Jump to content

Toshiba L655 Pearl White (laptop ~1000e)

Athanasios2104

Recommended Posts

συγγνώμη για την "ξαφνική" απουσία από το thread, άλλα έφαγα 10Φ (και μετράω ακόμη... :confused: :help1: )

Λοιπόν, 99% πάω για το Pearl White που είπε ο BStath :T:, αυτό το κόλπο για τον SSD είναι καλό άλλα νομίζω ένα DVD πάντα χρειάζεται. Όπότε προς το παρόν θα το ρίξω ένα άκυρο, να δω καταρχήν πως πάει το μηχάνημα με τον HDD και αν "δεν", τότε παίρνω ένα εξωτερικό ultra-slim dvd player και βάζω τον ssd.

Αυτό που ήθελα τέλος να μάθω είναι αν η αναπαραγωγή ταινιών σε 15.6'' οθόνη με ανάλυση 1366 x 768 είναι καλή και δεν παρατηρείται έντονο grain (δλδ να φαίνονται τετραγωνισμένα/πιξελιασμένα κάποια σημεία στις άκρες των αντικειμένων). Στο ΠΛΑΙΣΙΟ & στην Toshiba πάντως λένε:

Ηigh Definition οθόνη 15,6"

Δώστε πνοή και ζωντάνια στις εικόνες και τις ταινίες χάρη στην τεχνολογία Toshiba TruBrite για εξελιγμένη αντίθεση και ευκρίνεια στην οθόνη. Μπείτε στον κόσμο της εργασίας εν κινήσει, παρακολουθήστε βίντεο και ταινίες με HD ανάλυση 1366x768 pixels (16:9) και περιηγηθείτε στο internet με άνεση με την πραγματικά ευρεία οθόνη 15,6".

PS: Κάποιος mod ας αλλάξει το topic σε "Toshiba L655 Pearl White (laptop ~1000e)". Ευχαριστώ.

Καλησπέρα παιδία, άμεσα ενδιαφερόμενος κ εγώ για το συγκεκριμένο θέμα. Βάση αναζήτησης έχω καταλήξει σε 2 επιλογές. Η πρώτη είναι η αυτή που έχετε καταλήξει και εσεις εδώ πέρα και η δεύτερη είναι το SONY VAIO VPC-EB3S1E/BQ. Η διαφορές που υπάρχουν μεταξύ στα 2 μοντέλα είναι η παρακάτω:

SONY VAIO VPC-EB3S1E/BQ

Ίντσες:15.6

Επεξεργαστής:Intel Core i5-460M 2.53 GHz

Δίσκος:500 GB

TOSHIBA SATELLITE L655-122

Επεξεργαστής:IntelCorei5-450M 2.40 GHz

Δίσκος:640 GB

Φυσικά παίζει ρόλο και η υποστήριξη των 2 εταιριών στην Ελλάδα

Τι λέτε λοιπόν; :hmm:

H Sony δεν έχει καθόλου καλό service, φεύγει εξωτερικό το laptop για 7-10 μέρες και αρκετες φορές μου το εχουν γυρίσει πίσω χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα.

Για την toshiba δεν ξέρω τι παίζει, το "ότι κι αν συμβεί" είναι δελεαστικό πάντως, αν και αν είσαι προσεκτικός, μάλλον σε ενδιαφέρει η διαρκεια της κανονικής εγγύησης.

Απο γνωστούς ξέρω οτι η Dell έχει πολύ καλη εγγύηση (next business day on site), το οποίο μετράει όταν βιάζεσαι να δουλέψεις με το laptop.

Καλησπέρα παιδία, άμεσα ενδιαφερόμενος κ εγώ για το συγκεκριμένο θέμα. Βάση αναζήτησης έχω καταλήξει σε 2 επιλογές. Η πρώτη είναι η αυτή που έχετε καταλήξει και εσεις εδώ πέρα και η δεύτερη είναι το SONY VAIO VPC-EB3S1E/BQ. Η διαφορές που υπάρχουν μεταξύ στα 2 μοντέλα είναι η παρακάτω:

SONY VAIO VPC-EB3S1E/BQ

Επεξεργαστής:Intel Core i5-460M 2.53 GHz

Δίσκος:500 GB

TOSHIBA SATELLITE L655-122

Επεξεργαστής:IntelCorei5-450M 2.40 GHz

Δίσκος:640 GB

Φυσικά παίζει ρόλο και η υποστήριξη των 2 εταιριών στην Ελλάδα

Τι λέτε λοιπόν; :hmm:

H Sony δεν έχει καθόλου καλό service, φεύγει εξωτερικό το laptop για 7-10 μέρες και αρκετες φορές μου το εχουν γυρίσει πίσω χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα.

