί η φόρτωσή τους είναι πιο αργή και από τη καθυστέρηση. Αν μπορείς προτίμησε το imgur: the simple image sharer το οποίο είναι πιο γρήγορο από το imageshack. Καλή συνέχεια Ακόμα καλύτερα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα album εδώ στο thelab Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Νοέμβριος 2, 2010 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 Keep going Lakisss... Πολύ καλός για άλλη μια φορά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Νοέμβριος 2, 2010 #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 Ακόμα καλύτερα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα album εδώ στο thelab album??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Νοέμβριος 2, 2010 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2010 album??? Πήγαινε στο προφίλ και θα δείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 3, 2010 Author #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 Part -2. Front plate plexy. Σήμερα είπα να ασχοληθώ με το καπάκι του block, έτσι άρχισε το κόψιμό του με την σέγα. Δέν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το φινίρισμα, αφού είναι το τελευταίο που μ' ενδιαφέρει. Έχω τόσα πολλά να αντιμετωπίσω στην συνέχεια... Μετά απο ένα πάρα πολύ πρόχειρο γυάλισμα έτοιμο το καπάκι. Ώρα να ανοιχτούν σπειρώματα στο block για τις Μ3 αλενόβιδες, ώστε να βιδώσει το καπάκι. Άν και είχα ήδη, αγόρασα ένα καινούργιο καλό κολαούζο για πάν ενδεχόμενο... Το πάν ενδεχόμενο που έλεγα....:rant: Δεύτερη φορά μετα τα plexyglass woofers μου σπάει κολαούζο και μάλιστα στο ξεβίδωμα! Η πρέπει να σταματήσω να μοντάρω αργά κουρασμένος από την δουλειά, ή του Μητσοτάκη του αρέσει το modding και παρακολουθεί τα project μου! Τί να πώ... Αυτό με φρέναρε γι' απόψε, οποτε θα προσπαθήσω να το βγάλω αύριο με καθαρότερο μυαλό. Ελπίζω να βγεί και να μήν πάει χαμένος τόσος κόπος στην κατασκευή του block.... Τρία σπειρώματα κατάφερα μόλις να ανοίξω, έτσι βίδωσα πρόχειρα το καπάκι για να πάρετε μία ιδέα. Εδώ το σπασμένο κολαούζο. Εδώ μάλλλον θα χρειαστεί να κόψω λίγο τις μαρκαρισμένες με κόκκινο περιοχές, για να περάσουν καλύτερα τα ακριανά heatpipes. Εκτιμώ πάντως ότι το αποτέλεσμα είναι καλό, και αρκετά υποσχόμενο για την συνέχεια. @Astrolavos δύσχρηστο πολύ το Imgur... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Νοέμβριος 3, 2010 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 πολυ ωραια ιδεα και υλοποιηση!!μην χρησιμοποιεις το αλμπουμ γιατι καποιος που δεν εχει λογαριασμο στο lab δεν θα μπορει να δει το project σου εκτος αν υπαρχει αυτη η εκδοχη και δεν την εχω παρατηρησει..!:magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 3, 2010 Author #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 Έχω άσχημα νέα και είμαι παρά-πάρα πολύ απογοητευμένος.... Δυστυχώς δέν κατάφερα να βγάλω το σπασμένο κολαούζο από το block. Δοκίμασα το πάντα, πολέμαγα δύο ώρες με πένσες-φλόγιστρο, αλλά τίποτα. Είναι δέ τόσο σκληρό που δέν κατάφερα ούτε να το ξετρυπήσω, και χάλασα και δύο τρυπάνια 2.5mm. κοβαλτίου! Άντε λέω! Ίσως να έφταιξα και 'γω για το σπάσιμο, το κατάπια (μαζί με τις τόσες ώρες χαμένης δουλειάς), και αποφάσισα να ξεκινήσω απ' την αρχή με το δεύτερο block που είχα εφεδρεία. Ξεκινάω να τρυπήσω το δεύτερο block με 2.5mm. τρυπάνι και να αρχίσω με τα σπειρώματα μήν την πατήσω ξανά, αλλά στη τρίτη τρύπα σπάει το τρυπάνι και μένει μέσα!!!:rant: Τώρα αυτό άν δέν είναι ατυχία τί είναι??? Το τρυπάνι δέν βγαίνει, οπότε και το δεύτερο block βγαίνει άχρηστο... Δέν με θέλει πραγματικά! Σκέφτομαι να το εγκαταλείψω εντελώς το project... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Νοέμβριος 3, 2010 #38 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 Μην αφήνεις 2 ατυχίες να σε καταβάλουν ρε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arxaggelos21 Νοέμβριος 3, 2010 #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 οχι μην το κανεις!!!!καλυτερα δοκημασε με καθαρο μυαλο κ ψυχρεμια!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stolis Νοέμβριος 3, 2010 #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2010 Στηρίζουμε Λάκη με την αγάπη μας και τον ωθούμε για νέα προσπάθεια!! :hug: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.