AGRIMI Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 Το πρόβλημά μου έχει ως εξής: Αγοράστηκε ένας καινούριος Η/Υ για κάποιο συναιτερισμό. Όπως καταλαβαίνεται πρόκειται για ένα μηχάνημα που σηκώνει κάποιες βάσεις της singular και φορολογικού μηχανισμού, άρα πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα. Πριν ένα μήνα στήθηκαν τα πάντα και έπειτα από 10 μέρες άρχισε να κολλάει το σύμπαν. Το μηχάνημα αποτελείται από μία ecs 775 socket έναν cpu e6550, 2gb ddr2, onboard vga και έναν σκληρό wd 500gb aaks. Παίρνω το μηχάνημα στο εργαστήριο και διαπιστώνω ότι ο σκληρός έχει πρόβλημα αλλά τα δεδομένα για καλή τους τύχη δεν χάθηκαν. βάζω έναν άλλο ίδιο σκληρό τα εγκαθιστώ όλα (με format και όχι ghost) και τα backup το κάνω έλεγχο όλα τα εξαρτήματα το πάω εκεί το στήνω και μετά από 2 μέρες χτυπάει πάλι ο σκληρός. από τότε έχω αλλάξει μητρική και εδώ και 2 κοντά εβδομάδες κάθε σκληρό πριν τον κουμπώσω τον κάνω έλεγχο περνάει όλα τα τεστ και με το που σετάρω το μηχάνημα χτυπάει πάλι ο σκληρός. έχουν χρησιμοποιηθεί συνολικά 3* 500gb aakas, 1* 640gb aaex black edition και 2 * 750 gb green edition. αυτό που με κάνει εντύπωσει πέρα από την διαφορετική κατηγορία είναι το ότι είναι κι από άλλες παρτίδες. διαβάζοντας σε κάποιο ξένο φόρουμ βρήκα κάποιον να γράφει το εξής: αν ένας δίσκος δεν είναι πολύ χτυπημένος και τον κάνεις full erase και μετά write zeros ενδέχεται να επανέλθει. το δοκιμάζω και ο ένας 500gb aaks, ένας 640gb aaex και ένας 750gb green επανήλθαν. οι άλλοι θα σταλούν για εγγύηση. το κορυφαίο είναι πέρα από τους καινούριους μέσα σε 10 μέρες έχουν φέρει κι άλλοι τα μηχανήματά τους με 4 σκληρούς χτυπημένους και το κερασάκι χτύπησε και ο σκληρός του μηχανήματος της δουλείας Τι να πω επιδημία έπεσε. Επειδή θα σαλτάρω θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάτι να πει ή ξέρει που μπορεί να οφείλεται (π.χ. ιός!!!) Υ.Γ οι σκληροί δοκιμάστηκαν και σε άλλα 2 μηχανήματα τις δουλειάς και όντως ήταν χτυπημένοι. Λέτε να τους κόλησα εγώ γιατί είμαι άρρωστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Οκτώβριος 29, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2010 UPS εχει το μηχάνημα ?Edit..μηπως το μηχανημα ειναι σε κανα τραπεζι που κουνιεται συνέχεια? Μηπως δεχεται δονησεις απο καποια συσκευη που ειναι διπλα του ? (καποιο βαρύ μηχάνημα) ..μπας και βαζεται καμια ηχειαρα κοντα με κανενα μαγνητη κοντα? Μηπως το τροφοδοτικο ειναι της πλακας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Οκτώβριος 29, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2010 ups έχουν όλα τα μηχανήματα ακόμα και στον συνεταιρισμό. για το τραπέζι δεν ξέρω το λόγο αλλά κανένα τραπέζι δεν κουνιέται όσο για τα ηχεία κατάστημα η/υ είναι όχι club.το τροφοδοτικό είναι του κιλού αλλά δεν φταίει αυτό μιας και το έχω δοκιμάσει σε 3 συνολικά μηνήματα απ' ότι έχω γράψει παραπάνω. αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρώτον είμαι τεχνικός και εννοείται όλα τα απλά και λογικά τα έχω κάνει και δεύτερον με ενδιαφέρει να μου πείτε κάποιο παράξενο ή αν έχει τύχη σε κανέναν από εσάς και τι κάνατε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Οκτώβριος 29, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2010 ups έχουν όλα τα μηχανήματα ακόμα και στον συνεταιρισμό. για το τραπέζι δεν ξέρω το λόγο αλλά κανένα τραπέζι δεν κουνιέται όσο για τα ηχεία κατάστημα η/υ είναι όχι club.