Για την toshiba δεν ξέρω τι παίζει, το "ότι κι αν συμβεί" είναι δελεαστικό πάντως, αν και αν είσαι προσεκτικός, μάλλον σε ενδιαφέρει η διαρκεια της κανονικής εγγύησης.

Απο γνωστούς ξέρω οτι η Dell έχει πολύ καλη εγγύηση (next business day on site), το οποίο μετράει όταν βιάζεσαι να δουλέψεις με το laptop.

εγώ να σημειώσω ότι πριν από λίγο έστειλα μύνημα μέσω της online φόρμας της Toshiba και σε λίγα λεπτά με πήρε μια κοπελιά τηλέφωνο για μου διευκρινίσει την απορία :mobile1:

Η απορία μου ήταν αν το μοντέλο 121 σε σχέση με το 122 έχει ως διαφορά μόνο ότι είναι μαύρο χρώμα + 500 GB σκληρό (ενώ το 122 είναι άσπρο + 640GB σκληρό), το οποίο όντως έτσι είναι. Τιμή είναι η ίδια (999e), αν και το άσπρο μπορεί να βρεθεί και 50e κάτω (skroutz.gr). Τα δύο χρώματα τα είδα πάντως από κοντά στο Media Markt και μπορώ να πω ότι το μαύρο είναι όντως πιο ωραίο και πλέον είμαι σε δίλλημα αν αξίζει τα 50e διαφορά και μάλιστα για μικρότερο σκληρό (ο 500αρης μου είναι αρκετός) :...:

edit: Τελικά θα χτυπήσω το μαύρο (121), που δείχνει πιο επαγγελματικό, "κρύβονται" οι ανοιχτοί χώροι στο σασί και επιπλέον είναι πιο ξεκούραστο στα μάτια (ειδικά στην οθόνη για εργασία/ταινίες/παιχνίδια). Άσε που το άσπρο θυμίζει Apple mac ως το κόκαλο :p. Επίσης ο 500αρης αν ποτέ γεμίσει προφανώς μπορεί να αλλάξει σε μεγαλύτερο, οπότε np.

Μόλις το έχω στα χέρια μου (λογικά τέλη εβδομάδας) θα γράψω εντυπώσεις.

Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια όλους και ειδικά τον BStath ;)

@VanBasten: Toshiba για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, πρόσφατα ένα Vaio του αδερφού χάλασε το πληκρολόγιο και του είπανε 200 ευρά...

Παίδες... help in despair... είδα ένα Asus N53J και αφήστε με να εξηγηθώ πριν παρεξηγηθώ :nothing:. To μοντέλο σαν σασί και γενικά χαρακτηριστικά είναι σαν το αμερικάνικο N53Jf (μοντέλο Σεπτεμβρίου), άλλα πιο συγκεκριμένα στο ελληνικό που είδα φορούσε i7 740QM και gpu την Nvidia 425M (1GB ddr3). Η οθόνη έγραφε Full HD (LED) που σε 15.6'' μεταφράζεται σε 1920x1080, άλλα αμφιβάλλω αν είναι έτσι, οπότε προς το παρόν κρατάω το 1366x768 μέχρι νεωτέρας. Επίσης ο 500αρης σκληρός ενδεχομένως να είναι 7200rpm, άλλα και αυτό χρήζει επιβεβαίωσης. Last but not least, το μαραφέτι είχε και μία usb3 θύρα (αρκετά σημαντικό για μένα που έχω ήδη έναν εξωτερικό 640gb seagate με usb3), ήχο SonicMaster και διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια όπως hard button για wifi, webcam, multi-touch mousepad κτλ.

Αυτό που με "κέρδισε", όσο χαζό και αν ακουστεί, είναι η ποιότητα κατασκευής του σασιού. Σοβαρό μεταλλικό - γκρί χρώμα, που δεν δίνει καθόλου την αίσθηση της "πλαστικούρας" (που έχει το L655 της Τoshiba) + πληκτρολόγιο με κουμπιά ούτε πολύ soft ούτε πολύ σκληρά, ακριβώς όπως τα ήθελα. Γενικά με το που το πιάνεις έχεις μία αίσθηση "duro", ότι δεν κρατάς κάτι της πλάκας.

Με λίγα λόγια, αν μπορούσα να παραγγείλω από Ελλάδα (λόγω επιδότησης) το αντίστοιχο αμερικάνικο με i5 (ώστε η Optimus Tech της Nvidia να έχει νόημα) και 1920x1080 ανάλυση, θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια, άσχετα και αν η Asus δεν είναι όπως η Toshiba στην εγγύηση.