το τροφοδοτικό είναι του κιλού αλλά δεν φταίει αυτό μιας και το έχω δοκιμάσει σε 3 συνολικά μηνήματα απ' ότι έχω γράψει παραπάνω. αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρώτον είμαι τεχνικός και εννοείται όλα τα απλά και λογικά τα έχω κάνει και δεύτερον με ενδιαφέρει να μου πείτε κάποιο παράξενο ή αν έχει τύχη σε κανέναν από εσάς και τι κάνατε.μπορεί να ακουστεί γελοίο αλλά -μήπως η καθαρίστρια κτυπάει τα κουτιά???-μήπως καταλάθος χτυπάνε την κάσα του κουτιού με το πόδι τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Οκτώβριος 29, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2010 ρε παιδιά το κουτί είναι λέω τώρα στο μαγαζί στο τεχνικό τμήμα εκ ' του οποίου υπεύθηνος για τα πάντα είμαι μόνο εγώ ακόμα και για τον καθαρισμό. αποκλείεται πρώτον να τα έχω χτυπήσει με τη σκούπα γιατί τα έχω πάνω σε πάγκους και δεύτερον έχω να καθαρίσω από τον προηγούμενο μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Οκτώβριος 29, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2010 Ζεσταινόντουσαν πολυ ? Εγώ στην θεση σου θα εβαζα ενα πολυμετρο και θα κοιταζα το τροφοδοτικο σε full και idle load.. Επεισης μπορει ο προμηθευτής σου να αγοράζει τους HDD απο την ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ..Δηλαδή τοσο γκαντεμης εισαι? να σου χαλάνε και διαφορετικές παρτίδες? Ιός και να χτυπαει HDD δεν εχει ακουστει ..και είχε ακουστει θα ειχε γινει ντόρος ..Ολοι σου εκαναν θόρυβο?Μπας και το κουτι δεν γειώνει καλα και τον χτυπαει στατικός ηλεκτρισμός? Μηπως φταίει ο ΟΤΕ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Οκτώβριος 29, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2010 Ζεσταινόντουσαν πολυ ? Εγώ στην θεση σου θα εβαζα ενα πολυμετρο και θα κοιταζα το τροφοδοτικο σε full και idle load.. Επεισης μπορει ο προμηθευτής σου να αγοράζει τους HDD απο την ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ..Δηλαδή τοσο γκαντεμης εισαι? να σου χαλάνε και διαφορετικές παρτίδες? Ιός και να χτυπαει HDD δεν εχει ακουστει ..και είχε ακουστει θα ειχε γινει ντόρος ..Ολοι σου εκαναν θόρυβο?Μπας και το κουτι δεν γειώνει καλα και τον χτυπαει στατικός ηλεκτρισμός? Μηπως φταίει ο ΟΤΕ?Υ.Γ οι σκληροί δοκιμάστηκαν και σε άλλα 2 μηχανήματα τις δουλειάς και όντως ήταν χτυπημένοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Νοέμβριος 1, 2010 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 τροφοδοτικό, ρεύμα, τροφοδοτικό, ρεύμα, ξανά και ξανά... Αυτή είναι η άποψή μου, έχουν δει τρελά τα μάτια μου.Βάλε τροφοδοτικό μάρκας και με εγγύηση, ακριβό κλπ κλπ και ξαναδοκίμασε να δώσεις το μηχάνημα στους πελάτες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 1, 2010 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2010 Αφού χάλασαν τόσοι δίσκοι ο ένας μετά τον άλλον τότε.1- αν ΔΕΝ υπάρχει UPS, φταίει το ρεύμα.2- αν ΥΠΑΡΧΕΙ UPS, φταίει το τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.