Ξέρετε λοιπόν αν υπάρχει δυνατότητα να το παραγγείλω "ραμμένο" στα μέτρα μου; Από ότι είδα, Asus SHOP στην Ελλάδα δεν υπάρχει :(

^^ Μπορείς αλλά με "κομπίνα" aka : Live outside US? Order from Dell USA!

Στην περίπτωση αυτή όμως 1) ξεχνάς επιδότηση 2) Αγοράζεις έναν AlienWare (Dell) και έχεις εγγύηση DELL στην Ελλάδα. Υπολογίζεις εξτρά κόστος 100-150Ε περίπου για το USA to Greece

^^ Μπορείς αλλά με "κομπίνα" aka : Live outside US? Order from Dell USA!

Στην περίπτωση αυτή όμως 1) ξεχνάς επιδότηση 2) Αγοράζεις έναν AlienWare (Dell) και έχεις εγγύηση DELL στην Ελλάδα. Υπολογίζεις εξτρά κόστος 100-150Ε περίπου για το USA to Greece

ε, για asus μιλούσε ρε συ :p

και όλο το ζουμί είναι η επιδότηση (βεβαίως βεβαίως)

Όπως αγοράζεις Alienware από USA (δηλώνοντας ψευτικη διευθυνση τηλεφωνο κτλ) μπορείς να κάνεις με το Asus. Αυτό σου είπα. Αλλά στην περιπτωση αυτή (που αποφασίσεισ να ακολουθησεις αυτή την οδό) θα σου έλεγα να ξεχάσεις το Asus και να πας σε Alienware m15x. Πήγενε σε ένα Multirama (τιμές φωτιά !!) και δές το.

Ε, το όλο θέμα είναι να χρησιμοποιηθεί η επιδότηση και να βγει τσάμπα στην ουσία, οπότε άκυρο το "κόλπο grosso". Άλλωστε αν στο μέλλον χρειαστεί να βάλω λεφτά από την τσέπη μου, έχω γνωστούς στη US και δεν χρειάζεται όλο αυτό το νταραβέρι ;)

Back on topic, ξανασκέφτηκα το θέμα με το Optimus - i7 - μπαταρία. Λοιπόν, το πιο πιθανό είναι το laptop να χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα στην μπρίζα και ελάχιστα να τρέχει στην μπαταρία, οπότε δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα. Εκτός αυτού, το εν λόγω μηχανάκι είχε ένα κουμπί πάνω αριστερά που άλλαζε τα modes: Quiet Office, Battery και Perfomance. Λογικά θα έκανε underclock την GPU ή/και την CPU ή/και έριχνε την φωτεινότητα της οθόνης (αυτό το τελευταίο έκανε μπαμ στο μάτι). Κοινώς, όποιος δεν έχει μυαλό, έχει χέρια που λέει κι η παροιμία :tomato:

Στο ειπα παραπάνω αλλά δεν το κατάλαβες, να σου το εξηγήσω καλύτερα. Οι 2πύρηνοι Ι3/Ι5/Ι7 έχουν επάνω τους την intel GMA (όπως ο Ι5 661 στα desktop cpus) KAI είναι στα 32nm. Αντίθετα οι I7 Quad Mob δεν είναι στα 32nm και ΔΕΝ έχουν ενσωματομένη GPU πάνω τους. Τι σημαίνει αυτό ? Ότι όταν παίζουν σε "μπαταρία" οι 2πύρηνοι σβήνουν εντελώς τις ΑΤΙ/nV κάρτες γραφικών και έχουν πολύ καλή αυτονομία λόγω και των 32nm. Αντίθετα οι quad δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο. Αυτό σημαίνει "χαοτική" διαφορά στην αυτονομία.

Βάλε σε όλα αυτά και την μεγάλη διαφορά υπέρ των 2πύρηνων στα MHz από τους quad και το γεγονός ότι το 99% των games θέλουν μεγαλύτερα MHZ και όχι περισσότερους πυρήνες και θα δείς ότι και σε gaming αλλά και σε "φορητότητα" οι 2πύρηνοι κερδίζουν.

Αν οι Quad δεν είχαν και αυτά τα "super battery saving" modes (που έχουν όλα τα λαπτοπς και τα 2πύρηνα με μοντέρνα λειτουργικά πχ Win7, power/performance profiles) τότε δεν θα τους έβαζαν καθόλου μπαταρία επάνω, θα τα πωλούσαν έτσι σκέτα.

m2c

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.